- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz
Alabástrom #13711 üzenetére
Flektogon 20/2.8-as verziója igaz, hogy többet torzít, de létezik hozzá LR profil, ami képes ezt korrigálni (meg lehet, hogy más vintage obikhoz is van, én ehhez találtam). De a gyakorlatban az általad írt dologra egy APS-C váz + Canon 10-18mm jobban (széleskörűbben) használható, a zoom objektívek nagyobb részénél torzítás a tartomány közepén szintén elhanyagolható.
-
szazbolha
addikt
válasz
Alabástrom #13711 üzenetére
A régebbi nagylátószögű objektívek nem voltak torzításmentesek.
Nem tudom, neked mire kell, de croppolva ez a hiba már nem lehet szembetűnő. Shiftelve már lehet látható lesz. Ha valamilyen építészeti fotóhoz kell, akkor azt gondolom, ne ebben a kategóriában keresd a megoldást.Nekem nincs túl jó véleményem a Flektogon 20-asról, akkor inkább már egy olcsó Canon 20-35. Persze annak is van hordótorzítása, meg adaptálni sem lehet a gépedre, mert elektronikus rekesszel rendelkezik.
A régi objektívekkel nem azért fotózunk (általában) mert tökéletes vagy jobb a képalkotásuk a mai modern digire tervezett objektíveknél, hanem épp azért mert olyan leképezési hibákkal vagy extra tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek összesége karakteressé teszik a velük készült képeket.
Az egyetlen hordótorzítás mentes kisfilmes objektív amit ismerek, illetve használok az a Nikkor Ai 55/2,8 makro objektív.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest