- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12083 üzenetére
Nem is nehéz ez a Realtek 8192EU. Nekem is van egy ilyen chipes Wi-Fi stickem, igaz ritkán használom. Arch alatt csak feltettem AUR-ból a 8192eu-dkms csomagot: yay -S 8192eu-dkms. A yay AUR-ból intézett mindent automatán. Újraindítás után működött pöccre. Tudom, az Arch nem felhasználóbarát. Sőt, mivel az én rendszeremen általában GRUB sincs soha, így ilyen grubos varázslás sem kell, ez is milyen gáz már. Majd te is rá fogsz jönni, hogy nem mindig az az egyszerűbb, ami egyszerűbbnek tűnik, meg szép grafikus felületű valami, szép csili-vili eszköztárral, meg ikonsorral, meg 60. almenüvel, mindenféle szutyok service-eket futtatva. Legtöbbször egy jól irányzott terminálos parancs vagy terminálos progi felér 20 grafikus toolal, kiír-beállít, mindent, a kimenetét könnyű szövegesen kimásolni, ráadásul általában disztrótól és grafikus felülettől nem függ. Nem véletlen nincs az Arch-nak telepítője, és nem véletlen alkalmazza a Keep it stupid simple (KISS) elvet. Ugyanez igaz pepitában a Mintre, meg a Cinnamonra. Rendkívül felhasználóbarát. Amíg csak kattintgatni kell a grafikus felületen, és megy minden. Csak menjen. Mert ha nem megy, akkor elkezdődik a kínlódás, ez nincs a tárolóban, az nincs, rosszabb esetben PPA, snap, flatpak sincs hozzá. Jól van, akkor forgassuk forráskódból, jajj nem fordul, mivel nincs fent a függősége, jól van, tegyük fel a függőséget, felment, próbáljuk a kódot újrafordítani, jajj, nem megy, mert hiába van fent a függőség, a verziófüggőség nem jó, túl régi a csomag a fordítandó kódhoz. Nem baj, valahonnan tegyük fel az újabb verziós függőségeket. Ezek viszont függőségi fába magukkal rántják a fél rendszert, ami rosszabb esetben instabillá is teheti azt. Na, ezért nem használ mindenki ilyen ultrafelhasználóbarát, LTS csodákat. Közben meg nem érted, hogy miért nem jó a Mint mindenkinek, meg ki szopatná magát rollinggal, meg advanced minimal disztróval, mikor ott a Mint. Hát ezért.
Persze lényegében ez az AUR script is ugyanezt csinálja, amit leírásban a kollégának küldtetek. Csak automatizálja. A kérdezőnél én azt nem értem, hogy végigcsinált mindent, se hibaüzenet, se semmi, mégse működik. Nekem ez elég hihetetlen.
Neki azt javasolnám, hogy kezdjen neki újra, onnantól, ahonnan a kérdést feltette és megkapta rá az első választ, azaz az lsusb paranccsal.
Nálam Archon az lsusb kapásból látta, csak hálózati eszközként nem látszott az ip link parancsot kiadva. Miután feltettem a drivert és újraindítottam a gépet, onnantól már látszott ott is, és lehetett hálózati kapcsolatot rákonfigurálni.
Na már most a kérdezőnél azt kéne megnézni:
1) látja-e a Linux egyáltalán a hardvert, mint USB eszközt (lsusb, dmesg parancsok)
2) ha látja, akkor telepítve van-e a dkms modul, betöltődött-e az eszközhöz (lsmod)
3) látszik-e a hálózati eszközök között (ip link)
4) ha az utóbbiban is látszik, akkor van-e rajta hálózati kapcsolat, kap-e rajta keresztül a gép IP-t (ip addr parancs).Ezeket tisztába kéne tenni, hogy megfejtsük hol akadt el a művelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged