- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
Nagyobb a kipu mint a henger.
Most a 142-esnél közel álltam hozzá ,hogy a földhöz verem.Szétszedem megpucolom alkatrészt rendelek és amikor raknám össze akkor jövök rá a cigó átb@szott és 137-es a motorja... kis híján a földhöz vertem.Erőben a 137 és a 142 között brutális különbség van.Az egyikkel lehet tűzifát vágni a másikkal meg lehet szenvedni...jól a nyakamon marad így.....vagy átverek vele valakit...de nekem nem kell az tuti.Még ha 142-es lenne akkor sem.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #750 üzenetére
Ha veszek Isten bizony szétdöntheted videós keretek között is atomjaira. Szerintem ez a henger kívülről többet sejtet ami.
https://youtu.be/VLwMNkk7QYg
De az a Tom Cat kipufogó. Vennék külön dísznek is a polcra.
Szerintem katalizátoros. De ugye mindent is szét lehet vágni. -
Stihl024
junior tag
Én azt mondom vegyél egyet és szétkapjuk-kit érdekel a garancia
reszelünk rajta egy kicsit meg áthúzgáljuk a csavarokat....
elméletileg ezek az újak már nem katalizátorosak hanem a 2mix koppintottak vagy mindkettő???
Megjött a géped ellenfele...2 hét múlva szétkapom átnézem-és kész lesz arra,hogy megsemmisítő vereséget mérjen a kis szamuráj-ra!!!!!
-
PALEDOG
kezdő
Tény és való, hogy a Solo gépei régen nem képviselték rossz minőséget. Én magam szemeztem az új Solo by al-ko 6656 fűrésszel is. Nagyon tetszik az új dizájn. Minőségre sem lehetne panasz a bele rakott komponensek walbro karbi, oregon vezető, belső kuplung, HD szűrő stb. Látszólag van törekvés a jóra. Az ezért kért 100 körüli ár is vonzó. Beszéltem forgalmazóval. Teljesen pozitív lett a benyomásom. De beszéltem tulajokkal és megbillentették a mérleget. Hiába a HD szűrő mégis porosodik a szívótorok. Katalizátor miatt szinte izzik a fűrész. Ráadásul olyan illesztési minőségről számoltak be és nem a burkolatokra gondolok, hanem a forgattyúsházra ami egy piacos fűrésznek is szégyenére vállna. Ezek tükrében az ár már nem is lett olyan vonzó.
Ugye a Dacia is jó autó volt miután újból össze rakták. De jelenleg ebben az árkategóriában azért van versenyző kevesebb panasszal. Pedig mocskosul tetszik a formája.
-
Stihl024
junior tag
Egy picit azért kiigazítalak-Solo nálunk nem siker történet,Amerikában brutálisan tör felfelé ,és a Dolmar új fejlesztéseit is az ALCO-Dolmar közösen finanszírozta úgyhogy az új 2mix motorral gyártott rendszereik elsőre a SOLO-ban jelennek meg és csak később a Dolmarban-a fagyi visszanyalt!!Az új 50-55-61 ccm gépeik nagyon jók és árban verhetetlenek.Jönek az új kaszák is -lesz ennek még keletje nálunk is .A Makita a Dolmar részéről egy vakvágány volt ami minden áron a fos 4T motorokat erőltette-bukott is a mutatvány.2T motorokat a Makita már a fénykorában sem kívánta fejleszteni,ezért van az,hogy a 60-70-80ccm ugyan abba a blokba került és 60ccm-felett szét is szedi a csapágyfészkeket -pedig vissza vannak fogva rendesen a nagyobb gépek (SOLO -Makita a portolás legjobb alanyai az alul méretezett portok miatt) de így is mennek mint a bolond.
-
PALEDOG
kezdő
Alapvetően azoknak a márkáknak hihetsz az adatlapon leírtakban, amelyik cég mögött saját tulajdonú gyár van.
Tehát a Brand mögött fejlesztés és gyártás is folyik cégen belül. Az összeszerelés lehet kínai, hiszen már majd mindenki gyártat kínában. Csak az nem mindegy, hogy kínában az adott márkának van gyára, vagy egy nevetlen kínai kisüzem, silány valamiről lekoppíntott gépét vásárolja meg egy forgalmazó cég 1000 szám és esetleg a saját márkanevét felmatricázza (arra ugye a marketing nevében minden hazugságot rányomtatnak).Vezető márkák:
STIHL
HUSQVARNAJelentős, a két nagyhal által kimart torta maradékán osztozó márkák.
EFCO/OLEO-MAC, EMAK csoport tagja. Fejlesztés és gyártás is olaszországban történik. Emelett kínában is van összeszerelő üzeme.
MAKITA már nem nagyon rúg labdába. DOLMAR-al közös műszaki alapú gépeket gyártott. De már kiszállt a robbanó motoros kertigép bizniszből.
SOLO, jelenleg az AL-KO birtokolja levetett DOLMAR/MAKITA liszenszekből operálnak. Ahogy tudom nem nagy siker eddig a minőség terén.
HITACHI/HIKOKI tisztességes minőség Japán márka. A drága és strapabíró cuccait a nálunk kevésbé ismert amúgy minőségi termékeikről elhíresült TANAKA termékpalettája. Az olcsósított lakossági kisgépei kínában készülnek.
STIGA, Svéd eredetű márka. Hazájában és a nyugati országokban régóta közkedvelt a minőségi kertigépei de elsősorban a professzionális fűnyírói és fűnyíró traktorai és komunális kisgépeivel vívták ki az elismerést. Amióta a tulajdonába került az olasz GGP azóta eléggé kiszélesedett a termékpaletta. GGP-hez tartozik pl az ALPINA a CASTELGARDEN stb. Fejlesztenek is de rengeteg liszensz termékük is van amiket nevesebb gyártóktól vettek át, többnyire japánból.
ECHO, Japán márka. Minőségi és tartós termékpalettával.
HONDA, Japán márka. Minőségi és tartós termékpalettával. Négyüteműek a fűkaszák is.
MCCULLOCH
PARTNER, a Husqvarna csoport tagja. MAC jobb minőségben parner az épp elfogadható minőségi szegmensben. Kínosan ügyelve, hogy semmiben ne múlja felül az anyamárka termékeit.Persze még akad márka bőven, de a főbb márkákat ami hirtelen eszembe jutott felsoroltam.
AMI NAGYON FONTOS! EDDIG MINDEGYIK FELSOROLT MÁRKÁNAK VAN SAJÁT GYÁRA KÍNÁBAN!!!!
DE OTT VAN PL A NYILTAN EHTE KÍNAI KASEI.
Ezek mellett még meg vannak az úgynevezett forgalmazó márkanevek. Ezek közül kettő fajtát lehet megkülönböztetni.
pl: STRAUS / FUXTEC / HECHT / GÜDE / RIWALL / EINHELL
Ezek a körülbelül mindent is kategória.
Fejlesztés annyiban merül ki, hogy megmondják a kínainak, hogy hány tízezer darabot, milyen színösszeállításban, milyen markolat érdességgel matricázással stb kötnek serződést. Esetleg kérnek mellé némi minőségellenőrzést ami jelent kb egy dolgozót aki külső szemle után egy QC pecsétet rányom egy gyártási lapra esetleg a gépre.Most direkt nem tértem ki a nagáruházas OBI/Praktiker LIDL stb vonalra. Arra van elég fórum. Utána nézhetsz.
De ezeknél a gépeknél kb azt is írják rá amit kb tudnak, Azt hogy meddig az egy más kérdés.
Aztán létezik a legalja.
DEMON / KRAFTECH / FLINKE stb ami ugyan az mint az előtte felsoroltak csak az adatlapon össze vissza van hazudva minden. Köbcenti, lóerő decibel stb. az eladhatóság jegyében. Megjegyzem azért a DEMON-ra nem sokan panaszkodnak. Állítólag elég jól bírják.A mindenféle: veddmegmost.com bombaakcio.hu stb stb oldalak felejtősek. Sokszor még azt sem kapod meg a dobozban amit képen hírdetnek.
Mindenképp üzletből vennék. az első két felsorolásból.
Ha megtapogattál egy modelt, rengeteg videó és fórumos vélemény alapján tájékozódhatsz.
Az első két csoport gépeinek az ára nagyjából tükrözi a komolyságát is. Nagy különbségek nincsenek. Max az lesz a döntő, hogy kényelmesebb a heveder. Jobban tetszik a markolat, vagy kapható a lakóhelyedhez közel. Ennél részletesebb tájékoztatót nem kívánok írni egy láncfűrészes topikban.
Ezek alapján neki tudsz vágni a keresésnek.
A többi pénztárca és józan ész kérdése.
-
gyulank
addikt
válasz
Stihl024 #742 üzenetére
Erre vonatkozott az utolsó mondat. Hogy ha hazugságokat írhatnak az adatlapra, akkor mit érnek az adatok? Ennyi erővel a kínai is adhatná 200e-ért, és akkor megvennénk, mert a drága biztos jó. Egyébként jelenleg a Kaseit tudnám, de nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, mert csak egyet veszek, az meg jó legyen.
-
Stihl024
junior tag
Azt azért te se hiszed el,hogy a Stihl és a Husqvarna csúcsmodelljei 3.5 Le teljesítmény körüliek (Íbőven 300 ezer feletti áron),a Kínai szutyok meg 5.2???? Kasei-is Kínai meg a Stiga,-Hecht -csak van valamennyi minőség is.30-e ft ért olyan kaszát kapsz amivel otthon a ház előtti árkot rendben tudod tartani ,ha befogod nagyobb feladatra rájössz mennyire fárasztó a fogantyúja és szétrázza a kezedet. A súly fűkaszánál kevésbé játszik szerepet -jobb esetben kapsz hozzá valami vállhevedert,még a sima szimpla se kényelmetlen.Ami munkát te leírtál ezeket a 30 ezres fűkasza pótlókat felejtsd el. 100 körül de inkább 150 körül keresgélj.De ha kitudod fizetni azt az Oleo gépet ,az tuti meg fog felelni.
-
gyulank
addikt
válasz
Stihl024 #740 üzenetére
De nincs. Amit írtál az a leírás alapján jobb mint a BC400, ami 100k-val drágább. Viszont a márka leírás nekem kínainak tűnt, és amúgy kb. ugyanilyen oldala van a black-nek, vagy a geko-nak. Azt hiszem a black volt. Ugyanúgy leírta, hogy minőségi indiai gyár, mint ez a shingshuakármiről. És ezek már 30e-ért 5,2LE, és 4,6kg az egyik, 10 a másik. Én nem egy alkalomra akarom, hanem akár amellett, hogy nálam is van mit vágni, lehet másokhoz is mennék vele. Szóval olyan kell ami bírja, és sokáig, és ha baja van, akkor is lehet javítani, és nem olyan drágán. De így, hogy itt van pl. ez az első példa, amiben még a súlyt is figyelembe lehet venni, hogy nem szakadok meg, és olcsó is, hogy lehet válogatni, ha nem jelent semmit amit ráírnak, max. a súlya igaz, meg az ára?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest