Hirdetés

Aktív témák

• L3zl13

nagyúr

válasz kymco #121 üzenetére

''Te egy olyan idézettel jössz tényként, ami nem mond nekem semmit ebben az esetben sorry...''

Nem értem miért. Én csak annyit mondok, hogy a Biblia szerint (Amiről te azt mondod, hogy változatlanul évezredek óta Isten szavát tükrözi, és semmi lényeges nem módosult, vagy maradt ki belőle.), Isten tervei jóval nagyobb léptékűek annál, hogy egy konkrét eseménybe való beavatkozásáról, vagy nem beavatkozásáról megállapíthassuk, hogy mi a célja, vagy mi a ''véleménye'' a dolgokról.

Ebből adódik az, hogy Isten hagyja a földön megtörténni a különböző katasztrofákat, háborúkat, bűntetteket stb. Tehát ez alapján nem állíthatod biztosan, hogy Isten nem hagyná mondjuk azt, hogy belekontárkodjanak a Biblia szövegébe, vagy hasonlók. Maximum, hiheted, és bízhatsz benne, de állítani nem állíthatod.

Én úgy gondolom, hogy legalábbis jó esély van rá, hogy a Bibliában már nem az állt ami eredetileg. Sőt! Úgy gondolom, hogy soha nem is állt benne a teljes igazság, mert egyszerűen az emberek akiknek íródott, sőt maguk az írók sem lettek volna képesek felfogni az igazságot. Ezért annyit/olyat kaptak, amit fel tudtak fogni.
    De ez nem is lényeges, mert a Biblia üzenete nem az, hogy Isten 7 nap alatt teremtette-e a világot, vagy sem.

A topicnyitónak, bocsi, hogy szétoffoltuk a topicot. Azért remélem pár hasznos dolog is elhangzott. :DDD

Aktív témák