Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• j.bravo

addikt

válasz csapos2 #998 üzenetére

Én lennék az illetékes elvtárs? :D
    Az a gáz, hogy amíg csak egy optikai elem van, fókusztávval, addig még ki tudom számolgatni (nem nagy ördöngösség, csak a leképezési törvényt kell használni; miszerint 1/f = 1/t + 1/k; ahol f a fókusztávolság, t a tárgytávolság és k a képtávolság), de ha kettő, akkor már nem annyira egyszerű a dolog... (legalábbis erre a szituációra már nem ismerem a megfelelő egyenletet/képletet).

Marad az hogy valamely "nevezetes pontot" igénybe vesszük, vagy (de még inkább és) a tapasztati út...

A triplet gyutávjáról: minél nagyobb, annál messzebb lesz az a pont, ahova (ha a triplet-lcd-fresnel kombót nem mozgatod egymáshoz képest) éles képet tudsz vetíteni.
    Játssz a leképezési törvénnyel, próbálgass bele konkrét értékeket!

A tripletre írt másik számról (fényerő, legalábbis ha pl. így van megadva hogy 300/4): minél kisebb, annál jobb. Annál kevesebb fényt veszítesz ugyanis a tripleten. Mondjuk minél kisebb, annál finomabb meló lesz a kép élesre állítása is (szűkebb lesz az éles tartomány).

Mondjuk hogy 3,5 vagy 4, az nem számít nagyon sokat; a jobb minőségűt (élesebb képet rajzolót) vedd (persze tudom, előre, próba nélkül nem tudhatod...)

Új hozzászólás Aktív témák