Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0leee
csendes tag
válasz
hgabor82 #3952 üzenetére
A ledes fényhez ez ilyet is kell rendelni: [link]
Enélkül az 50w-os led gyakorlatilag át sem világítja a panelt. A napokban rendeltem meg, még vagy 20 nap mire megérkezik. De ha megjön, akkor kész is leszek a cuccal. Legalább olyan jónak kell lennie, mint az allinboxos usernek.
Ebayjel kapcsolatban pedig megéri beregisztrálni, ezen kívül sok más cuccot találsz gyakorlatilag fillérekért, ami számítástechnikával kapcsolatos. Én is már sokadik rendelésemnél tartok. Rendelnék neked szívesen, de az eladók döntő többsége csak paypalban megadott címre hajlandó postázni.
A 150w-os halogénnek is kb. annyi fénye van, mint egy 30-50w-os lednek, szóval szép képednek kéne lennie. Valszeg nálad is a kondenzor lencse a ludas.Csupán elméleti kérdés: 21"-os fullhd-s tft-hez már a 400w-os fémhalogén is kevés?
-
r0leee
csendes tag
válasz
hgabor82 #3950 üzenetére
Itt találsz 3,5"-os, 640x480-as tft-t: [link]
Nekem is ugyanilyen van, könnyen szét lehet bontani. Megrendeled, 2-3 hét alatt megjön.
Egyik hozzászólásodban írtad, hogy 250w-os halogén kell hozzá. Az nem túl sok? Ebben a projektben egy 30w-os led világít át egy 3,5"-os panelt és egész világos képe van: [link] -
Rushdy
csendes tag
válasz
hgabor82 #3940 üzenetére
Ha öszinte akarok lenni akkor inkább a lencsék miatt volt értelme megvenni a vetitöt szerintem. Az égö az kuka , nem elég nagy a lumen száma az égönek sem és ha már épitek egy ilyet akkor nem biztos hogy gagyit akarok
... most ezzel nem azt mondom hogy HD minöségben akarom majd kivetiteni de ha már áldoztam egy 17"os monitorra a felbontás miatt akkor nemár egy ilyen izzószetten bukjam el a minöséget.Meg látnom kellett hogy tényleg életképes ez a vetitös módszer de az elsö próbám sikeres volt, persze ezt most úgy képzeld el hogy csak simán a tft részt ráraktam a vetitöre, de tényleg tetszett ahhoz képest amit még kell vele fabrikálni
-
r0leee
csendes tag
válasz
hgabor82 #3932 üzenetére
Ha sikerült felsértenem a polarizációs réteget, az gáz?
Konkrétan 3 réteg van a tft-n. Az egyik oldalon van egy vékony réteg, az viszonylag könnyen lejött.
A másik oldalon viszont 2 réteg van, amit először nem láttam, hogy az 2. Elkezdtem felszedni, és úgy 1cm-nél rájöttem, hogy ez így túl vastag. Akkor jöttem rá, hogy csak a réteg egyik, vékonyabbik felső rétegét kell leszedni.
Ilyenkor mi a teendő? Hibás lesz a kép sarka? Ha leszedem a vastag (azthiszem azt hívják polarizációs rétegnek), réteget is, akkor lesz egyáltalán képem? Ha igen, akkor mi lesz vele a gond? -
r0leee
csendes tag
válasz
hgabor82 #3932 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsot. Közben kikísérleteztem, hogy a tft panel helyett egy átlátszó fóliára írtam egy kis szöveget, és azt tettem a tft helyére, és így szépen megjelent a falon a szöveg.
Tehát a távolságok mostmár rendben vannak. A tft-vel pedig az antiglare réteg a probléma, mert gyakorlatilag 0 fényt enged át.
Most a köv. leírás alapján áztatom az AG-réteget, már csak órák kérdése: [link] Remélem szép lesz, ha sikerül leszedni.
A kijelző pedig valóban 640x480, ugyanilyen van nekem: [link]
Csak RCA bemenete van, egyelőre elég is lesz. Vettem egy ilyen kábelt is még korábban: [link] Ezt még nem próbáltam ki, de ezzel remélhetőleg sikerül pc-re kötni a kijelzőt. Ha mégsem, az sem gond, egyelőre elég lesz a dvd-lejátszó. -
arpii
tag
válasz
hgabor82 #3550 üzenetére
A képen pirossal jelöltem, ahol áthúzott (a búrán belül van).
Egyébként minden követ megpróbálok megmozgatni, hogy le tudjam tesztelni optimális körülmények között is. Egy diszkós-műszerész barátom, keresztapám és egyéb családtagok sajnos nem tudnak segíteni az ügyben, pedig sok elektronikus vénájú ember van a közelemben. Ödön azt mondja, hogy valószínűleg be fogom sz*pni ezt a kísérletet is. De, az avfórumon is aktív projektor szaktekintély Bátyó azt mondja, hogy tökéletesen fog működni, ha beépítem. Szinte biztos, hogy azért húz át ott, ahol nem kéne, mert 6x akkora feszültséget kap.
Arra jutottam, hogy nemigen érdemes sokat sz*rakodnom a dologgal. Be fogom építeni és lesz, ami lesz. Ha gyári hibás az izzó, ünnepélyes keretek közt befejezem a projektor projektet mindörökre, ha pedig minden jól alakul, megnézem a Tango & Cash-t -
arpii
tag
válasz
hgabor82 #3523 üzenetére
Sajnos rácsesztem, keményen. Nem lesz kész a döntőre a projim. Az ember akitől vettem volna BLV-t, kifogyott a raktárkészletéből, helyette ugyan egy nagyon jó kis Osram van, de az csak 3000K-es, ami ugye sárga. Marad a keresgélés webshopokban, de valószínűleg egy ebay-es eladó lesz a megoldás.
Hgabor82: Milyen izzót használsz a moddolt gyári projektorban? Milyen volt az eredeti? Ezt követtem eddig: [link] Ha tudnál, segíthetnél, hogy milyen izzókat tudna hajtani ennek a gyári ballasztja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest