- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- Imilenni: Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
lev258 #37237 üzenetére
2 db Windows van, sda2 a 7, sda3 meg a 8.1. Meg van egy külön, közös backup NTFS partíció, az az sda5.
De csak az sda1-es FreeDOS-t ismeri fel a Linux telepítő, így ezt nem is érdemes feszegetni, mert nem megy.
A későbbiekben a megoldás, a Grub-hoz manuálisan való hozzáadás lehet. De annak majd utána kell nézni, pontosan hogyan lehetséges.(#37248) jani04: 10-es eddig engem se győzött meg annyira, jó a 8.1 is nekem. Illetve meguntam a tesztelést, bugokat, ezért inkább belefogtam a Linuxok tesztelésébe.
Más:
1. Mivel hiányzott a Winről ismerős Super + E és Super + D billentyűkombináció, hozzáadtam egy gyorsbillentyűt, amivel megnyitja a fájlkezelőt. Csak beírtam, hogy dolphin és kész is. Ha azt akarom, hogy a másiknál megjelenjen a tiszta asztal, akkor mit kell beírnom?? A show desktop parancs nem működik. CInnamon felületen mind a 2 alapból megy.
2. Most jelenleg Kubuntu 14.04.2-t nyúzok, de zavar az asztali ikonok nem egységes elrendezése, a rajtuk megjelenő kis beállító sáv. Azt nem lehet valahogy kikapcsolni?
3. Korábban leírtam a fényerő beállítási mizériámat. A 14.04.2 előttire épülő kiadásoknál alapból nem is lehet állítani, meg kell csinálni ezt, az arra épülőknél már ok, de restart után nem jegyzi meg, mire lett beállítva, hiába csináltam meg a másik linkben foglaltakat. A 14-es Ubuntunál, Kubuntunál nem nagyon működik, de a 17.1 Cinnamon már ok.
A legújabb alapokra épülő disztróknál viszont már ok, 15.04-es Kubuntun, illetve a Netrunner új verzióján, amiben a legújabb kernel stb. volt, alapból működött mindkettő. Viszont előbbi bugos, utóbbi meg nem tetszett.
Igazából a Mint KDE bejövős, annál a 2. pont is teljesül, csak sajnos elég régi alapokra épül, kernel is csak 3.13-as....
Van vmi friss KDE disztró, ami megfelelhet fenti igényeknek (Chakra kivételével), érdemes kipróbálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- Silent Hill f teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Netfone
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1135G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3342
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest