Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stickermajom

addikt

válasz cOxeR #337470 üzenetére

"Az, hogy megállít igazoltat miért szivatás? - szerintem azért ilyen a hazai morál, mert engem kb 25 év alatt 5-6 alkalommal állítottak meg…"

Ezzel nem értek egyet. Itt nem állíthat meg csak úgy igazoltatni a rendőr, mégis ezerszer jobb a morál. Hogy miért? Mert nem a kocsiban ülve a traffi mögött héderel a kék, hanem bármilyen szabálytalanságra azonnal kiszed és onnantól jön a mélytorok. A büntipontok nem csak virtuális feketepontok, hanem kihatással vannak a biztosítási prémiumodra és a jogsid éves költségére is.
    Kollégát gyorshajtáson kapták. Úgy kezdődött, hogy mivel útfelújítás volt duplázódott az alapösszeg, illetve papírozás közben meglátta az anyóson lévő mobilt amin épp zoom meeting ment, így azért is megvágta. 900 dollár + 6 pont kapásból. Másik kolléga nem húzódott be a belsőbe mikor a rendőr épp a leállóban büntetett, utána ment: 400 dollár + 4 pont. Egy friss jogsisnak 4 pontért 3 hónapra bevonják a jogosítványát.. Olyat is láttam, hogy elnézte a sávot az ember és már a záróvonalon akart átsorolni a kanyarodóba a pirosnál. Pont a sarkon állt a rendőr, először csak felkapcsolta a lámpát és mutatta, hogy nem kéne, de a barom nem vette a lapot, így kiszedték őt is. De ha gurulóra veszel egy Stop Arrêt táblát, azért is le fognak inteni. Magyarországon hol állítanak meg ilyesmiért?

Szerintem nem random zaklatni kell az állampolgárokat, hanem nyitott szemmel járni és betartatni a szabályokat. Ezért jó kezdeményezés a pofátlanítás, de egyszerűen nincsenek elegen hozzá. Miért kell két járőr egy közlekedési kihágáshoz, miért nem szedik szét őket és mennek két autóval? Nem mintha Magyarországon olyan nagy lenne a rendőrtámadások aránya, az átlag közlekedési szituációkat simán tudná egy járőr is kezelni. Bizonyítéknak úgyis ott a dashcam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés