Hirdetés
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
hogyishívnak?
aktív tag
zenkol furatot bővit,tágit
spanol feszít, érzéssel meghúz
frikció dörzsölés,surlódás -
LukE
veterán
na akkor azt árulja el valaki, hogy a gyivó mit jelent
-
De hogy ne csak vidéki tájszavakat említsünk, budapesti szó a ''közért''. Ezt sok helyütt nem értik, mert ott csak ''bót'' van.
-
Bazsiii
tag
levonó - matrica
forgó - szotyi
prespán - találós kérdés No1
'fuszikos az alma' - találós kérdés No2 -
cadaver
tag
sercli rulz!
allitolag van ien is, h ''priccel'' vagy mi, ami talan a spriccel atalakitasabol jott ... egyik baratom mondta, h nyitja ki a cola-t, erre az kipriccel
-
Edem
senior tag
Amiket mások nem szoktak ismerni:
nyíg (nyavajog)
levonó (matrica)
makuka (szotyola)
huncutka (szembe lógó hajtincs)
furik (talicska)
És ami számomra okozott meglepetést:
sercli (schercli, sherczli, vagy a fene tudja, szótárban nem jegyzik) - a ''fővárosiak''
nagyon tudnak csodálkozni, ha nem tudod mi az. -
QQRIQ
tag
Szegedről származó barátom világosított fel, hogy a ''ludáj'' szó azt jelenti: ''tojás alakú''
-
Troll
tag
Vízvezetékszerelőktől hallottam, hogy nyunya. A szivacs szigetelő csövet hívták így, amit a fűtéscsőre húztak.
-
Cathfaern
nagyúr
sublót = valami szekrényféle (olyasmi mint a kredenc)
-
vánkos = párna
-
gretzky99
csendes tag
Egy öreg karbantartótól hallottam vagy 15 éve mikor még tanuló voltam:
Add ide a sublert! (tolómérő)
Hozd ide azt a vinklit! (itt zártszelvényű fém, de a derékszög helyett is használta)
Üdv. -
Sanyo
senior tag
Ott van a ganyé a góré mellett...
-
haris
őstag
stelázsi: kamra(általában befőttek, edények tárolására szolgál)
tik: tyúk
vájling: talán lavór (de ez nem 100%) valami edény az biztos
smarni: császármorzsa -
BEE
addikt
Amikor katona voltam, akkor ott tapasztalhattam hogy a szabolcsiak
tudtak úgy beszélni, hogy mi nem értettük meg.
Néhany példa ami még eszembe jut:
dücskő
kupc
kajlincs
bekájmult a fogam
stb
BEE -
Dél-Magyarországon használt kifejezés a ''bepucsít''. Arra használják, amikor a leányzó kidugja a seggét.
''Punnyog'': Amikor lazsál, lustálkodik, lógózik -
meba
tag
Mackó-->bemelegítő==>jogging alsó
-
tomcs
őstag
pulya nalunk nem divat, bar errefele hajdusagban ciganygyerekekre szoktak hasznalni, leginkabb negativ ertelemben (mosdatlan, toprongyos, stb)
mondjuk en meg kepes vagyok barmilyen edenyt ''kocsog''-nek hivniaztan neha neznek nagyokat amikor ''aggyama egy kis kocsog kolat''
-
Cefa
senior tag
Ja igen és ha mondjuk egy kis gyerek aranyos arra én azt mondom hogy kis furi.
De az egyik ismerősöm úgy járt hogy ezt mondta és majdnem összeveszett a szüleivel a gyereknek mert náluk az azt jelenti hogy furcsa. -
xuldar
addikt
kredenc szekrény
kasita kosár
pulya gyerek (a kedvencem)
stelázsi konyhaszekrény -
tomcs
őstag
slambuc: egyesek szerint kompatibilis a krumplistesztaval, szerintem nem
fo jellemzoje hogy bogracsban keszul. biztos ismered csak ezexerint te is mas neven
gorni: (na ezt hogy definialjam onmaga nelkul) pl az emlitett peldaban csak ugy belerakunk minden osszetevot a fazekba, de hallottam mar ugy hogy elgorta a havat a garazs elol stb, kb ''rak'' csak 1 picit durvabb a jelentese -
yeti
csendes tag
kaszroly...
-
LaBamba
csendes tag
Sopron környékén (Pereszteg) a zöldbabfőzeléket kínálták nekem babhüvelyfőzelékként.
Egyébként az egyetemen mi is sokat röhögtönk ilyen kifejezéseken.
Például azt a fajta játékot, amit lányok szoktak elsősorban folytani úgy, hogy szemben egymással a megragadják egymás kezét és őrült tempóban elkezdenek pörögni. Na ez nálunk sörgés, aztán hallottam ilyeneket, hogy kocsizás, sikálás meg még afenetudjamiket. -
LaBamba
csendes tag
A csettegő egy ún. lassú jármű. A lovaskocsi alap majdnem stimmel, de azért mégsem, azt is építik. Régi, világháború környéki motorokat (nem ritkán motorkerékpárok blokkjait) rakják bele. Általában kis űrméretű motorok ezek, ezért az áttételekkel a sebességet felcserélik erőre. Felénk is használják, kifejezetten káros az ember idegrendszerére nagy forgalomban, főleg, ha ganét szállít.
-
tomcs
őstag
egyes teruleteken pl nem ismerik azt a szot hogy slambuc. persze valahogy hivjak ok is de az nem jut most eszembe..
meg egyszer igy lazan mondom ''es akkor belegorjuk az egeszet 1 fazekba'' es nem ismerte azt hogy ''belegorjuk''
meg meg van par ilyen szo, hatha jut meg eszembe -
supercow
őstag
balambér = burgonya, krumpli Békéscsaba és környékén
dúródni = nyomakodni, tolakodni
pl. ''Ne dúródjál már!'' = Ne tolakodj! -
Sanyo
senior tag
ejjeli bator=macsek
szoke kola=fanta
botrafagyott=jegkrem
Mit nem tanul az ember akkor amikor katona. -
Nimrod
addikt
Masiniszta=sofőr?
-
Shim
őstag
Péló
Ez nekem új volt, csak néztem mi a f*szt akar
-
AlBundy
aktív tag
Lajtorja = Létra
-
KovacsUr
addikt
empiriokriticizmus
-
Cefa
senior tag
Sziasztok vannak olyan szavak amiketbiztosan sokat használtok de jön valaki egy másik megyéből és még soha nem hallott róla.
PL: Matrica
ezt egy orosházi ismerősöm még soha nem hallotta.
Ő meg mondta hogy garaboly na az meg náluk a kosarat jelenti.
Ti tudtok ilyeneket.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest