- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
megmondó
csendes tag
válasz
-conrad- #198 üzenetére
Szerintem kovácsolj előnyt ebből a hibából és kezdj tanulni spanyolul. Itt a remek alkalom, hogy játékos formában sajátíts el alap szókincset a spanyolból.
Koreai nyelvvel sokkal rosszabbul jártál volna: egyrészt nehezebb megtanulni, mert még konvertálni is kell, másrészt a spanyollal sokkal inkább tudsz érvényesülni a világban.
Engem pl. folyton spanyolul zaklattak egy MMORPG-ben, milyen elegáns lett volna odavágni, hogy Luz de la autoridad, bármit is jelentsen
Nekem van egy fekete enchantom, koreai. Tudom, hogy halál jó lap, de még sose válogattam be, mert odáig sose jutottam el, hogy megnézzem, pontosan mit is tud. Szóval hordoz veszélyeket is az idegen nyelv. -
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #198 üzenetére
hali
igen, adtak/adjak tobb nyelven is. francia/olasz/nemet/spanyol/koreai/stb. elvileg nem kene mas nyelvu lapoknak lenni a booster-ben, de mar hallottam hogy elofordulnak. legegyszerubb, hogy ha el tudod valakivel cserelni a lapot. esetleg talan meg lehet probalni a wizards-szal is alkudozni (a bolton keresztul), de ennek - lehet tul pesszimista vagyok - nem tul sok eselyet latom. -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
segítsetek nekem, nam tudja valaki, hogy adták-e ki több nyelven a magicet? Mert a következő törént: vettünk a párommal egy ravnica boostert, és a rare ami benne volt, az spanyol vagy mi a fene, de a többi lap angol! Ez a lap nekem kell, de angolul. Tök mérges vagyok.[link] ez a lap az, de nálam a neve ez: ''Luz de la autoridad'' és a szövege:'' prevén todo el dano que fuearn a hacer.......''
Grrr...
másik: ezzel ugye minden támadás ami saját forrásból éri a lényeimet az nem megy be, tehát ezt: [link] addig növelné amíg akarom, mert nem pusztítja saját magát?
Aki szeretne egy ilyen ''egzotikus'' lapot az szóljon, és elcserélhetjük egy ugyanilyen angolra. -
megmondó
csendes tag
JA, van még 1vs2 is. Ott az a vesztes, aki nem nyer, mikor egyedül van
.
Magy.: mikor a 2 embernek 2-2 földje van, az 1nek már 4; ilyen előnnyel illik nyerni.
Hogy ne csak mindig lapmagyarázat legyen, megosztok egy érdekes szitut a múlt hétvégéről. Ellőttem egy second sight-ot (célpont játékos paklijának felső 5 lapját úgy rendezem, ahogy akarom) olyanra, akinél volt egy lap, mellyel a paklija felső lapját leszedheti 1 életért 2 manáért (vagy valami ilyesmi). Először nálam a dilemma: a játékos manahalálban vergődik, elvileg a földet (1 volt az 5ben) kell alulra tenni, viszont ott a lapdobó, amellyel gyorsabban eljut odáig, ha használja. Vajon használja-e ? Ha igen, akkor a földet kell felülre tenni, hogy azt eldobva ne is jusson hozzá.
...lapokat visszaraktam....
Aztán dilemma a túloldalon: tudván, hogy ott a pörgető lap, vajon a földet tettem-e felülre ? Vagy a biztosra mentem és érdemes lenne pörgetni...
No, ezzel elvoltunk egy darabig, jó ez a Magic -
megmondó
csendes tag
No, akkor én jövök:
- predator: körbe ül akárhány játékos és mindenki a balra ülőt üti; ha valaki meghal, akkor az őt űtő (a predatora) kap 20 ÉP-t és 1 pontot; 2-2 játékosnyira szól a varázslatok/hatások hatóköre; az nyer, akinek a végén a legtöbb pontja van
- emperor: 3vs3. Van egy császár, aki nem üt és nem üthetik. Ő a csatárokat segíti, az ellenséget hátráltatja. A csatárok a széleken egymást egymást ütik, az egyik csatár lénye nem védheti a túloldalon a baráti csatár felé támadó lényeket. Egyébként mindenkinek hatóköre mindenki. 60 közös ÉP. A közös sebzés (pl. pestis) egyszer számít. Lényeket lehet ide-oda küldeni császáron keresztül.
Továbbfejlesztett verzió: a csatárok hatóköre csak magukra, a mellette ülő ellenséges csatárra és a két császárra szól.
Ez az emperor-os a legjobb; az 5en csillagban csak akkor jó, ha a szövetségesek is kapnak legalább fél pontot, ellenkező esetben a két szövetséges ádázabb ellenfél lehet, mint a valódi ellenfelek. A 2vs2 is jó, pörgősebb, mint az emperor, csak kisebb a kombinációs lehetőség (darálósabb). -
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #192 üzenetére
haho!
csak 1 dologgal egeszitenem ki a Shabranigdo altal mondottakat.
nalunk nagy sikernek szokott orvendenie a szinek haboruja. ez nagyjabol az, hogy 5 ember jatszik, mindenki egy adott szinnel. mindenkinek ket szovetsegese van es ket ellenfele (ld. pl. a kartyak hatuljan a ''szinkort''. az nyer, akinek legeloszor kiesik mind a ket ellenfele.
-
Shabranigdo
tag
válasz
-conrad- #192 üzenetére
hát mi általában 4en párosozunk.szal 2v2 40élettel és közös védekezés
szoktunk még politikázni,itt mindenki mindenki ellen és a végén az nyer akinek a legtöbb élete van amikor valaki kiesik
vagy a ''legegyszerűbb'' a káosz,amikoris az nyer aki a végén megmarad,szal mindenki másnak ki kell esni.
de amúgy bármit ki lehet találni,hogy szinesítsétek a játékot,végülis nem hivatalos versenyen játszotok,szal amit megbeszéltek az a szabály.
ja még egyetlen egyszer játszottam highlandert,amikoris egy nagy pakliból húzott mindenki és úgy játszottunk. -
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #191 üzenetére
Köszi!
Mégegy kérdés: Ti játszottatok már biztos úgy, hoyg nem 1v1 volt a meccs. Ennek mik a szabályai? Nem tudom nem kérdezek-e hülyeséget, szóval ha 50 oldal lenne elmagyarázni, akkor bocs. -
Shabranigdo
tag
-
-conrad-
addikt
Milyen kiadások használhatóak versenyeken?
Type1/Type2 -
-conrad-
addikt
Mégegy kérdés: [link]
'', Sacrifice a creature: Look at the top two cards of target opponent’s library, then remove one of them from the game.''
Itt ugye csak saját lényt lehet feláldozni? Mert csak az van odaírva, hogy egy bármilyen mana és egy lény feláldozása, így akár lehetne az ellfenfél lénye is.... -
megmondó
csendes tag
NA, megvolt a hétvégi grandprix, 6-os, emperor party.
Voltak új és régi lapok, olvasgatások. Volt egy szitu, amire konszenzusos megoldást találtunk, azonban érdemes lenne elgondolkodni a helyes megoldáson. Sajnos, most nem jut eszembe minden részlet.
Egyébként langyos játékmenet volt, 1-2 érdekes helyzettel (mint a sakkban: vajon mi lett volna a helyes lépés ?). Az érzés azért megvolt.
Lehet, hogy más társaságokban a vörös szín népszerű, de nálunk szinte teljesen kihalt.Az X sebzés lénybe kanyarban sincs a target remove, vagy target bury-vel. Lények nem hagytak bennem nyomot, enchantok szintúgy.
-
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #184 üzenetére
a google pl. ezt mondta nekem ([link], de ha keresel biztos van meg csomo), szerintem hasznald batran oket. ;)
amugy egyaltalan nem tilos nyomtatni semmit, megegyezes kerdese a jatekosok kozott. meg olyan versenyeket is szoktak csinalni, ahol lehet fenymasolt lapokat hasznalni (persze ugy, hogy hatulrol ne lehessen megkulonboztetni a tobbi laptol, tehat pl tokba egy masik lap ele).
a lapokat nezd batran, bar egyelore meg uj lapokban nem utazok, de - talan nem tul tavoli - terveim kozott szerepel, hogy uj (9. kiadas, ravinca, guildpact) lapokat is beszerzek majd.
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Köszi, akkor megvan a megoldás...
Nem tudjátok véletlenül, hogy merre találhatóak a tokenek képei? Mert a kis fecnik helyett szeretnék kinyomtatni párat, gondolom ez nem tilos, hiszen ez csak egy token...
Wolfy, elkezdtem átnézni a laplistádat, majd írok privit holnap, hátha tudunk üzletelni... -
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #181 üzenetére
hello
igen, jol sejtettetek.
amugy van jopar olyan lap, aminek kovetkezteben egy (vagy tobb) foldbol leny lesz valamennyi ideig. mondjuk ez pl. ket ilyen lap, ami hirtelen eszembe jutott ( [link] es [link]), de meg lehetne sorolni joparat.
azert kicsit irigyellek, hogy igy ''keznel van'' egy masik jatekos, en mar hetek ota probalom a haverokat ravenni, hogy uljunk ossze jatszogatni valamikor. -
-conrad-
addikt
Köszi! Közben sor került már meccsekre, egész hétvégén játszottunk a párommal, aki egyre ügyesebb, és legalább akkora a lelkesedése mint nekem.
Mivel most volt a szülinapom, ezért kaptam 6! boostert, sok lappal, amiben volt egy ilyen rare: [link] ezt nem igazán tudtuk megfejteni... arra jutottunk, hogy minden föld +2/+2-es tulajdonságot kap, amikor lény.... de mikor lény egy föld? Talán van olyan lap, ami a földet is lénnyé változtatja? Ha nincs, akkor valamit nagyon elnéztünk..
Az új lapok ismét frissítve lettek: [link] -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
van egy kis problémám az egyik kártya értelmezésével:
[link]
Az addig ok, hogy ha rávarázsolom egy lényre akkor az nem tud támadni vagy blokkolni. DE ha az ellenfél lényére varázsolom rá, akkor ki kap minden upkeepben egy sebzést, ő vagy én? És kinek az upkeep fázisában?
Köszi -
-conrad-
addikt
Szaisztok,
a bloodthirst valójában mit is jelent? CSAK abban a körben hat amikor behozzák?
Bloodthirst 3 (If an opponent was dealt damage this turn, this creature comes into play with three +1/+1 counters on it.) -
-conrad-
addikt
[link]
ez egy szép meccs volt...azután csinált mana burnt, miután a nekrataallal levettem egy 25/22-es lényét...
(ami két manáért jött be csak felkombózta)
[Szerkesztve] -
Shabranigdo
tag
válasz
-conrad- #174 üzenetére
minden lényedre vonatkozik,de csak az kap plusszt akit blokkolnak.ilyen fajta enchantment van egyébként minden színben,mindegyiknél minden plussz vonatkozik az összes enchantolt lényedre.
ott is van amúgy hogy you control.ha csak arra vonatkozna amire rárakod akkor írnának ilyet a szövegébe -
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #173 üzenetére
Mégegyet és laállok: [link]
1.: első rész tiszta, mint az előbb, minden lényem amin van valami enchant, kap +1/+1-et.
2.: ''Whenever a creature you control that’s enchanted becomes blocked, it gets +1/+1 until end of turn for each creature blocking it.'' ha a lényedet, amit irányítasz és enchantolt, blokkolják kap minden blokkoló lény után +1/+1-et a kör végéig.
Bármelyik lény amin van valamilyen enchant megkapja ezeket a +1/+1-eket, vagy csak az amelyiken EZ az enchantment van?
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Whenever Borborygmos deals combat damage to a player, put a +1/+1 counter on each creature you control.
Ha Borborygmos sérülést okoz csatában egy játékosnak, akkot az összes lény amit birtokolsz/irányítasz kap +1/+1-et.
Itt az ellenfél lényei is kapnak? Gondolom nem, de megkérdezem.
Burning-Tree Bloodscale: egy pirosért meg egy zöldért és 2 akármilyenért bejön mint 2/2-es lény. Különleges tul.: 1.: Bloodthirst 1
2.: egy pirosért + két bármilyenért a célpont lény NEM BLOKKOLHATJA a Burning-Tree Bloodscale-t.
3.: egy zöldért + két bármilyenért a célpont lénynek MUSZÁJ BLOKKOLNIA a Burning-Tree Bloodscale-t.
A 2 és 3 tulajdonság egyszerre is használható ha van elég mana hozzá?
[link]
Creatures you control that are enchanted get +1/+1 and have first strike.
Ebben segítsetek kicsit: az lenne lefordítva, hogy :az irányításod alatt lévő lények, amik enchantolva vannak már, azaz el vanak varázsolva, kapnak +1/+1-et és first strike-ot. De gondolom nem ezt jelenti, hanem hogy amire rávarázslom az kap +1/+1-et és first strike-ot, ugye? -
-conrad-
addikt
És mégegy:
a Trample az csak akkor hat ha támadok, vagy akkor is ha védekezek? Tehát ha kivédek egy 1/1-es lényt egy 5/5-ös tramplés lényemmel, akkor sebzek vele 4et, vagy csak akkor, ha én támadok és ő véd egy 1/1essel? -
-conrad-
addikt
Megint egy kérdés:
''Whenever an Aura becomes attached to Bramble Elemental, put two 1/1 green Saproling creature tokens into play.''
ezt jelenti?:
Amikor egy aurát(pl: Fists of Ironwood) hozzácsatolnak a Bramble Elemental-hoz, betesz két 1/1es lényt a játékba, amiknek zöld lesz a színe, Saproling a neve.
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Ok, köszi!
(azért psotolok mert kétszer ment el az előző...)
[Szerkesztve] -
Shabranigdo
tag
-
-conrad-
addikt
''Bloodthirst 1 (If an opponent was dealt damage this turn, this creature comes into play with a +1/+1 counter on it.)''
Ez azt jelenti, hogy ha abban a körben mikor behoztam sikerült megsebeznem az ellenfelet, akkor az alapból 1/1-es lény 2/2-vel jön be? Ez akkor is igaz, ha nem az attack után hozom be, hanem előtte? Tehát behozom a kör elején mint 1/1-est, ő vár a summoning sickness miatt, de egy másik lénnyel valahogy beviszek egy sebzést, és ekkor ''átvált'' 2/2-re, vagy csak akkor, ha kör elején nem hoztam be, támadok, megsérül az ellen, és ezután a kör végén hozom be, mint 2/2-es? -
DanteHix
tag
válasz
-conrad- #163 üzenetére
Sot,nem csak hogy igy van, de mivel a lenyed first strike-os, a sebzest elobb viszi be, tehat o Semmit nem sebzodik!
Ha viszont 3/3 first strike, 4/4 ellen, akkor belesebzi azt a 3at, de ha nem tudsz meg vmivel sebezni vmit rajta, megmarad 4/1en, es sebez a lenyeden, amibe az belehal. -
-conrad-
addikt
Egy gyors kérdés: a frist strike az azt jelenti, hogy: Van egy lényem ami 3/3-as, és az ellenfélnek is vagy egy 3/3-as, attack/block esetén 1v1 egymás ellen kerülnek, akkor az én lényem nem hal meg, mert ő ütött először és így megölte a támadása előtt az ellenfél lényét?
-
Wolfy_
tag
ha esetleg van itt meg olyan szerencses mint en, hogy igy a vizsgaidoszak vege akad szabadideje, akkor esetleg koradelutan lenne kedvetek talalkozni es lapokat nezegetni/cserelni/jatszni? (budapestiek elonyben
.
valamelyik meki/burger king jo szokott lenni ilyen celra altalaban. -
DanteHix
tag
Nah, vegre volt idom scannelni, feltoltottem a szepsegeket
[link]
Kattintsatok rajuk, es utana meg 1* lehet,h vmi normalis minosegben lehessen megnezni oket.
Akit erdekelt, kerem priviben kuldjon ajanlatot. Mikor megszereztem a Juzamot, azt hiszem, 4 vagy 5 db volt mo.n.. Nem hiszem, hogy azota sokkal tobb lett volna
Nagyon szepen koszonom.
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #154 üzenetére
Volt benne mégegy cry of nemtommi, azt feljebb írtam be.
Dominator: nem, ez egyenlőre az össz lapom -
-conrad-
addikt
[link] excel updated, de egyenlőre ennyi, viszont megsúgta a boltos, hogy a rokonaim voltak ott, és vettek összesen 3 boostert, szóval lesz vidámság hétvégén...
a végén a guildpact-ok...
[Szerkesztve] -
megmondó
csendes tag
válasz
-conrad- #149 üzenetére
Hát azért ez némely esetben nem büntetés, hanem kombó.
Van valami zöld library maceráló enchant, aminek használata során jellemzően a két felső lap lesz az ócska és célszerű ilyenkor library-t keverni valamivel, vagy mostmár itt a dreddzs.
Monduk amellé a zöld mellé ne tedd be, amelyik szerint akkor nyersz, ha 200nál több lap van a paklidban.Persze, ha csak 500 lapos pakliban
tudsz gondolkodni, akkor megkockáztatom, még ezek a dreddzsek is beférnek.
-
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #147 üzenetére
Ok köszi! Tehát a két felső lappal ''fizetem meg'' tulajdonképpen azt, hogy visszaadja a kezembe.
-
megmondó
csendes tag
válasz
DanteHix #140 üzenetére
Sajnos, ahogy neztem, egy pillanat alatt ledaralnanak az ujjak. Ez a baj.
Oke, hogy elso korben lehozok 2-3 moxot, egy black lotust, es erkezik a Shivan, de a mostaniak sajnos halalosabbak
Valahol írtam, hogy nem 1vs1, hanem multi, ott meg más taktika kell. Minimum lapos versenypakli nem él meg.
Télleg drake az iridescent, de mintha az is sárkányféle lenne. Sárkánygyík vagy mi. Hol a fenébe juthatnék hozzá ? Csak uncommon, nem lehet ezt kilóra venni valahol Bpesten ?
-
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #143 üzenetére
Köszi a segítséget!
3. Valamit nem értek: a dredge azt hittem az, hogy ha meghal a creature akor kivehetek két lapot a pakliból, a temetőbe teszem és azokból választok kúzás helyett. Nos akkor miért jönne vissza ez a temetőből? Csak a két pakliból kiszedett lap jöhet, nem?
#145: át kell értékelnem a fekete-fehér pakli ötletét?
[Szerkesztve] -
Shabranigdo
tag
válasz
Shabranigdo #144 üzenetére
és ezzel:[link] a lappal jó kombó
[Szerkesztve] -
Shabranigdo
tag
válasz
DanteHix #139 üzenetére
na akkor egy kis kiegészítés
1.szerintem conrad kicsit félreértette a lapot,ezért én hozzátenném hogy nem kap egy */* lényt,hanem a fö9ld alakul azzá,de csak kör végéig
2.mostmár bármikor lehet regenerálni,ha ezután kap ''halálos sebet'' abban a körben a lény,akkor elfordul és az összes sebzés ''lehullik'' róla.és természetesen,ha ezután kap sebzést még mindig lehet regenerálni,ha van rá manád
3.a lény minden körben kap egy +1/+1 jelzőt és kör végén elpusztítja azokat a lényeket amiknek a manaköltsége PONTOSAN annyi mint a jelzők száma.szóval ha 2 jelző van rajta akkor az egy manás lényeket nem szedi le.és a drege-dzsel pedig vissza lehet hozni a temetőből szóval nem olyan nagy baj hogy magával is végez és addig meg leírtja az 1-2-3 manás lényeket.jó kontroll lap,sztem a fekete-fehérbe beleillik,csak figyelni kell erre a pakliépítésnél
4igen,viszont ha használja a transmute-ot akkor a lapot már nem játszhatja ki
5igen a convoke az amit te írtál conrad,annyit tennék még hozzá,hogy a színes manát is csökkentheted,ha olyan színű lényt tappelsz neki
9nem fordul el támadáskor
10 nincs summoning sicknesse,vagyis abban a körben támadhat mikor kijátszod
[Szerkesztve] -
DanteHix
tag
válasz
megmondó #132 üzenetére
Sajnos, ahogy neztem, egy pillanat alatt ledaralnanak az ujjak.
Ez a baj.
Oke, hogy elso korben lehozok 2-3 moxot, egy black lotust, es erkezik a Shivan, de a mostaniak sajnos halalosabbak
Full kollekcio, nme tudom. En 4 eve mar, hogy eladtam a gyujtemenyem 120k-ert( bar megtartottam dual landseket, meg par lapot).
De barataim, akik tenyleg nagyon kemenyen gyujtottek,ketten voltak, ati+Dani ok kb 1,2 millaert adtak el a szettuket. De ok is megtartottak par lapot -
DanteHix
tag
válasz
-conrad- #136 üzenetére
Mehehe..regen jatszottam, lehet,h masok mar a szabalyok, de sztem:
1. pontosan, a te lenyeid szamitanak, es */* lesz. Azonban, abban a korben, amikor a foldet jatekba hozod, meg NEM tamadhatsz vele.
2. Arra jo, hogy tamad az ellen egy 5/5os szornyivel, neked meg van 1/1 skeleton(regen volt ilyen,most is kell legyen), aki egy fekete manaert regeneralodik. Beall, blokkolod a lenyt, majd sebzeskiosztas vegen, beleforgatod a manat, ezaltal a leny NEM megy a temetore, mert 0 sebzes maradt rajta. A gaz az, ha ezekutan kap meg vmi sebzest, mert arra mar nem vonatkozik a regeneral abban a korben.
3. Igen, a te lenyeidet is. Viszont nincs rairva, hogy ezt a lapot megkimelne, szvsz o is meghal, ha nem mented meg vhogy(healing salve, vagy regeneration), ennek nezz utana.
4. nem, azt jleenti, hogy ugy kell kijatszanod a kepesseget, mintha sorcery lenne, azaz CSAK a sajat korodben.
5. nem ismerem, nem kaarok hulyeseg mondani.
6. igen, ahany barmilyen szinu manat beleforgatsz az 1 feketen kivul.viszont, barmikor kijatszhatod, tehat erdemes az idezes utan, a srac koreben( mert alig van manaja, ha nagy lenyt idezett, es mondjuk kekkel vagy feherrel jatszik).
7. nem lehet blokkolni csak fekete vagy artifact lennyel.
8. Arra jo, hogy van ket lenyed. Az egyik ez, es meg vmi batar, mondjuk force of nature. Az ellenfelnek, azonban van vagy 10 lenye, tehat NEM tudod attorni a vedelmet. aktivalod a kepsseget ennek a lenynek, es MINDEN lennyel, ami az ellenfelnek van, EZT kell blokkolnia. Igy a masik lenyed beut. Ha ugyes vagy, Mortipede sem hal meg, vagy ha meg is, akkor magaval visz sokat( keress ra, regi zold compo Basilisk+ Lure)
9.-10. sztem ez sem volt akkor meg, de lehet,h csak nem remlik. -
megmondó
csendes tag
Ha már itt vagyok....
Valaki nem tudna el, vagy kölcsönadni hétvégére két mittudoménmilyendragon-t ?
Azt tudja, hogy mikor játékba jön, akkor a temetőből egy enchant creature rá tud ugrani. Talán iridescent dragon, de nem biztos, kék és ha jól rémlik, akkor 1kék4színtelen.
Budapesten kellene, ott viszont bárhol jó. -
-conrad-
addikt
Sziasztok, lenne pár kérdésem:
1. [link] Itt az történik, hogy ha aktiválom a kártya tulajdonságát, és előtte már belement 5 1/1-es skeletonom a temetőbe, akkor kapok egy 5/5-ös lényt? Ha igen, akkor ez a gyakrolatban hogyan játszódik? Fogok egy cetlit és ráítom hogy green/black 5/5?
2.: a regenerate mire jó? Ha csata volt, utána kör végén úgyis meggyógyul, nem?...
3.:[link] ez, ha jól értelmezem bejön 1/1-el, és minden körben kap 1/1-et? A második körtől elkezdve pedig megöl minden 1 manáért jövő lényt, harmadikban minden 1-2 ért jövöt(nálam is?)?
4.:[link] play only as a sorcery; ez azt jelenti, hogy vagy behozom lényként, vagy használom a tansmute képességét mint sorcery, de együtt nem?
5.:[link] convoke - tehát ha játékba hozom, akkor ha az asztalon lévő lényeimből elforgatok pl hármat, ennek a lapnak csökkenti a költségét? Tehát pl 1**-ért jön be nem 3**ért?
6.:[link] he behozom mondjuk X=5-tel, akkor egy 5 manáért behozott lényt elpusztít?
7.: mi az a fear tulajdonság?
8.:[link] minden lény blokkolhatja ebben a körben? Tehát ami támadott az is? Az miért jó? Elvileg akkor biztos blokkolják -> nem visz be sebzést az ellenfélnek.
9.: mi a vigilance?
10.: mire jó a haste?
Ezért lettt ilyen hosszú, hogy ne postoljak félóránként egyet, remélem nem baj..
Köszönöm előre is a segítségeteket!
megmondó: Köszi!nincs náluk guildpact....
[Szerkesztve] -
megmondó
csendes tag
válasz
-conrad- #134 üzenetére
Garabonciás Könyvesbolt és Kártyapáholy
7621 - Pécs
Jókai u. 11.
70 361 9709
email
Nyitva: H-P 12-18
A boltban játéktér és ingyentea van, bárkit szivesen látunk.
Régi és új sci-fi, fantasy könyvek széles választékban kaphatóak.
Főbb kártyajátékok: Trónok Harca, VTES, HKK, M*K, StarWars
Valószínű, hogy tudsz találni Mtg-s, LoTR-os játszópartnert is nálunk.
Angol és magyar nyelvű szerepjátékokból jók vagyunk: D&D, MAGUS, Shadowrun, WoD, Mage stb.
Társasjátékok is széles választékban!
Rendelésedet, kérdéseidet e-mail-en is fogadjuk, postai teljesítést vállalunk.
DE garanciát nem vállalok arra, hogy ez az infó aktuális-e még. -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
tudna valaki mondani nekem olyan boltot Pécsen, ahol lehet kapni magic kártyákat?
Sos lenne...Köszi! -
Dominator
aktív tag
Az jó, bizony. Főleg, amikor a Guildpact prelease-en voltam vasárnap és elkezdtünk bontani. Azt mondja a srác mellettem: ''Hé, ennek a madárnak színes a farka''
És kibontotta a harmadik Birds of Paradise-t
Nekem termett két Ravnica ill. Guildpact ritka duplaföld meg egy Loxodon Hierarch, de a fekete-fehér rögtönzött paklim csúfos vereséget szenvedett. De attól még a prelease egy jó dolog és a Dissensions-re már felkészültebben megyek
És egy kérdés: van valakinek esetleg eladó Slate of Ancestry-je? -
megmondó
csendes tag
Általánosságban véve ez igaz. Valahogy fenn kell tartani az eladhatóságot
Azért ez még áthidalható probléma. A ''régieknek'' persze nehezebb lenne a dolguk, mert könnyebb lenne számukra benézni egy-egy ismeretlen lapot.
Valaki tudja, mennyi darabból állna most egy FULL kollekció ? Belegondolni is szörnyű, mennyi lap, mennyi pénz.
Lenne kérdésem is:
az online-ban (az ingyenes részben) mintha nem ugyanazokkal a paklikkal játszanánk. Beengednek regelt játékosokat is ide, vagy én nem tudok valamit ? Nomeg, hogy lehet side deckelni ? Miből ? -
megmondó
csendes tag
Akkor most jön az, hogy nem értünk egyet.
Elfáradtam egy klubba és nézegettem a lapokat, meg a workstationt is böngészgettem. Vannak új képességek, meg kihoztak régi lapokat egy-egy szín alatt ismét. Hasra azért nem vágódtam. Régen is voltak olyan lapok, amelyekkel rögtön eldőlt a meccs, meg most is jönnek ki.
A kérdés, hogy ki, mit tud kihozni egy-egy pakliból. Melyik lapot mikor és milyen időzítéssel használja és azzal így milyen hatásfokot ér el. Vajon az azonnali előny ér többet, vagy a várakozás egy jobb alkalomra, ami lehet, el se fog jönni.
Aztán a lapok értékét, használhatóságát a játék típusa is befolyásolja. Aki 1vs1 -et játszik kevéssé értékel egy 8-10 cost-ú lényt, míg egy ilyen befér 2vs2, vagy 3vs3-ba.
Ha több szabadidőm lenne, biztos megpróbálnék egy old school vs. new generation partyt szervezni. Az old school-osok régi lapokkal az új generáció csak újakkal és 2vs2, vagy 3vs3. Érdekes lenne -
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #127 üzenetére
Elhintettem a tesómnak, meg anyukámnak, meg a menyasszonyomnak is a dolgot, ez így 3 booster ha minden igaz...
Na jó nem vagyok ám ennyire haszonleső. A necroplasm az nekem is feltűnt, közben rájöttem, hogy mi is az a tulajdonsága, hogy dredge 2. Ez azt jelenti, hogy kettő lapomat a temetőbe tesz, és húzás helyett kivehetem onnan nem?
-
Shabranigdo
tag
válasz
-conrad- #125 üzenetére
viszont jól el lehet cserélni
a necroplasm meg fekete azt esetleg használhatod.meg a mostani környezetben lehet csinálni 3 színű paklit is nyugodtan.a vörös zöldből lehet csinálni egy szép magyar piros-fehér-zöld paklit
amúgy tényleg jó bontás.uc-k között is van pár jó darab,főleg a putrefy.
énis kártyákat szoktam kérni ilyen-olyan alkalmakra -
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #125 üzenetére
noigen, lehet hogy szulinapomon majd en is ezt kerek, ha addig nekiallok az uj lapok gyujtesenek is. mert regi lapokat sajna ok nem tudnak nekem venni.
viszont a nepvanpora nagyanyamtol kapott penz pont arra volt jo, hogy megvettem a korabban emlitett kb 700 lapot belole. -
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #123 üzenetére
ahogy nezem ezek a rare-k is viszonylag a jobb fajtabol vannak, foleg a Loxodon Hierarch.
ugy latszik jo kezed van a booster valasztashoz. ;)
amugy meg, ha bizonyos lapok nem jonnek be, akkor majd meg lehet kiserelni a csere-beret. csak mindig jol meg kell fontolni, hogy ne jarjal rosszul vele. -
-
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #110 üzenetére
Voltam a boltban, de nem volt náluk guildpact csak réggebbi theme deck,nem is vettem mert péntekre hoznak talán nekem egy fekete-fehéret, és egy zöld-pirosat. Ketten fogunk játszani a párommal, és úgy néztem a lapok alapján ez a kettő az ami jó, a többi lap nem annyira. (egynapos tapasztalat, lol) Azt szeretném kérdezni, hogy nem csináltam-e hülyeséget, ha addig is hoztam egy ravnica nagy boostert.
Gondolok itt arra, hogy a guildpact boosterek inkább a guilpact theme deckeket erősítő lapokat tartalmaznak, a ravnica meg inkább ravnicát... szal, felbontsam azért?
Siessetek!! -
Shabranigdo
tag
nincs fél év se.évente kijön egy blokk,azaz 3 kieg.és asszem kétévente egy alap,bár ez mintha már régebbi tendencia lenne.
1-1 kieg között tényleg kevés az idő,de mostmár úgyis a blokk a lényeg és azt várja mindenki,hogy kijöjjön az egész blokk,hogy minden feltétel adott legyen egy fasza kis pakli összeállításához(szvsz) -
Wolfy_
tag
válasz
DanteHix #115 üzenetére
igen, tenyleg eleg regi jo kis lapok ezek, 1-2 ezer penzt en is adnek ertuk.
ami meg a mai jatekot illeti, en is azt latom hogy nagyon''beindult a husdaralo'' ahhoz kepest, amikor pl meg en is jatszottam. az a fel ev, amennyineknt az uj kiegeszitok kijonnek szeirntem eleg keves ido... -
Shabranigdo
tag
válasz
DanteHix #115 üzenetére
a juzam djinn értéke már nem az új lapoktól függ(azok között már nem is annyira erős mint volt szvsz),hanem a ritkaságától.régi is,amikor kiadták akkor is ritka volt és hát amúgyis egy legendás lap.a scant várom,mert azért tényleg számít az állapot,pl egy félbetépett juzam már nem is ér olyan sokat
P
-
DanteHix
tag
válasz
Shabranigdo #114 üzenetére
Azert kerdeztem az arat, mert en nagyon regota nem jatszottam, es nem is ismerem a mai lapokat. mivel a kartya erteke fugg az allapotatol, ami szerintem jo, bescannelem, felteszem vhova, es utana alkudozhatunk
A Guardian Beast nem erdekel?
illetve Q.H. rajongok, van egy Grave Robbers-em is, mondjuk az ''csak'' Dark-os.
-
DanteHix
tag
Sziasztok!
Nem is tudtam, hogy letezik ilyen topic. Bar, ez a pH!
Elolvastam az utolso par hozzaszolast, megneztem a linkeket. Huh, megvaltozott a magic . Nemcska kulsore, hanem egy rahedli kiegeszito kijott. En anno meg a Revised editionnel kezdtem jatszani, es a Stronghold korul hagytam abba. Teljesen mashogy nznek ki a kartyak( tudom,nektek nyilvanvalo, de en meglepodtem) ezenkivul a kartyalapok erossege brutalis. Lattam,h regi arabian lapokat siman beleraktak a 9. kiadasba. mondjuk, dupla annyiba is kerul most a MtG
A kerdesem az lenne, mennyit er mo.n egy jo allapotu Juzam Djinn es egy Guardian Beast most? Ezt a ket lapot tartottam meg.
thx a valaszt -
-conrad-
addikt
Valaki elmagyarázná a booster draw szabályait nekem? Elméletileg mindenki kap 3 boostert, amiből választ egyet majd továbbadja, így megy amíg el nem fogynak a lapok,majd újat bontanak. Ezekkel megy a játék. A végén mindenki megkapja és hazaviheti a lapjait, a kérdésem csak az, hogy azokat amiket kibontott, vagy azokat amiket kiválasztott? (két hét múlva lesz egy, lehet, hogy beneveznénk addigra a párommal...
)Nem mindegy, mert ha a választottakat, akkor még veszíteni is megéri, ha az adott lap passzol majd az otthoni pakliba, viszont az összerakottba nem... nem?
Sry, hogy ennyire sokat postolok, de nagyon belelkesültem most.
Azt tervezem, hogy veszek egy Code of the Orzhov theme deck-et, de nem tudom lehet-e ezt párban kapni valamivel? Mert a boltban ahol a boostereket vásároltam, ott volt egy induló csomag, amiben két pakli volt, cd, stb. Nos, itt lehet olyat választani, h az egyik Orzhov a másik pl Izzet legyen? Vagy a kezdőcsomagban nam theme deck-ek vannak?
Köszi&bocsi...
[Szerkesztve] -
Shabranigdo
tag
válasz
-conrad- #109 üzenetére
énis egy fekete-fehéret akartam javasolni,guildpactből van is egy ilyen előreösszeállított pakli,néz meg a magicthegathering.com-on.
ha nincs külön leírva hogy ki választ,vagy hogy random,akkor mindig az választja a lapot aki dob.
ez a lap egyszer akkor dobat amikor kijátszod,aztán ha létrejött és a temetőbe került(tehát ha megcounterelik vagy valamiért nem kerül a temetőbe akkor nem)kiválasztasz egy lényt amit ''hauntol''(ez lehet saját is).aztán amikor a lény a temetőbe kerül akkor jön létre megint a hatás,tehát az ellenfél dob 1et -
-conrad-
addikt
Átnézve a lapjaimat lehet, hogy egy fekete-fehér paklit állítok össze, amiben ezek lesznek benne a meglévőekből: Souls of Faultless, Debtors' Knell, Castigate, Shrieking Grotesque, Lionheart Maverick, Belfry Spirit, Ostiary Thrull, Mourning Thrull 2x, Abyssal Nocturnus, Orzhov Euthanist, Cry of Conrtition;
''Cry of Contrition: Target player discards a card'' [link] -- 1. Itt én választok mit dobjon, vagy ő, vagy véletlenszerű? 2. Tehát ez mikor castolom, akkor is eldobat egy lapot, és ha temetőbe kerül akkor is? -
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #106 üzenetére
hello
meg mielott elmentem itthonrol nezegettem neten, es a rare-jeid egesz jok (bar ahogy neztem leginkabb a ravinca-s dual land-ek viszik a palmat), az UC-k es a common-ok atlagosak.
persze jot jatszani barmivel lehet, en a legjobb jatekomat kb csupa (4. kiadasos) common lapos (kolcson) paklival jatszottam ugy 10 eve. -
-conrad-
addikt
Köszi mindkettőtöknek, most böngészem a webet a lapjaimat nézegetve, amíg a magic online települ.
-
Shabranigdo
tag
válasz
-conrad- #103 üzenetére
Wolfy válaszaihoz annyit tennék hozzá hogy a lapok hátterében lévő jel azt jelzi a mostani blokkban,hogy az adott lap melyik guild-hez(klánhoz)tartozik,mivel most ez a ''theme'',hogy 1-1 kétszínű szinkombináció 1-1 klán.a jelnek a játék szempontjából nincs jelentősége,de foilosan jól néz ki szvsz
vigilance-a lény nem fordul el támadáskor,ezt a szót nemrég vezették be rá,régen kiírták
bloodthirst-nél meg ha abban a körben megsebezted az ellenfelet,akkor annyi +1/+1-es counter kap a lény amennyi a bloodthirst mögé van írva
(a listát meg később megnézem és mondok véleményt,mert én nagyjából képben vagyok az új kiadások terén is,csak most nincs időm) -
Wolfy_
tag
válasz
-conrad- #103 üzenetére
szia
bar az uj szabalyokban nem vagyok teljesen otthon, de azert probalok valaszolni.
- a ''csillogos'' lapokat a foil nevvel szoktak illetni. nem tudnak mast, mint a sima valtozat, csak ritkabbak, ezert ertekesebbek. van aki szereti oket, en meg nem tudotam megbaratkozni veluk.
- haunt. ez ha jol latom - ha nem, akkor majd ki leszek javitva-, hogy ha meghal, akkor valasztasz egy celpont lesz, akit ''haunt-ol''. es a lent leirt effekt akkor sul ki, amikor az a masik leny a graveyard-ba megy. a konkret lapnal ketszer kapsz 1/1-es denever tokeneket, egyszer mikor ez a leny a jatekba kerul, masodszor mikor a haunt-olt leny a graveyardba.
- a bloodthirst azt tudja - megintcsak a kartya szovege alapjan -, hogy ha az ellenfel sebzodik abban a korben, amelyik korben lehoztad, akkor kapja a +1/+1-es countert.
- a vigilance az passz.
- ugyanugy, mint a denever tokeneknel. tehat ketszer van discard.
amugy neten erdemes korulnezni, tuti van ahol a kulonbozo kiadasok spec. tulajdonsagait irjak le, en csak az alapjan kovetkeztettem most, amit a lapokon lehet olvasni.
a lapok ''josaga'' kapcsan is a neten erdemes nezelodni, az hogy kulonbozo oldalakon (en a www.mtgfanatic.com-ot szoktam nezni, de van www.starcitygames.com is, meg csomo masik is) mennyiert lehet rendelni az adott lapot, sokat el tud arulni. bar mivel meg uj a kiadas, lehet hogy nincsenek ''bearazva'' a lapok.
es udv ismet a klubban! ;)
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Szisztok, nem bírtam várni, így vettem kettő boostert, ami ugye midnenképpen lett volna és nem is befolyásolja (annyira) a színválasztást. Lenne is pár kérdésem:
[link] ez a lap is benne volt a csomagban, de nem olyan mint a többi, hanem hülyén hangzik de ''csillog'', és van rajta egy jel a szöveg mögött. Ez miben különbözik a többitől? (az a jel van a Gruul Signet képén)
[link] Ez mit jelent? Ha meghal kapok egy 1/1-es denevért? A haunt mit takar?
[link] ez sem tuti h 100%ig értem.Ha sebzem az ellenfelet mikor játékba hozom, akkor +1/+1-el jön be?
[link] Mi az a vigilance?
[link] Itt kétszer van discard?
Majd kérdezek még... :
Itt van a lista a kártyákról, elloptam az itt látott excel mintát... [link] Megnézné valaki, hogy mégis mennyire jók?THX!
[Szerkesztve] -
Wolfy_
tag
sokat nem tudok hozzatenni, Shabranigdo eleg jol korulirta a dolgot.
en mondjuk meg nem vettem ilyen theme deck-et, de valahogy kicsit ellenerzeseim vannak vele kapcsolatban. bar igaz, hogy kb igy tudsz legolcsobban es legkonnyebben hasznalhato paklihoz jutni.
amugy en gondolkozom azon, hogy mondjuk 9, kiadasbol vagy ravincabol veszek valamennyi startert/boostert, hogy legyen olyan lapom is, ami 3-4 evesnel fiatalabb. -
-conrad-
addikt
válasz
Shabranigdo #100 üzenetére
Köszi az infókat, sztem akkor az lesz, hogy feltelepítem du. az online verziót, próbálgatom a stratégiákat, és a számomra legjobban kezelhetőből veszek egy összeállított paklit egy két boosterrel. Sztem még lesz pár kérdésem, majd ha hazaértem jelentkezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged