- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripo05
tag
A blackrockos mmf-ek sima kamatjövedelemnek minősülnek és kell utánuk szochót fizetni?
-
emcee825
csendes tag
válasz
UberMutant #443 üzenetére
worst case-nek ez marad.
-
emcee825
csendes tag
December 21-én nyitottam a számlát (TBSZ2023 - béta), 27-én elküldtem az e-papírt a NAV-nak, csak sajnos nem a lakhelyem szerintinek, hanem a Dél-Pestinek (mint ahogy a Lightyear leírásban szerepelt - sajnos nem néztem utána jobban, mivel fel sem iratkoztam a béta tesztre, mégis megkaptam a lehetőséget..) és azóta sem jött semmi.
-
somegi
csendes újonc
Lightyear: TBSZ számla nyitása 2024-ben- Szendrei Ádám videója megjelent a youtubon.
-
somegi
csendes újonc
Remélem te jól érted azt,hogy belföldi utalással lehet a bankodból beutalni a Lightyearra. Másrészt igen van aut váltási lehetőség is vásárláskor. S ha nem olvastad még mindenképp olvasd el ezt a cikket. Ebben van a promó kód is vmint sok hasznos infó.
-
srs24
csendes tag
válasz
zsola400 #433 üzenetére
Köszi a segítséget, nem utalok ingyenesen a bankomból de láttam, hogy Lightyearen is van kártyás feltöltés mint Revolutnál.
Így szerintem maradok kártyás feltöltés + Lightyear promó kódos váltásnál.
UberMutant : költségeket tudok nézni Lightyear nélkül is viszont árfolyamot nem, hogy mennyi különbség van Revolut és Lightyear között -
zsola400
aktív tag
Revolut/Lightyear váltás között 1000€-nál kevesebb mint 100ft a különbség. Ha a hazai bankodból ingyenesen utalsz akkor a Revolutot akár ki is hagyhatod. A Revolut a beállított limit áras váltások miatt lehet jobb.
Sőt van promóciós kód a Lightyearen 1millió ftig ingyenes a váltás (ha nem használtál fel még kódot) -
srs24
csendes tag
válasz
JohnnyWeiss #431 üzenetére
350.000 Ft alatt standard Revolut csomagnál hogy éri meg jobban?
1. Hazai bankból HUF -> Revolut HUF-EUR konverzió -> Lightyearre EUR beutalás és ETF vásárlás
2. Hazai Bankból HUF -> Lightyear és ott HUF-EUR váltás majd ETF vásárlás
3. Hazai Bankból HUF -> Lightyear és HUF-ból EUR-s ETF vásárlása és így automatikusan váltja a Lightyear?
Kinek mi a tapasztalata? Mekkora különbségek vannak a különböző megoldások között? 3. egyáltalán megoldható a Lightyearen?
(Még nincs Lightyear számlám, de hamarason tervezek nyitni illetve a TBSZ2024-et is, így én nem látom még hogy mekkora különbség van Revolutos váltáshoz képest.)
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Simulacrum #430 üzenetére
Természetesen lehet váltani TBSZ-en is. 0,35% a díja.
-
Simulacrum
senior tag
Somogyi Flórával, a Lightyear nevű befektetési platform kutatási igazgatójával arról beszélget Pogi, hogy a magyarok másba fektetnek-e, mint általában a közép-kelet-európaiak, vagy a nyugat-európaiak?
Egy kérdésem is lenne, TBSZ-en lehet pénzt váltani? Vagy normál számlán kell és átvezetni? Esetleg, ha nem lehet TBSZ-en váltani automatikusan vált a rendszer az instrumentum vételekor annak devizájára? -
amargo
addikt
Sziasztok,
A hajdani KBC-től, hogy lehet áthozni a TBSZ számlámat ide (olyan ETF van benne, ami itt is megtalálható), erről van valami infó vagy csak feltöréssel lehetséges?
-
Qtyii
aktív tag
válasz
Ereshkigal #421 üzenetére
A lightyearnek miért lenne bevétel kiesés... A látra szólónak mondott kamaton is x%-ot keres...neki is van díja...
-
UberMutant
őstag
válasz
Ereshkigal #421 üzenetére
azt vágod, hogy a kamatot kapják és egy részét visszaosztják.
így is keresnek rajta.és nyilván vonz olyan pénzt, amit amúgy nem parkoltatnák ott.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Brandynew #420 üzenetére
Az Interactive Brokers alapítója/elnöke is magyar származású, Péterffy Tamás.
66zio: Semennyire. Ráadásul a LY még látra szóló kamatot is ad, ami az alacsony költségek mellett további bevételkiesés. Szerintem a legnagyobb para az, hogy fent marad-e több évig tartó veszteséges működés alatt (mint pl. a Revolut), vagy sem. Egyébként tavaly a Revolutból elkezdtek kihátrálni a befektetők, ami nem jó ómen.
-
Brandynew
őstag
Ahogy olvasom, nem véletlen, hogy a magyar piacon ennyire nyomulnak, a vezetőségi tagok között van legalább egy magyar, akiről a cikk ír, és úgy tudom, hogy a két alapító is Magyarországon dolgozott a Wise-nál. Kíváncsi voltam, hogy igaz-e, amit a cikk ír, hogy lesz magyar ügyfélszolgálat még az idén, és találtam egy érdekes dolgot
-
somegi
csendes újonc
Személy szerint az IB ben nagyot csalódtam, amikor magyar ügyfelek hosszas hitegetése után bejelentette,hogy 24 000 Ft lesz a éves tbsz szla díja. Akkor amikor a normál számla vezetésért nem kér díjat külön. Nomeg az angol ISA-t is tudják adni ingyenesen. Ellenben Lightyearnál ezt kezdetektől fogva úgy kommunikálták, hogy a tbsz ingyenes lesz. Ebből is látható kinek is fontos a magyar piac.
-
somegi
csendes újonc
A kérdéseid egy részére választ találsz -Állampapír- ebben a cikkében,amelyet a Lightyearról írt nemrég. Arra a kérdésre,hogy hol kezdjed el, azt neked kell eldöntened. De.. kérdés mekkora összeget és milyen ütemezésben tolnál be? A LY nagy előnye,hogy az etf díjmentesen vásárolhatók és a TBSZ számlavezetés is ingyenes . Tedd fel a kérdést magadnak, megér neked az IB neve évi 24 000 Ft tbsz díjat a Lightyear ingyenessége ellenében?
-
JohnnyWeiss
tag
Ez bennem is felmerült, hogy miért éri meg nekik.
Ha azt nézzük, akkor az összes jelenlegi magyarországi tőzsdei befektetési szolgáltató fényévekkel magasabb áron szolgáltat (kivéve talán az IBKR-t, bár pontosan nem ismerem a díjait), mint a Lightyear és ezeknek az online felületei sem túl szofisztikáltak a felhasználók számára. Ha ennyire olcsón tudnak szolgáltatni, akkor rengeteg ügyfelet szerezhet(né)nek maguknak ezen a piacon.
DE!
Jelenleg nem rendelkezik magyarországi fiókteleppel és nem az MNB felügyelete alatt végzi a tevékenységét itthon, ezáltal sokan kockázatosnak tarthatják rájuk bízni a pénzüket. Egy komolyabb befektető nem valószínű, hogy több 10M HUF értékű vagyont szívesen rábízna egy ilyen brókercégre. Véleményem szerint egyelőre csak kisbefektetőket fog tudni bevonzani magához max. pár millió HUF-os tőke/fő -vel. Viszont ha lesz magyarországi fióktelep és a Magyar jogszabályoknak megfelelően fog tudni működni, akkor biztos rengeteg ügyfelet tudnak majd szerezni. Ha erre sor kerül, akkor viszont szerintem nem fogják tudni fenntartani ezeket az alacsony költségeket, mert a hazai piacon rengeteg szabálynak kell megfelelni és hogy ezeket maradéktalanul be tudják tartani, minden bizonnyal növelni fogja a költségeiket.
Hosszú távon pedig egyébként sem lehet fenntartani ezeket a jelenlegi alacsony költségeket. Mint minden kezdő cégnél valószínűleg itt is előszőr az ügyfelek szerzésére fektetik a hangsúlyt, aztán majd később lesznek áremelések, illetve esetleg valami extra szolgáltatást nyújtó csomagok, amik drágábbak lesznek.
-
ZS3NI
őstag
válasz
Brandynew #413 üzenetére
Magyarország ekkora piac, hogy megéri a Lightyearnek ennyire nyomulnia itt? Vagy más EU országokban szintén pörög a TBSZ? Nem vagyok tisztában a dolgokkal, kicsit furcsállom az egészet. Eddig állampapíroztam, épp vacilálok, hogy Lightyear vagy IBKR legyen a következő lépcsőfok TBSZ-hez.
-
Brandynew
őstag
Van egy ilyen kérdőív arról, hogy mi legyen a következő funkció, amit behoznak, azt kérték Fb-on, hogy töltsük ki: https://forms.gle/uKJJVZtzKLvCDwSq8
-
zsola400
aktív tag
válasz
Ereshkigal #409 üzenetére
Mert a váltáson nekik már van 0.5-2% jutalék.
-
Sisco2
tag
válasz
UberMutant #398 üzenetére
Thx. Gondolom a beutal átvált kiutal nem működik itt befektetés nélkül, mivel LY bef. szolgáltató?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest