Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz jézusom #11484 üzenetére

Sajnos azt kell mondanom, hogy megakadtam a segítség nyújtásban. :U .
    Első blikkre azt mondtam, hogy ez egy "szokványos" git clone eljárás lenne. Jobban átnézve a github oldalát a proginak (progiknak) ez python-pyp install téma. Ebben nagyon nem vagyok otthon. Hibás instrukciót meg nem szeretnék adni. Annyi konkrétumot sikerült össze szednem, hogy esptool 4.0 verzióra tudsz upgrade-lni 2.6-ról. A 2.1 ami elérhető a rendszeredre, az már nem támogatott a fejlesztő (k) részéről. Az ehhez tartozó NodeMCU is a Githubról érhető csak el.
    Mindenképp szükséges feltenni a python-pipe csomagot a Synaptic segítségével. A Synaptic-hoz tudok egy hasznos kiegészítőt javasolni, ami megkönnyíti a keresést a csomag adatbázisban. A következő két parancs kell hozzá (a művelet közben ne legyen megnyitva se a Synaptic, se a Szoftverkezelő/Szoftver központ)!

sudo apt install apt-xapian-index
    sudo update-apt-xapian-index -vf

Ezután, ha meg nyitod a Synaptic-ot látni fogsz egy új kereső mezőt, ami sokkal inteligensebben keres, mint az eredeti "kis" kereső.
    Ezután elég beütnöd a keresőbe a pip kifejezést. Látni fogod a listában a python-pip csomagot. Jobb klikkel kijelölöd telepítésre és az Alkalmaz-ra nyomva fönn, a csomag feltelepűl.

Reméljük jön erre másik fórumtárs is, aki jobban vágja a Python-os telepítéseket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés