- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Okos Otthon kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz
oil120 #12123 üzenetére
Nem mérek zárlatot és nem találok egyiken sem SMD biztit ( semmilyet sem), Fuse feliratot. Pl ráteszem a tv kikapcsolt állapotában a Vs pont és test közé a műszert akkor nincs zárlat.
Jó lenne valahonnan szerezni szerviz manuált, anélkül csak tapogatózás.Ilyen az Y main alulról nézve.
Ilyen felülnézetben az Y Bufferrel.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
oil120 #12121 üzenetére
Találtam szerviz leírást ( elektrotanya ) egy régebbi típusról. Ha nincs rádugva a psu-ra az Y vagy X main ( évjárattól függ hova csatlakozik először) nem jelenik meg a fesz, nem indul el a bekapcsolási folyamat. Nincs zöld led fény a logic boardon. Ha rá van dugva de valamilyen hibát érzékel a logic board akkor egy pillanatig ( míg észleli a hibát a logic board ) mérhető a Vs, Va fesz a psu mérőpontjain aztán lecsökken nullára a fesz. Nálam ez a jelenség mérhető. Sok plazma javítással kapcsolatos videót megnéztem, legtöbbször az Y Main panel volt rossz. Nem tudom hogy kell PDF file-t beilleszteni erre a felületre, google fordítóval hasznos segítség volt.
-
DjKoxi
senior tag
Szeretnék valamit kérdezni. A PSU modulon van két mérőpont jobb felül a képen. Va és Vs jelöléssel. Va-nak 58V, Vs-nek 209V van az adattáblán. Ezeket a feszültségeket kéne mérnem elvileg, ha bekapcsolom a tv-t? A T-CON modulon van egy zöld LED az kb 7 mp-es ciklusban villog. Ha lehúzom a tápról azt a csatit ami a hosszú panelre megy ( szakaszolni a hibát ) akkor is ez a jelenség van. A PSU érzékeli, teszteli, hogy rajta van-e a terhelés azon az ágon ( Va, Vs )?
Ígérem nem kérdezek többet, de erre kíváncsi vagyok.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
farkas-j #12115 üzenetére
Sajnos halott ügy a tv javítás, holnap rendelek helyette Sony LCD-t. Ismerősi körben senki sem akar itthon javítani, azt meg nem akarom, hogy összekarcolt, mókolt tv-t kapjak vissza.
Ha valaki tud Kisvárda körzetében háznál javító, megbízható tv szerelőt, kérem jelezze.
Köszönöm szépen! -
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Samsung PS 51 E6500 plazma tv nem kapcsol be, 5-öt villan az állapotjelző led.
Szétszedés után szinte újszerű, pormentes belső, sehol egy púpos kondi, túlmelegedett alkatrész. Végig a falon volt, még hajszálkarc sincs rajta és nagyon szeretem a képét. Kb 2500 üzemóra lehet benne, másodlagos megjelenítő volt. Meg lehet valahogy menteni, kapcsolási rajzot ( szerviz manuált ) hol tudnék beszerezni?
Köszönettel várom a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest