Aktív témák

• Superman

nagyúr

Nah, most szántam rá magam, hogy megint előadjam a szokásos sírámomt a Linux - al kapcsolatban. Előrebocsátom: eddig minden sikerült, amit Linuxon meg akartam tenni, akár telepítésről, akár konfigurálásról, akár programozásról legyen szó. De ez nem megy, ezért kérek tanácsot.

Tehát a probléma: a képernyő mindig csúnyán elcsúszik, ha Windowsról Linuxra váltok és ezt próbáltam orvosolni egy NVidia meghajtóval. Elősz9ör a 8.2 - es Mandrake volt fenn, utána a 9.0, de telepítés után mindig összeomlott az X szerver.

jelenleg egy 8.0 - ás Red Hat van fenn, de telepítés után ugyanúgy összeomlik, mint társai. A lépések:
    1. NVchooser alkalmazása és futtatása.
    2. Letöltöm és installálom a kernel alá a következő fájlt: NVIDIA_kernel-1.0-4191.rh80up.i686.rpm install: rpm -ivh [fájl]
    3. Letöltöm és installálom az X alá a következő fájlt: NVIDIA_GLX-1.0-4191.i386.rpm Install: rpm -ivh [fájl]

Ezután kapok egy csomó figyelmeztetést. Ha jól emlékszem, akkor a linglx.a, a libGLcore.a és a libGL.so.1.2 konfliktusban van a MESA rpm - elés átnevezésre kerül, stb, stb, stb.

4. Ezután átírom az /etc/X11/XF86Config fájlban a Device modulban a következőket:
    --Törlöm a Load ''glx'' bejegyzést, valamint törlöm a Load ''dri'' és a Load ''GLcore'' bejegyzéseket (ez utóbbi nem volt a Red Hat konfigurációs fájljában).
    A driver modulban pedig átírom az ''nv'' bejegyzést ''nvidia'' - ra.

Újraindítás után összeomlik az X szerver. Mandrake alatt volt olyan, hogy megjelent indítás után az NVidia logó, de utána szignál hibával elszálltak egymás után az alkalmazások.

Szóval szívesen fogadom a tanácsokat, de ha lehet mellőzzétek az olyan beszólásokat, hogy ''tegyél fel Debiant...'', stb. A Red Hat volt és marad, arra keresnék megoldást, hogyan lehet úgy installálni NVidia drivert, hogy ne omoljon össze az X.

Aktív témák

Hirdetés