Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Légtisztítót szeretnék vásárolni. 68 nm-es a lakás, de kiemelten egy 17 nm-es szoba levegőjének tisztítása lenne a fő szempont.
Árban kb 50e Ft-ig szeretnék elmenni és fontos lenne a hatékonyság mellett, hogy a szűrő/szűrők beszerzése könnyű legyen, nem szeretnék egy gépet, amelyhez úgy kell vadászni a cserélendő alkatrészeket. Nem kiemelten fontos, hogy nagyon halk legyen, de azért hajtómű se legyen.
Fentiekre mely termékek ajánlottak?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Köszi!
A 3C jobban tetszik, mint az ikeások és ahogy látom kapni hozzá mindent. Ez lesz a kiválasztott. Ezzel és egy 2 naponta körbejáró robotporszívóval remélem csökkenteni tudom a por mennyiségét, mert unalmas, hogy takarítás után 1 nappal már látszik a por a bútorokon/számítógépen.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Air Purifier 3C készülék szűrőjére keresek rátekerhető külső szűrő paplant, ilyesmit: [link]
Itthon be lehet szerezni ezt valahol?
-
Qtya123
őstag
Be is szereztem az obis pollenrácsot. Miután kibontottam, akkor láttam, hogy 3 darab is volt benne, így nem 10 darab jön ki méretre vágva, hanem 30 darab. Árban kb így annyi, mint az amazonos, nyilván annyival több vele a dolog, hogy vágni kell.
Én folyamatosan tervezem a működtetését, remélem a ventilátor motorja tartós darab.
Egy kérdésem is lenne. Az normális, hogy főzéskor felmegy a 002-003 körüli érték 035 környékére?
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
-
Qtya123
őstag
Én mérhetetlenül érzékeny vagyok a zajra, már attól felébredek, ha a feleségem levesz valamit az ágy melletti kis szekrényről.
Gyakorlatilag teljes csend és sötétség kell, hogy normálisan aludjak. Féltem is kicsit, hogy a Xiaomi légtisztító nem-e lesz hangos. Főleg, hogy az ágytól nem messze van.
Alaptalan volt a félelmem, automatán használva sem zajos, simán lehet aludni mellette.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz koxmatyi #3577 üzenetére
Igen, én is azt hallottam, hogy önmagában kevés, illetve nem erre van.
Úgy logikáztam, hogy a robot szépen felmossa, felszívja pár naponta a padlóra hulló port, a működés közben felvert por egy részét meg kiszűri a légtisztító és így talán csökkenthető a por a bútorokon. -
Qtya123
őstag
Üdv!
Most érkezett meg a Roborock S7 porszívó. Van egy Xiaomi Air Purifier 3H légtisztító is a lakásban.
Azt szeretném beállítani, ha elindul a robotporszívó, akkor a munka alatt (és ha lehet kicsivel utána is még egy darabig) emelje meg a fordulatszámot a légtisztító.MiHome programot használok, a légtisztító menüjének Automation részénél néztem, de már el is akadtam. Van az IF és a THEN rész. Az IF esetén, ha kiválasztom a Roborock S7-et, akkor csak két választható opció van: "Scheduled cleanup complete" és "Finished cleaning"
Olyan kellene nekem az IF-ben, hogy Start cleaning, de ilyen nincs. Hogyan lehetne a fenti elképzelésem összehangolni?
Köszi előre is!
-
Qtya123
őstag
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Kaptam ajándékba egy Xiaomi Mi Smart Antibacterial Humidifier ultrahangos párásítót.
Eleinte örültem, mert amúgy is száraz a levegő (29-33% páratartalom) és ez a készülék 40-45%-ra fel tudja vinni.Azonban a másik szobában a légtisztító a legmagasabb fokozatra kapcsol tőle. Olvastam itt a fórumban, hogy az ultrahangos párásító és a légtisztító nem barátok.
Próbáltam azt, hogy a MiHome-ban beállítottam, hogy mikor bekapcsol a párásító, akkor addig a légtisztító kapcsoljon ki. De hiába, mert mikor újra beindul a légtisztító (vagy akár órák múlva indítva csak) ugyanúgy rossz levegőt érzékel. Talált erre valaki megoldást?
Továbbá sima csapvízzel használva gondolom a vízkövet és a vízben lévő minden egyéb anyagot is ugyanúgy kitol magából a gép a levegőbe, hiszen annyit tesz csak, hogy ultrahanggal nagyon apró cseppekké porlasztja a vizet. Nem tudom mennyire egészséges a klóros/vízköves porlasztott vizet lélegezni....
Így belegondolva nekem eléggé kérdőjeles ez a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz noorbertt #3892 üzenetére
Csapvízzel felmegy 200 környékére is.
Desztillált vízből 5 liter 4-500 Ft és azért fogyasztja rendesen. Ahogy én használom, úgy 3 nap alatt benyakalja. Az egy fűtési szezonban kb 35.000 Ft. Plusz ugye orrba-szájba hordani haza az 5 literes flakonokat, ha meg egyszerre vennék sokat, akkor tárolgatni. Lehet elengedem ezt és lesz télen 30% a pára, franc se tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz noorbertt #3894 üzenetére
Igen, az a baj, hogy csak ezért nem költenék rá. Nálunk elég jó a csapvíz, be is vizsgáltattam, ízre is jó, sima szűrőkancsót használunk csak. De az nyilván az ásványi anyagokat nem szűri ki belőle, így a párologtatóba hiába öntök ilyen vizet, ugyanúgy nem szereti a légtisztító.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
A semmitérő Xiaomi Air Purufuer 3H helyett tudnátok ajánlani valami normális légtisztítót? Van egyáltalán normális termék abban az árban, amit én szánnék rá? (70e Ft körülbelül).
Azért mondom, hogy semmitérő a 3H, mert épphogy lejárt róla a gari, erre elkezdett pár percenként zúgni a szenzor melletti kis ventilátor.
Kitisztítottam, nem oldódott meg. Szétszedtem és a csapágyazáshoz cseppentettem olajat, nem oldódott meg...
Lehet teszek még egy próbát azzal, hogy aliexpressen 8e Ft körül lehet kapni hozzá a szenzor egységet, de összességében nagyot csalódtam ebben a lomban.
Szűrőt is egyre kevesebb helyen kapni hozzá, pedig nem sok évvel ezelőtt piacra dobott termékről beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Nem azt mondom, hogy nincs hozzá szűrő, csak míg 1 évvel ezelőtt sok boltban volt hozzá, mára egyre kevesebb boltot hoz a kereső és egyre szaporodnak a nincs raktáron, érkezőben és hasonló megjelölések.
Annyira elvileg nem ritka hiba ez, itt a fórumon is jelezte valaki, hogy típushiba. Meg sok olyan esetről is olvastam, hogy a szenzor mindig 001-et mutat, az is gyakori, bár nálam azzal - még - nincs gond.
Erről lenne szó, hallatszik ahogy ordít neki az a picike kis venti hátul: [link]
Na nekem ugyanez, csak nem mindig, hanem ismétlődve csinálja, kb ugyanakkora szünetekkel. Ha megállítom a forgását, akkor azonnal kuss van.
Lehet adok neki egy kis WD-40-et. Ha nem segít, akkor nem tudom mennyire gáz, ha kiiktatom a francba. Gondolom nem hűtés miatt van ott, hanem ez tolja be a szenorhoz a levegőt, hogy hamarabb eljussanak oda a részecskék és ne sokat késve érzékelje, hogy rossz a levegő. -
Qtya123
őstag
válasz Qtya123 #4390 üzenetére
UPDATE és beszámoló, hátha valaki úgyanígy jár és segítség ez neki:
Már a Buy gomb felett volt a kezem az aliexpressen egy új szenzorra (10e Ft postával+áfával), mikor jött az elvi kérdés, hogy nehogy már épp a garancia lejárta után ezzel szívasson a készülék, essünk neki.
Gondoltam a WD40-re, de szétszedve a szenzor házát, látható volt, hogy annyira kicsi a hézag, hogy hiába fújkodom, maximum annyit érek el, hogy minden wd40 lesz és majd jól összeszedi a szenzorban a port. Igazolta az elméletem, hogy utánanézve a neten több helyen sikertelen wd40 kísérletekről számoltak be.
Na akkor úgyis mindegy felkiáltással szedjük szét a picike kis ventit. Leszedtem a matricát a hátuljáról, kiderült, hogy nem seeger gyűrűs a rögzítés. Jött a következő felkiáltás, az erőszak megoldás!
Nekiestem letolni hátulról a venti forgó részét az álló részről. Jó szoros volt és ugye iszonyat pici az egész, de valami csoda folytán nem tört el, pedig kellett nyomni rendesen. Elég rugalmas műanyagból van szerencsére.
Kenőanyagnak nyoma sem volt a tengelyen. Mikor megtöröltem, akkor egy nagyon minimális mintha lett volna rajta, de említésre sem méltó.
Következő feladat, mit tegyek rá. A gépzsír nyilván nem jó, ahogy a motorolaj sem. Szilikonzsírra gondoltam, de az nem volt itthon. Aztán eszembe jutott, hogy a MOSER hajvágómhoz van pengeolaj. Az ránézésre, állagra olyan, mint a műszerolaj. Persze azt nem tudom, hogy van-e különbség a pengeolaj és a műszerolaj (más néven varrógépolaj) között.
Abból tettem rá. Összeraktam és csendben van. Nagyon remélem, hogy ez így marad jó darabig.
Azért egy gyertyát meggyújtottam és elfújás után a közelébe tettem, hogy a szenzor működik-e. Tette a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest