Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

válasz Chal #33931 üzenetére

Hát nem hosszútávon, de próbáltam, viszont egyáltalán nem tapasztaltam teljesítménybeli javulást, vagy akármilyen más javulást (nem is volt rosszabb). Csak a boot volt OC-n kb. ~1-2 seccel több, de semmi számottevő. Így én inkább visszaváltottam a jól bevált Clover-re amit ismerek.
    Az OpenCore beállítása az elég nagy szívás volt az elején, minden kext-et és .efi-t manuálisan kell (/kellett akkor amikor próbáltam) hozzáadni a config.plist-be, így jól el is vette a kedvemet az egész.

Redditen látom, hogy posztolgatnak, hogy "SUCCESS with OC! Incredible boot time" bla bla, de szerintem ez csak hype, vagy csak egy elkezdte, hogy szar a Clover és ez a best a többi meg megy utána, holott azt se tudja mit csinál a bootloaderjük. AMD fronton megértem, mert ott valóban jobb (talán a kompatibilitás miatt), meg van pár Inteles chipset is (ha jól emlékszem Z270(?)) ahol bugos volt a Clover és az OC fixált bugokat rajta.
    Összességében szerintem mindkettő bootloader tudja ugyan azt, és nem attól függ, hogy hány sec lesz a boot és milyen stabil lesz a rendszer.

Oh! Így írás közben eszembejutott, hogy van jópár kext (VirtualSMC, WhateverGreen, Lilu, stb) amik az új verziókkal már csak az OpenCore-on vannak/lesznek tesztelve és elhatárolódik a dev a Clover-től, szóval szerintem itt van a miértje az OC hype-nak.
    Én szerintem amíg nem lesz gondom a Cloverrel vele maradok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés