- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sammie30
csendes tag
válasz abridabri #27754 üzenetére
Ez az a ház https://ipon.hu/shop/termek/darkflash-ds900-aquarium-szamitogephaz-feher/2238025?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=HU|IPON|PMX|:%20C02%20-%20Sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%B3g%C3%A9p%20alkatr%C3%A9sz&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAl4a6BhBqEiwAqvrqun-fUACNZH3aCl-TIkM71jMIyw95d6Kv5RnGQ5NT-jSNRRRIb_aGShoC2G4QAvD_BwE
-
LittleSami
csendes tag
válasz abridabri #27751 üzenetére
A ház a Darkflash DS9000 Air, alaplap ASUS PRIME H610M-R-SI, a házba 10 venti megy, előre akarok 3at ami befúj, felülre 3-at ami kiszív alulra 3-at ami befúj és hátra egyet ami szív. Erre egy olyan kombó kellene amivel 10 ventit tudok pörgetni de úgy hogy villogni is tudjak vele mer rgb +10fps, de ki is tudjam kapcsolni mert van villany felszerelve a lakásba szóval nem kell game közben vakítani a háznak.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz abridabri #27649 üzenetére
Csak sok videóban látni,hogy elől is 3 felül is három.Gondolom ha felülről pl befelé szívna az mér pl hozná befelé a port is.És az egy darab fenti kiszívót hova érdemes hátulra,középre,előre felé?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
-
Raggie
őstag
válasz abridabri #27097 üzenetére
Pedig igen jól látszik a videóban ahol linkeltem. A füst fele a kifújtból érkezik bele a másik fele pedig a kintről frissen érkezőből.
Ennél a háznál én megfordítanám a CPU hűtő venti irányát és a hátsó ventivel etetném kívülről friss levegővel és mindkét fenti ventit kifelé fújóra tenném. Így lenne a leghatkényomabb.
De a legjobb nem ilyen béna házat venni, ahol nincs normális befújó ventilátor hely.
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz abridabri #27093 üzenetére
Az látszik, hogy a venti ami a kifújó mellett van közvetlenül a fele levegőjét a kifújt melegből szívja be. Ezáltal ennek a hűtése közel 50%-os hatásfokkal működik ahhoz képest, mintha csak kinti levegőt tudna betolni.
Sokkal előnyösebb ha szintén kifelé fúj és van normális befelé áramoltató ventilátor elöl vagy alul.Clint Eastwood FTW
-
Erunosta
tag
válasz abridabri #26788 üzenetére
Most megnéztem alaplapom User Manual könyvét. Ott az a header amelyikre rádugtam a ventit azon a 4. pin az "Reserve" a többi headeren (beleértve a CPU-t) "Speed Control" van ott. Ez azt jelentheti, hogy hybrid?
Továbbá a Gigabyte oldalán találtam egy Smart Fan funkciót (több verziót ahogy jöttek ki az új chippes alaplapok). -
Chereiose
addikt
válasz abridabri #25482 üzenetére
Valóban nem rossz, de kicsit ennek neccesnek tűnik a beszerzése, valamint kicsit a be quiet márka felé húzok, mert a többi alkatrész is ettől a márkától van, szeretném, hogy akkor már legyenek így egységben
Csak nem tudom, hogy amit linkeltem azok milyenek, mondjuk nagyon rosszak nem lehetnek
-
addikt
válasz abridabri #25258 üzenetére
Köszi. Este megnézem.
Még az jutott eszembe, hogy a foglatatnak, amit külön kellett rászerelnem, meglazulhattak a csavarjai. Hat év után most volt először szétszedve, szerintem benne lehet a pakliban. (Bár rendesen megszoktam húzni a csavarokat.)
Ha más nem marad, holnap darabokra szedem és újra összerakom.
A túl sok pasztára nem gondolnék, van gépösszerakási rutinom az elmúlt 15 évből, kiderül hamarosan.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
VTom
veterán
válasz abridabri #25230 üzenetére
Igazából csak a 20-as cserére voltam kíváncsi, plusz ventiket nem akarok betenni. Bár van két használatlan F8-am, lehet, hogy ráeszkábálom az oldallapra, és azt teszem a tetjére, pont a VGA fölé kerülnének, kikapnák a meleget egyből.
Ha lesz időm, valamikor kipróbálom.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz abridabri #25216 üzenetére
Nagyon köszönöm az alapos tesztet!
18-asra nem is gondoltam, de ezeken ugyanolyan távolságban van a furat, mint a TT-2030-on?
Egy NZXT FN-200RB véleményt szivesen meghallgatnék még, mert ennek a speckó alapján magasabb a légszállítása az összes többinél.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
balazska92
senior tag
válasz abridabri #25211 üzenetére
Értem köszi. Akkor az új wingboostok elölre 2, alulra 1, utána pedig a kettő gyári felső hűtőből a hátsó marad, a cpu előtti pedig megy hátulra, és szívja ki a cpu után a meleg levegőt. Esetleg még egy programot tudnál ajánlani, ami pontos, egyértelmű, és jól be lehet állítani vele az összes ventit? Mondjuk nagy beállításra nem gondolok, mindegyiket silentre raknám.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz abridabri #24971 üzenetére
tudom, hogy többet ér, de a lényeg nem az.
4.4ghz-nél már nem bírja a cm hyper 212! azért kell a bika hűtő! hiába emelem fel 1.6v-ra a feszt nem megy jobban. csak melegszik.
amugy készülök egy téli tuningra amit tavaly télen németországba,sikerült összehozni a minuszokba odakint.
idén is megismétlem csak nagyobb hűtővel. -
Ricardo128
senior tag
-
polgi803
őstag
válasz abridabri #24948 üzenetére
Oda van írva uram... Corsair Carbide 200R...szóval akkor hová tegyem és mennyit?Amúgy magával a lényeggel tisztában vagyok, csak, hogy hová mennyit, hogy a VGA-nak elég legyen... Alulra egyet, vagy elölre 2-őt, vagy hátulra egyet vagy felülre kettőt?...
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
-
Mustármag
őstag
válasz abridabri #24926 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, már meg is rendeltem.
Más: A ventilátor elrendezést illetően CM690 II-es házam van. Az elején a 2 db HDD-n keresztül egy Bitfenix Spectre Pro 140mm fúj be friss levegőt.Az alsó rácsot befedtem a por miatt.(Sajnos a földön van csak helyem) Az oldal lapon az alsó helyen egy Prolimatech Blue Vortex Blue Wings - 140mm fúj befele friss levegőt,(ezt nagyrészt elnyeli a VGA kb.3/4) a felső helyet lezártam. a Gépház fenekében egy Xilence Red Wing - 120mm fúja kifele. És a tetején van 2 db Bitfenix Spectre Pro 140mm ami szintén nyomja ki a meleget felfele.
A procit egy Hyper 212+ hűti Bitfenix Spectre Pro PWM 120mm ami a gépház elejéből szívja a friss levegőt és a Xilence felé tolja.
A kérdésem: A proci hűtőnek hogy lenne jobb, ha így marad, vagy ha föntről az első(ami az 5.25-ös helyhez van közel) Bitfenixet át tenném a 5,25" os rackek helyére és onnan kapna a proci hűtő friss levegőt?
Utóbbinál csak a Xilence és a jobb felső sarokban a második Bitfenix fújná ki a meleget.[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz abridabri #24919 üzenetére
Elöl a házban egy 140-es wing boost van a winchester előtt, ha erre gondolsz mint "előre". Vagy a ramok elé az optikai meghajtókhoz gondolnád? A 12V nagyon sok lesz hangban, ezek a xigmatekek nem halkak egyáltalán. Gyári speckó ráadásul >=9V-ot ír nekik, nem tudom hogy az alatt elindulnak vajon? Mondjuk most első körben az alaplapot megnézem mennyire tudja levenni.
-
Nordekk
tag
válasz abridabri #24892 üzenetére
Rendben kösz a linket, majd beújítok egy ilyet. Addig is az elől lévőt szerinted hova tegyem át? Oldalra vagy inkább alulra? Alul az a baj ,hogy vagy a csavarlyukakat fúrták el vagy a tápom nagyobb az átlagnál de belóg a venti helyére. Le tudom így is tenni mert nem rezeg vagy hasonló ,de nem tudom mennyire egészséges így
[ Szerkesztve ]
-
Real_Gabe
tag
válasz abridabri #24877 üzenetére
Szia!
Így van fent most a borda (AMD-n csak így lehet):
A bordát nem lehet forgatni, tehát így nem rakhatom fel (Intelre így fel lehet tenni):Ha az oldalára barkácsolnám a ventit, akkor szerintem még rosszabb lenne mert kisebb felületen érné a bordát a venti és nem tudná közvetlenül átfújni a lamellákat.
sáríála
-
fenergie84
addikt
válasz abridabri #12674 üzenetére
Az alaplapod támogatja a PWM-et tutira.
Milyen típusú a többi ventid?
Nekem ilyen AC F12 Pro PWM ventim van, csak még a fekete lapátos, itt megnézheted hogy néz ki!Tehát veszel egy ilyen ventit, és rárakod a hűtőre, aztán a biosban a beállításoknál PWM-re állítod a fan vezérlést, és ennyi!
mod: a CPU Fan konnektornak 4 tűsnek kell lennie, akkor PWM-es, vagy legalább is fan vezérlésű...
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz abridabri #12674 üzenetére
Hát az alap, hogy a cpu fan tudja szabályozni a pwm-es ventiket, legalább az ha a lapon nincs is több ilyen csati. A lapnak pedig van progija amivel te tudod beállítani, hogy milyen hőmérséklethez mekkora venti fordulat tartozzon, úgy állítod be ahogy neked tetszik.
Mian: hát ez nem fix érték, ahány venti annyiféle fordulattartomány, az adatlapjukon fel van tűntetve. Ha magasabb fordulaton megy nyílván hangosabb is lesz, ha mondjuk 1700 rpm-ig gyorsítja a lap akkor kb. olyan hangja lesz mint egy 1700 rpm-es fix fordulatú ventinek 12V-on. Ez ugyanolyan venti mint a másik minden tekintetben csak annyival tud többet, hogy a lap vezérli így nem megy feleslegesen magas fordulaton.
-
fenergie84
addikt
válasz abridabri #12660 üzenetére
Milyen venti van a Hyper 212-n?
Biztos a proci hűtő venti hangos?
Mert ha a gyári 12cm venti van fent, akkor az csak 1600rpm-en kell hogy járjon, mivel nem PWM-es.
Esetleg a vga ventilátora lehet még hangos, abban az esetben, ha az ati driver valami miatt nem jó, vagy meggajdult...[ Szerkesztve ]
-
Tibord
senior tag
válasz abridabri #6138 üzenetére
A tervem szerint alapból visszaveszem őket csak még meg kell terveznem a szabályozó áramkört (házhűtőket poti, Videókarin a leendő zalman hűtőt pedig poti +kényszerkapcsoló). Ezt szépen beteszem egymás mellé a DVD alá.
Kb ez a terv. Csak éppen érdekelt hogy mennyire lehet hangos a cucc, mivel aludni is kell mellette.
mégegyszer kösziEmlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
total90
veterán
válasz abridabri #3907 üzenetére
Hi!
Na mivel az új procidat tuningolni akarod szerintem dobbancs rá valami pika nagy hűtőt.Vannak tesztek a PH!-n a hűtőkről,keresgélj egy kicsit.A grafkártyát ha húzni akarod és a gyári hűt kevés lenne akkor vagy rakj alá vagy a ház oldalára egy ventilt ami ráfújja a levegőt.Elől a befúvó jó és hátul is.Szerintem a ház fedelére is tegyél egy(ajánlom 12cm-es)ventilt ami viszont kifelé fúj.Tehát minden irányból befelé csak felül kifelé.Egyébként látom 8800GT-t akasz húzni.Melyik gyártó termékét veszed?Ha nincs jó, ló a szamár is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest