-
LOGOUT.hu
Autós topik
-
radi8tor
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Autóstali Január 4-én 13:00 Budaörs Auchan totemoszlop alatt:
(47.4530292, 18.9443333)
[kép] [kép] [kép]Maps: https://maps.app.goo.gl/DH7brzbQb9HbETmQ7
Waze: https://waze.com/ul/hu2mmzndcf[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz tboldi #167241 üzenetére
Nekem sem ez az első piros autóm, az előző egy Calibra volt - amivel mondjuk elég sokszor megállítottak. Bár ez már kb 20 éve volt, és azóta már szerencsére nem túl trendi félreállítgatás.
Az előző hsz-t nem sikerült befejeznem, mert közben lejárt a szerkesztésim. De még sikerült belinkelnem egy másik RS6 hirdetést a másik helyett ami közben törölve lett.
Magnum_: Furcsa, h pont most szedték le.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz 6030D #167238 üzenetére
Ez jó!
"Pimpelt" alatt mit értesz pontosan? Tuningolt? Mert egy tuning nélküli RS6-oson is elég jól áll ez a szín. De egy S5-ösön sem rossz.iceQ!: Más hátrányom nem. Bár korábban olvastam róla, h a szervek is nagyobb eséllyel állítanak félre egy ilyen színű autót.
Szerk.: Hihetetlen, h pont most törölték az RS6
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Köszi, megnéztem! Tényleg jónak tűnik.
Mielőtt ezt a pirosat megvettem megnéztem pár autót, és volt közte egy fekete is. Azt mindenképpen fóliáztattam volna, szval már kicsit utánajártam a témának. Már a szín is megvolt: Nardo Grey. Csak az a baj, h ahhoz a színhez a kiegészítőket is fóliáztatni kell feketére (hűtőrács, ablakkeretek, tükör, stb.), így ebben a formában nem hiszem, h 1 millió alatt megállna a történet.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Zoli-bácsi #167227 üzenetére
Általában egy-másfél évig tartok meg egy autót (mindig használtan veszem), ezért vásárlás után max fél évvel már hirdetni szoktam. Ezt most a színe miatt hirdettem meg azonnal - mert kiderült, h nekem túl feltűnő. Előtte egy fehér kabrió négyes BMW-m volt, és eszembe sem jutott volna, h ezt jobban megbámulják mint azt (bár ebben nyilván a hangja is közrejátszik). Ez egy kicsit zavar, pedig imádom az autót. Szval ugyanilyenre cserélném ha elvinnék, csak egy kevésbé feltűnő színűre (például Daytona grey).
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz BigBlackDog #167223 üzenetére
Lehetséges, h pár év múlva se újonnan, se használtan nem lesznek már elérhetőek.
Reggie0: +1.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
A downsizing végét hozhatják el az Euro7-es szabályok - ez elég biztató. Bocs ha már volt, kihagytam pár napot.
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Visszatérhet az emblematikus japán sportszedán
Azért a cikkben van egy rossz hír is: két éven belül az IS szériából is elemes autót csinálnak?!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz molnarpeter #166876 üzenetére
Jujj, ezt már el is felejtettem!
BigBlackDog: A szélirányt se felejtsd ki!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz kisza25 #166863 üzenetére
Meg is őrülnék a helyedben.. Mondjuk többek közt ezért nem veszek soha ennyire sötét színű autót. Bár ez a sáros eső minden színen meglátszik.
Nem gondolkodtál még egy kocsibeálló vásárlásán/készítésén?
Qtya123: Ez sajnos pontosan így van! Ezért is írtam tegnap, h adott estben komoly értékcsökkentő tényező lehet.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz pube111 #166824 üzenetére
A Weltauto árulja így az Audi Hungária által leadott dolgozói autókat. Ha tőlük vásárlok hiába leszek én a második ember aki vezetni fogja az adott autót, papíron már az ötödik tulajdonos leszek. Ja, mindezt úgy, h nálam nincs bank is képben! Ez szerintem komoly értékcsökkentő tényező, de nem nagyon tudsz vele mit csinálni. Mondjuk egy ilyen Audi esetében a szervizben elmondják a leendő vevődnek is, h miért volt ennyi tulajdonos az autó életébe. De azt te is megteheted, h beviszed a vevőt a szalonba ahol vetted, és megkéred őket, h világosítsák fel őt az autó múltjáról! Én ezt tenném a helyedben. Szerencsés esetben egy telefon is elég lehet.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz sugarforce #166779 üzenetére
Egyetértek.
HVG-n ugyanaz: Szegeden is lecsaptak az utcai autóversenyzőkre.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz MasterMark #166770 üzenetére
És mi a helyzet a fényképekkel, azokat is meg tudod így nézni?
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz parandroid #166727 üzenetére
Szuper, gratula! Szerintem jó választás volt.
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz parandroid #166714 üzenetére
C-osztály T-modell, esetleg CLA Shooting Brake? A C-osztály már lassan kifutó modell lesz, szerintem lesznek rá jó akciók. 11-12M körül mondjuk most is elérhető mindkettő. Egyébként mennyi a keret? Sry, de nem követtem végig a beszélgetést. Amúgy még ezt a konkrét autót ajánlanám ha nagy méretű prémium kell, de ez nem kombi. Mert ha jól értettem kombit szeretnél, ugye?
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
Nagyon-nagyon rossz tapasztalatom van a helyi ügyvédekkel. Volt olyan (Miskolcon elismert) ügyvéddel dolgom, akinek ha megfogadom a tanácsát, aznap rabosítottak volna a rendőrök. De amennyire tudom, Pesten sem sokkal jobb a helyzet. A legtöbben szerintem nincsenek hozzászokva a "bonyolult" esetekhez.
EQMontoya: Köszi! Kíváncsi lennék, h kit ajánlanál?! De remélem, h nem lesz rá szükségem, szval maradjunk ennyiben!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Az a baj, h ismerem Miskolcon a legjobb biztosítási ügyvédet, de őt nem bízhattam meg, mert ő képviselte a biztosítót. Ő ajánlott vkit, de az meg annyira bamba volt, h egy idő után inkább hagytam a fenébe az egészet. Ez mondjuk egy ingatlannal kapcsolatos káresemény volt, de van cascós sztorim is. Egy barátnőm totálkárra törte az autómat, amiről csak a kárrendezésnél derült ki, h alul volt biztosítva. Tehát hiába volt benne több milliónyi extra, a biztosító csak az autó alapára után fizetett.
Igazad van egyébként! Pont most állok casco kötés előtt, épp a biztosítók feltételeit tanulmányozom. Adott esetben - bár soha nem legyen rá szükségem (kopp-kopp) - nagyon nem mindegy, h mit írtam alá.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz MasterMark #166548 üzenetére
Érdekes. Most kötöttem új biztosítást 2 év után, és az feltűnt, h sokkal nagyobb a szórás a különböző biztosítók ajánlatai között. Ezt sem értem igazán. Régen kötelezőnél nem voltak ekkora különbségek.
stickermajom: Akkor elég "korrekt" ez a kb 80%-os emelés.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz stickermajom #166538 üzenetére
Volt káreseményed, vagy csak úgy...? Lehet, h itt az ideje biztosítót váltani! Bár nem tudom, h ilyenkor egyáltalán lehet-e?! Én 41 vagyok, B2, szintén vidéki cím, 39k az Allianznál, de a Uniqa-nál majdnem a duplája lett volna! A casco meg pont fordítva, Uniqa 230k, Allainz 500+.
[vilike]:
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz fant0mi #166504 üzenetére
Én bedőltem a képnek, azt hittem, h tényleg ez a rendszámod!
6030D: Köszi a tippet! Megnéztem róla pár videót, elég jónak tűnik. Van belőle több típus is, de a legtöbb eléggé vastag (több mint 5mm). Egy alacsony profilút találtam csak (1.7mm összezárva), de az meg nem tudom, h elég erős-e?! Majd utánaérdeklődök.
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz fant0mi #166492 üzenetére
Köszi, megtaláltam a Hardveraprón, de azon a képen amin full szemből látni (a BMW-n), már nem annyira tetszik. Nekem kicsit bántja a szememet az a négy kis fül - akármilyen kicsik is... Nem tehetek róla, ilyen idióta vagyok.
Amúgy menő rendszámod van!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz aero. #166483 üzenetére
De jó, h írtad ezt a Nano Tape-et, szerintem pont ilyet keresek! Most olvastam róla, h könnyen eltávolítható, vajon ez mennyire igaz?! Én korábban Tesa Powerbondot használtam, de az szerintem nem "oldható". Jövő héten fel kéne ragasztanom egy rendszámot ami azután max 2 évig lesz fent az autón - szval valahogy le is kell majd szednem.
Qru: Köszi a tippet, ez is megfontolandó!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz Integrale #166479 üzenetére
Igen, ez fura. Mondjuk amúgy szerintem le sem sza*ják az illetékes szervek ezt a szabályt (vagy törvényt). Csak én vagyok olyan idióta, h szeretem ha minden szabályos az autómon.
Korábban feltettem egy matrica rendszámot az autómra - azt is papíroztattam, pedig nem volt olyan egyszerű.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Ezt muszáj ide is: 19-es magyar Audi RS6 tesz (Garázs).
Imádom ezt az autót, plusz nem mellesleg ez most a kedvenc színem.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz cappa72 #166395 üzenetére
Hja, ez is egy lehetséges probléma ami megkeserítheti az életedet. De nekem inkább az állandóan "mocskos" fényes felületek okoznának fejtörést - mivel eléggé rend és tisztaságmániás vagyok. Magamat ismerve egy új A6-osban óránként törölgethetném át az érintőkijelzőket.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz Gabesz87 #166391 üzenetére
"Monjduk nekem azok az autók alapból kiesnek az érdeklődési körömből, ahol a klíma gombjait az érintőképernyőre száműzik." - ne is mondd! Nekem sem igazán tetszik az az új trend amit az A6-os Audival indított a VW. Szerintem még sok bosszúságot fog ez okozni nekem a jövőben.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #166388 üzenetére
Epic fail.
Inkább Golfot írtam volna!A váltóról: sajnos nekem is az a tapasztalatom, h a DSG tudja ezeket a "hibákat" produkálni. Persze egyáltalán nem olyan vészes, ahogy sokan leírják, de egy szinte hibátlan ZF után azért észrevehető.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz Gabesz87 #166380 üzenetére
Nem kell nagyon visszakeresni, épp az előbb olvastam a mai totalcaros Superb tesztet.
"Ezek a VW-féle DSG váltók egy időben az iparág legjobbjai voltak, de mára kialakult egy olyan sejtésem, hogy generációról generációra darabosabbak lettek"
"Mert ez a váltó gyors ugyan, ha minden rendben megy, de néha érezhető rántással teszi be a következő fokozatot. Kiszámíthatatlan helyzetben pedig – és ebben az univerzumban minden kiszámíthatatlannak minősül, ami nem folyamatos, egyenletes felfelé, vagy folyamatos, egyenletes visszafelé gangolásban merül ki – elég tétován találja meg a megfelelő áttételt a polcon, utána pedig, gyülemlő zavarában, idegesítő hirtelenséggel dobja rá a kuplungot. Sokszor jutott eszembe a tesztelés alatt – „ez rém kellemetlen”.
Persze, kiszámítható, nyugodt stílusban vezetve szépen kapcsolgat, de ha az ember a hektikus városi forgalom állandóan változó helyzeteihez próbál alkalmazkodni, az együttélés percei megkeserednek a szép Skodával."
Én személy szerint a ZF váltóit szeretem a legjobban. E-CVT-vel még nem volt dolgom.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Totalcar Erőmérő: Mi lehet jobb egy pörgős bokszernél?
kisza25: Erről sem hallottam még!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz DonThomasino #166081 üzenetére
A sógorod nem közeli hozzátartozód. A testvéred igen.Szerk.: Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz szabonagyur #166041 üzenetére
Sáros eső esett az ország több településén - nálunk dettó. Én a tetőtéri ablakokon látom.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz brumi1024 #166008 üzenetére
Hát ez az! Mostanában nekem is kevés autó tetszik már abban a színben. A grafit tényleg OK, nemrég beszéltünk is itt róla..
Szerk.: Mondjuk fateromnak egy ugyanilyen kékes árnyalatú KIA-ja van (Lunar Silver), és nagyon jól néz ki. És ezt sem kell naponta mosni. Majdnem olyan frankó mint a sima ezüst.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz brumi1024 #166004 üzenetére
Jaja vágom, nem ez az első piros autóm. De azért kevésbé kényes ez mint a fekete közeli színek. Plusz nekem kicsit könnyebb dolgom van, mert soha nem használom napi szinten az autómat. Azt már sajnos konstatáltam, h a por sokkal hamarabb meglátszik ezen mint az előző fehér (Alpine White) autómon. Ilyen szempontból talán eddig az ezüst metál szín volt a favoritom.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz barnam_ #165892 üzenetére
Itt Miskolcon tudtak volna olyat adni ami papíron 1.7 tonnát szállíthat. Abba már elég sok minden belefér. Mondjuk ebből elvileg még lejön a vezető súlya is...
Qru: Így OK! Én más felállásra gondoltam. Halottam elég durva sztorikat.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz bandus #165888 üzenetére
Én múlt héten majdnem béreltem egy autószállítót (autómentőt) itt Miskolcon. 16k egy napra és van rajta pályamatrica is. Szerintem ha nálunk ennyi, máshol sem lehet sokkal drágább. Én azt számoltam, h nem sokkal kerül többe így elhozni egy autót mint saját lábon. Mármint több száz kilométeres távolságból. Plusz így el tudsz menni érte egyedül is, tehát nem kell mást túráztatnod, és tankolni az ő autóját is.
Qru: "Ha meg is játszanád inkább úgy, hogy adsz egy olyan neppernek 10-20k-t akinek van azzal, hogy hozza el neked az autót" - ezzel azért csak óvatosan! Elég nehéz biztonságosan lepapírozni így az adás-vételt.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz molnarpeter #165704 üzenetére
Hmm, nem hallottam még erről az autóról, tényleg elég durva (és meglepő)! Később egy kicsit jobban leinfózom majd.
A Cayman GT4-ről én is csak jókat hallottam/olvastam, élményfaktorban az is 10/10-es szint. Sokat "vezettem" a Nordon az Assetto Corsában. De ha kimeríthetetlenek lennének a pénzforrásaim akkor biztos, h GT3 RS-t vennék (Mexico Blue színben). Számomra az az autógyártás csúcsa, számításba véve az összes hiperautót is. Tényleg nem kéne attól se erősebb, se drágább. Az fix, h bérletes lennék a Nordschleifén.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz Magnum_ #165700 üzenetére
Köszi!
molnarpeter: Ne is mondd! Egy rugóra jár az agyunk, az az abszolút kedvencem! De az árban nagyon odébb van sajnos. Nézegettem a 911-eseket, de 25M alatt nem nagyon találtam nekem tetszőt (viszonylag fiatal, kevés méterrel, sérülésmentes, stb). Őszintén szólva árban már az S5 sem igazán az én kategóriám, de bele szerettem, úgyhogy nem volt mit tenni.
Már az E400 is tudja?! Úgy érzem, h elég érdekes irányba mennek a gyártói trendek manapság.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Még egyszer köszi mindenkinek!
Külső mosás nekem is megvolt ma, holnap jön a takarítás.Kicsit gurultam is délután, egyre jobban imádom ezt az autót. Ma is kimentem a Bükkbe, felfelé csapattam, lefelé relaxáltam - hihetetlen a kontraszt az autó két arca között. Amúgy nagyon könnyen ment az átállás, pedig már több mint tíz éve nem volt Audim. De végre úgy érzem, h haza értem. Ergonómiailag és minőségben nincs párja ennek a márkának (legalábbis számomra). Most már a Mercin kívül minden engem érdeklő márkának adtam egy esélyt, úgyhogy egy darabig biztos, h itt maradok.Szerk.: Ja még valami! Mielőtt megvettem azt hittem, h szökő évente egyszer fogom csak dynamic módban használni a kipufogót (mivel korábban nem igazán szerettem a hangos autókat). De annyira durván szól és puffog, h legtöbbször zene helyett is ezt hallgatom. Mondjuk ez is zene, ha úgy vesszük.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Köszi mindenkinek! Mentem egy rövid kört a Bükkben, elég komoly a cucc. Mondjuk soha nem fogom kihasználni, ebben biztos vagyok. Kecskemétről is haza jöttem vele a pályán 150 tempomattal.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz molnarpeter #165445 üzenetére
Ősszel én is újrakezdem a traderkedést. Lesz pár jó lehetőség, ahogy látom.
kisza25: Tényleg vicc a magyar nyugdíj. De a fizetés is, szval...
tboldi: Nálam 4 centivel magasabb a srác, de ettől függetlenül ez szinte biztos, h felejtős.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Peter.70 #165438 üzenetére
Nézem a chartokat. Kb 8 évig foglalkoztam napi 8-16 órában Forex kereskedéssel, elég jól ment a technikai elemzés. Most egy szép fej-váll alakzatot látok ami ha letörik, akkor lemegyünk 340-ig. Ez persze korántsem biztos, csak van rá némi esély. Arra talán nagyobb az esély, h kioldalazunk 350 és 358 között.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz bbubby00 #165432 üzenetére
Én napi szintem figyelem az árfolyamokat, és most látok rá egy kis esélyt, h visszamenjünk 340-ig. Egyébként minőségi használt autó után kutatva valamelyik nap a lengyel piacon is kutakodtam egy kicsit, és láttam pár jó vételt! Szerintem megéri szétnézni náluk is.
Qru: Köszi Neked is! Spórolni nem igazán tudok, mivel nem járok túl sokat. Így a legjobbat szeretném adni neki. De megfogadom a tanácsodat és elkezdem tesztelgetni őket.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz tboldi #165427 üzenetére
Valahol sejtettem.
bbubby00: Ránézésre nem férne el a fejem a tető alatt. De eskü keresek egy eladót a környéken és beleülök. Tök jó lenne ha elférnék benne, mert baromi jó kis élményautó lehet. Nemrég adtam el egy nagyobb kabriót és érzem, h hiányozni fog. Ha nem is idén, de később szívesen beleülnék egy ilyenbe.
Amúgy, h éri meg Neked ilyen Euró árfolyam mellett autót importálni? Én bármit néztem mostanában, kint minden sokkal drágább volt mint itthon. Haverral komolyan elgondolkodtunk azon, h el kéne kezdeni exportálni az autókat Németországba.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Ha minden jól megy pénteken 16 év gázolajozás után visszaváltok benzinre. Melyik az ajánlott "prémium" üzemanyag Magyarországon? Gázolajból az utóbbi években csak MaxxMotion-t tankoltam, mivel úgy tudtam, h az az egyetlen nem orosz anyag itthon. A benzinnel ugyanez a helyzet? Benzines autóknál van ennek egyáltalán jelentősége?!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz cappa72 #165169 üzenetére
"...ütközésmegelőző/figyelmeztető is van benne, de azt inkább nem próbálnám ki ténylegesen." - pedig valószínűleg előbb utóbb ki fogod, ha akarod, ha nem! Eleinte nekem extra sokszor jelzett be, sőt, többször fékezett olyankor is amikor megindítottam egy előzést. Nem mondom, h centizem a többi autót, de gyakran elég közel megyek hozzájuk. Na ezt annyira nem tolerálják az ilyen rendszerek.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz stickermajom #165132 üzenetére
Érdekes amit írsz. Nekem soha egyetlen kamionos sem jelezte, h "levilágítanám" őt. Ettől persze lehet, h megtörtént..
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz kisza25 #164870 üzenetére
Ezt pár héttel ezelőttig én is így gondoltam, de tévedtem! Egy adott autóra kértem két ismerős alkusztól árajánlatot kötelezőre és cascóra is (Allianz és Uniqa), és szinte forintra pontosan az összeget mondták mint amit a kalkulátoron láttam. Nem kicsit voltam meglepve.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz kisza25 #164595 üzenetére
Ha már szóba jött: faterom autója, szívó 1.4-es Ceed (2019). Ennél elcseszettebb váltóátételezést el sem tudnék képzelni. 64-nél már kéri a hatodikat, és váltás után ezt látom. Városban hibátlan kis autó, de pályázni szerintem alkalmatlan. Városban és országúton kb 90-ig alig hallani a hangját, viszont pályán 130-nál már baromi hangos a kb 4000-es fordulatszám miatt. Ilyen alapon nyugodtan tehettek volna bele ötös váltót is.
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz MunezXBK #164153 üzenetére
Akkor Te már ilyen maradsz! Mondjuk nincs ezzel gond, sőt! Ha élvezed és boldoggá tesz, akkor hajrá! Ez a lényeg szerintem. Nyilván vagy már annyira rutinos, h másokat ne veszélyeztess, szaval nincs ezzel semmi probléma.
A fogyasztás egyébként engem sem izgat különösebben. Soha nem mentem azért lassabban, h kevesebbet egyen az autó.
Ja és még valami! Nem biztos, h összefügg, de mintha azóta lassultam volna le közúton mióta "komolyabban" elkezdtem szimulátorozni. Már sokat gondolkodtam ezen.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz MunezXBK #164131 üzenetére
Lehet, h később majd leszoksz róla... Nálam legalábbis így történt. 25 éve van jogsim, levezettem minimum félmillió kilométert, fiatalabb koromban eléggé toltam neki, de az utóbbi 5-10 évben már sokkal visszafogottam vagyok. Persze nem mindig, de általában elég nyugodt a vezetési stílusom. Ez persze nem jelenti azt, h nem szeretek dinamikusan haladni, de azt megtehetem ECO módban is. Plusz ebben a módban nekem sokkal élhetőbb a tempomat is, szval ja, ez sokkal közelebb áll hozzám jelenleg mint a másik véglet. Az előző autómon szerintem 2 év alatt maximum ötször használtam a Sport+ módot, akkor is csak egy-két percig.
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz Gaben92 #164057 üzenetére
Persze gondoltam, h ez az oka, de egy kicsit akkor is túl szigorúnak tartom ezt a szabályozást. De ők biztosan jobban tudják mint én. Egyébként nem tudom, h az autóápolásban mi a helyzet, de az itthoni takarítószerek között nálunk szinte mindegyik vegyszermentes (már amiket mi használunk). Sőt! Sokszor az autót és a bringámat is azzal mosom az udvaron.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz tboldi #164040 üzenetére
Egyszer majdnem megvettem egy ugyanilyen színű Lexus-t de egy haverom akinek korábban volt egy hasonló színű Audija, lebeszélt róla. Hozzám hasonlóan ő is imádja ha tiszta az autója. Tanúja voltam, h otthon lemosta az autót, ment a városban egy rövid kört és mire találkoztunk, már egy közelről jól látható porréteg volt az autóján - max egy órával a mosás után. Azt mondta, h az az autó egy napnál tovább soha nem tud (láthatóan) tiszta maradni. Szval bármennyire is tetszik ez a szín, én nem merném megvenni.
Szerk.: Sry, most néztem a képet amit linkeltél! Ez nekem jóval világosabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz kisza25 #163854 üzenetére
Link helyesen.
Kár az újrafényezésért és az átkárpitozásért.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Milyen hatással lehet a járvány a használtató piacra?
Nem csak a használt autó piacról esik szó (összesen 15 perc kb - érdemes meghallgatni)[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz molnarpeter #163526 üzenetére
Érdekes, mert én nem látok ilyen autót az utakon - a másik kettőből viszont van bőven. Bár lehet, h ez annak tudható be, h a mi térségünk (Borsod) eléggé elmaradott a többihez képest. A végletek megyéje vagyunk. Itt eléggé torz képet mutat az autópark.
Tsebacsi: Nálam ilyen[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz Gaben92 #163514 üzenetére
+1. A beltér miatt nálam sem jöhetne szóba az az autó. Az ergonómia még hagyján (gondolom, h szokható), de az anyagminőség és az összeszerelés minősége már "nem megbocsátható" kategória.
Tsebacsi: Nálam nem takar ki semmit a reklám. (Firefox)
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz CactuS #163470 üzenetére
Szerintem ez nem annyira egyértelmű. Volt már ilyen autóm, és az nagyon megkímélt volt. De van olyan haverom ami napi szinten jár (expressz) a Debrecen-Miskolc vonalon, és úgy vezet mint egy őrölt. Amikor utoljára ültem az autójában (Superb) már visított az első fék, pedig az autóban nem volt még 15e km sem. Na "tőle" mondjuk nem kéne autó. De van olyan ismerősöm is, aki úgy vigyáz a céges autójára mint én az enyémre. Szval soha nem lehet tudni. Mondjuk ezeket az autókat általában max 50e kilométerrel adják le, és elképzelhető, h az ebből adódó problémák csak később jelentkeznek?! Ezt nem tudom. Én mindig eladom az autóimat mielőtt belekerülne a százezredik kilométer.
De az mondjuk mindenképpen hátrány, h ezeknél az autóknál biztos, h nem végeztek köztes olajcseréket. Szval ha biztosra akarsz menni, tényleg érdemes lehet magánszemélytől vásárolni. Csakhogy a minőségi, fiatal használtatópiac legnagyobb szeletét nem a magánszemélyes autók adják. Mondjuk érthető is. Magánszemélyként kevesen engedhetnek meg maguknak egy akkora bukót amit egy 1-3 éves autón lehet "elszenvedni".[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Azért irigyellek ezért.... meg azokat a haverjaimat is akik ugyanígy "ingyen" kapják - vagy még szerencsésebb esetben maguknak konfigurálhatják 1-3 évente az új autókat. Én meg vehetem meg magamnak. OK, tudom, tanultam volna többet!
Mondjuk most pont egy olyan 2 éves autóval szemezek (többek közt), ami céges vezetői autó volt. Szval még akár jól is járhatok egyszer egy ilyen vassal.Szerk.: Sőt, jut eszembe! Korábban már vettem egy A3-as Audit a Porsche Győrtől. Az is Audi Hungáriás autó volt.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Hiszed vagy sem, nekem nagyon tetszenek ezek az autók! Főleg szürkében. De az ára tényleg vicc kategória. Mivel nem megyek sokat ezért a fogyasztás engem nem nagyon érdekel. OK, mondjuk 10 liter felé ne nagyon menjen azért...
Nagyon hülye kérdés, de Te egészen biztos vagy abban, h ez Business szürke? Mert most nézem a konfigurátort és az egy ettől jóval világosabb szín. Persze egy fénykép sokat csalhat, de akkor is.. Én erre inkább azt mondanám, h ez a Sötétszürke metál.
Elvileg ez a Business Grey:
Sajnos az Audi Daytona szürkéje ettől sokkal sötétebb, szval sanszos, h sokat kínlódnék vele. Pedig nagyon tetszik.
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
Szép az autód! Milyen színű egyébként? Használtató vásárlásnál nekem képben van most két daytona grey Audi is, amik egyébként nagyon tetszenek, de nem tudom, h mennyire "kényes" ez a szín?! Szval nem tudom, h be merjek-e vállalni egy ilyen sötét metál autót. A Tiéd ha jól látom hasonló színű - vagy talán ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Gaben92 #163399 üzenetére
Mondjuk ez utóbbi már annyira nem szimpatikus nekem. Plusz felvet egy pár kérdést... például, hogy hogy határozzák meg az autó valós piaci értékét?! Mondjuk a tulajdonosakkal jót tesznek, mert ezzel mesterségesen fenntartják az "exkluzív" autók hazai árait.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest