-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
Pont így, meg az is baj, hogy nem tudnak vezetni… helyi csoportba is kiírta egy hölgy, hogy csúszik az út, vigyázzanak, mert megpördült a Madaras tesconal. 35-el ment csak, az amúgy 90 fokos kifelé döntött kanyarba. Elől Lauffen hátul Hankook téli.
[kép]
Ráadásul a csúszósabbik beton felület.
Az is mindent elmond, onnan nem tudott kiállni.
Mod: mondjuk lehet felült az alja, azt innen nem látni.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz t72killer #254936 üzenetére
Nem normális ami megy… persze az a sok gyár, gyártósorok, emberek nem kevés beruházás, meg a brutál rezsi… Kugát néztem újat 2,5 éve 7-8,5M között voltak, most 13-19M. Nonszensz az egész.
Még szerencse, hogy I3 lett + napelem és nem vártam még, hogy most kelljen venni…[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz molnarpeter #254771 üzenetére
Köszi, meglesem azt is, ha nem fér bele az időmbe nekem kimatekolni a dolgot. (tudok élni nélküle szerencsére, de előbb utóbb úgy is meg kell csinálni/csináltatni)
-
cOxeR
Ármester
Utolért a végzet, ülés fűtőszál szakadás, sajnos nem az anyós oldalon mert valaki ott térdepelt volna, hanem a sofőr oldalon.
Valami hely javaslat ahol értelmes áron megkeresik a szakadást, forrasztanak és kész?
Az I3 szakik egyből komplett üléslapot meg háttámlát cseréltetnének… had nem mondjam hány 100e… -
cOxeR
Ármester
válasz szőröscica #253719 üzenetére
Klima bomba? Ilyenek van értelme tényleg?
I3-ba sokat klímázok amúgy, mert olyan buta szélvihar van benne ha leengedem az ablakot nem bírom elviselni…[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Pollenszűrőt ki milyen gyakran cserél, évente más is?
Kedvenc márka?
Mann-t szoktam venni, de eleg nagy a difi árban, 5-20e
Aktív szén, vagy polifenolos/Antibakteriális?
pl Mahle sima aktív szén 10k Mann poli 19k[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Köszi, ez eldőlt, valamiert csak balos volt, úgyhogy megrendelve. Évi 2 kerékcsere közben meg ezt úgy is lehet látni, hogy ellenkező oldalon mi a helyzet.
-
cOxeR
Ármester
válasz BigBlackDog #253684 üzenetére
Motortartó bak, ez tartja az elektronokat.
Köszi srácok, ebben állandóan elbizonytalanodok.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Mai nap jo híre: “Mostantól MOL Move pontjaidat Plugee-val is feltöltheted!“
1 éve írtam nekik egy dörgedelmes panasz levelet emiatt… picit lassan jutottunk el ide… -
cOxeR
Ármester
-
cOxeR
Ármester
-
cOxeR
Ármester
válasz simonjoe #253389 üzenetére
Lakás biztosítás is zenész… ott is emelnek folyamatosan. Eddig soha semmit nem használtam ki, de mostantól minden éves kisgép javítás, burkolat javítás bármit be fogok vasalni a kereten belül, ha számlát kell kérnem luftiba a akkor is, púpom tele az összes biztosítóval.
-
cOxeR
Ármester
Viszont egy turbós hang sose lesz olyan mint egy kompresszoros. Összességében turbós megoldással sokkal több kakaót lehet összerakni.
Na igen a vegyes turbo+kompresszor az élből betegágy, annyi hibalehetőség…
-
cOxeR
Ármester
Ha már műszakis téma, porvédő gumim szakadt, érdekel bárkit is a műszakin? - kérek időpontot rá, de tudja fene mikorra lesz…
-
cOxeR
Ármester
válasz szőröscica #253226 üzenetére
Lassan érik, hogy kalózba eladjam az extra napelem termelésem, csak ehhez nem vagyok elég frekventált helyen.
-
cOxeR
Ármester
válasz Vismajor01 #253144 üzenetére
Röhögni fogsz, de nekem kettő papucsom van, egy a garázs házba nyíló ajtón kívül egy meg belül. Egyikből átléptek a másikba. Egy csomó cucc van a garázsban, naponta sokszor megyek ki be… pl tisztítószerek, felmosó, porszívó
Sajnos amúgy nehéz tisztán tartani… en söprögetni en rendszeresen, illetve ha épp nincs bent egyik auto se vagy van 15-20 percem, felporszívózok. Időszerű is lesz éppen…[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz Tsebacsi #253099 üzenetére
Majdnem olyan ronda mint a piros bőr, rettenetes.
Megtankoltam a Z4-et, nem néztem mennyibe került, nem néztem mennyi ment bele csak kattanasig
toltam, csak lehúztam a bankkártyám és verettem egy kicsit tető nélkül. - az elvezet megfizethetetlen, picit jobban felöltöztettem volna[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz bandus #252889 üzenetére
Szerintem nagyon is számít… temérdek hely van ahol esélyed nincs nagyobb autóval. Olaszországban is, a Z4-el volt, hogy alig fértem át kettő ház között… amerre az út ment. Vagy pl Rovinj is elég szűkös, de Párizsba egy swiftel voltam, ott is örültem, hogy azzal kellett parkolni.
-
cOxeR
Ármester
válasz simonjoe #252825 üzenetére
Hasonló cipőben vagyok, vannak dolgok amik segítenek, én teljesen besötétítek, illetve ami segít az pl a “nyugi csomó” - keress rá googleba, valójában az is segít ha egy hámot teszel rá, nekem ez szokott segíteni. Teljesen nem oldja meg a feszültséget de tényleg hatásos. 19 napos kislányom totál nyugiba volt, a kutyaugatás se billentette ki. Mi 1x éve ezért itthon vagyunk szilveszterkor és az augusztusi tűzijátékkor.
Kutya, Macska -
cOxeR
Ármester
Így van, nincs ezen mit szépíteni… sok nyárigumis, meg kopott téli nyáron jó az… ismeretségi körömbe is van ilyen 3 gyerekes apuka, szóvá tettem, hogy júliusban lenyalt téli nem erős kicsit: “jó ez csak itt járkálunk a környéken vele”
Mindezt megspékelve egy 20 éves elhanyagolt autóból.
Nem azért mert nem tudta volna kifizetni, nem akarta. Persze ő szándékosan nem fog csúszkálni vele, az is hozzá tartozik.Ezért lenne jó ha nem csak jogsi lenne, hanem rendes vezetési tréning, akár időszakonként ismételtetve. Persze nem a mai világban ahol úgy is csak a pénzről szólna nem a valós hasznáról.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz CactuS #252742 üzenetére
Igen jogos, szép mutatvány lehetett ez is… az a baj, hogy sokan nem érzik a határokat, illetve figyelmetlenek is, én azon az elven vagyok, hogy mindenki balfék és figyelmetlen, így nem ér meglepetés ha index nélkül kivágnak elém, vagy bármi egyéb nyalánkság. Zöldre is rendre elrajtolok, de körbenézek és bárki gyanús tuti elveszem és lassítok. Jobb figyelni a többieket mint bízni bennük.
-
cOxeR
Ármester
válasz macilaci78 #252723 üzenetére
Van benne 40-es kanyar részen, átlagtempó amugy 80 korul van ahogy én tapasztalom.
-
cOxeR
Ármester
válasz 6030D #252643 üzenetére
Nem ennyire egyszerű ez sajnos, de keresem a lehetőségeket. 3x40A-re kellene legalább bővítenem, de inkább felette… nem igazán jön ki a matek.
t72killer
Én már havi szintre terveztem a termelési volument, 2-3 hónapban nem tudom csak megtermelni a havi szükségletemet, de ott is közelítik, kivéve ha olyan ritka szar hónap van mint a most november.focvis
marcius-április abszolút a legjobb, de dőlésen nagyon sok múlik, nekem az ősz lesz az erősebb.
pvgis kalkuláció, de kb szögre hozza ezt a rendszer eddig:
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Azért ha fizetős övezetbe laknék, igen zabos lenne a hangulatom… egyszerűen nem tud az ember előre “menekülni” ebben a világban. Itthon pláne nem, de persze ez nem ország specifikus.
t72killer
Napelem is dettó… mikor megkötöttem a szerződést jött be az 5Ft-os visszavásárlási ár… aztán a mostani kakacumaniból mi valósul meg, havi elszámolás, rhd mindenhol is, ha lehet kétszer is fizessük be. -
cOxeR
Ármester
válasz szőröscica #252377 üzenetére
Én nem így nézem, I3-al eleget spórolok, nem is nagyon tudok 110 felett menni, legalább is hosszabb távon, mert elfogy a hatótávom, eleinte nagyon nehéz volt pályán ezt tartani... Viszont ha a Z4-el vagyok, nem a benzin mennyiség fog korlátozni, épp mennyivel megyek, hanem a forgalom/hangulat/egyedül vagy utassal megyek, ha nem engedhetem meg, vagy nem fér bele az adott közlekedési cél megtételébe, nem ülök már be a benzinesbe. Mondjuk azt se értem, hogy tudnak I3-al is olyan takarékos értékeken menni… jó 2kwh-val többet használok el 100km-enként mint mások.
-
cOxeR
Ármester
válasz BigBlackDog #252307 üzenetére
Érdekes egy jószág ez, a szűk keresztmetszet a 4 fokozat meg ez a bokorugró kialakítás. Megpróbálnám én is ettől függetlenül.
-
-
cOxeR
Ármester
válasz szőröscica #251968 üzenetére
Sajnos sok ilyen van ezt én is látom, pedig én nem vagyok egy szabály követő sebesség tekintetében - másban igen, viszont lakott területen én se száguldozok… arra kell időt szánni az utazásból.
-
cOxeR
Ármester
rbalint88
Köszi! Egyelőre akkor meglesem magába, nagy gond nem lehet…Qru
Koszi.radi8tor
feleségem nem szeret kabriozni, kellett magam melle egy megfelelő utas. Nagy bajban leszek ha ő se bírja.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Isofixes gyerekülés alá kell valami védőtakarót tenni, szövet/bőr ülés fölé? Egyáltalán hozzáér az üléshez, vagy az isofix pont meg a talp ezt áthidalja?
-
cOxeR
Ármester
válasz szabonagyur #251580 üzenetére
Saját test pára, mielőtt kint hagyod a kocsit éjszakára valahogy meg kell szabadulni a bent levő párától, focusom a volt ez rendszeres - de az a pótkerék alatt beázott, sose jöttem rá honnan... Klima, ajtó/ablak.
[ Szerkesztve ]
-
-
cOxeR
Ármester
válasz Tothgera30 #251538 üzenetére
Pontosan ilyenkor bármit meg lehet szegni ami nem baleset/károkozás veszélyes… én mentem fel járdára is már ilyen ok miatt.
-
cOxeR
Ármester
-
cOxeR
Ármester
válasz Puma K #251527 üzenetére
Nem láttam sajnos, de igazából mindegy, nem befolyásolja a dolgot. Igazi kretén a javából, kamara erdei úton befelé végig fékezgetett az emelkedők felső részen, hátha megpróbálom ki előzni vagy nem tudom mit akart ki provokálni. Mondjuk a vége az lett, hogy balos kanyarba nincs szemből fény az erdőben jeligével átugrottam…
-
cOxeR
Ármester
Na ma lehet bekerültem a vezesshu menetrögzítő kamerás spiclik oldalára… az elől hátul menetrögzítő, de a mentő elől elmenni nem tudó balfék által.
Jött egy mentő kettő lámpa egy egyenes egy kanyarodó, éppen piros, várakozunk sehol senki, mentő ezerrel jön hátulról, de nem ment volna egy métert se előbbre, hogy elférjen a kettő sáv között… hiába dudáltam meg refiztem a parasztnak.
Persze utána megkaptam a büntetést, vagy 4x büntetőfékezgetett… aztán kapta a kúpot mert meguntam.
Miért van ilyen balekoknak egyáltalán jogsija? Költői kérdés volt… -
cOxeR
Ármester
válasz molnarpeter #250950 üzenetére
Igen nekem is ez a tapasztalatom… ezért nem néztem már egy időben, kb tudtam melyik 1-2 kút ami közel van és jó szokott lenni, aztán nem lesegettem.
-
cOxeR
Ármester
-
cOxeR
Ármester
válasz rasotamas #250603 üzenetére
Tápot ne is hozzuk szóba, el akarok adni egy régebbi I7-es asztali gépet, persze a táp megmukkant, vagy a lap, de senkinek nincs már asztali gépe ismeretségi körben, hogy ránézzek egy másik táppal. Ráment vagy 2 órám tegnap… de nem jutottam előbbre.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz Reggie0 #250362 üzenetére
Nem tudom ez mennyire megnyugtató. - én ezért nem szoktam határokon autózni ha ül mellettem bárki is… nálunk a legrosszabb pont a kanyargós utakat nem bírja a feleségem, miközben nálam az a favorit
Pályán ha többet megyek mint szabadna, azzal nem szokott baj lenni, max ha 2-esse kezdődik szokott érdeklődni hova sietünk…[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz kisza25 #250150 üzenetére
Aki Balatonon lakik annak könnyű...
Ez van sajnos, nem mindenkinek jó a teljesen elektromos, ilyen távolságok mellett, Neked nem jó... max egy hibrid.
A töltési lehetőség kiépítése meg szerintem hozzá tartozik az autó vásárláshoz, ezek a szükséges dolgok, másként nem megy, ezt írtam is, ha megoldhatatlan (ingatlan típusa/adottsága miatt), megint nem kell elektromos autót venni. -
-
cOxeR
Ármester
válasz kisza25 #250128 üzenetére
Jogos is meg nem is, én is féltem a hatótávtól, de igazából nincs rá szükségem annyiszor mint amennyire azt az emberek a megszokás miatt gondolják, I3 meg totál elég méretben.
Önmagába az eauto nem megoldás csak ha a rendszer megvan mellé, ezek hiányában persze az 1.2 dualjet a jobb, de ideiglenesen csak… nincs sajnos még vége ennek az energia örülhetnek… tartok tőle a domb alján vagyunk csak… -
cOxeR
Ármester
válasz Gergőke88 #250116 üzenetére
Igen, csak nem ennyire egyszerű ez, kell “feles” tőke meg újragondolása illetve amit Peter.70 ir életkörülmény… illetve villany/napelem fronton is hamarosan megy a kasza… tartok tőle hiába ruháztam be e-autóba/napelembe, mire megtérülne agyon cseszik azt is, nem vagyok benne biztos, hogy meg fog térülni előzetes számításaim szerint, pedig időben vettem az autót kvázi olcsón, a napelemet is… a kettő együtt került nekem annyiba mint most egy auto, mégse vagyok nyugodt.
-
cOxeR
Ármester
válasz CactuS #250099 üzenetére
Én töredékére vettem vissza a benzines közlekedésemet idén, még az előző évhez képest is. Totálisan jogos, hogy az emberek nem érezték eléggé mekkora a gond és mennyire kell ezt ésszel kezelni, tudatosabban használni.
Mikor 1300 Ft volt a tojás, bementem volt, most hogy arstoppos van hogy napokig nincs… akinél éppen van az üzletben, az visz 6-8 dobozzal, pedig ez nem cukor. A lakosság nagy többsége nem tud háromig számolni, következtetéseket levonni, hosszabb távon összetettben gondolkozni meg pláne nem.
Másik példa bank, kiscsaj (huszonpár éves) hitelt akart, volt neki már 3M Ft kétféle konstrukcióba de neki kell meg 800e, de csak a kedvezőbb koncepcióba a rosszabbat visszafizetné jobb hitelből , de egyszerűen nem értette a bankost, hogy nincs mire adnia… de a pro Apple a kezében… rohadt nagy baj van a lakosság fejében is… ha valamit “megengedhet” leszarja mit okoz vele ha túlhasználja, egészen addig míg nem korlátozzák be, vagy nem engedheti meg magának. Nagyon gáz amit a “királyság” csinál, de az is amit az alattvalók. Nem, sajnos nem tudom a megoldást -
cOxeR
Ármester
válasz Puma K #249886 üzenetére
Kivárok, majd elmegyek kettő ünnep között.
Nekem meg arra van írva az ecu, úgyhogy részemről amúgy is off a hatósági áras.tboy93
Amit sokan össze tudnak amúgy szenvedni ezeken a dolgokon, olyan be az adok mennek, nem irigylem a kutasokat se…brumi1024
Meg egy pont, miért kerülöm akkor el a tankolást ha lehet.
Picit meg kellene már mozgatnom a Z4-et, de mondjuk úgy is rossz idő lesz mostanában. -
cOxeR
Ármester
válasz stickermajom #249847 üzenetére
Ez mindenkinek a fejeben van szerintem… én ott akadtam el, hogy Z4-be nem fér be a kutya macska + cuccok, az I3-al meg csak korlátozott távig jutnánk - így befejeztem ezt az okfejtést és nem foglalkozom vele
-
cOxeR
Ármester
válasz radi8tor #249367 üzenetére
Szerintem a fogyasztás sem pontos, de meglesz a fogyasztásmérőm (talán még ma megjön), első körben ezt fogom trackelni. Mondjuk még ki kell találnom hova teszem, lehet kell csinálni egy új dedikált/rövid vonalat a szekrényből.
Ezért jó garázsból indulni, meg hosszabb út előtt garázsban előfűteni az utasteret is, természetesen töltőn lógva közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Suzuki topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- További aktív témák...
- Egyedi gyártású 2 férőhelyes/2 személyes számítógépasztal/íróasztal 150x100x75
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép