Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:47:56

LOGOUT.hu

Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5026) Monngoose


Monngoose
aktív tag

Nagyon szívesen mindenkinek! :D

(#5008) rappit4
A mostani sablonnál a hangsúly inkább a látványelemeken (tükröződés, 3D-s filmcím), a kisebb zsúfoltságon, a nagyobb szövegtéren volt (ez egyébként a borító méretének csökkentésével tovább növelhető), a háttér láthatósága kisebb súllyal esett latba. Az, hogy a háttérből is nagy terület látsszon és minden elférjen rajta, sajna nemigen jön össze, hacsak... ;)
Most egy olyan megoldáson gondolkodom, ahol megmaradna a teljes méretű háttér, de kapna egy teljes felületű egyenletes, közép sötét, áttetsző fedőréteget. Erre kerülne a borító + a háttérkép kicsinyített verziója, ezek köré-közé pedig a többi elem. De ez még a jövő zenéje...

(#5011) z123456789
"...jobban szeretem a minimalista stílust, pl filmek stáblistájánál is...sima sarkos betűk."
Semmi akadálya! :)
A templete.xml-ben keresd meg az első <synopsis> blokkot, abban található minden, amire szükséged van.
A Rendezte és Szereplők (a képen a kék színű) sorát könnyen megtalálod, ha a szóra rákeresel, de kicsit ki is húztam a blokkból, hogy könnyebben látható legyen.
A rendező és a szereplők neveire ill. a film címére vonatkozó beállítások sora így kezdődik:
<text type="director"
<text type="cast"
<text type="title" (vigyázat! a 3D-s blokkban is van ilyen)
alatta rögtön ott a
<text type="originaltitle" (a film eredeti címe kékben), ha azon is változtatnál.
A betűtípust írd át arial-re, a stílusból töröld az italic-ot (az elválasztó karakterrel együtt), ha nem kell dőlt betű. A betűméretet szükség szerint változtathatod. A pozíciót az x és y értéke határozza meg (az x bal oldalról, az y felülről indul).
Ha a filmcímnél változtatsz és szeretnél 3D-t is, akkor a 3D-s blokkot is hozzá kell igazítanod (ott van közvetlenül felette).
Ha pl. a filmcímnél szeretnél csupa nagybetűt szúrd be a sorába ezt:
case="upper"
Hát így hirtelen ennyi. Jó mulatást. :)
Hopp, a műfajnál is ugyanez a betűtípus:
<text type="genres"

(#5015) Apaf3j
Igen, sajnos mindet újra át kell futtatnod az új sablonnal, hogy legenerálja az új képeket, majd persze utána a yaDIS2mede8er is kell. Ez utóbbi megspórolható, ha a yadis használata előtt az xml-t nem törlöd, hanem átnevezed (pl. xml.bak), utána meg vissza.

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.