- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisorosz
tag
üdv!
szóval, van egy jó öreg lenovo 3000 n100as modellem, már 4 éves és semmi baja nem volt eddig. azonban ma lehet hogy kapott egy két vízcseppet a táskán keresztül a zsanérnál és amikor bekapcsoltam láttam egy fényes pontot, mint maikor felhevül egy izzószál v vmi és elkezdett gomolyogni a "finom" füst belőle egyből kikaptam aksit és tápot, azóta nem kapcsoltam be. (néha éreztem füst szagot a gép körül, akkor inkább kikapcsoltam, és nem használtam egy két óráig) mindez a zsanér belsejéből jött, kinyitva láttam be egy kicsit.
vmi tipp hogy mi mehetett tönkre, vagy mit csínáljak vele?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
becks_
csendes tag
azt a sípolás szerü hangot énis hallom és így estefelé síricsendben elég idegesitö tud lenni ha épp nem hallgatok zenét és épp pl olvasok -.-" fogalmam sincs milehet..
a másik, ami már inkább probléma : ha a prociba integrált vga-t használom és felvan dugva töltőre és lehuzom töltöröl, akkor automatikusan átvált 60hz-es képfrissítésröl 40re :| ha pedig visszadugom, akkor meg automatikusan visszavált 40hz-röl 60ra..
y560 i5-röl volna szó az én esetemben -
Goatman
aktív tag
Üdv!
Megkérhetnék egy i5-460M + HD5730 felszereltségű Ideapad Y560 tulajt (ha van itt ilyen), hogy csináljon nekem egy 3DMark Vantage tesztet defaulton 1280x1024-ben?
Nagyon hálás lennék, előre is köszi
-
g4besz
tag
válasz
Andrewhouse #6193 üzenetére
Szia!
Ilyenkor logikailag mindig a legkisebb sávszélességű csatoló a mérvadó, tehát a ssd ide csatolóval a leglassabb.
-
scream
veterán
Hali!
Végre megjött a várva várt notim
Egy Lenovo Y560-as (i7 Q740, HD5730 , 500GB WD)
Volna pár kérdésem vele kapcsolatban , mégpedig :
1.) A webkamerához pontosan melyik program/driver kell ?
2.) Ez a WD HDD az ami megpusztul ? (pontos tipus : WDC WD5000BEVT-24A0RT0)
3.) Nem tudom,hogy csak én hallok-e magas sípolásszerű hangot kijönni a CPU felől ? (kétlem hogy a CPU órajelét hallanám ...) Mi lehet az ? Mert elég idegesítő ...Egyelőre ennyi kérdésem volna.
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne kérdésem van nekem egy Lenovo R52, és van benne ez a ultrabay HDD Sata adapter:
HA teszek bele SSD (Satás) nagyobb az áteresztő képessége mint a IDE ssd-nek a Ultrabay miatt vagy pedig teljes értékű SATA??????
Üdv.
-
Throme
veterán
Elképzelhető hogy azt hiányolja, bár a bluetooth most működőképesnek látszi.
Még - számomra - ismeretlen dolgok nincsenek rendben, de egyelőre nem befolyásolják a használhatóságot.
Majd rájövök mik lehetnek ezek.Most következnek az általam használt programok installálása.
Ha nem lesz velük gond, akkor úgy néz ki átállok win7-re...Ez az egész egyszerúbben ment volna egy frankó system update progival és több win7-es támogatással, de így is sikerült
Most egy professinal van fent, próbálgatni. Egy legális home premium követi majd.
-
McKane
senior tag
-
Throme
veterán
Na bluetooth is megy valahogy.
Win7 oprendszerre először telepíteni kell a vistás (ez vicces) drivert, majd a broadcom win7-es driver kereső/telepító programját kell elindítani, ami megkeresi és végül installálja a kékfoghoz szükséges dolgait.
Most már látom a telón a file-okat....
-
Throme
veterán
Helló!
Köszi a tippet!
A touch pad driverrel működik a tapipad.
A bluetooth-szal most szívok. Megtalálja a telót, de mégsem tud csatlakozni (sok kis sárga 3szög).
Próbálkoztam a BT chipgyátótól win 7 driverrel. Az indítás után kiröhögött.
Próbálkozom a vistás driverrel azzal se sikerül.A kártyaolvasót még nem is néztem de előre fázom tőle.
Hangcsippel egyelőre nem is foglalkoztam mert lejátssza a hangfájlokat
Jobb a békesség
Megint előjött a beep probléma, ha kiveszem a tápkábelt. Anno megtaláltam a vista alatt a módját (külföldi fórumokon keresztül), hogyan hárítható ez el. (még ide is megírtam). De újra szarozni kell ezzel is. Nem tudom a vistás driverrel előhozható az a beállítási lehetőség ami a vistánál működött...Intel chipkészlet drivert azt leszedte a win7 magától. Ehhez inkább nem nyúlok.
... na közben beraktam 1 sd karit a laptopba.... működik
Thinkvantage-et is próbáltam. a 4-es verzió b@..ik elindulni (persze a támogatások közt nincs N500, miért is lenne).
A vistás meg nem is települ.Összegezve: egyelőre a kékfoggal gyűlik meg a bajom és tanácstalan vagyok, de még hegesztem a témát.
A lenovo meg csessze meg magát.
Semmilyen win 7 támogatást nem ad N500-hoz. Semmit. Persze a bluetooth chip-et nem ő gyárrtja, de ha már ezt a szart rakta a gépembe, akkor vasljon már ki egy win7-es drivert a boardcom-tól N500-hoz. Mert van win7 driver csak nem ehhez a laptophoz.... -
McKane
senior tag
szia
nemtudom mennyire számít,de nekem n200-am van. 0769epg.
nekem csak a kártyaolvasó-drivert kellett felraknom,abból viszont a vistás drivert is megeszi. amikor felraktam a kártyaolvasó-illesztőt, rá kb 1-2 napra a Windows Update leszedett egy frissebb drivert hozzá.. az ujjlenyomat-olvasót simán megtalálta az első win update alatt,hangchip meg realtek (legyen mégiscsak gyártói,ne univerzális,bár azzal is szólt ) , ahhoz meg realtek website
webkamerám nincs,direkt ilyet kerestem
esetleg az intel chipkészlet-szoftvert ráteszed.. ennyi. -
Throme
veterán
válasz
Oxy.kiraly #6184 üzenetére
Kösz!
A lenovo kissé leszarja az N500-at, win7 szempontból.
Szedegetem össze az infókat a netről, hogy mit honnan lehet megszerezni.
A thinkvantage 4 N500-ra nem igazán szedi össze a driver-eket. Mondjuk egyrészt mert nincs mit megtalálnia. Erre fórumokon is panaszkodnak.Én a 32bites rendszerrel próbálkozom majd.
(emiatt meg az MS-nek egy fekete pont, hogy nincs x napos kipróbálható win7. Asszem az RC már rég nem indul el a gépeken, így tört verzióval kell megnéznem, hogy egyáltalán futnak-e azok a progik, amiket használok. Fasza)Elméletileg a touch pad driver az nem csak lenovo-ra van, így csak működnie kell. (most nem tudom a nevét) De lehet tévedek.
Intel drivereket is külön le kell szedni.
A PM -et meg valaki vista sp1 kompatibilis módban intallálta.
ezt olvasgatom:
[link]Még kérdés a win 7 milyen driverekkel szolgál, de örültem volna ha ezt egy lenovos system upgrade progi összeszedné...
Persze tüzetesebben átnézem a lenovos drivereket N500-hoz, mert van azért.Minden esetre a következő laptopom nem lenovo lesz.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a lenovo a mostani win 7-es gépeit hasonlóan leszarja, ha megjelenik jövőre a win8.... -
Oxy.kiraly
tag
Én N500 használok, 64 bitest, és 1-2 apró dologtól eltekintve minden frankó.
A kamera drivert kellet nekem állítani, illetve a BIOS frissítés nem hajtható végre a 64 bites rendszeren.
A Touch pad scroll nállam nem megypeddig de jó lenne
Az "F" közül nekem az F12 amire nem reagál -
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Van itt olyan valaki, aki rendelkezik egy Lenovo IdeaPad Y560-nal, vagy olyan egyéb Lenovo-val, amihez előre telepített OS járt, és fel van rakva a Lenovo OneKey Recovery nevű program?
Ha igen, kérlek dobj egy pm-et.Köszi,
Dani -
Throme
veterán
Sziasztok!
Köztetek van olyan, aki N500-on win7-et használ?
Mostanában gondolkodom "rendszerváltáson".win7 alatt:
- az oprendszer megtalál minden szükséges drivert?
- system update 4 fut a gépen és megkeresi a szükséges drivereket, vagy manuálisan kell letölteni mindent?
- internet csatlakozás (wifi/kábel) alapból megy?
- touch pad scroll-ozás is működik?
- érintő gombok és az FN funkciógombok működnek (hangerő, fényerő, némítás....)?Nálam a vista gondolkodik mikor 0-ról indul a gép (tehát nem stand by-ból). A háttér, tálca, ikonok megjelennek, mikor még mindig vacakol a rendszer. Az oldalsáv sem jelenik meg csak 1 idő után. Mintha hálozat csatlakozásnál ragadna le.
Ilyen a win 7 alatt is van, vagy az egyből feláll, pikk-pakk?Köszi!
-
g4besz
tag
válasz
Integrator #6175 üzenetére
Értem, csinálom.
Az eredményt PM-ben küldöm majd. -
Integrator
aktív tag
Szia.
Melóra vettem egy Lenovo Y560at, konferenciákra, és a választható nyelvek hiánya miatt, azonnal ment rá egy teljes Format C:, majd Win 7 Ultimate. Azonban a gyári Lenovo OneKey Recovery nem akar engedelmeskedni.
Annyit kéne csak, hogy az alap rejtett partíciót (amin van az alap biztonsági másolat), láthatóvá tenni, majd ez alapján csak a pontos mérete, ill. a rajta lévő fájlok, könyvtárstruktúra érdekelne. Ha ez megvan, akkor újra meg tudom csinálni magamnak is a már Windows 7 Ultimate-emről a biztonsági másolatot, így nem kellene minden egyes konferencia után újra húzni a rendszert.
Lenovot már hívtam, segítőkészek voltak, ők ajánlották ezt a megoldást, mert egyébként közölték, hogy az, hogy ezt megoldják Nekem 100$-ba kerül, mivel ehhez a Laptophoz való vásárlás nem foglal magába valamilyen "technical supportot".Köszi,
Dani -
g4besz
tag
válasz
Integrator #6172 üzenetére
Szia!
Nekem g550 van, de van hozzá előtelepített OS, így van rajta OneKey Recovery. Ha nem túl magán jellegű a probléma akkor beszéljük meg itt, had okuljon belőle más is.
Persze jöhet PM is. -
g4besz
tag
válasz
jobitamas #6170 üzenetére
Szia!
Ez csak tipp, de hátha: Mivel svideo kábellel kötöd a tvre a notit, gondolom egy régebbi tvről van szó, tehát lehetséges, hogy ntsc módban küldi a képet a noti, amit a régi tvk csak fekete-fehérben tudtak megjeleníteni. Próbáld a gpu-t átállítani, hogy pal módban küldje ki a jelet az svideo-n.
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Van itt olyan valaki, aki rendelkezik egy Lenovo IdeaPad Y560-nal, vagy olyan egyéb Lenovo-val, amihez előre telepített OS járt, és fel van rakva a Lenovo OneKey Recovery nevű program?
Ha igen, kérlek dobj egy pm-et.Köszi,
Dani -
jobitamas
csendes tag
Jah és még annyi h van akinek sikerült az N200 0769-en az ujjlenyomat olvasót win7 32bit alá életre kelteni? Hogy csinálta ha sikerült?
-
jobitamas
csendes tag
Üdv Néktek Nagy Tehetségek. Van egy kisebb problémám, valaki ha esetleg találkozott már vele, vagy csak egyszerűen úgy született h tud benne segíteni, legyen szíves tegye meg.
A probl. a következő: amikor az svideo kábelen keresztül szeretném a lapit tvre kötni nincs szín a tv-n. További is fekete fehér. Azt hiszem már egyszer ez a gond fent állt nekem az asztali gépemnél is, de valahogy megoldottam.(csak már nem emléxem hogy:S) Pls valaki segítsen! Remélem tudtok. Köszönöm előre is. -
cikasz
őstag
-
cikasz
őstag
Sziasztok. Van nekem egy 3000 N100-as (0768) laptop-om.
Winyót cseréltem benne és feldobtam egy win7-et. Minden jól megy rajta a hangot kivéve.
Nem sikerült rá csikarnom. Valami microsoftos high audio device van a hardverlistában , de nem szól a speaker-e.
És a Thinkvantage 4-es sem megy rajtatud valaki segiteni esetleg? a gép analizálása közben 9%-nél kiirja , hogy error és ennyi. Azt nem irja, hogy miért.
A 3-as thinkvantage meg vista dolgokat akar hozzá letölteni. -
jobitamas
csendes tag
válasz
bolcsodal #6152 üzenetére
Mostmár csak annyi zavar, hogy a gép alján egy címke, amit most néztem meg és el van szakadva. Azon azt írja,hogy ha elszakad oda a garancia, bár csak a RAM-ot takaró kis műanyagon van rajta. Nade hátha az előző tulaj megoldja ezt is a szervízben. Elnézést a zavarásért, köszönöm a türelmed és a segítséget.
-
jobitamas
csendes tag
válasz
jobitamas #6143 üzenetére
Remélem nem vok túlságosan súlyos számodra. Csak már bosszant is a dolog, mert ugye hűtővel nem kapcsol ki, de zavaróan beszaggat. Az első fél óra olyan alatt szépen működik, utána meg szaggat illetve ki is kapcsol. Csak azon gondolkodom, hogy ha nem lenne jó a driver, akkor nem kellene neki az elejétől döcögni?!
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
válasz
jobitamas #6137 üzenetére
Ez egy integrált X3100-as vezérlő, teljesítménye a nullával egyenlő sajnos. Összehasonlításképpen még egy ATI 9600-as (AGP) teljesítményét sem éri el. Tehát a legkomolyabb 3D-s játék ami gond nélkül fut rajta szerintem a Quake Arena...
Egyszerűen túlmelegszik, én kipucolnám a hűtését a notinak....
Rengeteg driver probléma is van ezekkel a modellekkel. A legfrissebb Intel-es drivert használd hozzá szerintem, ne a Lenovo oldaláról töltöttet.
Nálam pl. Google Earth kékhalálozott driverproblémák miatt...
-
jobitamas
csendes tag
Üdv. Nem tudom hogy megtaláltad az utolsó 3 karaktert, de ha nem akkor a start/vezérlőpult/minden vezérlőpultelem/eszközök és nyomtatók menüpont alatt az eszközök között található sajátgép név ikonra duplán kattintva felhoz egy ablakot és pontos típust ír. Mindezt teszi nekem Win7 alatt. Remélem tudtam segíteni.
-
jobitamas
csendes tag
Üdv. 2 hete vagyok egy Lenovo 3000 N200as tulaja. az lenne a kérdésem hogy az őskövületnek számító NFS most wanted játék közben ha nincs hűtőpadon a gép kikapcsol. Ha alatta a hűtő akkor 1 óra játék után kezd beszaggatni a kép. Ez normálisnak nevezhető? :hm: Nem kellene rajta fusson gond nélkül? Légyszives válaszoljon valaki aki tud! Köszönöm előre is.
-
akipapi
tag
Köszönöm a választ!
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!
Ma elkezdett a G530-as laptopom a touchpadtól balra halkan búgni! Néha szaggatottan is búg! Mi adhatja ezt a hangot?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
Notit keresek ismerősömnek 150 körül, természetesen nézek lenovo-kat is. Aki járatos benne, remélem tud segíteni, a kérdés az, hogy a B/U/V/Z széria között melegedés/zaj/billentyű/touchpad szempontjából vannak-e számottevő különbségek (azon kívül, hogy a Z szigetes bill pl.). Igazából a számokban mérhető (proci, mem) dolgokon felüli különbségek érdekelnek kidolgozás - használhatóság vonalon, nem 3dmarkra keresek gépet.
Köszi:
tuctuc -
Echoo
senior tag
Szervusztok!
Vettem egy N200-ast. Az alján csak ennyit látok: 0769. Az utolsó három karakter kinyomozható valahogy?
-
Encsikő
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen tudatlanként írok, lécci nem leszólni a buta kérdésekért
Van egy (2éves) Lenovo n200 0769-BGG típusú laptopom. A kérdésem annyi, hogy elfutna-e rajta a win7 valamint, hogy a hozzá való drivereket pontosan honnan tudom leszedni?
a win7 és ez a típus alatt csak ezt találtam az IBM oldalán.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
kopygege
tag
Nagyon köszönöm, épp ilyen választ szerettem volna - eszerint annyira nem volt érthetetlen a kérdés... Ergo ha sima általános otthoni felhasználásra szeretném, kihasználva a lakáson belüli szabad mozgathatóság előnyeit, és a kis fogyasztást, nulla kábelköteget, akkor az ideapad is megfelelő választás lehet.
Köszönöm szépen! -
g4besz
tag
válasz
kopygege #6121 üzenetére
A Thinkpad üzleti széria: az ebbe a csoportba tartozók igényeihez igazodik (pl. hosszú akku idő, strapabíró kivitelezés stb.). Az Ideapadokat inkább az otthoni, multimédiás használatra tervezik. Tehát egy Thinkpadba sohasem fognak rakni olyan erős gpu-t, mint egy Ideapadba (vagy ha tesznek is bele dedikált vezérlőt az az átlag user számára szinte használhatatlan, mivel ezeket pl. 3D-s tervezőprogramokhoz készítik nem pedig pl. játékra). Ugyanígy egy Ideapad nem lesz soha olyan strapabíró (elméletben), és nem lesz olyan profi támogatása vagy olyan hosszú akkus üzemideje sem mint egy Thinkpadnak.
Az, hogy mikor mondja be az unalmast a noti azt senki sem tudja megmondani, és ez igaz ugyanúgy mindkét szériára. -
-
kopygege
tag
válasz
bolcsodal #6120 üzenetére
Jó, pont ezért kérdeztem, hogy érdemes-e ilyet venni, vagy ez nagyságrendekkel gyengébb mint a másik széria? Épp onnan hajtottak ide... Nyilván nincs külön összehasonító oldal a két szériára, valahol csak meg tudjátok mondani, hogy érdemes-e ideát venni, vagy gari lejárta után 3 nappal mondja be az unalmast? Köszönöm!
-
kopygege
tag
A kissé beképzelt ThinkPadosok (am én is az vagyok egy kis T23-assal) elhajtottak a másik LENOVO topikból, mondván, hogy az csak a "nagy" szériát használók számára van fenntartva.
Szóval az lenne csak a kérdésem, hogy ez a széria mitől gyengébb mint az a bizonyos "másik"? Ott is feltettem a kérdést, de itt akkor szakavatottabbak vannak, hogy egy G565G-t miért árulnak 110 környékén? Miben rosszabb ez mint a többi Lenovo?
Előre is köszönöm! -
asokapa
csendes tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek:http://www.lenovo-shop.hu/122352_adatlap_lenovo_ideapad_g550l_156_hd_wxga_led_dual_core_t4500_23ghz_2gb_500gb_dvd-rw_dl_intel_gma_4500m_dos_6cell_fekete.html
Családi használatra, kevés játékkal.
Köszönöm. -
andrybandry
csendes tag
válasz
andrybandry #6116 üzenetére
Még ennyivel egészíteném ki:
A Lenovo 3000 n200-ban most működő merevlemez: 120 GB, 5400 rpm, 9.5 mm high, SATA interface.
Belemenne-e egy Intel X25-M 80GB 2,5" SATAII belső SSD meghajtó egyáltalán?
Vagy egy ilyen hibrid cucc?
Megoldható egy ilyen csere?Válaszokat, javaslatokat előre köszönöm.
-
andrybandry
csendes tag
válasz
bolcsodal #6115 üzenetére
Köszi a gyors választ. Megpróbálom a 4GB-t, csak még azt nem tudom, h Corsair vagy Kingston. Szerinted?
Ez az SSD-váltás nagyon elgondolkodtatott, remek ötlet: "érdemes megfontolni, hogy fejlesztésnél egy komplett új gép/notebook, esetleg processzor cseréjével járunk jobban vagy egy SSD beszerzésével. Ha nem futtatunk gyakran a sokmagos processzorok erőforrásait kiaknázó alkalmazásokat, akkor szerintünk az SSD a nyerő választás." (Forrás)
Valaki tudja, h Lenovo 3000 n200-ba milyen SSD passzol? Na meg hogy hogyan kell cserélni? Megoldható házilag vagy ismer vki olyan boltot, ahol korrektül megcsinálják?
Tapasztalata van valakinek? -
bolcsodal
addikt
válasz
andrybandry #6114 üzenetére
Nálad szerintem 2x1GB is sokat jelentene. Az SSD-csak egy ötelt volt. Arra mehetne Oprendszer és egy külső vinyón tárolhatnád az adatokat (akkor nem kellene olyan nagy kapacitású sem).
A 2X2 GB-ből az Xp talán 4GB mínusz a VRAM mennyiséget lát, tehát nyugodtan vegyél bele 2x2GB-t.
Itt: 4GB limitről beszélnek Xp X86-nál...
Nekem most egy db 2GB-os modul van benne, de eddig csak komoly képszerkesztés közben síkított a Pain.NET, hogy elfogyott a memória....Netezéshez bőven sok, filmnézéshez, pedig amúgy is gyenge a CPU-benne.
-
andrybandry
csendes tag
válasz
bolcsodal #6113 üzenetére
Szia!
Most 2x512 MB RAM van benne.
Nem tervezem 64 bites OS telepítését, XP maradna.
Így szerinted mennyi RAM hozzáadása lenne ideális?SSD-t hogy tudok beletenni? Egyáltalán milyen való bele?
Valakinek van már SSD-tuning tapasztalata Lenovo 3000 n200-zal kapcsolatban? Nagyon megköszönném, ha megosztaná!Itt (igaz 2008-as cikk) azt írják, hogy kicsit drágák, meg a kapacitás is kritikus pont lehet.
Na meg: "a TRIM-et az SSD-n kívül az operációs rendszernek, sőt még az alaplapi drivernek is támogatnia kell. A TRIM parancsot ugyanis az operációs rendszer küldi el a SATA-meghajtóprogram felé, majd az továbbítja az SSD felé. Jelenleg csak a Windows 7 és a Windows 2008 R2, illetve a Linux 2.6.33-as kernele támogatja. A Windows Vista és Windows XP tulajoknak, illetve a korábban kiadott kernelre épülő Linuxot használóknak más megoldást kell találniuk" (Forrás)
Tehát, ha XP-t akarok használni, akkor ez ugrik, de ha mégis WIN7, akkor már opció lehet.
Kérdés ez esetben mekkora RAM-ot javasoltok Win 7 esetén egy Lenovo 3000 n200-ba, a proci típusa: Intel Core 2 Duo processor T7100 (1.83 GHz), 2-MB L2
cache (800MHz), és most egy 120 GB lemez van benne.És persze az se mindegy, h mekkora ráfordításból lenne ez megúszható?
Köszönöm a javaslatokat.
-
bolcsodal
addikt
válasz
andrybandry #6112 üzenetére
Mennyi és milyen RAM van benne jelenleg? Egyébként két DIMM-slot van benne, tehát dual 2x2GB símán belemegy. Más kérdés, hogy 64bit-es oprendszer kell hozzá, hogy térképezni tudja az összeset.
És igen, azonnal "felismeri" a rendszer!
Amúgy ezekben a notikban a HDD a szűk kersztmetszet. Ha teszel bele egy SSD-t sokkal jobban meglódul, mint akármennyi RAM-tól....
-
andrybandry
csendes tag
Üdv!
Korábban olvastam itt, hogy lehetséges Lenovo 3000 n200-as gép memóriabővítése 2x2 GB-ra.
Ez alapján DDR2-667 PC2-5300 memória passzol bele.
Ezt itt is ellenőriztem.
Két ajánlaton gondolkodom:
1. ezen, ami olcsóbb, de Corsair memória (nem hallottam róla) és
2. ezen, ami Kingston, de kicsit drágább.Mit tanácsoltok?
Ja, és tudom, nagyon láma, de a behelyezés után az operációs rendszer (Xp) telepítés nélkül automatikusan felismeri?
Egyébként lehetséges lenne DDR2 800-as memória betétele is?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Oxy.kiraly
tag
válasz
JamesHolden #6109 üzenetére
A VGA kábel nem visz át hangot csak képet, ezért külön egy Jack-Jack kábelre lesz szüksége. Ezt a megoldást nem javasolom, mert nem a legmegbízhatóbb megoldás és sok a kábel, viszont egy HDMI kábel mindent megold.
Nekem is N500 van, és így használom (már amikor...)
PS.
Ha HDMI használ, és ha csak a Tv használja akkor 1920.at is képes átadni. legalábbis nálam megy, annak ellenére, hogy a laptop csak 1280x800. -
Boxi88
őstag
válasz
JamesHolden #6109 üzenetére
Jack-RCA kábellel.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy Lenovo 3000 N500 típusú notebook-ot meg egy Philips 32PFL5405H LCD TV-t.
Összekötötte VGA kábellel a kettőt, így most képe van a TV-n, de ugye hangja nincs...
Milyen kábellel tudja a hangot is átvinni a TV-re? Tudtok linket adni?Köszi
-
GIJoe
addikt
válasz
feelurself #6103 üzenetére
tippek...
- windows 7ed, van? Ha igen, naprafrissített?
- keress egy portable driver checker nevű progit hogy minden friss-e
- drivereket alapbeállításra visszaállítani...
- futass egy directX webes telepítőt... (talán)
- lehet hogy épp az a baj hogy friss a dolog, szed le a vga driverket mindkettőt,(
addig míg szabványos vga nem lesz) utána telepítsd azt amit a lenovo honlapján találsz, de csak azokat... -
g4besz
tag
-
feelurself
aktív tag
Hali
van egy lenovo y560-am. valaki azt megtudná mondani, hogy miért van az, amikor az intel kártyát használom, felvan rakva töltőre és lehúzom töltőről, miért vált át 40hz-es képfrissítésre automatikusan 60hz-ről ? az ati kártyával nem csinálja ezt.
elég idegesítő és fogalmam sincs hol lehet kikapcsolni =\ -
GIJoe
addikt
Üdv! Hozzájutottam pár Lenovo B560-hoz, de nem is ez a lényeg hanem hogy kérdezik tőlem van e lehetőség a későbbiek során vmi izmosabbra cserélni az Nvidia G310Mt? Választ erre egyelőre erre nem találtam... Akinek kérdése van B560 témában, és tudok annak szívesen segítek természetesen... GIJoe
-
footy
addikt
A V460-nal kapcsolatban van valakinek infója? Ezt nézegettem és az SL410-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- Hardcore café
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS