Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Anakin007
üzenetére
Nem tudom, végülis mi volt a gond.
Failsafe módot nem próbáltam, bár nem gondolom, hogy azzal jó lett volna. (Viszont ha nem felejtem, megpróbálom, van egy "szűz" 2009.0 egy másik vinyón, csak még nem foglalkoztam vele.)2008-as (ill 2008.1, mert csak ebben cseréltem kernelt) nem csinálta nálam ezt a jelenséget, igaz, csomagkezelőből talán két másikat tettem fel összesen, aztán nekiáltam néhány kernel-fordításnak, de ezeknél sohasem volt lassulás.
Viszont a 2.6.27 ill. 2.6.27.1 változatot többször is lefordítottam, mind ugyanazzal a hibajelenséggel indult (lassul + hűtő max. fordulat - ugyanakkor melegnek nem tűnt).
Viszont az egyik későbbi kernel óta megszűntek a gondok.---
Van egy másik notebookon egy 2009.0
Panaszkodtak rá, hogy kicsit lassúnak tűnik és régebben jobban is pörgette olykor (terhelésnél) a cpu-ventit."Végső elkeseredésemben" visszatettem rá a 2.6.26-os kernel utolsó verzióját (mivel csomagkezelőben ez nincs benne, forrásból).
A fordítás egy óra alatt ment végbe egy Intel core2-es gépen, az én egy magos, régebbi AMD x64-esem kb. 30-40 perc alatt végez vele.
...tehát valamiért tényleg lassú, a CPU venti is csöndes maradt.A régi kernelt elindítva viszont "helyreállt" a rend, terhelésnél pörgött a venti és a programok gyorsabban működtek.
Viszont a wlan néhány csomag elküldése után meghal.
Ez mondjuk nem is akkora csoda, ha jól tudom, ezen az Inteles wlan vezérlőn nagyon sokat dolgoztak az új kernelben, lehet, némiképp' másként kezelné a rendszer...
...ettől eltekintve viszont sokkal jobban működik ezzel a maggal.Mielőtt eljöttem, elindítottam ezért (jobb híján) a 2.6.28.rc6 fordítását is, de még nem tudom az eredményt, hogy gyorsult-e vagy sem (nemrég hívtam, egyelőre gyorsabbnak tűnik, de csak most lett elindítva)...
Ja, a 28-as fordítása úgy néz ki, valahol 30-40 percen belül történt, ez nem lett mérve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kedvenc zene a mai napra
- Star Wars rajongók
- Anno 117: Pax Romana teszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- Bomba ár! Toshiba Satellite C850 - Intel B960 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi