Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rob65
újonc
Sapphire Radeon RX6400-hez továbbra sincs NootRX Navi 24 support sajna
-
Rob65
újonc
válasz attilav2 #37960 üzenetére
Re: "Milyen hátrányt jelent ha nincs NootRX, attól még böngészésre youtubozásra használható egy RX6400 alapú kártya ?
... Megy vele normálisan egyáltalán ?"Nem, nem megy, de ezt írtam az előbb is!
RX 6600-tól megy csak az RX sorozat, tehát Navi 21, 22, és már a Navi 23 is beindult.
DE az RX 6400, 6500 XT stb, tehát ami Navi 24, az egyik sem megy!
Csak max 3 MB VRam- ha be tudja valaki izzítani, akkor csakis a WhateverGreen-nel-, de semmi videogyorsítás, NootRX-el meg semennyire sem.Csak az Intel HD 630 az jó, i5-7500-tel. Azért vettem meg ezt, mert low profilos fér csak el nekem.
Windows-on szépen megy is, minden rendben, de macos-en semmi.Van egy linuxos driver, talán azzal behúzom majd valahogy, mert a NootRX támogatást azt csak ígérgetik hozzá már úgy egy-másfél éve
Szerk.
Nekem is Sonoma 14.7 (23H122) és Sequoia 15 beta 8 (24A5331b) fut jelenleg legfrissebben a rendszereken, illetve win11. 24H2Asztali gép: Fujitsu D757 SF i5-7500. ( erre kellene a támogatás az RX6400-hez)
Laptop: Dell Latitude 5590 i5-8350UEgyikkel sincs semmi gond sem.
[ Szerkesztve ]
-
Rob65
újonc
RE: "ntfs-sel neked nincs problémád Sequoia alatt? "
Csak a Findert használom, ott nincs gond, Mounthy.app és a Tuxera NTFS 2019 is működik, azokkal nem csak readonly a win.
... esetleg megnézhetem az említett progikat ... nekem nem jött be semmi ami az eredetinél jobb lenne, total findert kipróbáltam már, ott is minden megvan.
Esetleg meg kellene nézni a /Library/Filesystems mappát , nekem egyszer ott kellett törölni a különféle kiterjesztéseket, ami miatt nem mountolta föl a rendszer a win partíciókat, illetve olyan is volt, hogy egy rossz kext miatt nem voltak meg az ntfs-ek, az meg a FeatureUnlock.kext volt, ha jól emlékszem. -
Rob65
újonc
válasz attilav2 #37960 üzenetére
RE: " Van egy második gépem a tv alatt amolyam médialejátszó, most monterey megy rajta az i3 4160 igp-jével .. "
A Sapphire RX 550-ed az elvileg támogatott Baffin-core-ra hamisított ssdt-vel, de a procid is elég öreg. Az Open Legacy Patcher Nightly-vel lehetne megpróbálni egy OpenCore installert írni rá, Monterey-ig jó, biztos, de így lehet még a Sonomával is menne... és ott van a beízzítható jó kis grafika is!
( insanelymac-en szerintem @deeveedee még a Sequoia-t is felrántotta vele ... )
[ Szerkesztve ]
-
Rob65
újonc
... nem is Hashwell ... úgyhogy hajrá !
-
Rob65
újonc
Az ntfs sonomától -asszem - a rendszer által támogatott 'read only', semmi sem kell hozzá, hogy az ntfs is ott legyen, de - tapasztalatom szerint - a 'Quircks' jelölésektől függően nálam is volt már olyan, hogy nem csatolta fel a reegyesdszer a wib lemezeket, csak a pendrive-ot látta.
A nyontatóm scannerét nem szokta mindig megtalálni a Sequoia és a Sonoma, olyankor a scanner illesztőt telepíteni kell és egy reboot után meglesz a képletöltő appja is.Sequoia 15.1 beta 4 a legújabb rendszer, a 15.0 16-ával hivatalos lett.
Mire írtad, hogy nem lesz jobb?! wifi/BT talán ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest