Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
justaview
senior tag
Sziasztok!
Valahol olvastam, hogy az UH7707 input lag-ben nem a legjobb (prohardver teszt szerint a 7507 sem). Van valakinek arról tapasztalata, hogy ez mennyire teszi lehetetlenné a játékot ezen a TV-n?
PS3 lenne alatta. -
justaview
senior tag
válasz #94529552 #75605 üzenetére
Ennek nagyon örülök, megnyugtattál!
A másik, ami már kevésbé, de kicsit nyugtalanít, hogy az IPS panelek nem szoktak jeleskedni fekete szintben. Ezt persze lehetetlen tesztelni bolti körülmények között.
Mennyire szürke és így zavaró a feketéje ezeknek a TV-knek (UH7707) otthoni viszonyok között? Persze, tudom, hogy ez szubjektív erősen. Samsung 40B650-t váltanék le vele, ami azért nagyon jó fekete szintet hoz.
-
justaview
senior tag
válasz #94529552 #75608 üzenetére
Köszönöm. Megpróbálom egy olyan boltban megnézni a TV-t, ahol hajlandóak különböző tartalmakat rátenni a jelöltemre, és hagyják állítgatni. De azért ha C650 után így látod, az is elég meggyőző.
Elnézést, hogy ennyit kérdezek , de 4K-s tartalmat HDD-ről képes lehet beolvasni és normálisan lejátszani az UH7707 médialejátszója?
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Az UH7707, és az UH8507 LCD panelje szerintetek ugyanaz lehet?
A két TV között elméletileg csak a 3D a különbség. -
justaview
senior tag
válasz thomas1997 #75663 üzenetére
A HD adások nagyon szépek. De a többi nagyon csúnya
Ez azt jelenti, hogy a HD adásoknál jó a fekete?
(#75655) Pumma: Köszi a linket.
-
justaview
senior tag
válasz thomas1997 #75673 üzenetére
Először is, nekem még nincs ilyen TV-m, de gyűjtöm az infókat róla.
Próbáld meg az itt található beállításokat!
Ezen kívül ITT találsz teszt ábrákat, amivel beállíthatod a TV-d kijelzőjét.Ja, itt (az UH 8500-as esetében) azt állítják (8:45-től érdemes nézni), hogy a Power savinget érdemes kikapcsolni, ha találsz ilyet a menüben valahol. A 8500-ason van.
[ Szerkesztve ]
-
-
justaview
senior tag
Külföldön több helyen (többek között Ausztriában) UH770V jelzéssel fut egy TV típus.
Ez vajon teljesen megegyezik a Mo-on kapható UH7707-el? -
justaview
senior tag
válasz thomas1997 #75706 üzenetére
Majd írd meg, hogy sikerült!
-
justaview
senior tag
Ez az LG UH 770 magyar teszt videó 3:50-nél azt állítja, hogy a TV képes az aktuális élő adást megállítani, késleltetve lejátszani egy USB 2.0, vagy 3.0-ba dugott pendrive, vagy HDD segítségével.
Szerintetek ez a DVR funkció működik egy KTV-s digitális előfizetés mellett is, vagy kizárólag free-to-air műsoroknál?
Jogilag annyira lehetetlennek nem tartanám, még akkor sem, ha az STB-n keresztül érkező digitális jelek másolásvédelemmel vannak ellátva, hiszen ha az éppen nézett jelet eltárolom HDD-n, és azt később kizárólag ugyanazzal a TV-vel tudom visszanézni, akkor az nem számít másolásnak, és nem sértettem meg semmilyen erre vonatkozó szabályt.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz #94529552 #75748 üzenetére
Ez szuper! Köszönöm.
Jelenleg még STB-m van. De sajna úgy látom a UPC oldalán, hogy az UH 7707 nincs a támogatott TV-k listáján, így még nem tudom, hogy fog reagálni az ügyfélszolgálat, ha én mégis ragaszkodok ahhoz, hogy kipróbáljam a CI+ kártyás verziót...
Van erről valami tapasztalatod, vagy infód?
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Sziasztok!
Az LG UH7707-esem optikai kimeneten csatlakozik egy házimozi erősítőhöz, ami nem LG.
Be lehet azt állítani, hogy a TV távirányítójával tudjam a külső hangfalakon állítani a hangerősséget?
Egyelőre akárhogyan erőlködtem, nem sikerült.
-
justaview
senior tag
Van arról valakinek infója, hogy az LG TV regisztrációja milyen előnyökkel jár, ha egyáltalán jár valamivel?
-
justaview
senior tag
válasz Klara_ #75868 üzenetére
Abba azért a TV-n kívül az is erősen belejátszik, hogy mennyire van tömörítve az a 1080p mkv.
Általánosságban is igaz (ez nem Neked szól, csak többször előjött már a fórumon a probléma), hogy egy 576p kép nem lesz jobb egy 1080p-s kijelzőn, ugyanígy egy 1080p kép nem lesz jobb (azonos minőségű TV-t feltételezve rosszabb sem) egy 4K-s kijelzőn -- egy 576p>4K konverzióról már nem is beszélve, akárhogyan skálázzák fel, ugyanis az eredeti képből hiányoznak azok az információk, ami a jobb minőséghez kellene. Az elektronika csak megpróbálja jól/rosszul kipótolni ezen hiányzó információkat. A helyzeten az egyre nagyobb képátlók csak rontanak.
A teljes kihasználáshoz a 1080p-s TV-t 1080p-s, a 4K-s TV-t 4K-s anyaggal kell(ene) etetni.
A „jó hír”, hogy a neten elterjedt különböző táblázatok állításai alapján 4 méterről nézve egy 50”-os TV-t, már megkülönböztethetetlen, hogy SD, vagy 4K-s anyagot nézünk rajta (én azért ezt kétlem, de fogadjuk el).
Véleményem szerint ma 4K-s TV-t nem azért kell venni (ha kell egyáltalán), mert a 1080p anyag jobb lesz rajta, hanem max. azért, mert a gyártók már jellemzően jobban koncentrálnak a 4K-s egyedekre, és abba pakolják bele a modernebb technikát, így remélhetőleg időtállóbb lesz a TV-nk.
Persze ez rögtön nem számít annál, aki 2 évente cserélgeti a TV-jét.
-
justaview
senior tag
válasz varmi2 #75867 üzenetére
Pumma-hoz csatlakozva, és az általa leírtakat kiegészítve;
Azonos minőségű és felbontású jelet (pl.: 576p) azonos méretű és minőségű, de különböző felbontású TV-kre ráengedve nem javul, és nem romlik a kép minősége! ...feltételezve, hogy azonos távolságról nézed, és nem bújsz bele a pixelekbe.
Vagyis a fenti esetben teljesen mindegy, hogy 1080p, vagy 4K, vagy 32K a TV-d felbontása, ugyanazt fogod látni rajtuk.
Ha egy kockás füzet egy teljes lapját elképzeljük egy pixelnek, és a teljes lap éppen pirosra van festve, a szemednek teljesen mindegy, hogy a kockás lap 240 apró kockából áll (vagyis nagyon nagy felbontású), és azok mindegyike piros, vagy a lap nincs felbontva kockákra, és úgy piros az egész. Visszatérve a TV-kre, s 1080p-s TV-d egy pixele helyén a 4K-snak 4 pixele van, de az teljesen mindegy a fenti példa esetében.
4K-s képet ráengedve már nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz Turbobacsi #75891 üzenetére
Ha nem kódolt a csatorna, amit felveszel, akkor elvileg igen. Kódoltnál nem.
-
justaview
senior tag
Ez igaz.
Az a lényeg, hogy amit vettél, az alapvetően tetszik.
Egyébként, amit az SD csatornákról írtál, meg tudom erősíteni. Igaz, más a TV-m, 49UH7707, de ugyanúgy meglepően jó minőségben nézzük az SD műsorokat rajta. A régi 40B650-en messze nem volt ilyen!
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz Vincent45 #76045 üzenetére
Korábbi TV-met már kalibráltam PC-hez i1 Display Pro-val (Az LG-re még nem volt időm), de amikor nem egy PC a külső forrás, sőt, nincsen külső forrás, hanem magát a TV-t kellene bekalibrálni a TV műsorokra, azt még nem próbáltam, és valószínűleg a gyári szoftverével nem is tudnám, másik szoftver kellene hozzá.
Egyébként tényleg jó kis TV az UH7707. Mi is szeretjük.
-
justaview
senior tag
Hát ebben valószínűleg csak az tud segíteni, aki találkozott már hasonlóval (nekem megy rendesen, bár a TV-m nem azonos a tieddel).
A beállításokat nézd meg, hátha ott nem stimmel valami. A másik tippem, hogy próbáld meg különböző háttértárolókkal (pendrive, HDD), hátha sokat fogyaszt a jelenleg használt, és az kapcsolja le a felvételt (ha pedig olyan HDD-t használsz, amely külső tápot igényelne, akkor adjál neki, még ha látszólag megy is anélkül), valamint próbáld meg különböző USB portokon is (ha van több).
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Menüben keresd meg az energiatakarékos üzemmódot, és kapcsold ki mindenhol, ahol csak hivatkozik rá. Nálam van olyan is, hogy a HDD-t takarékra rakja. Ezenkívül ha van az USB-ről szóló menüpont, ott is állítsd folyamatos áramellátásra, vagy hasonlóra.
Most más hirtelen nem jut eszembe.
-
justaview
senior tag
válasz huncutka1029 #76070 üzenetére
Igaz.
-
justaview
senior tag
válasz lipido #76163 üzenetére
olyan mint ha az emberek lennének csak egy odavetített háttér előtt
Nem lehet, hogy a Trumotion, vagy bárhogy nevezik is a mozgásjavítást a TV-d menüjében, jól fel van állítva?
Kapcsold ki a mozgás javítást mindenhol, meg minden dinamikus képjavító szirszart, és nézd meg úgy a képet. -
justaview
senior tag
válasz Bali27 #76174 üzenetére
Kb 4-5 év mulva amikor ha szerencsém van kitart odáig lesz a csere akkor a 4K-s tv-k is ebben az árban lesznek. Most meg duplája. Szóval ár tekintetében tök mindegy mikor veszem.
A 280 ezres TV-nek azért valószínűleg jobb a képe, mint a 140 ezresnek, de nem azért, mert 4K-s, ahogy itt már jelezték neked többen. Abban azonban már nem vagyok olyan biztos, hogy a 4 év múlva vásárolt 140 ezres jobb lesz, mint egy mostani 280 ezres, ha 4K-s, ha nem. Erre a legjobb példa a 7 éves 40B650 TV-m, ami porig alázza a 2016-os modelleket a 150 ezres kategóriáig.
Szóval marhára nem tök mindegy, hogy 4 évente veszel 140 ezres TV-t, vagy 8 évente 280 ezrest!
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz mundzuk #76195 üzenetére
Erre a kettőre nézzél rá: LG-49UH7507 és LG-49UH7707. Utóbbi már Quantum Dot-os, 10bites panellel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Robotporszívók
- iPhone topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Ukrajnai háború
- Mesterséges intelligencia topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest