- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rene85
aktív tag
válasz
Jester01 #2186 üzenetére
Újra feltettem a Mandrivát most a suse helyett, hát a probléma maradt ugyanaz. kiír sok számot meg sztem memóriacímeket, de csak a pci-e kártyás indításnál. az alaplapi kártyát pedig agpsnek érzékeli. ki is írja hogy aperture size ... például. nem lehet valahogy beállítani hogy az agps dolgokat ne indítsa el? erre nem jó az amit a válaszodban írtál? nem hiszem el hogy a windows egyből feltelepszik gond nélkül (a vista is), a linux meg nem tud...
-
rene85
aktív tag
válasz
Jester01 #2186 üzenetére
p4 630-as van. aztán azt is megláttam hogy az agépénél azt írja csak hogy detected i915 chipset, meg stolen memory: x Mb. nincs olyan lehetőség, hogy ''soronként'' indítsam a rendszert? hátha akkor kiderül. noacpi-t próbáltam, nolapic-ot is meg failsafe-et is. memóriahiba miatt nem lehet? mondjuk nem értem hogy a windowsnak miért nincs baja, meg hogy linuxnak is miért van baja csak akkor mikor pci-eről indulok... még nem néztem meg a megszakításról szóló cikkeket, mert arra jutottunk hogy nem a Bios kezeli azokat, de a megérzésem azt súgja hogy ott lehet a hiba. már kipróbáltam azt is, hogy az xorg.conf-ból kitöröltem a 915ös chipsetre (az alaplapi vidkártyára) vonatkozó adatokat. de az xorg.conf betöltéséig valószínűleg el se jut... memóriacímeket ír ki, ha jók még a minimális programozói emlékeim, regiszterek tartalmát. a baj az, hogy érzi hogy ott van a 915-ös vid is, csak ahhoz nem fér hozzá mikor a pci-e-vel indítom a gépet. olyat is ír indításkor (miután megpróbáltam az nvidia szerint legjobb módszerrel, a legújabbal feltenni a drivert), hogy nvidia module not supported by novell, nvidia module taints kernel, setting taint flag U. és köszi hogy válaszolsz/válaszoltok!!! nagyon akarok linuxot a gépre, úgyhogy normálisan tudjam használni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitcoin topic
- Óvodások homokozója
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- War Thunder - MMO Combat Game
- Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest