Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
elmuaddib #592 üzenetére
Ha világítós kapcsolód van, azon mindig átfolyik kb 1 watt.
Ha egy szál kapcsolású a kapcsolód, akkor meg indukálódhat annyi fesz, ami elég neki.
Elvileg ha olyan kapcsolót veszel, és úgy is van vezetékelve, amelyik mindkét szálat megszakítja akkor azon nem kéne világítania (fürdőszobába szoktak ilyet rakni az érintésvédelem miatt). -
xylacc
csendes tag
válasz
elmuaddib #592 üzenetére
Szia!
Meg.
Teszteltem egy-két RCD driver-es led-es izzót, és a következő eredményre jutottam:
Ha bedugok egy szimpla földelt konnektorba egy hosszabbítót, akkor azon a földelés, és a nulla közé betett Ledes fényforráson is halványan világítanak a ledek.
Tapasztalat:
A falakban a vezetékeken indukálódik egy igen kicsi mennyiségű áram a fázis és a nulla között. Ami a normál izzókon is átfolyik, bár azokon ugye nem vesszük észre azt a tizedwattot. A LED-es izzókon viszont észrevesszük, mivel ezek egészen kicsiny áramerősségen is képesek fényt kibocsájtani.
Ez a halovány fény az élettartamot abszolút nem befolyásolja, mivel nincs üzemi hőmérsékleten a led magja, így az élettartama nem csökken.
A fogyasztásban pedig a normál izzón is átfolyik ez a pár tizedwatt, tehát ezt így is, úgy is kifizeti az ember, Sőt szerintem jobb, ha még halványan irányfényként világít is.
Talán a lakás átvezetékelése, földelése, fí relé alkalmazása, ilyenek megszüntetik a gondot. -
lapa
veterán
válasz
elmuaddib #592 üzenetére
ha jól értettem arról van szó, hogy semelyik anyag nem tökéletes szigetelő, és az áram képes átszivárogni a föld felé a leden keresztül. a kondit mindig feltölti, aztán a led mindig kisüti. nekem legalábbis így magyarázták meg a jelenséget. az élettartam és fogyasztás szempontjából szerintem elhanyagolható.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Notebook hibák
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest