Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz lev258 #73231 üzenetére

Köszönöm a segítséget. A VB valóban jóval egyszerűbben beállítható, jóval felhasználóbarátabb. Valószínűleg maradok annál.

(#73230) I02S3F:
    Az egész gondolatmenet onnan indult, hogy hamarosan - pár hónapon belül - szándékozok venni egy HP 820-as lapost.* Azért ezt, mert 2 SSD hely van benne, egy 128-as (vagy 250-256-os) nVME-e tenném a rendszert és a home-ot, + 1 2,5"-os 250 (256)-512-ost adatnak. A gépre eleve linux-ot tervezek - mily meglepő Manjaro-t - és csak azt! Viszont nem tudok kiváltani minden általam használt Win-es programot, illetve van ami nem hajlandó Wine-nal futni. Az asztali gépnél nem probléma, egy restart és a másik SSD-ről boot-ol a W10. Viszont a laposon nem akarok Windows-t látni. Ha kell az MS Office szépen elketymereg(ne) Wine-nal, de az Affinity Photo pl. nem, RAWTherapee van linux-ra, de a Nikon Capture sikítva menekül, ha linux-ot lát, a Fast Stone Viewer működik, de nem úgy ahogy kellene és rendszeresen össze is omlik, ez helyettesíthető. Ezért a laptopra kell majd egy virtualizált W7, amibe néhány szerkesztőt telepítek, hogy szükség esetén kéznél legyenek.
    Itt gondolkodtam el, hogy VBox, vagy KVM/qemu?
    *:
    2019-ben megadta magát a régi MSI PR210X-em, akkor úgy gondoltam nekem felesleges a laptop. Ezt időközben át kellett értékelni (11 A/4-es oldal begépelése tableten ritka nagy élmény)

(#73241) Aweriot & (#73243) mefistofeles:
    Ez így ebben a formában tökéletesen igaz. A megszokás nagy úr és a mezei felhasználók elenyésző %-a hajlandó valami újat megtanulni. Pedig nem egy inkvizítori kihallgatás az "átállás" Windows-ról linux-ra.

(#73245) lev258:
    Ránézésre ez még a live rendszer, mintha a TLP szolgáltatás indításába fagyott volna bele.

(#73244) laca026:
    Miről boot-olsz pendrive, vagy DVD? Esetleg próbálj ki egy másik boot-eszközt, vagy töltsd le újra a képfájl-t (mielőtt belém kötnétek, jártam már úgy, hogy az elvileg hibátlanul letöltött és kiírt lemezképfájl csak elvileg volt hibátlan és sorozatban belefagyott a boot-ba) Ha minden kötél szakad másik disztribúciót.

Új hozzászólás Aktív témák