Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
6,587796>] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
13 s a bootidő
Nekem is elidőzik ezzel a filesystem ellenőrzéssel, ahogy nézem, erről lehet itt szó. Ezt lehetne talán gyorsítani, kérdés, hogy érdemes- e!?Nézd meg a top 10- et ezzel a paranccsal:
dmesg -d | cut -d "<" -f 2 | sort -nr | headsda5- ről bootol a Linux?
-
válasz
fradi81
üzenetére
Persze, hogy jó a KDE, bár én azt Chakrán szeretem, Linux Minten meg a Cinnamont, ha már saját DE. Gép és felhasználófüggő a dolog, legjobb javaslat, hogy érdemes mindet kipróbálni, aztán egyik majd marad.

(#1991) joecontra
Mert whbear ft apukája az erőseb, bibiiiii! ahogyan azt az oviban megszokhattuk!
-
válasz
fradi81
üzenetére
Nem értem, miért sértődsz meg, mivel egy tárgyilagos összehasonlítás volna a célunk!
Mi a gond azzal, hogy beraktam ide a Cinnamon hasonló beállítási opcióját? 
A fórumtárs kérdése az volt, ki melyiket ajánlaná! Én nem azt mondtam, hogy a Cinnamon jobb, csak azt, hogy bőven elég beállítási opció van a Cinnamonban is egy átlagfelhasználónak. Annál bőven több beállítási lehetőség van, mint amit azok gondolnak, akik nem annyira ismerik!

Ettől még a KDE jóval részletesebb beállítási lehetőségekkel bír, ez nyílvánvaló, de mint írod, ez az esetek nagy részében feleslegesnek bizonyul:
"De alap használat esetén ezek elő sem jönnek így nem is hiányoznak."Fenti mondatod alapján akár Cinnamont is rakhat fel egy kezdő, bőven elég lesz neki, arról nem is beszélve, hogy jóval egyszerűbb beállítgatni, mint a KDE- t!
Arról most nem is ejtünk szót, hogy mennyi erőforrást használ egyik és a másik! Akár erre is ki lehetne térni, mert ez is egyértelműen a Cinnamon mellett szól!

-
válasz
hódmaci
üzenetére
Kapsz elég példát, ahogy nézem, én fél napig próbálgattam a KDE változatot, nem találtam többnek a Cinnamonnál, már amire sükségem volt, ahhoz képest.
(#1980) fradi81 Ez a médiakezelés Cinnamonban/Nemoban is megoldható:
Igaz, arról nem esett szó, hogy Cinnamonban van normális fájlkezelő is, a Nemo!

Az ablak szinét is tudom változtatni.
Bár azt a KDE- ben külön jobban meg lehet oldani sok minden mással egyetemben, ezt nem is vitatjuk! Szóval, Cinnamon bőven elég, KDE kicsit sok! -
válasz
hódmaci
üzenetére
Cinnamon!

Nekem abszolút elegendő annyi beállítási lehetőség, ami van benne, igaz, hogy mindíg a gnome tweak is kell hozzá, hogy sötét témákat teljeskörűen tudjak használni. Szerintem a KDE beállításai már kissé túlzóan részletekbe menőek, a Cinnamonnal sokkal egyszerűbben tudom hozni a nekem szükséges tökéletes asztali környezetet.
Olyan érzés néha, hogy a KDE már szinte önmagáért van, a Cinnamon pedig a felhasználóért.Különben mi az, amit nem lehet beállítani Cinnamonon?

-
válasz
toth_janika
üzenetére
Egyébként a logikád alapján a Firefox ikonja mellett Böngésző feliratnak kéne lennie!
Az van?
Deluge ikonja mellett Torrentező felirat van?
(#1967) lolka1980 Remélem azért az megvan, hogy nem a megnevezésen volt a hangsúly, hanem azon, hogy konkrétan melyik fájlkezelőt használja fórumtársunk! Nem lehetetlen úgy sem segíteni, ha nem mondjuk el a problémát csak úgy általánosságban.

-
válasz
toth_janika
üzenetére
Nem akartalak megbántani, de ha már a (#1958)- ban így nyíltan megkérdeztem:
akkor logikus lett volna, hogy minimum utánanézel, hogy mér' írta ez a marha azt, hogy Nemo- t használsz- é!? Azt sem tudom elképzelni, hogy ne olvastad volna a MINT dokumentációját!
Különben valószinű, hogy úgy születtem, ahogy mondod, a bibi ott volt, hogy akkoriban még szinte csak a KFKI meg hasonló helyeken volt számítógép, PC meg sehol!

Ha nem sikerült megoldani, azt sajnálom, de azért próbálgasd még a pipákat, hátha.
Az effekteket is kapcsold ki, az is bekavarhat, mint említettem. -
válasz
toth_janika
üzenetére
Kezdőbbek kedvéért lehet, hogy azt írja ki a Menüben, de az attól még Nemo, de megnézheted a sugóban nyugodtan! most tényleg leírsz ilyen marhaságot, hogy az a neve hogy "Fájlok"

Ugyanez a Mate változatnál Caja lenne, sok disztrónak van saját fájlkezelője. Márpedig, ha nem írod, hogy melyik fájlkezelőt használod, akkor azt nem tudjuk, mert nem evidens, hogy adott disztróban az alap fájlkezelőt használja éppen valaki!

-
válasz
toth_janika
üzenetére
Sokat segítene, ha a fájlkezelőt megneveznéd, mert van ahol Fájlkezelőnek hívják.

Ha Nemo- t használsz, akkor próbálgasd a beállítások / viselkedés / médiakezelés opciókat változtani, hátha be tudod állítani.Lehet, hogy ki kéne próbaképpen lőnöd az effektusokat is, azok okozhatják, hogy nem jön fel az ablak, csak Nemoval direktben indítva.
-
Persze, hogy nem baj, csak érdemes megemlíteni, hogy van ilyen saját opció is a MINT- ben, ami egyszerű, de igen hasznos. Ha már olyan rendszert tesz fel valaki, ami full out of box és nem netinstallos módszert alkalmaz.

Nálad bármi okozhatja a gubancokat, lehet, hogy a tiszta telepítést érdemes kipróbálni ez esetben.
(#1949) Lathronos
kocsmai stílus?
Legközelebb azért említsd meg, hogy RC kiadást próbáltál ki!
(#1950) Tinúviel javaslata hasznos lehet a jövőre nézve.

A kiadásra jelölt (angolul: release candidate, rövidítve: RC) kifejezés olyan verzióra utal, aminek nagy esélye van arra, hogy az a végleges termék legyen, amelyik kiadásra kész, hacsak nem jelentkeznek súlyos hibák. Ebben a szakaszban a termék valamennyi megtervezett szolgáltatást tartalmazza, és nincsenek benne különösebb hibák. A termék ebben a fázisban általában kódkész.
Egy kiadást akkor neveznek kódkésznek, amikor a fejlesztőcsapat tagjai egyetértenek abban, hogy teljesen új forráskódot már nem tesznek ebbe a kiadásba. Történhetnek még változtatások a kódban, a hibák kijavítására. Változhat a dokumentáció is, és az adatfájlok is. Új kód már csak a következő kiadásba kerülhet. forrás
-
válasz
Lathronos
üzenetére
Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy ezt mire alapozod:
Amíg nem lesz stabil a 17.1

Mondogatjátok páran, de egy qrva konkrétum nélkül!
- Nálad mi okozta az instabilitást?
- Meddig használtad, hogy ezt meg tudtad állapítani?Dobd már be ezeket a köztudatunkba légy szives, mert, ha valóban van ilyesmi, azt illő lenne a többi MINT- es tudomására hozni!

Másik meglátásom az, hogy ha már backupot ajánlasz MINT- esként, akkor a MINT saját Mentéskezelő- jét is érdemes lenne megemlíteni!
Teszek be egy képet, hátha nem ismerted: -
Meggyőztetek! Ha valaki Conkyra akar keresni, biztosan nem egy 20000 hsz- el rendelkező topicban teszi majd, ha már Linuxot használ.

Kár volt beleszólnom, sorry!
-
válasz
Lathronos
üzenetére
Nagyszerű ez a Conky, de inkább valamelyik Linuxos topicba javallanám a Conkys topic helyett, mert azokat legalább látogatjuk is sokan, nem halott 4 év alatt 70 hsz- al!
Nekem MINT- esként persze itt is tökéletes, olvassanak többen MINT- es topicot!
Legfeljebb Bohus ft kedvéért oda is rakd be a hivatkozást!
-
válasz
spammer
üzenetére
Értem én, általában ilyenek ezek, de annyira sűrűn nem használom, hogy ott legyen egy plusz meghajtó! Néha még a tényleges meghajtókat is sokallom.

(#1905) Cyrin Sejthető volt, hogy valami netkapcs probléma lesz. Régebbi MINT- eknél nekem is skippelni kellett bootoláskor, bár akkor még nem kézzel adtam meg az fstab paramétereket. Mostanában nincs sok gond velük.
cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=77c25784-65fa-4a22-b7c5-eac5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=38cf0dbc-75c2-4024-a577-fb25dd83078e none swap sw 0 0
UUID=2fa88d20-a201-40d2-a081-be1a74000197 /media/TORRENTEK ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=107ca107-b9b5-4af8-ad53-6c714391b3ca /media/Data auto nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=151bee65-8b20-4308-929a-f1a5bfe564b9 /media/EzAz ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0
# Modification for SSD
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0 -
Ezt a grive nevűt még nem használtam, erről lenne szó? Gdrive- ot amúgy is FF- ból használok, ha kell, nem jó az, ha mindíg szinkronizálgat.

Qbitel sem tapasztaltam semmi lassulást böngészővel.
Valmi netes gubancokat tudok elképzelni inkább.A meghajtó csatolással sem sok gond van, bár nem is ilyen bonyolultan írom az fstabba, mint Bohus ft. Ntfs partíciókat csatolnál egyébként? Igaz nálam SSD miatt másabb az fstab, de még úgy is egyszerűnek tűnik.
Csak kíváncsiságképpen, de megnézhetnénk az fstab- ban hogyan van a csatolás megoldva!? -
válasz
toth_janika
üzenetére
Szia!
tracker-miner
tracker-miner-fsEzekre pillants rá, nem futnak- e, mert okozhatnak ilyen 100%- os prociterhelést, bár régebben ez főleg az egyik Debianra volt jellemző! Simán ki lehet ezeket szedni a disztróból, mert semmi hasznuk nincs.
Másik 5let, hogy tedd fel a Firefox ESR változatot innen. Nekem is gondjaim voltak a legfrissebb Firefox használatával és az ESR- t használom azóta!
-
válasz
joecontra
üzenetére
Most ugordtam egyet!
lent többet is 
[link] Itt próbáltam tárgyilagos lenni abban, hogy ez nem MINT 17.1 hiba. Amúgy most már tényleg kezdek kíváncsi lenni valami konkrétumra is, mert mér' ne lehetne bug ebben is. Azt viszont, hogy aszongyuk, hogy kiszámíthatatlan! Ez mi már!? Eleve a 17.1- re frissítési lehetőség előtt raktam fel a Rebecca sources- t, így jóval több bugnak kéne előjönni, mint a rendes frissítés során, de még így beforrasztva sem érzem instabilnak. Más kérdés, hogy nekem a sima 17 jobban bejött, a 17.1- ben található újítások nem annyira érdekelnek.
Meglátjuk, csak jön egy konkrét bug valahonnan.

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
17.1 meg kiszámíthatatlan

Sorry, de valami konkrétabb leírásra gondoltam bug-ügyileg!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"A 17 használata során ugyanezen problémák fenállnának nála."
Hol írta ezt? (lehet, csak én nézek a fogammal)Úgy néz ki, tényleg csak te nézel a fogaddal!

problémák fenállnának nála
-ez felénk feltételes mód, amire simán múlt időt feltételezve kérdeztél rá!
Lehet, hogy te csak bugos 17.1- el találkoztál eddig, viszont amiket írtál, az nem volt túl szakértős, mert a fő tároló leterheltségére utaltál, ami minden MINT változatot érint, valamint böngészők és addonjaik hibáit említed, amik hez szintén nincs abszolút semmi köze a 17.1- nek!
Jó pár területen elismerem szakértelmedet
, természetesen hamar MINT szakértő is lettél! 
Én még igazából hozzáértő sem vagyok, de az általad felhozott vélt hibákon kicsinyt mosolyognom kell. Másrészt rajtad kívül még senkitől nem hallottam, hogy bugos lenne a 17.1.Egyébként meg legyen higgadalom végre, nehogy már ilyenen vitázzunk, mindenki azt használ, amit akar! Mi csak elmondjuk a véleményünket, te SSD szakértőként, én meg MINT használóként.

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Hódmaci problémája nem tűnik disztrófüggőnek, bár pontos hibaleírás nincs.

Böngésző hibáknak nincs köze a 17.1- hez, a FF frissítés után több disztrón is ugyanolyan hibákat produkál, 31.3 ESR- t kell felrakni megoldásként.
A frissítési problémának meg főleg nincs köze a 17.1- hez. Annyi talán, hogy egyszerre az összes kiadás frissítése zajlik, így a 17.1- é is!
High traffic on the package repositoriesA 17 használata során ugyanezen problémák fenállnának nála.
Ha tudsz egyetlen bugot, ami valóban a 17.1 bugja, már állok is vissza a 17- re!

-
válasz
hódmaci
üzenetére
Szia! Ha még mindíg ez a géped, akkor nincs ellenszer Cinnamon igen sok neki!
Mi a hibaüzenet egyébként
, mert így kitalálni roppant nehéz, hogy csak te láttad egyedül!Tudhatod, hogy a jajnemmegyagépemmilehetabaja tipusú kérdésekkel nem megyünk sokra!

-
válasz
lolka1980
üzenetére
Ez a felsorolás nem fontossági sorrend, ha jobban megnézed:

Synapticban is ott pihennek az előző verzió háttérképei, ezek túl sok gondot nem okoznak:
Egyébként, ha terminalból frissítesz, akkor nincs ilyen aggasztónak tűnő lista, frissíti még az 5- öst is.

(#1792) F34R MINT- nél még valóban 17/17.1 az első upgrade képes változat, ezelőtt csak trükközve lehetett frissíteni.

(#1794) Varga Ferenc
Varga Ferenc zseni.
-
-
válasz
derivalt
üzenetére
"Régóta tudom hogy zseni vagyok egy mondatból egy szóból ki tudom emelni a lényeget "
Ne, ennek örülök, mert akkor csak kiszűröd az utóbbi hozzászólásainkból, hogy jelenleg nem kérünk a hathatós segítségedből! Jó,hogy röviden bemutattad képességeidet, így, ha valaki nem elégszik meg a MINT normál beállításaival, bizonyára kizárólag hozzád fog fordulni segítségért!

Azt javallom, hogy ha ekkora őstudással rendelkezel, vesd magad bele kicsit az LFS vagy a Gentoo rejtelmeibe, az inkább kihívás egy ilyen zseninek, a MINT- et jelenleg nagyanyám is könnyűszerrel kutyulássza, akár a rántást a pörgölt alatt.
Talán még az Archos srácokra is ráférne a segítség, sokan biztos eldobják az agyukat, ha megjelensz nekik!

(#1740) exchanger
Gabika néne tényleg igen okos asszonyka, nekem nagy kedvencem! Hogy mér'?
Cak!
-
válasz
derivalt
üzenetére
Ubuntut nem használok, az eredeti nickemet meg nem tudtam reaktíválni, mert új jelszó kérés nem működött inaktív előfizetői email cím miatt!

Nem bántottál meg, én se akarnálak, de ez a nick analizálás egyáltalán nem tartozik a topic témakörébe!Egyébként szerinted sok összetűzés miatt tényleg ugyanazon névvel + a 2 jelennék meg újra rejtőzésképpen?
Te valóban zseni vagy. 
-
-
válasz
fredooo
üzenetére
egy zseni módjára
Te lennél ez a zseni?
Rendben, viszont aki ezt így megcsinálja az nem zseni, hanem marha. Szerintem eltévedtél. 
Miért lenne az a cél, hogy olyan legyen, mint senki másnak? Én nem mutogatni akarom, hanem, hogy egy nagyon jó kis stabil rendszerem legyen, ami jók is néz ki! Ezeknek a PPA- knak nagy része felesleges vagy értelmetlen MINT- en, a daily- k meg még a stabilitást is kiütik! Mi a fenéért kéne például MINT- nek a stabil VLC helyett daily PPA- ból állandóan frissített verzió?
Kis idő elteltével egy kezdő is olyanra formálja a MINT- et, amilyenre akarja és képes megtalálni a szükséges PPA- kat is. Csak a jóisten tudja, honnan szöktél ezzel az eszement írással, amit itt kéretlenül idehánytál nekünk.
Hogy úgy nézzen ki mint a legendás 10.04-es ubuntu ?
Aki MINT- et használ, az miért akarna legendás Ubuntu kinézetet szerinted? -
válasz
exchanger
üzenetére
Ez a hivatalos oldaluk szerintem: http://linuxmint.com/ amit linkeltél az egy tükör szerver, ahol a MINT is fenn van, de van még pár más disztró, majd pislantsd meg.
http://ftp.heanet.ie/pub/
-
válasz
exchanger
üzenetére
Hivatalos oldalon még nincs most sem. A kettéváló frissítési lehetőség mondjuk jobban érdekel, főleg, hogy miként oldják meg. Eddig a MINT- nél nem nagyon működött a disztrófrissítés, legalábbis könnyű megoldása nem volt.
Telda
Device driver manager
(L:http://www.noobslab.com/2014/01/linux-mint-driver-manager-and-device.html)ddm(/L) -
válasz
SATtila144
üzenetére
No, ez jó hír, hogy a hamarosan kijövő 17.1 már működni fog, ha már a 17.1 RC változat is jó!

Az az oldal alap kezdőknek disztró választáshoz. Érdekes szempont alapján választottál, mert a kinézet az, ami nem sokat számít, inkább egy stabilabb, ismertebb disztrót választanék.
A KDE, de más kezelőfelület kinézetét is olyanná szabod, amilyenné szeretnéd.

Cinnamon példa, az induló kinézet, amit ismersz [link]
Ez meg amilyenre csináltam utána anno
-
válasz
SATtila144
üzenetére
Mi történik, ha a leállítást terminálból a sudo shutdown -h paranccsal indítod?
-
válasz
SATtila144
üzenetére
Mit nem tudsz kikapcsolni a 17- en?
-
-
-
Szia! MINT- et használok főleg, de nem volt még több felhasználóm, így nem ismerem a megoldást ( Manjaro alatt kipróbálni se tudom most ), de a kezdő Linuxos topicban nagyobb pörgés van, ez meg nem MINT specifikus dolog amúgy sem. Tedd be oda a kérdésed! Hamarabb kapsz választ.

-
válasz
Debilon
üzenetére
Akkor már érted, miért használnak MINT- et a nyugalom kedvelői!
Aki izgalomra vágyik, az Buguntut telepít. 
A 4-5. kategória csak a frissítéskezelőben létezik, később majd kipróbálod a Synaptic- ot és a terminalt is, ha ezekből frissítesz, már nincs ez a túlzott óvatosság!
Próbaképpen írd be terminal- ba a sudo apt-get upgrade parancsot (nincs végrehajtás, csak az igen választás esetén) és látod, hogy ott minden frissítés egy csomagban van. Ezt csak amiatt mondom, hogy megnyugtasson a dolog, nem okoz problémát egyik frissítési osztály sem!

-
válasz
Falcon C.
üzenetére
Megy ez! Az nem baj, hogy bogarászgatsz, kísérletezgetsz, mert így ismered ki a rendszer működését. Néha belefutsz valamibe, akár kernel pánik is lehet, de valamit valamiért, én is jártam már így!(#1505) joecontra
Tudom, hogy a MATE miatt írtad, említetted is, hogy nem vagy biztos benne.
Nem is kötöttem bele, ha megfigyelted! -
-
Cinnamon alá biztosan nincs, mert például a CinnArch vagy Fedora alatt nem valószinű, hogy működne.
Ha MINT Cinnamont, kérdezel, akkor van gnome tweak és ubuntu tweak is synapticban.
Azért a legelső sor a legérdekesebb%

Gnome tweak- et használom MINT Cinnamon alatt, igaz Finomhangoló eszköz-nek hívja magát.
-
Van egy lefoglalatlan helyem a merevlemezen, abból akartam a Mint Debiannak partíciót csinálni
válasz:
Indítod az LMDE- t pendrive- ról és kézi telepítés során megcsinálod a partícionálást a meglévő üres helyre a szokásos módon.A szövegkörnyezetből nem érdemes kiragadni ugyanazokat a szóösszetételeket, mert akkor az ember olyan következtetésre jut, mint amilyenre Te most.

Ne a mekiben egyél most (I)sültkrumplit(/I), menjünk haza, a mami vacsorára (I)sültkrumplit(/I) csinál!
Ugyanarról a sültkrumpliról van szó most a fenti példában szerinted?Elnézést kérek, ha félreérthetően fogalmaztam!

(#1426) bob.zxr
Azért a két életképet tudnád vizionálni, ha nagyon akarnád!
(remélem mzx ezeket olvasva látja, hogy nem is én vagyok az igazi kekeckedő) -
válasz
mikoljan
üzenetére
Ha frissíteni akarsz, olvasd át ezt.
Azért inkább az új telepítést javasolják, én még nem frissítettem egyik verziót sem fenti leírás alapján.
WinXP, GRUB update,- ezekkel nincs gond torrent-ek,- ezeket át kell menteni új telepítésnél, frissítésnél nem valószinű, ha qbittorrentet használsz, a NAS - passz
Mindenesetre egy mentést csinálj a rendszerről a Mentéskezelő- vel vagy a Systemback programmal. -
Azt gondoltam, hogy link címe alapján a Downgrade is benne lesz, de inkább az Up- ot írják, de amint mondottad, benne van a béta link is!
Most, hogy lassan megértettem, mire gondolsz, természetesen sunyin visszaélek a segítőkészségemmel és zaklatást is elkövetek feltehetőleg!
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy nem is használok Chrome- ot!Lassan feltehetnéd a 17- et, mert a 16 lejár. és még a galád cinizmusom is jól kiütközött

-
válasz
olivera88
üzenetére
Ha van swap, akkor hiába kiterjesztetten van, azt is elsődlegesnek veszi, ezért már megvan a max 4.

Ha nem enged partíciót létrehozni, akkor amiatt nem jön be talán a kézi partícionálás?
Ha ennyi disztrót fel akarsz rakni, akkor miért csak elsődlegesre partícionálod mindet?
Valamelyik disztrót másold át a régi HDD- re.Ha mindent ugyanúgy próbálsz telepíteni, akkor valami gáz van, de például Debian 7.5 esetén sem mindegy, hogy live- ból indítod a telepítést vagy boot intstallal.
Nem javult a pen állapota ezek szerint a formattól.
-
válasz
Lathronos
üzenetére
Nem biztos a baj a 3. szintnél, de túl nagy szükség nincs is rá, ahogy az alábbi linkben nézegettem a csomagok változásait.
5. szinten ezt akarja frissíteni, ez még nem a kernel!? Trusty- ben is ot van ez a verzió, a MINT meg olyat használ, ami nincs is itt megjelenítve.
A szám ugyanaz, mint a kernelnek, akkor ez húzná fel a kernelt?Látom már, itt frissíthetném a kernelt:

Innen vetted a repo listát az LMDE- hez?
Nekem nem volt tiszta, melyeket rakjam be az LMDE repók helyére. -
válasz
Lathronos
üzenetére
Melyik disztró tiszta amúgy? Amit felépít az ember kopasz kernelre, de sokan örülnek, hogy vannak kísérletezgető kedvű emberek! Tulkokkal, ősemberekkel nem foglalkozunk.Nálam LMDE megfelelően indul, szerintem összekavarhattad a Debianos backport és egyéb tárolókkal, nekem ki is írta a szoftverfrissítő, hogy nem működnek együtt az LMDE tárolókkal.
(#1275) kispx
Nem túl öreg gépnél nem veszel észre különbséget, én a 7. éves gépemnél biztosan nem észleltem, de amúgy igaza van ebben a többieknek! LMDE szerintem kevésbé stabil, de ehhez az is kell, hogy a MINT csak 1,2, szintig kapja meg a frissítéseket, a 3, szint már trusty-update- ből jön, azokat érdemes kihagyni! Vagy végigolvassa az ember a változás listát, hogy mi mégis a fontos, hogy frissüljön.
Most 46 csomag vár a 3.- ban frissítésre MINT 17- nél. -
válasz
Lathronos
üzenetére
Félreértettél.Úgy látom piszkáltak már ezzel, no bennem semmi ilyen szándék nem volt, mi rossz lenne ebben? Ez a többszáz disztró a DW- n hasonlóan készül, nem? Csinálsz ilyen, megmutatod, akinek tetszik, kipróbálja.
Nekem tetszenek az ilyenek, egyszer valami Manjaro Cups- ot le is töltöttem, de valami gáz volt vele.Az LMDE- s példa eszembe jutott, hogy mint ha láttam volna már ilyent és rákérdeztem. Nem is gondoltam volna, hogy emiatt támadnak! Ezek miatt nehogy abbahagyd!

más:
Még mindíg nem tudtam eldönteni, hogy MINT v. LMDE a jobb.
-
Igazad van, kevertem a dolgokat. Nekem akkor szerencsém van a procimmal, mert kb. mindennel egyformán fut, de a 100%- os terhelést nem bírja sokáig, pedig új hűtőt tettem rá.
Az, hogy a FF ennyire pörgeti a procit, az nem lehet a MINT vagy a Cinnamon hibája szerintem, ugyanazokat próbáltam Debian Gnome classicon is és ugyanaz az eredmény, LMDE- n is, bár az Cinnamonos, de LMDE KDE sem nyírta a procimat, amiről nem tudom, hogy gyengének számít- e vagy nem, Linuxot bírja.Nemrég Manjaron is hasonlóan mentek a dolgok, talán pörgősebb volt a DE kicsit.
-
-
Lehet, bár az én 7 éves gépem se számít valami szupernek. Nekem filmlejátszás, böngésző és youtube 2/3 prociterhelést csinál. Azt olvastam valahol, hogy a Cinnamon kb. az XFCE terhelésével egyezik, a Gnome3, de főleg a KDE alatt van jóval! A furcsa az, hogy kb. ugyanilyen prociterhelést okozott az XFCE- s Manjaro is.
(#1235) Viktoár
A rendszerfigyelő saját maga használja a procit úgy, ne azt használd, hanem terminalból a htop nevű alkalmazást, valószinű, hogy telepíteni kell terminalból,sudo apt-get install htop.
Itt meg lehet figyelni, mi eheti még a procit.
-
válasz
Viktoár
üzenetére
[link]
Az itt látható képen van az illesztőprogram kezelő, ott ki tudod választani a zárt drivert, fglrx a neve.A YT- ra javasolták többen a /html5 átkapcsolást.
A FF- t próbáld átkapcsolni hardveres gyorsításra.

(#1223) Fenyő
Géptől és drivertől, de főleg vga- tól függ erősen ez a dolog, nem eszi ez sem jobban a procit, mint a Debian Gnome3- al, sőt! XFCE se sokkal jobb szerintem. -
válasz
Viktoár
üzenetére
Elméletileg, ha live- ból működik a dolog, akkor telepítve is fog. Alapból itt is fenn van rengeteg driver s ha a wifi működik, akkor sok akadály akkor sincs, ha valamit le kell szedni. Én driverrel csak a vga miatt foglalkoztam, de azt is leszedte az illesztőprogram kezelő automatikusan. Nagyon felhasználó barát a MINT, ebben tényleg talán a legjobb, nem véletlenül number one a Distrowatch- on!

Ja, elfelejtettem említeni, hogy telepítve sokkal gyorsabb lesz a rendszer! A live inkább csak ismerkedésre való.
-
válasz
Viktoár
üzenetére
(szerkeszteni akartam, de valahogy duplikálódott)

Jogos, egyébként nincs mit!
Az ismerkedés tovább fog tartani, mint 1 nap, de a lehető legjobb választás a Linux MINT a Win- ről való áttéréshez. Először szokatlan kicsit, de nagyon hamar megszereted majd! Sok sikert hozzá! 
Ha megnézed ezeket a képeket, látni fogod, hogy akár egy szebb Win sokkal kisebb erőforrás felhasználással és biztonságosabban. Én azért tértem át Win 7- ről, mert a sok oprendszert védő program már teljesen lelassította a gépet.
-
válasz
Viktoár
üzenetére
Linux Mint 17 "Qiana" - Cinnamon (64-bit)
Szerintem ezt érdemes kipróbálni azon a gépen, Cinnamon azért sokkal klasszabb, mint a MATE!Programokat telepíteni sokkal könnyebb, mint a Windows- on és több módja is van, de kezdőknek a szoftverkezelő- t ajánlják, később úgyis synaptic- ot, majd terminal- t fogsz használni! [link] 23. o.
Virtulaboxon kívül kipróbálhatod pen- ről v. cd- ről live módban is. Win32 Disk Imager- el tudod Win alól pendrive- ra kiirni az .iso- t.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Kipróbáltam mobillal, de nincs jelentősége. Nekem sincs fenn egyik program sem, de ahogy rácsatlakoztatom usb- re, van hangjelzés, de semmi nem történik, de ha a Nemo frissítés gombra kattintok, akkor feljön egy választóablak, ott OK és már látja is a fájlokat. Megjelenik az eszközök- ben is, ott is beolvasta.(#1207) kislaci
Most olvasom, hogy Live módban van a 17.
Ezt hamarabb is említhetted volna! Érdemes lényeges körülményeket eltitkolni, mert úgy legalább nehezebb kitalálni, mi lehet a probléma. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A5000 64GB 1TB SSD FHD (ELKELTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

lent többet is
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most esett le, hogy usb- s külső eszközökre másolásról van szó!

Kapitány nyaral, ha még nem tudná valaki. Nagymama a 3 pitbulával azért még otthon tartózkodik!
Rowon