Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• ilyen_85

senior tag

válasz DigitXT #29536 üzenetére

"Halkan jegyzem meg, hogy az mp3-at idekeverni nem volt jó ötlet"

az mp3-mas példa egy nagyon átvitt hasonlat:D tehát tényleg csak fenntartásokkal kell kezelni :)

"A mozgásélmény folyamatosságát persze lehet javítani,
    és ezt meg is teszi a 100Hz technológia, eltekintve a hátrányaitól, mint pl.
    az artifactok, ill. ha épp nem tud vmi értelmes képkockát kiszámolni, akkor
    meg kb. marad, ami volt, így egy akadás feelinged lesz"

A 100 hz után gondolom ezért kezdték el a 200hz-es változatot telepakolni mindenféle képjavítókkal, zajcsökkentéssel, meg elmosás csökkentéssel, meg ilyenek.

A labdás dolgot meg én is említettem az oktatást tartó embernek, hogy mivan ha csavarodik, erre csak annyit mondott, hogy gyors mozgásnál amúgy se érzékeli a szem olyan pontosan, a lényeg, hogy valahol ott kéne lennie :)
    Így gyakorlatilag kicsit szögletesen ugrál az íven a labda ... gondolom majd a 200hz+-os motionflownál lesz élsimítás is :D

A 24 p-vel kapcsolatban nem akarok hülyeséget mondani, de mintha valami olyat említettek volna, hogy 24 p/s de a képkockákat többször mutatja, mint a moziban?... ezt sajna nem tudom biztosra és lehet valamit félre értettem, mikor ezt a témát feszegettük... nemtudom, ennek majd utánna kérdezek. Ha tényleg nincs trükközés akkor gyakorlatilag mindenki rugott egy hatalmas öngólt ezzel az egész motionflow-s dologgal, gyártótól függetlenül :) De a Sony az Sony... nem hiszem, hogy ne tudnának erre is mondani valamit :)

Aktív témák

Hirdetés