- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
LB/HA: minimum 3 lab, 3 kulonbozo foldrajzi helyen - ha egyet frissitesz, egy meg megdoglik, meg mindig legyen hol futnia az alkalmazasodnak.
Backup: legalabb 3 peldany, 3 kulonbozo foldrajzi helyen.
Backup ellenorzes: igenis minden backup utan legyen megnezve a logban, hogy rendesen lefutott-e.
Monitoring: legyen beallitva, mit monitorozol es csak az.
Monitoring dokumentacio: mi es miert kerult hozzaadasra, mi es miert kerult ki belole.
Igen, ez van megírva a nagykönyvben, az már más kérdés, hogy ez hány cégnél van kiépítve...
De egyébként ezek mellett sem árt az, ha stabil az OS-ed, ott kezdődik az egész
Jelenlegi munkahelyemen egyébként éjfélkor van backup, de nem szívesen állnék vissza arról, mert lehetnek olyan adatok, amik elvesznek. Egy operációs rendszer szintű snapshotnál viszont nagyon gyors a visszaállás.
Egy VM snapshotra sem szívesen állok vissza, legfeljebb ha biztosan tudom, hogy azóta nem keletkezett új adat, vagy ki vannak szervezve az adatok hálózatra.
Minden viccen kívűl, szerintem a magyar cégek 90%-nál ahhoz, amit leírtál, nincs kiépítve az infrastruktúra. Főleg a KKV-kre gondolok, azok közül is a kisebbeknél nagyon gyakran látom azt, hogy be van vágva a lépcső alá a "szerver", valami 10 éve nem támogatott Windows-szal, a backup az annyi, hogy a FreeFileSync néha lefut és lementi egy külső HDD-re az adatokat....
Fú, láttam pár ilyet, és mai napig PTSD-m van tőlük.olyan erzesem van, hogy Magad sem tudod, hogy egy ilyen immutable rendszer hova lenne jo a Linux vilagaban, de nem okollak erte, mert szerintem azok sem tudjak, akiknek a fejeben megfogant az otlet.
Nem, én abban kételkedek, hogy asztali gépen van-e helye, abban nem vagyok biztos. Szerveren működHET, és tök jó lenne, ha működne, de még nekem is vannak kérdéseim. és kétségeim. Hogy pl. hol akadhat el a dolog, mert elég egy apróság, és onnantól fogva nem működik a dolog. Pl. egy Falcon endpoint menne-e, és ha igen, nem lenne-e problémás?
Én most erre úgy tekintek, mint egy kísérleti technológiára, és amíg nincsenek esettanulmányok, addig így is marad.mindekozben olyan dolgokrol disputazunk, aminek nincs keresnivaloja szerveren, pl.: GNOME, network-manager es hasonszoru dolgok.
Mert mag az Aeon (és a Fedora Silverblue) asztali rendszernek készült. De az Aeon pedig a MicroOS-ből ered, az meg szerverre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- ASUS ROG Ally
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Ez a mondat angolul?
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest