Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-10-07 10:55:54

LOGOUT.hu

Üdvözöllek Síkjáró (Planeswalker) a Magic the Gathering: Arena topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2203) 0karmacoma0 válasza ldave (#2202) üzenetére


0karmacoma0
senior tag

Én hosszú kihagyás után tértem vissza. A teljes gyűjteményem kirotált, csak 50-15 wildcard maradt az induláshoz, szóval olyan baromi sokat nem kísérletezgettem. Alapvetően erős Black kártyák köré épülő midrange deckek dominálnak most.

Én fehérrel kombináltam, egyrészt mert mindig is szerettem az Orzhov lapok designját(Izzet után a második nagy kedvenc), valamint ehhez nyitottam a legtöbb jó lapot. Nem néztem konkrét decket, a japán verseny és a metában keringő deckekből raktam össze egy wildcard barát kombinációt. A legnagyobb sztár a Wedding Announcement de Elspeth is sok meccset hozott nekem a semmiből. A Phyrexian Missionary az elején hatalmas király volt, de egyre több a graveyard hate, szóval már inkább csak a lifesteal tartja a deckben.

A most szinte minden deckben előforduló fekete váz ugye brutálisan erős. Lilliana gyorsan el tud szaladni a meccsel, a Meathook kinyírja az aggrót, és van mellé egy csomó jó removal. Sheoldredből csak egyet futtatok, könnyű megoldani, de ha az ellenfél kifut a leszedésekből gyorsan nyomasztóvá válik. A meta érezhetően próbálja megoldani a "fekete midrange problémát" és egyre több a mono blue tempó és az olyan midrange deck ami elég széles Lili ellen de elég magas, hogy a meathook ne legyen extrém vaule(Monowhite, Selesnya Enchantments). Ezek ellen egyébként jó választás volt a BW, de a monoblack controll jókora előnyben van ellenem az Invoke despair miatt. Utóbbi szinte mindig leradíroz a pályáról. Sokan próbálják splashelni a kéket vagy a zöldet a fekete-valami deckjükhöz, a Jund ellen kifejezetten gyengén teljesítek. Esper is nagyon vonzó, hogy be tudjak rakni pár counterspellt és/vagy megoldást, de egyelőre kivárok, mert nagyon drága lenne lecraftolni a landbase-t.

Őszintén szólva sok olyan szinergiát ami elvisz a hátán egy top tier midrange decket nem láttam még. Leginkább arról van szó, hogy rotáció elején kicsi a cardpool és az olyan abszurd vaule lapok mint a Wedding, Underdog vagy a Fable elviszik a hátukon a deckeket. Talán a Rakdos Anviles Bloodtokenes végtelen pingelése van hozzá a legközelebb, de sztem azt egy jobb control deck le fogja radírozni. Én szeretem a midrange deckeket szóval élvezem ezt a metát, iszonyú jó meccseket játszok, de elképzelésem sincs mi lesz a top tier deck 1 hónap múlva. Tippre a Jund.

Mielőtt lecraftoltam ezt a decket, egy nulla rare-es Izzet tempo deckel farmoltam a napikat ott a Shore up, Balmor, Phoneix Chick hármas hozza a meccseket, és néha az Electrostatic inrantry is durván meg tud szaladni.

[ Szerkesztve ]

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.