Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz sh4d0w #20 üzenetére

LB/HA: minimum 3 lab, 3 kulonbozo foldrajzi helyen - ha egyet frissitesz, egy meg megdoglik, meg mindig legyen hol futnia az alkalmazasodnak.
    Backup: legalabb 3 peldany, 3 kulonbozo foldrajzi helyen.
    Backup ellenorzes: igenis minden backup utan legyen megnezve a logban, hogy rendesen lefutott-e.
    Monitoring: legyen beallitva, mit monitorozol es csak az.
    Monitoring dokumentacio: mi es miert kerult hozzaadasra, mi es miert kerult ki belole.

Igen, ez van megírva a nagykönyvben, az már más kérdés, hogy ez hány cégnél van kiépítve...
    De egyébként ezek mellett sem árt az, ha stabil az OS-ed, ott kezdődik az egész :)
    Jelenlegi munkahelyemen egyébként éjfélkor van backup, de nem szívesen állnék vissza arról, mert lehetnek olyan adatok, amik elvesznek. Egy operációs rendszer szintű snapshotnál viszont nagyon gyors a visszaállás.
    Egy VM snapshotra sem szívesen állok vissza, legfeljebb ha biztosan tudom, hogy azóta nem keletkezett új adat, vagy ki vannak szervezve az adatok hálózatra.
    Minden viccen kívűl, szerintem a magyar cégek 90%-nál ahhoz, amit leírtál, nincs kiépítve az infrastruktúra. Főleg a KKV-kre gondolok, azok közül is a kisebbeknél nagyon gyakran látom azt, hogy be van vágva a lépcső alá a "szerver", valami 10 éve nem támogatott Windows-szal, a backup az annyi, hogy a FreeFileSync néha lefut és lementi egy külső HDD-re az adatokat.... :D
    Fú, láttam pár ilyet, és mai napig PTSD-m van tőlük.

olyan erzesem van, hogy Magad sem tudod, hogy egy ilyen immutable rendszer hova lenne jo a Linux vilagaban, de nem okollak erte, mert szerintem azok sem tudjak, akiknek a fejeben megfogant az otlet.

Nem, én abban kételkedek, hogy asztali gépen van-e helye, abban nem vagyok biztos. Szerveren működHET, és tök jó lenne, ha működne, de még nekem is vannak kérdéseim. és kétségeim. Hogy pl. hol akadhat el a dolog, mert elég egy apróság, és onnantól fogva nem működik a dolog. Pl. egy Falcon endpoint menne-e, és ha igen, nem lenne-e problémás?
    Én most erre úgy tekintek, mint egy kísérleti technológiára, és amíg nincsenek esettanulmányok, addig így is marad.

mindekozben olyan dolgokrol disputazunk, aminek nincs keresnivaloja szerveren, pl.: GNOME, network-manager es hasonszoru dolgok.

Mert mag az Aeon (és a Fedora Silverblue) asztali rendszernek készült. De az Aeon pedig a MicroOS-ből ered, az meg szerverre.

Új hozzászólás Aktív témák