- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Aktív témák
-
pip
aktív tag
Egesz jol elszorakoztam ezen a topicon, aztan ma hajnalban valami eszmeletlenul zavaro, magasfrekveciaju hangokra ebredtem. Van az ablakom elott harom torony, parszaz evesek, haborus celokat szolgaltak valaha, es tele vannak kis ablakokkal madaraknak. A reggel kivancsisagbol megfuttatam, tobb mint ezer ''madarlak'' van a harom tornyon osszesen. Szoval bekoltozott a tornyaimba fecske/vereb/cinege/rigo meg barmi ami ilyenkor kolt es roppant eles hangon tud visitani. Mar elore felek mi lesz holnap ajnalban, gondolom kikel meg egy ennyi fioka, meg aztan valoszinuleg ''izmosodik'' a hangjuk is ahogy nonek....
-
PeliScan
addikt
Nem tom mi történt, de ma NEM 4kor keltem, hanem fél órája! :))
mingyá körülnézek, mi is az ánszvör.
(Hűű, micsoda madárfelismerő-flémtopik lett ebből!:P) -
Phantom
tag
Persze, addig mókás...
Eszembe jutott az a vizsgát megelőző éjszaka, amikor beszabadult az albérleti szobámba egy tücsök.
Én: (villany leolt, próbál aludni)
Tücsök: Cirip-cirip (de olyan hangerővel, hogy a vakolat elkezdett peregni)
Én: (villany fel, searching for tücsök)
Tücsök: (néma csend)
Én: @&@@#x@%%@& (majd villany leolt)
Tücsök: (reload cirip project)
Én: @&@@#x@%%@& (villany fel, searching for tücsök)
if time != 3am goto #1
Mit mondjak? Nem volt fenékig méznyalás... Másnap olyan vörös szemekkel vizsgáztam, mint ide Verpelét. -
zrubi
senior tag
Hűűű,
Végigolvastam a topicot, és szétröhögtem az agyam :DD
Én pl örülnék, ha madárcsiripelésre kellene ébrednem.
De itt a környéken csak néhány rigó lakik, az ő 'zajukat' elnyomja a kocsik zaja :O
meg egy harkály, de az még csak nem is kopogtat :P -
SYZYGY
tag
válasz
Adrian Mole #86 üzenetére
Azt azért ne tedd!(szőr égetés ,stb). Én pedig nem azt mondtam, hogy a képen levő fészek verébé. Fán levő verébfészek elsöre ugy néz ki, mint egy rögbilabda nagyságu szénagombóc. És ez nem a Petersonban van, hanem egy akácfán. A szövőpintyekröl is hallottam már. És még valami: ha valamit látsz és nincs egy szakkönyvben sem attól még igaz lehet. Az evolucio most is zajlik. Szerintem a környékünkön azert van fán verébfészek, mert annyira tulszaporodtak, hogy nem jut neki más! Mondjuk általánositottam, pedig csak apám udvarán levő akácfán láttam , igaz azon 3 is volt.( nekem éjszaka fülemüle énekel.)
-
Adrian Mole
senior tag
Mea maxima culpa. Nem hagyott nyugodni a dolog, utánnanéztem a Petersonban: veréb néha fészkel fán.
Azért csésze alakú fészket nem csinál, de tényleg fészkel (én még nem láttam ilyen helyen).
És észrevettem, hogy Passeriformest írtam Passeridae helyett :((
Elmentem, megszaggatom a ruhám, homokot szórok a fejemre és a diplomámból rakott tűzön leégetem a lábamról a szőrt. -
Tompo
aktív tag
Nálunk az ablak melett van kb 4-5 veréb fészek a tető alatt, és a ház oldalán a borostyánban kb 15-20 fészek, és néhány rigó is! Ezek tudnak igazán zajt csapni, főleg mikor már repülnek a kicsik, és játszanak, kb 15-20 kicsi veréb üldözi egymást a sűrűben. Én imádom, és nem is zavaró, igaz kb 7-8 éve itt vannak.
Az evolúciót úgy segítem hogy szoktatom a szomszéd macskáit a vízhez slaggal :DD
érdekes idén eddíg csak 1 jött át a kertbe... -
Adrian Mole
senior tag
Igen, kb három hét, de ha már láttad a fiókát, az azt jelenti, hogy hamarosan elhagyják a fészket (vszleg napok kérdése).
Költeni fognak újra, de nagy valószínűséggel nem a régi fészekben (mivel abban általában elég sok fészekben lakó parazita - tolltetű, bolha, stb marad, esetleg döglött fióka is). Már csak ezért sem kell leverni a régi fészket:
- nem hullanak a fent leírt dolgok a nyakadba,
- nem csinálsz egy tuti, lakályos ágvillát, amibe új fészket tudnak rakni. -
Adrian Mole
senior tag
De ha mondom, hogy nem fészkel veréb a fán :(
Na jó, olyan előfordulhat, hogy veréb fán lévő repedésbe, vagy oduba fészkel, de olyan fészket, amilyet a kedves topicnyitó kartács belinkelt, nem csinál.
Tudományosabban: veréb - Passeriformes, magyarul: szövőmadár alkatúak. Tehát a rokonság Afrikában tényleg fészkel fán, de ott sem olyan fészkeket, mint a topicban lévő képen, hanem erszény alakú, lógó bizbaszt, hozzáeszkábált bejárócsővel. Na. -
SYZYGY
tag
válasz
Adrian Mole #54 üzenetére
Nyugodj meg, a veréb fészkel fára. Én ugyan nem vagyok biosz(BIOS:DD )szakkörös de láttam már pár madarat, neveltem is nem keveset. Nézz csak utána!! Ha nem sikerül rábukkanni próbálok egyet betenni.
-
SYZYGY
tag
Sajnálom, de már nincsenek. Gyöngybaglyok voltak egyébként. Amikor tollasodtak, és dobták le a pihét, az egész pince tele volt vele. Amit még sajnálok, hogy fényképem sincs róluk, de nem akartam emberközelinek nevelni őket mert nem akartam megtartani sem. Csak felnevelni, hogy esélyük legyen a túlélésre.
-
agba
tag
Nincs kanál = Nincs fecske !!!
:)) -
WN31RD
addikt
Nekem erről a témáról kedvenc rajzfilmem, a Shrek, egyik aranyos jelenete jut eszembe. :D
-
PeliScan
addikt
Nah igen, azóta már én is rájöttem őket, mert jobban megnézegettem, télleg rigók. :) Sebaj, azért a topiccímet nem szüxséges átírni, de ha vki fékezhetetlen ingert érez rá, nem bánom. :)
Azért is indult a topic, mert vmi alternatív megoldást keresek, vagy csak szeretném tudni szenvedéseim végét, ugyanis semmiképp sem nem akarom őket bántani! :)
Már leírtam többször is, de még mindig sokan írják, hogy ne bántsam őket; nyugi, I won't. :)
(mit gondoltok, ha csak egyszerűen le akarnám dózerolni Satan-Claus alábbi módszerével :)
Utána elhagyják a fészket, vagy maradnak? Költenek újra, vagy nem?
(guess.who: huhogajtok nyugodtan, azért ez nem olyan vérkomoly topic, ugye. :D) -
Bagoly
senior tag
válasz
guess.who #72 üzenetére
Én fogalmaztam rosszul.....Nem tartásra gondoltam, inkább az elárvult fiókák nevelésére. Megköszönném, ha be lennék egy ilyen bagolylesre protezsálva....:DDD
(Amikor próbáltam még minden további ''huhogás'' nélkül feltette az alap radeon-drivert az ATI-8500-amhoz, utána meg persze a grafikus felület nem töltött be....Így elsőre jó volt parancssorosan ''megismerni'' a linuxot ;] ) -
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #71 üzenetére
Santa-Claus: Ho Ho Ho
Satan-Claus: HeHeHe ;] -
guess.who
senior tag
Hm... :) Lehet, rosszul fogalmaztam: nem *tartja* a madarakat, mivel mindegyik védett. :) De vagy ötszáz odut helyezett ki urali baglyoknak a környéken (mármint ezesetben környék=Zemplén), egyébként ragadozómadarakkal foglalkozik, meg fakopáncsokkal elsősorban... :)
És igen: Miskolc, de az illető nem itt él, hanem a Tokaj-Hegyalján... Amúgy szokott is madármegfigyelésekre embereket vinni... :) Vagy nem ilyesmire vágysz? :) -
Satan-Claus
senior tag
Én az eredeti kérdésre válaszolnék.
Hogy meddig maradnak? Csak addig amíg az ember egy shootgunnal véres kis cafatokká nem cirkumveniálja az aranyos kis madárkákat. Ehhehee. Vagy stíllel szét nem szabja őket. Höhöhö ehhhehe. Vagy lapáttal. Igen a lapát a jó megoldás! Hühühőőőő. Vagy fel lehet gyújtani a házat, hogy rádőljön a fára. És akkor talán a szomszéd háza is lángra lobban, és végre megszabadulok attól a folyton visító 5 hónapos ikerpártól. HAHAHAAAHAAAHHHHAAAAAAAA
KILLKILLKILLKILL!!!! KICK THEM ON FACE! AHHHHAAAAHHHAAA!
....Vagy inkább abba kéne hagynom a Postal 2-t?!?! ;] -
Bagoly
senior tag
válasz
guess.who #68 üzenetére
Nem mondod....Már akarva sem tudsz levakarni magadról........(Látom lelki szemeim előtt ahogy megbánod könnyelműséged :DDD).....
A kedvencem az uhu, esetleg olyat is tart?
(Nem is gondoltam, hogy ma még ilyen jóhír ér. ;])
UI: Miskolc felé kéne járkálnom? (ha jól emlékszem....) -
guess.who
senior tag
A topicot átfutván néhány dologra reagálnék PeliScannek:
-a leírtak alapján (félig tollas fióka kijött a fészekből, kora hajnalban ''zajozás'', fán fészkelés, stb.) valószínű, hogy feketerigóról van szó -az színében legalább távolról hasonlít a fecskéhez, szóval lehet, hogy ez volt a keveredés oka. :)
-Dennél van az igazság (szia Den! Remélem, már jobban vagy! :) ), semmi szükség arra, hogy leverd a fészket, lelődd, odébtedd -vagy egyáltalán bármilyen módon zavard őket. Ha esetleg mégis fecske (bár az nem ilyen fészket épít, hanem sárból tapasztja), akkor ráadásul védett madár is, hasonló cselekedetért büntethető vagy...
-ha rigóról van szó, akkor teljesen természetes, hogy a fiatal madár kiesik a fészekből. Ilyenkor NEM kell megfogni, sem visszatenni, ugyanis a környéken levő bokrok alá elbújik, és a szülők ott tovább etetik.
-durva példa, és elnézést előre is: gondolj bele, hogy milyen lett volna, ha kiskorodban, mikor minden éjjel többször is felsírtál, egyszer csak a szomszéd megunta volna az egészet, és mondjuk átment volna egy légpuskával... Vagy csak kidobott volna a kiságyból...
-gondolj bele abba is, hogy az a két felnőtt madár naponta több százszor (ha nem ezerszer) repül a fészekhez teli csőrrel. Kukacokat, lárvákat, férgeket, sáskákat hoznak -olyan rovarokat, amiket az ember kegyesen ''kerti károsítóknak'' hív. Inkább örülj és tiszteld szerencsétleneket, hogy segítenek... :) Peace!
Ui.: Mindenesetre okosak, hogy a szúrós és szinte megközelíthetetlen tujába fészkeltek. :) -
Szőrös
veterán
Na de milyen fecske ? Afrikai vagy európai ? Mer nem midegy .Nnnaaaa vágja vki a dolgot ? :D
-
Polesz
addikt
A topic címe értelmét vesztette, mert mint kiderült nem fecskékről van szó :)
-
Adrian Mole
senior tag
Ez rigófészeknek néz ki. A cica aranyos, de ne aggódj, nem kell bevetni, a kisrigók elég hamar elkezdenek kiugrálni a fészekből, aztán már a kertben fogják követni a szülőket, még ha nem is nagyon tudnak repülni.
De lásd a jó oldalát a dolgoknak: egy rigó azért óvatos állat (még ha a városiak aránylag bizalmasak is), nem rak akárhova fészket. Szóval szeretnek a közeledben lenni :DDD -
PeliScan
addikt
Hát, könnyen lehet hogy igazad van, és nem fecskék lesznek. Azért gondoltam rájuk, mert a madarakat nemnagyon láttam (szóval nem tudom, hogy villásfarkúak-e?) csak a fészekstílusából gondoltam. A kis dögöt már láttam, de abből nekem nem derül ki semmi, 1 kis pihés gombóc. :)
Nah, azért ha vki nagyon utána akar nézni;
Fészek horzontális gépállás mellett :DDD
:DDD
;]
Ugye bármelyik ''tipusú'' a madárka, azért olyan sokáig nem marad a fészekben..? -
Den
veterán
válasz
Adrian Mole #44 üzenetére
Jaja, ha nem fecskék akkor nem használja ugyanazt a fészket. Viszont a fecskéink minden évben visszatérnek a fészkükhöz, kitatarozzák és megint abban költenek.
-
Nimrod
addikt
Tudtommal a rigók szoktak fára fészkelni.
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hogy a kakasok regel kukorekolnak a napfelkeltere egyszeruen hujjeseg! Azok akkor kukorekolnak amikor akarnak! Regen barmikor is mentem haza falun /este 10 ejfel 2 4 6/ meghallottak hogy vki csorog egybol elkezdtek kukorekolni es abba sem hagyatak mig a kornyek osszes kakasa nem csatlkaozott hozzajuk nehany hujje qtja kisereteben!!! Szoval kakas nemegyenlo reggel!!!!:-)))))))
udv
neduddki -
Phantom
tag
Hello
Késő bánat. Akkor kellett volna szétszedni a fészket, amikor még csak az első két-három szalmaszálat tették keresztbe a madárkák. Így azok elmennek máshova költeni, és a Te nyugalmad is biztosított. Most már viszont ki kell bírni... -
neduddki
nagyúr
-
Sipi
addikt
Höhö, ez volt olyan jó, mint egy fantasztikus magyar filmben:
''Imsertem apádat. Olyan jó nagy darab ember vót. Ismertem anyádat is. Valamivel kisebb vót apádnál.''
:D :D :D :D :D
(P.S.: a hímrigó fekete, sárga csőrrel, a nőstény szürkés, kissé jellegtelen barnás csőrrel. Van belőlük kicsi is, ha megnő, nagyobbak.:D )
Sipi -
Nimrod
addikt
Egy verebet és egy fecskét elég nehéz összekeverni.
A veréb kis szárnyas. A fecske nagyobb, jellegzetes villafarokkal. A rigó meg kb. a kettő között. Jobbára sárga csőrű, az idősebb fekete tollú, a fiatalabb szürke és kb. egyforma nagyok. A fiatalabbak még néha nagyobbak is a szüleiknél. :) -
sequator
senior tag
Sztem nem fecske az, hanem veréb. A fecske nem fészkel fára, és nem is hangos. A verebek viszont valóban éktelen ricsajjal vannak. Hogy néznak ki madarak? Mármint a szülők, és nem a fiókák. Ha sikerül meghatározni milyen madár sokkal többet tudunk segíteni.
Sautia -
Adrian Mole
senior tag
Csak hogy egy bioszfaktos is hozzászóljon:
Ha fán lakik, nem valószínű, hogy fecske. Elbeszélés alapján rigó (fészekből magától kitogyog félig tollasan). A rigó is védett, ezen kívül szépen énekel (a kicsik tényleg hangosan vernyákolnak, dehát kajásak). Lassanként azért ki fognak repülni, sőt, repülés előtt kiugrálnak, és a földről fognak kiabálni a szüleiknek, akik továbbra is etetik őket (mindenkinek jó tanács, ha ''szerencsétlen, fészekből kiesett'', de már félig tollas kisrigót lát: jól van és etetik a szülei, nem kell pátyolgatni, legfeljebb nagyon macskás környéken érdemes egy bokorra tenni, ha még teljesen röpképtelen).
A fészket nem kell leverni a tujáról, mert egyrészt az is védett (mivel maga az állat védett), másrészt nem fog benne másodszor költeni, épít újat, ha költ megint (persze lehet, hogy ugyanoda).
Madárhang és pihenés: nekem van két hullámos papagájom. Amikor egy szobába költöztem velük, azt hittem, megőrülök a reggeli kurjongatásaiktól. De ma már nagyszerűen alszom mellettük, pár hét volt, hogy megszokjam. Sőt, ma már hiányozna, ha nem szöszmötölnének. -
Den
veterán
A macskákat nem kell visszafogni, nekik az a dolguk hogy madarat fogjanak (a mieink a környék csirkeállományát is szorgalmasan ritkítják :DDD ) Tavaly előtt az udvaron lévő diófán egy galambpár kezdett fészket rakni, majd mikor megjelentek a fa alatt a macskák, úgy döntöttek inkább odébbálnak, és otthagyták a félig kész fészket. Szal természet megoldja a problémákat.
-
Den
veterán
Hehe, a szomszéd egy ilyen kis bódé szerűségben tartotta őket, aztán az egyik éjszaka valami állat, menyét vagy patkány, befúrt a palánk alatt és a megkajált egy tyúkot. Onnantól fogva az egyik kakas annyira parázott, hogy nem mert bemenni a kis tyúkólba éjszakára és fenn aludt a rúdon. Mígnem egy fagyos téli éjszakán szépen lefagyott a rúdról reggelre :)
-
Ra3
őstag
nálunk verebek laknak a panelházak közötti résekben, és megőrjítenek azzal hogy a redőnytok felett zörögnek, de nagyon hangosan ám! szerintem itt az lesz a megoldás hogy a redőnytok felett lévő rést befedem/betömöm...
-
bélanéni
őstag
hát ez jó... :D
-
SYZYGY
tag
Heló. Szedd ki a fiókákat a fészekből, fogj nekik legyet, neveld Te őket, és szoktasd rá a kicsiket, hogy 8-kor van reggeli. Esetleg éjfélkor egy nagyobb adagot adhatsz nekik, hogy reggel tovább maradjanak csöndben.Egyébként Dennel értek egyet abban, hogy nagyobb toleranciát a természet felé. Szerintem 3 hétig sem lakják a fészket.Mikor a környékünkön renováltak egy a tetőt és egy lyukat befoltoztak amin kerestül járt be a bagoly a padlásra, én 6 bagolyfiókát vettem magamhoz. Pedig azokat 3 hónapig kellett nevelni. Az elvadításukról már nem is beszélek. De ugyérzem ennyit megkellett hogy tegyek.
-
PeliScan
addikt
Neeem, ez nem is fa, csak egy tuja! Ezért is nagy a csábítás, hogy csak úgy szimplán kicsit megrázzam, oszt potyogjanak lefelé... csak akkor meg nem a madarak miatt nem tudnék aludni, ahnem ugye a lelkiismeretem... :t
Szóval a macsákban van a bizodalmam; ha felzabálják a fiókákat, akkor meg gond nélkül eltávolít6om a fészket, mert a szülők el tudnak repülni máshová. -
Nimrod
addikt
Én meg ma reggel épp kakasszóra ébredtem. De nem egy kakaséra, hanem egy kisebb kakas-hadtest szavára :)
-
bélanéni
őstag
csak hogy valami eredetit is szóljak, nálunk is van egy kakas, de engem egyáltalán nem zavar. :DDD
-
bélanéni
őstag
jaja, nagyon virágföld-topic feeling van, én egyszer azt megpróbáltam feltámasztani, de senki nem reagált :(
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nálunk is van kakas a szomszédban és ez is olyan 2-3 óra táján kezd el kukorékolni... tisztára be van állva :))
Mindenesetre engem már nem zavar. Biztos hozzá vagyok szokva :) -
bélanéni
őstag
biztos hogy kiesett az a kisfecske? nem segítettél neki egy kicsit? :DDD
amúgy légpuska van a háznál? :D -
keopsz
HÁZIGAZDA
lehet, h túl szellemes lesz, de imho a válasz az, h attól függ, eteted-e őket.. :D
-
Szeke
senior tag
off eddig csak minimum fanatikus tagok szoltak hozzá, de én is tagként idepofátlankodok :DD on milyen magas a fa amin a madárkák vannak? Mert tudod a macskáknál is van term. kiválasztódás: aki tul magasra mászik az büntiböl... :D
-
PeliScan
addikt
Ehh, megint csiporogtak... :o
Hogy lehetnek ilyen bénak a macskák..? :t -
PeliScan
addikt
Hát, ha modellálni szeretnéd a hangját;
-fogj egy 8000RPMes, 6cm-es ventit
-kötsd 14 voltra, hogy már sikítson
-random dugdoss egy csavarhúzót a lapátok közé...
Kb ilyen. :))
Polesz: én nagyon nem tudok aludni zajok mellett, csak részegen. alternaív megoldás; estefelé szisztematikusan italozgatni...:DDD amúgy nem is elalvásnál zavaró, akkor ők is szunyálnak, csak hamarabb kelnek, mint én, eyg fél nappal.
MaUser: akkor a szülei kitaszítják, ha megérzik az ember-szagot. :( -
PeliScan
addikt
A PH! csodát tett! :))
Sajnos sok esélye nincs az életbenmaradára, mert repülni még nem tud, és sok itt a macska, biztos felfalják... :) -
Den
veterán
Hagyd őket békében. Egyrészt védettek, másrészt mi emberek, eléggé megterheljük a természetet, cserébe legalább annyi toleranciával lennünk kell, hogy elviseljük hogy egy fecskepár fölneveli az utódait, némileg ellensúlyozva a a pusztítást amit mi csinálunk.
amúgy kb 3 hetet kell kibírnod, és csak akkor csipognak, mikor valamelyik szülő kaját visz a fészekbe.
Ha nagyon nem bírod akkor figyeld mikor repülnek ki a kicsik, és utána rögtön verd le a fészket, mert van hogy egy nyáron 2 fészekaljat is nevelnek.
Amúgy nálunk is vannak az ajtó fölött, szerintem tök érdekes ahogy fejlődnek, a csipogást ki lehet bírni, szvsz semmi ahoz képest mikor éjjel 2-kor nyitott kipufogóval vágighúz egy motor az utcán, vagy a helyi menőcsávók a tuningkipufogós ladájukat nyúzzák. -
renegade
aktív tag
hmmm, virágföld-topic feeling... :)
-
PeliScan
addikt
Nah, meglássuk. TEhát ha beleteszem őket egy kis kosába a fészekkel együtt, és felszerem egy fára, az nem kóser..? Inkább hagyják megdögölni a cuccokat, csakhogy megmutassák..? :))
-
AND1
őstag
Nem jó...mert ahogy valami válzotást vesznek észre a környezetben (emberi beavatkozást nem jönnek vissza)
Nekünk is volt ilyen a folyoson...apám a fészek alá szerelt egy pozdorja lapot hogy ne xarják már le az ajtó alatti területet, Felszerelte...erre többet nem jöttek vissza :))
1. nem volt szép,elzavartuk őket.
2. végre csönd lett :) -
PeliScan
addikt
Meg fogok őrülni. :))
Vagy bármi ötlet? Ugye nem lehet egy efféle fészket megmozdítani?
Aktív témák
- 9. Gen Gamer // i5-9400F // 16GB DDR4 // GTX 1650 OC 4GB GDDR5 // 240GB SSD // 1TB HDD // WiFi //
- Laptop bontás, alkatrészek, hibás készülékek
- AKI KAPJA! Samsung Galaxy A40 Hibátlan!
- Eladó Intel Core i9-9900k proci + Asus TUF Gaming Z390 alaplap + Alpenföhn hűtő
- HP OfficeJet Pro 7720 Színes A3-as Multifunkciós Nyomtató (+ patron)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest