- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
Phantom
tag
Hello
Késő bánat. Akkor kellett volna szétszedni a fészket, amikor még csak az első két-három szalmaszálat tették keresztbe a madárkák. Így azok elmennek máshova költeni, és a Te nyugalmad is biztosított. Most már viszont ki kell bírni... -
neduddki
nagyúr
-
Sipi
addikt
Höhö, ez volt olyan jó, mint egy fantasztikus magyar filmben:
''Imsertem apádat. Olyan jó nagy darab ember vót. Ismertem anyádat is. Valamivel kisebb vót apádnál.''
:D :D :D :D :D
(P.S.: a hímrigó fekete, sárga csőrrel, a nőstény szürkés, kissé jellegtelen barnás csőrrel. Van belőlük kicsi is, ha megnő, nagyobbak.:D )
Sipi -
Nimrod
addikt
Egy verebet és egy fecskét elég nehéz összekeverni.
A veréb kis szárnyas. A fecske nagyobb, jellegzetes villafarokkal. A rigó meg kb. a kettő között. Jobbára sárga csőrű, az idősebb fekete tollú, a fiatalabb szürke és kb. egyforma nagyok. A fiatalabbak még néha nagyobbak is a szüleiknél. :) -
sequator
senior tag
Sztem nem fecske az, hanem veréb. A fecske nem fészkel fára, és nem is hangos. A verebek viszont valóban éktelen ricsajjal vannak. Hogy néznak ki madarak? Mármint a szülők, és nem a fiókák. Ha sikerül meghatározni milyen madár sokkal többet tudunk segíteni.
Sautia -
Adrian Mole
senior tag
Csak hogy egy bioszfaktos is hozzászóljon:
Ha fán lakik, nem valószínű, hogy fecske. Elbeszélés alapján rigó (fészekből magától kitogyog félig tollasan). A rigó is védett, ezen kívül szépen énekel (a kicsik tényleg hangosan vernyákolnak, dehát kajásak). Lassanként azért ki fognak repülni, sőt, repülés előtt kiugrálnak, és a földről fognak kiabálni a szüleiknek, akik továbbra is etetik őket (mindenkinek jó tanács, ha ''szerencsétlen, fészekből kiesett'', de már félig tollas kisrigót lát: jól van és etetik a szülei, nem kell pátyolgatni, legfeljebb nagyon macskás környéken érdemes egy bokorra tenni, ha még teljesen röpképtelen).
A fészket nem kell leverni a tujáról, mert egyrészt az is védett (mivel maga az állat védett), másrészt nem fog benne másodszor költeni, épít újat, ha költ megint (persze lehet, hogy ugyanoda).
Madárhang és pihenés: nekem van két hullámos papagájom. Amikor egy szobába költöztem velük, azt hittem, megőrülök a reggeli kurjongatásaiktól. De ma már nagyszerűen alszom mellettük, pár hét volt, hogy megszokjam. Sőt, ma már hiányozna, ha nem szöszmötölnének. -
Den
veterán
A macskákat nem kell visszafogni, nekik az a dolguk hogy madarat fogjanak (a mieink a környék csirkeállományát is szorgalmasan ritkítják :DDD ) Tavaly előtt az udvaron lévő diófán egy galambpár kezdett fészket rakni, majd mikor megjelentek a fa alatt a macskák, úgy döntöttek inkább odébbálnak, és otthagyták a félig kész fészket. Szal természet megoldja a problémákat.
-
Den
veterán
Hehe, a szomszéd egy ilyen kis bódé szerűségben tartotta őket, aztán az egyik éjszaka valami állat, menyét vagy patkány, befúrt a palánk alatt és a megkajált egy tyúkot. Onnantól fogva az egyik kakas annyira parázott, hogy nem mert bemenni a kis tyúkólba éjszakára és fenn aludt a rúdon. Mígnem egy fagyos téli éjszakán szépen lefagyott a rúdról reggelre :)
-
Ra3
őstag
nálunk verebek laknak a panelházak közötti résekben, és megőrjítenek azzal hogy a redőnytok felett zörögnek, de nagyon hangosan ám! szerintem itt az lesz a megoldás hogy a redőnytok felett lévő rést befedem/betömöm...
-
bélanéni
őstag
hát ez jó... :D
-
SYZYGY
tag
Heló. Szedd ki a fiókákat a fészekből, fogj nekik legyet, neveld Te őket, és szoktasd rá a kicsiket, hogy 8-kor van reggeli. Esetleg éjfélkor egy nagyobb adagot adhatsz nekik, hogy reggel tovább maradjanak csöndben.Egyébként Dennel értek egyet abban, hogy nagyobb toleranciát a természet felé. Szerintem 3 hétig sem lakják a fészket.Mikor a környékünkön renováltak egy a tetőt és egy lyukat befoltoztak amin kerestül járt be a bagoly a padlásra, én 6 bagolyfiókát vettem magamhoz. Pedig azokat 3 hónapig kellett nevelni. Az elvadításukról már nem is beszélek. De ugyérzem ennyit megkellett hogy tegyek.
-
PeliScan
addikt
Neeem, ez nem is fa, csak egy tuja! Ezért is nagy a csábítás, hogy csak úgy szimplán kicsit megrázzam, oszt potyogjanak lefelé... csak akkor meg nem a madarak miatt nem tudnék aludni, ahnem ugye a lelkiismeretem... :t
Szóval a macsákban van a bizodalmam; ha felzabálják a fiókákat, akkor meg gond nélkül eltávolít6om a fészket, mert a szülők el tudnak repülni máshová. -
Nimrod
addikt
Én meg ma reggel épp kakasszóra ébredtem. De nem egy kakaséra, hanem egy kisebb kakas-hadtest szavára :)
-
bélanéni
őstag
csak hogy valami eredetit is szóljak, nálunk is van egy kakas, de engem egyáltalán nem zavar. :DDD
-
bélanéni
őstag
jaja, nagyon virágföld-topic feeling van, én egyszer azt megpróbáltam feltámasztani, de senki nem reagált :(
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nálunk is van kakas a szomszédban és ez is olyan 2-3 óra táján kezd el kukorékolni... tisztára be van állva :))
Mindenesetre engem már nem zavar. Biztos hozzá vagyok szokva :) -
bélanéni
őstag
biztos hogy kiesett az a kisfecske? nem segítettél neki egy kicsit? :DDD
amúgy légpuska van a háznál? :D -
keopsz
HÁZIGAZDA
lehet, h túl szellemes lesz, de imho a válasz az, h attól függ, eteted-e őket.. :D
-
Szeke
senior tag
off eddig csak minimum fanatikus tagok szoltak hozzá, de én is tagként idepofátlankodok :DD on milyen magas a fa amin a madárkák vannak? Mert tudod a macskáknál is van term. kiválasztódás: aki tul magasra mászik az büntiböl... :D
-
PeliScan
addikt
Ehh, megint csiporogtak... :o
Hogy lehetnek ilyen bénak a macskák..? :t -
PeliScan
addikt
Hát, ha modellálni szeretnéd a hangját;
-fogj egy 8000RPMes, 6cm-es ventit
-kötsd 14 voltra, hogy már sikítson
-random dugdoss egy csavarhúzót a lapátok közé...
Kb ilyen. :))
Polesz: én nagyon nem tudok aludni zajok mellett, csak részegen. alternaív megoldás; estefelé szisztematikusan italozgatni...:DDD amúgy nem is elalvásnál zavaró, akkor ők is szunyálnak, csak hamarabb kelnek, mint én, eyg fél nappal.
MaUser: akkor a szülei kitaszítják, ha megérzik az ember-szagot. :( -
PeliScan
addikt
A PH! csodát tett! :))
Sajnos sok esélye nincs az életbenmaradára, mert repülni még nem tud, és sok itt a macska, biztos felfalják... :) -
Den
veterán
Hagyd őket békében. Egyrészt védettek, másrészt mi emberek, eléggé megterheljük a természetet, cserébe legalább annyi toleranciával lennünk kell, hogy elviseljük hogy egy fecskepár fölneveli az utódait, némileg ellensúlyozva a a pusztítást amit mi csinálunk.
amúgy kb 3 hetet kell kibírnod, és csak akkor csipognak, mikor valamelyik szülő kaját visz a fészekbe.
Ha nagyon nem bírod akkor figyeld mikor repülnek ki a kicsik, és utána rögtön verd le a fészket, mert van hogy egy nyáron 2 fészekaljat is nevelnek.
Amúgy nálunk is vannak az ajtó fölött, szerintem tök érdekes ahogy fejlődnek, a csipogást ki lehet bírni, szvsz semmi ahoz képest mikor éjjel 2-kor nyitott kipufogóval vágighúz egy motor az utcán, vagy a helyi menőcsávók a tuningkipufogós ladájukat nyúzzák. -
renegade
aktív tag
hmmm, virágföld-topic feeling... :)
-
PeliScan
addikt
Nah, meglássuk. TEhát ha beleteszem őket egy kis kosába a fészekkel együtt, és felszerem egy fára, az nem kóser..? Inkább hagyják megdögölni a cuccokat, csakhogy megmutassák..? :))
-
AND1
őstag
Nem jó...mert ahogy valami válzotást vesznek észre a környezetben (emberi beavatkozást nem jönnek vissza)
Nekünk is volt ilyen a folyoson...apám a fészek alá szerelt egy pozdorja lapot hogy ne xarják már le az ajtó alatti területet, Felszerelte...erre többet nem jöttek vissza :))
1. nem volt szép,elzavartuk őket.
2. végre csönd lett :) -
PeliScan
addikt
Meg fogok őrülni. :))
Vagy bármi ötlet? Ugye nem lehet egy efféle fészket megmozdítani?
Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest