Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- 
			  LOGOUT Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Silimon csendes tag Ja a tengerparti szöveg tök jó. 
- 

Silimon csendes tag Köszi BluEyes! Ezt fogom tenni. Nem vagyok szakértő, de elég jól fejlett műszaki érzékem van, és borzasztó módon utálom ha egy problémát nem tudok megoldani, ha segítséggel is. Sejtettem, hogy ha annyi program nem megy fel vszínű a gép a ludas. No délután "szórakozunk" egyet. Még egyszer köszi, meg a HP javító oldalt is. Tök jó. 
- 

Silimon csendes tag Köszi. Mivel kenjem át a procit? 
- 

Silimon csendes tag Ja és ez egy laptop. 
- 

Silimon csendes tag Sziasztok, a következő problémám van (még mindig). Csak felhasználó vagyok, a vágyam egy egyszerű, gyors program amin csak filmet nézünk, internetezünk, stb. A gép HP NX9105, AMD64 Athlon, 1 GB RAM, 64 MB NVIDIA video kártya. XP volt rajta, jelenleg semmi mert: először Ubuntut telepítettem, működött, de borzalmas lassan, ráadásul csak 6-8-ra indult el, sűrűn lefagyott. Aztán Lubuntut telepítettem (12.04 LTS, 14.04 LTS), egy picit gyorsabb lett, de sokadszorra indult, sűrűn lefagyott. Aztán Xubuntut telepítettem, a probléma ugyanaz maradt. Legutóbb Ziron-t telepítettem, harmadszorra telepítette, telepítés közben többször lefagyott, nem indult újra, most már el sem indul (ez mondjuk a többinél is ugyanígy volt). Hát ennyi. Ez a gép vásárlásakor az akkori lehető legjobb paraméterekkel rendelkezett, amíg XP volt rajta semmi gondja nem volt. Van valakinek ötlete? Én már elfáradtam a telepítésekben meg, hogy minden nap más programot rakjak fel. Előre is köszi ha valakinek van használható tanácsa. 
- 

Silimon csendes tag Sziasztok! Van egy problémám. Van egy régi laptopom HP NX9105, AMD64 Athlon, 1 GB RAM, 70 GB winchester. Hozzáteszem, hogy "csak" felhasználó vagyok. XP volt rajta. Az ismert támogatási hiány miatt feltettem rá az Ubuntu 14.04-et. Nagyon lassú lett, de működött, bár a felülete furcsa volt a Windows után. Olvastam, hogy jobb a Lubuntu kis kapacitású gépekhez, meg a felülete is hasonló a Windowshoz. Feltelapítettem először a Lubuntu 12.04-et. Telepítés után újraindításnál se kép, se hang. Körülbelül 3-6-szor kellett újraindítani ahhoz, hogy újra "felálljon". A wifi kártyát sem ismerte fel. Ezt a "jótulajdonságát megtartotta azután is. Meguntam, itt valaki javasolta, hogy tegyem fel a 14.04-est. Tegnap feltettem, és megnyugtató módon szintén ugyanazokat a jelenségeket hozta - sokadszorra indul, nincs wifi, ráadásul a menürendszere sem működik olyan jól mint a 12.04-esé. 
 Van esetleg valami ötlet, hogy mi a probléma vagy, hogy mit telepítsek a gépre?
 Gyakorlatilag csak filmet nézünk (rá van kötve a TV-re), meg netezünk ezen a gépen.
 Előre is köszi a választ.
- 

Silimon csendes tag Nem vagyok "guru" csak sima felhasználó, de azt olvastam 
 sok hozzászólásban, hogy a 14.04-ből kimaradtak dolgok
 (pld. hálózatkezelés) meg elég sok probléma van vele.
 A 12.04 tök jól menne ha indulna. Egyébként a wifi-t sem
 érzékeli.
 Hát ez van.
 Azt hittem a sok komment után a linux valami egyszerű
 dolog, de eddig nem ezt tapasztalom.
- 

Silimon csendes tag Sziasztok! 
 Feltelepítettem egy HP 9105-ös laptopra Lubuntu 12.04-et.
 Működne is tökéletesen és gyorsan, csak 6-8 indítás után
 indul el.
 Volt valakinél ilyen hiba, vagy tudtok valami magyarázatot?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Arc Raiders
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3662
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

CPT.Pirk
 CPT.Pirk