- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #75181 üzenetére
Ezt a 3 sort kellett beírni az /etc/X11/xorg.conf -ba , és utána meggyógyult . Senkit nem akartam fárasztani és felesleges gondolkodásba kényszeríteni ézért elnézést kérek. Leíratkoztam -Peace-
Option "metamodes" "nvidia-auto-select +0+0 {ForceCompositionPipeline=On, ForceFullCompositionPipeline=On}" Option "AllowIndirectGLXProtocol" "off" Option "TripleBuffer" "on"
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #75173 üzenetére
Nem a Compiz a hibás , mert szerintem pl KDE alatt nem az fut és az a leggázabb mingegyik közül
Ugye Te is érzed , hogy itt nem a mindenáron linuxot akarok-fogok használni tipikus esete forog fent ?
Ez egy tesztüzem , ami alatt az összes linuxos ablakkezelő "megbukott" az nvidia sara vagy nem sara miatt. Még az is letet hogy a saját balf@szságom is közrejátszott.
-
Synaptic
senior tag
válasz
vadkörte #75150 üzenetére
Vga alredszerem akkor lenne akkor lenne , ha valamilyen G-s amd procim volna a gépben , de azért köszönöm.
Egyébként meg véget is ért ismét 10 évre a kérész életű linux mániám. Majd 2030 körül visszanézek ha még megélem. Türelmes embernek tartom magam de ez a vga-szopás nem hiányzik szegény zaklatott lelkemnek.-Peace-
-
Synaptic
senior tag
Nem sok
-
Synaptic
senior tag
Itt is merészkedem megkérdezni :
Telepítettem 1-2 dolgot és találtam egy ilyen nevű feltelepített csomagot ?
xserver-xorg-video-amdgpu ez miért kell nekem ? -
Synaptic
senior tag
válasz
peterattila #75118 üzenetére
A minidlna sajna ezt nem tudja . Apróbb csalással megoldható , de nem ér annyit az egész.
Kipróbálniúgy tutod hogy beraksz 1 képet a film mappájába. Amennyiben azt mutatja majd keresünk valami scriptet. -
Synaptic
senior tag
Térjünk már egy kicsit vissza az én [akadásomhoz] egy pillanatra
A free driverekkel is ugyanez a helyzet . Valakinek valami ötlete ? -
Synaptic
senior tag
válasz
Véreshurka #75107 üzenetére
Nagyon régen volt egy Syn -em . Ott mintha a permission ispector alatt lehetett volna smb/share ra is. De lehet hogy tévedek.
-
Synaptic
senior tag
Elnézést a belebubogásért de szerintem Te a kliens gépeden mountolhatod akár "isten" módban is a megosztott mappát , ha a szerveren csak olvasásra van megosztva (windows szerveren így van)
-
Synaptic
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #75070 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett
1 Van egy Nas od , amin van az sm+xyz felhasználód és van rajta valahol a video könyvárad amit meg akarsz osztani ?
2 Van a laptopod amin vélhetőleg win 10 van és fel szeretnéd csatlakoztatni a //192.168.1.10/video -t rw jogokkal. ?Kezdenék egy sudo chmod 777 /mnt/video -val
-
Synaptic
senior tag
válasz
Kenderice #75050 üzenetére
Szóval sajna kezdd azzal hogy a 4.1.22 verziót szeded le , az 5x ben csak dockerből lehet telepíteni [kép]
Ha feltelepítetted akkor belépsz rá root felhasználóval és azzal a jelszóval amit adtál.
Ott indítasz egy frissítést az apt update && apt upgrade parancssal
(talán egyszer Y -t kell nyomni)
Kiadsz egy ip a paracsot és megnézed hogy a 2: adapterednek mi az inet címe (ezt adtad kézzel vagy ezt kapta a DHCP től) ezt jegyezd meg.
Ha minden készen van akkor reboot
Ezt a gépet nem kell piszkálnod többet.Böngészőből megnyitod a megjegyzett ip-címet (ip a) nálam speciel 192.168.0.125
Belépsz a webes felületre admin + openmediavault párossal . [kép]
A bővítmények fül alatt kiválasztod a transmission 4 et és feltelepíted [kép]
Ezután már megjelenik a szolgáltatások között. [kép] [kép]A többit majd holnap
De még mielőtt nekiesnél a partícionálás sem mindegy minimum 2 partíció kell az egyik a rendszer ez 5 gb max és a másik az adatok (filmek stb)
-
Synaptic
senior tag
válasz
Kenderice #75036 üzenetére
"Engem itt veszítenek el.
Miért kell programozónak lenni egy oprendszer használatához?
Ezért is nincs annyira elterjedve a linux, mint a windows."Ilyeneket én is írtam az elején
Próbáld elérni a webes felületét a torrentnek a ipcímed:9091 porton transmission esetében.
-
-
-
Synaptic
senior tag
-
Synaptic
senior tag
válasz
joci86 #74962 üzenetére
Még mielőtt telepíteni kezdenél , a biosban a boot menu alatt :
1. boot options - nak állitsd be a Windows boot managert
2. boot optionsnak ha a rendszer felismeri akkor a Linuxot.
Bootoláskor csald elő az alaplapod boot menüjét és ott probálj választani (F8-F12 alaplap válogatja)Így ránézésre Linux telepítéskor az SDA2-t kellene csatolnod /boot/efi ként az SDA6 ot meg / root - ként . Legalább is ezt kellene felajánlania a linux telepítőjének. Az a fajta linuxot még nem ismerem
A szakik majd kijavítanak ha zöldséget beszéltem.
-
Synaptic
senior tag
válasz
#68216320 #74935 üzenetére
Windows alatt valamelyik partition manager programmal (5 után megírom melyikkel) símán rendelsz egy meghajtó betűjelet az SSD1 efi partíciójához. Ezután már tudod rendszergazdaként írni-olvasni. Csak ki kell törölni a Linuxod könyvtárbejegyzését innen (Egyszerű könyvtárak). Utána elveszed a meghajtó betűjelet és kész.
-
Synaptic
senior tag
válasz
#68216320 #74923 üzenetére
Az elmúlt hetekben elég sokat telepítettem mindenféle linuxot
.
Nálam 4 SSD van , 1 NVME a másik 3 sima sata-s. Olyan még nem fordult elő , hogy a grub nem oda ment volna, mint ahová be lett jelölve , bár a linux lelkivilágát vizsgálgatva itt minden előfordulhat.1 Telepítés idejére kiveszed letiltod a windows os ssd-t
2 a "biosban" a boot menüben csinálhatsz különböző "boot-options" okat
-Legyen az elsőnél bejelölve a 2. SDD-d a többi pedig letiltva , és ezután bootolj pendrive ről -
Synaptic
senior tag
Neked melyik distro van fent ?
-
Synaptic
senior tag
Azért mert telepítéskor nem ugyan abba az UEFI kötetbe illetve MBR partícióra lett telepítve a Grub mint ahonnan a windows indul.
Indíts egy windows-t és a lemezkezelőben csinálj egy screensotot és tedd ide fel
-
Synaptic
senior tag
válasz
vadkörte #74908 üzenetére
Egy nyomorult 1080Ti ről van szó. Látszólag ok minden disztribúcióval. Sőt még az is lehet hogy nekem van gond a szememmel
Leíromom a hibajelenséget: Kis ablakban szalad egy film (hogy honnan teljesen mindegy mert usbről nasról mindenhonnan előjön)
Filmézés közben eszembe jut hogy valamit meg kellene néznem pl. a Steamen . Mikor elkezd töltődni a steam , belaggol a film , van hogy meg is áll.
A vlc-hez még steam sem kell. Ott ha belepörgetek a filmbe akkor a hang kezd laggolni szaggatni. -
Synaptic
senior tag
válasz
ubyegon2 #74895 üzenetére
A probléma abból ered hogy csak erre az egy hibára koncentrálok , mármint a videó akadásra
. De pl már csukott szemmel megy a samba konfigurálása hogy lássa az SMBV1 es nasomat. Tudok frissíteni , telepíteni paracssorból , fel tudom mountolni a meghajtókat az fstab -al . stb ...
Itt Mate alatt csak egy adaptive és egy nincs beállítás van a compositor alatt.
-
Synaptic
senior tag
Mi van plussz az Ubuntu Mate verzióiban ami a többi disztribúcióban nincs benne ?
Itt még a régi 390 es Nvidia driverrel is megy minden mint a karikacsapás ? -
Synaptic
senior tag
válasz
ubyegon2 #74863 üzenetére
"Ubuntu mate 20.10 + Nvidia 455.28 driverrel megszünt minden hiba."
Igen pont ez lenne az első komolyabb kérdésem, hogy az egyik legfontosabb driver miért rakható fel ide igen, oda meg nem ?
Miért paraméterezhető egyik program a lajoska.conf -ból még a másik "linuxban" a pistike.conf ban kell beállítani , amik jobb esetben az alapokat a zoltan-ilona.ini-ből veszik. Természetesen disztrónként más-más helyről és más név alatt. Ez erő túlzás de kb ez az érzés az elején
-
Synaptic
senior tag
Ubuntu mate 20.10 + Nvidia 455.28 driverrel megszünt minden hiba. Másik disztróra is fel lehet heggeszteni azt a drivert valahogy ?
-
Synaptic
senior tag
Én az elején még bíztam abban, hogy már nem a telepítés utáni első lépésnél hasalok el ennél az oprendszernél. Időm még csak lenne rá , de ha már a videokari nem megy , mi lesz a következő nem lesz hang , vagy nem működik az egér mert ez egy ilyen oprendszer ?
Na de mindegy fátylat rá.
-
Synaptic
senior tag
Azt hiszem hogy én meg szégyenszemre visszamenekülök a windows-hoz .Lehet túl magasra
tettem a lécet Linux uraságnak azzal hogy egyszerre kellene futtatnia egy kis ablakos video-t az előtérben , + akármi mást is csinálni (tömörítés , konvertálás , akár egy másik program betöltése) egyszerre. Simán belaggol a video bármi mást csinálok. 24 mag nem elég arra amit már a 3.1 es windows is megcsinált egy 486/dx2 vel és 4Mb memóriával ? Vicc sajna-peace-
-
Synaptic
senior tag
Létezik egy parancs : nvidia-settings --assign GPULogoBrightness=0 ami arra hivatott hogy mindenfélre rgb-s rontást kikapcsoljon a videokártyán.(1080Ti)
Ez működik az összes nem Xfce distro-n , mindenféle bűvésztrükkök nélkül.
Hogyan lehetne egy Manjaro Xfce-t rábírni hogy szó nélkül lenyenje a parancssort és ne ezt a hibaüzenetet adja ? :Unable to init server: Could not connect: Connection refused Error: The control display is undefined; please run `nvidia-settings --help` for usage information
-
Synaptic
senior tag
Valaki tudna segíteni a következő problémában ?
Manjaro linux KDE , 440 Nvidia driver . Kis ablakban fut bármelyik media player pl vlc tetszőleges fillmel
. Bármit nyitok , akár terminált is egy pillanatra mindig megáll a lejátszás. (Nagyobb állományoknál tovább)
Ez valami kde feature ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest