- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
Ez rigófészeknek néz ki. A cica aranyos, de ne aggódj, nem kell bevetni, a kisrigók elég hamar elkezdenek kiugrálni a fészekből, aztán már a kertben fogják követni a szülőket, még ha nem is nagyon tudnak repülni.
De lásd a jó oldalát a dolgoknak: egy rigó azért óvatos állat (még ha a városiak aránylag bizalmasak is), nem rak akárhova fészket. Szóval szeretnek a közeledben lenni :DDD -
PeliScan
addikt
Hát, könnyen lehet hogy igazad van, és nem fecskék lesznek. Azért gondoltam rájuk, mert a madarakat nemnagyon láttam (szóval nem tudom, hogy villásfarkúak-e?) csak a fészekstílusából gondoltam. A kis dögöt már láttam, de abből nekem nem derül ki semmi, 1 kis pihés gombóc. :)
Nah, azért ha vki nagyon utána akar nézni;
Fészek horzontális gépállás mellett :DDD
:DDD
;]
Ugye bármelyik ''tipusú'' a madárka, azért olyan sokáig nem marad a fészekben..? -
Den
veterán
válasz
Adrian Mole #44 üzenetére
Jaja, ha nem fecskék akkor nem használja ugyanazt a fészket. Viszont a fecskéink minden évben visszatérnek a fészkükhöz, kitatarozzák és megint abban költenek.
-
Nimrod
addikt
Tudtommal a rigók szoktak fára fészkelni.
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hogy a kakasok regel kukorekolnak a napfelkeltere egyszeruen hujjeseg! Azok akkor kukorekolnak amikor akarnak! Regen barmikor is mentem haza falun /este 10 ejfel 2 4 6/ meghallottak hogy vki csorog egybol elkezdtek kukorekolni es abba sem hagyatak mig a kornyek osszes kakasa nem csatlkaozott hozzajuk nehany hujje qtja kisereteben!!! Szoval kakas nemegyenlo reggel!!!!:-)))))))
udv
neduddki -
Phantom
tag
Hello
Késő bánat. Akkor kellett volna szétszedni a fészket, amikor még csak az első két-három szalmaszálat tették keresztbe a madárkák. Így azok elmennek máshova költeni, és a Te nyugalmad is biztosított. Most már viszont ki kell bírni... -
neduddki
nagyúr
-
Sipi
addikt
Höhö, ez volt olyan jó, mint egy fantasztikus magyar filmben:
''Imsertem apádat. Olyan jó nagy darab ember vót. Ismertem anyádat is. Valamivel kisebb vót apádnál.''
:D :D :D :D :D
(P.S.: a hímrigó fekete, sárga csőrrel, a nőstény szürkés, kissé jellegtelen barnás csőrrel. Van belőlük kicsi is, ha megnő, nagyobbak.:D )
Sipi -
Nimrod
addikt
Egy verebet és egy fecskét elég nehéz összekeverni.
A veréb kis szárnyas. A fecske nagyobb, jellegzetes villafarokkal. A rigó meg kb. a kettő között. Jobbára sárga csőrű, az idősebb fekete tollú, a fiatalabb szürke és kb. egyforma nagyok. A fiatalabbak még néha nagyobbak is a szüleiknél. :) -
sequator
senior tag
Sztem nem fecske az, hanem veréb. A fecske nem fészkel fára, és nem is hangos. A verebek viszont valóban éktelen ricsajjal vannak. Hogy néznak ki madarak? Mármint a szülők, és nem a fiókák. Ha sikerül meghatározni milyen madár sokkal többet tudunk segíteni.
Sautia -
Adrian Mole
senior tag
Csak hogy egy bioszfaktos is hozzászóljon:
Ha fán lakik, nem valószínű, hogy fecske. Elbeszélés alapján rigó (fészekből magától kitogyog félig tollasan). A rigó is védett, ezen kívül szépen énekel (a kicsik tényleg hangosan vernyákolnak, dehát kajásak). Lassanként azért ki fognak repülni, sőt, repülés előtt kiugrálnak, és a földről fognak kiabálni a szüleiknek, akik továbbra is etetik őket (mindenkinek jó tanács, ha ''szerencsétlen, fészekből kiesett'', de már félig tollas kisrigót lát: jól van és etetik a szülei, nem kell pátyolgatni, legfeljebb nagyon macskás környéken érdemes egy bokorra tenni, ha még teljesen röpképtelen).
A fészket nem kell leverni a tujáról, mert egyrészt az is védett (mivel maga az állat védett), másrészt nem fog benne másodszor költeni, épít újat, ha költ megint (persze lehet, hogy ugyanoda).
Madárhang és pihenés: nekem van két hullámos papagájom. Amikor egy szobába költöztem velük, azt hittem, megőrülök a reggeli kurjongatásaiktól. De ma már nagyszerűen alszom mellettük, pár hét volt, hogy megszokjam. Sőt, ma már hiányozna, ha nem szöszmötölnének. -
Den
veterán
A macskákat nem kell visszafogni, nekik az a dolguk hogy madarat fogjanak (a mieink a környék csirkeállományát is szorgalmasan ritkítják :DDD ) Tavaly előtt az udvaron lévő diófán egy galambpár kezdett fészket rakni, majd mikor megjelentek a fa alatt a macskák, úgy döntöttek inkább odébbálnak, és otthagyták a félig kész fészket. Szal természet megoldja a problémákat.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest