Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
hw probe oldalon a v5 találtam meg : [https://linux-hardware.org/index.php?id=usb:2357-0107]
Pontos eszközadatokat Linux terminálban az lsusb paranccsal nézheted meg.
Nekem is TP-LINK van, de Qualcom Atheros néven van az hw probe olalon. -
growler
őstag
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Legutóbb egy TL-WN722N V2/3-as 150Mbps-os High-Gain adaptert vettem.
Elég nagy méretű - külső cserélhető antennás - érzékeny adapter - meg vagyok vele
elégedve. A régebbi, és a legújabb kiadásokkal is kapásból működik. -
growler
őstag
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Szia !
Persze ... live rendszerre is tudsz letölteni / programot telepíteni.
Azzal a kitétellel, hogy ha újraindítod a rendszert vagy új indítást csinálsz, akkor minden előzőleg általad végrehajtott változtatást elfelejt. (Ez így, ismerkedésre, gyakorlásra
nagyon jól megfelel.)
Ha az adott USB-s WiFi adapterrel nem jön létre kapcsolat, akkor a legegyszerűbb ha
egy másikkal - olyannal amelyik "csont nélkül" csatlakozik - próbálkozol.
(Valószínű meg lehet ezt is mókolni hogy csatlakozzon, - de ez nem igazán kezdőknek
való.) -
Frawly
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Sajnos a Linux jóval netfüggőbb, mint a Windows. Nem érdemes rá weboldalról leszedett offline telepítőket felszögelni. Mindenképp net kell hozzá, és a Manjaro tárolójából az Octopival (vagy hogy hívják a csomagkezelőjét), feltenni a deadbeef csomagot, ezt kb. úgy kell elképzelni, mint a iTunes vagy Android Play Store-t.
Nem muszáj USB-s routert venni, köss rá USB-s adatkábellel androidos vagy iOS-es okostelefont, és azon válaszd ki az USB tethering opciót (magyarul nem tudom mi a neve), úgy nethez fog férni a gép a teló Wi-Fi-jén keresztül. De a lényeg, hogy a Linuxnak kell a net. Pont. Azzal kezd a Linuxszal ismerkedést, hogy van alkalmas eszközparkod hozzá, nettel.
Elméletileg egy neten lévő géppel le lehetne tölteni a Manjaro tárolókból a deadbeef csomagot is, és ezt feltolni offline, de annak meg függőségek hiányoznak, azokat is kézzel töltikézni rémálom lesz, elég nehézkesen járható út.
-
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Szerintem ezt a sort már próbáltam, de hátha.
Az első linkemet nézd át, neked az a parancs nem jó, mert nem tárolóból telepítesz, meg kell adnod a megfelelő elérési utat, a telepítendő fájlhoz, viszont ha dependency gond van, net nélkül nem fog menni. szerintem
Én is az interneten való ismerkedést javasoltam volna amúgy, meg ezeket:
Ezt a mondatomat félreértetted! Értsd úgy, hogy neteléréssel támogatva javaslom az ismerkedést a Manjaro nevű Linux disztróval!

SOha nem mondjuk itt senkinek, hogy miért nem olvasol utána a neten! Ezért van ez a topik, hogy feltegyétek a kérdéseket!
(többnyire válaszolnak is a hozzáértők vagy én, bár én már inkább csak ritkán, közkívánatra persze) -
Rimuru
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Kezdesnek, tegnap tortent (de sokszor le lett mar irva): Az ismerkedést kezdd azzal, hogy elfelejted, mi hogyan működik Windows alatt. + alapvetoen hibas gondolkodas, hogy fejleszto oldalarol toltsuk le, ha van taroloban valami hasznaljuk azt
A csomagkezelot hasznaljuk programok beszerzesere - ugy mukodik mint egy appstore, csak itt minden ingyen van.

neked pl terminalbol:sudo pacman -S deadbeefde manjaron gondolom van grafikus felulet is hozza
Csinalj netet ra, minden egyszerubb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Battlefield 6
- Milyen TV-t vegyek?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

(többnyire válaszolnak is a hozzáértők vagy én, bár én már inkább csak ritkán, közkívánatra persze)
CPT.Pirk