- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12288 üzenetére
De, tudom, hogy lassú a HDD. De akinek nem sietős, az kicsit többet vár betöltéseknél. Nyilván engem nem kell meggyőznöd, az SSD-k híve vagyok, még pendrive-nak is azt használok, van itthon egy rakat. Én nyilván mindenbe tennék. De ha Linux, akkor azért el lehet lenni HDD-vel is, még egy 5400 rpm-es noti HDD-vel is. Valóban nem lesz valami villám, itt-ott nagyobb grafikus programok, böngésző, stb. többet fog töltögetni.
Viszont ha Win8-10-ről van szó, oda sajnos kötelező. Eleve 60-90 mp. mire feláll egy noti HDD-ről a rendszer ezeknél a verzióknál, aztán úgy kezded boot után, hogy még az egérkurzor is szaggat, mert mindenféle update meg Defender scan tekeri a háttérben a gépet, és az egész rendszer kompletten Commodore 64 sebességével akadozik, nettó használhatatlan az egész, annyira lemezintenzív a rendszer, amit még a töredezni rendkívül szerető, elavult és hulladék NTFS fájlrendszer is tovább súlyosbít, meg a Windows kernel nem megfelelő cache-elése. Nem is szoktam javasolni, hogy valaki ezeket a rendszereket futtatva HDD-vel szopassa magát, még 7200 meg 10000 rpm-es vinyóknál sem, mert max. az ellenségemnek kívánom. Nem is értem, hogy a MS erre miért nem hívja fel az emberek figyelmét. Ebben az esetben nem az a gond, hogy lassabb a rendszer, és várni kéne erre-arra egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Linux Mint
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged