- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
DIEGO15 #37164 üzenetére
Lehet a secure boot miatt állt be a Clover is, próbáld azt bebootolni megint
Próbáltam egy 3éves HP gépen (erre szeretném telepjteni), de megnéztem egy 1éves thinkpad-en is és ugyanaz.
Tehát ki tudod választani a pendrive-ot, és az OpenCore-on belül már nem jelenik meg a Mac telepítő?
Szerintem kimaradt a "Misc -> Security -> ScanPolicy=0" a config.plist beállításánál, ha két gépen is ez a helyzet akkor valami ott a config.plist-ben siklott félre probably
Van annak bevált módja, hogy csekkoljam a wifi whitelist-et?
Google-ben keress rá hátha foglalkozott már ezzel valaki. Az újabb gépeken már nemigen láttam én személy szerint whitelistet csak max a WWAN kártyáknál. Ha nem találsz semmit akkor sajna próba cseresznye.
Ha sikerül felvarászolnom a gépemre - i5-8250u, +kompatibilis wifi - tudom majd teljesértékűen használni, vagy ez inkább csak hobbiprojektnek való?
Tudod. Nekem munkaeszközöm lett a ThinkPad X1C6 mert annyira franyán működik rajta minden. De ezt persze majd csak az idő mondja meg.
Melyik az ajánlott mód egyébként a clover, vagy az opencore?
Szerintem tökmindegy, amelyikkel sikerül
Ha túljutsz ezeken a nehézségeken akkor max még az Intel grafika konfigurálása maradt, és ha szerencséd van akkor minden működik azután.
Régen validáltam már az összefoglalót, azóta jött ki pár update, de most megtettem, mert simán meglehet hogy valamit módosítottak a beállításokban, viszont nekem még mindig működik a leírtaknak megfelelően. A Clover részét majd megnézem, de szerintem azzal se lesz gond.
Ehhez a "szakmához" elég sok türelem kell, anélkül sajnos nem fog menni. Kitartást!
-
tlac
Topikgazda
válasz
DIEGO15 #37164 üzenetére
ha a pendrive-on lévő telepítőt nem látja az opencore, akkor ott magával vagy a telepítővel van a probléma vagy valami usb-s beállítás még stimmel neki
itt ezeket még nézd megVan annak bevált módja, hogy csekkoljam a wifi whitelist-et?
jó kérdés, google-ön kívül nem tudok mást mondani, nem tudom, hogy dokumentálja-e rendesen a gyártó
Melyik az ajánlott mód egyébként a clover, vagy az opencore?
egy ideje áttértem opencore-ra, mérföldekkel jobb dokumentációja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Videós, mozgóképes topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged