Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Én lennék az illetékes elvtárs?
Az a gáz, hogy amíg csak egy optikai elem van, fókusztávval, addig még ki tudom számolgatni (nem nagy ördöngösség, csak a leképezési törvényt kell használni; miszerint 1/f = 1/t + 1/k; ahol f a fókusztávolság, t a tárgytávolság és k a képtávolság), de ha kettő, akkor már nem annyira egyszerű a dolog... (legalábbis erre a szituációra már nem ismerem a megfelelő egyenletet/képletet).Marad az hogy valamely "nevezetes pontot" igénybe vesszük, vagy (de még inkább és) a tapasztati út...
A triplet gyutávjáról: minél nagyobb, annál messzebb lesz az a pont, ahova (ha a triplet-lcd-fresnel kombót nem mozgatod egymáshoz képest) éles képet tudsz vetíteni.
Játssz a leképezési törvénnyel, próbálgass bele konkrét értékeket!A tripletre írt másik számról (fényerő, legalábbis ha pl. így van megadva hogy 300/4): minél kisebb, annál jobb. Annál kevesebb fényt veszítesz ugyanis a tripleten. Mondjuk minél kisebb, annál finomabb meló lesz a kép élesre állítása is (szűkebb lesz az éles tartomány).
Mondjuk hogy 3,5 vagy 4, az nem számít nagyon sokat; a jobb minőségűt (élesebb képet rajzolót) vedd (persze tudom, előre, próba nélkül nem tudhatod...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Vadiúj számlás AM4 lapok! Akár kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT OCF 16GB Zalman Z1 PLUS CM 1200W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest