Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
Topikgazda
válasz
BullZeye #70797 üzenetére
Glettelés és csiszolás után is szoktak alapozózni?
Igen, mint írtam hogy megkösse a port és egyenletesen fog "beszívódni a festék a falba", ez így hülyén hangzikAnnyi a lényeg hogy ha lefested a falat lehet a frissen glettelt felületen másmilyen lesz a szín mint a régi nem glettelt felületen. Az alapozóval ezt küszöbölöd ki.
Tapéta alá nem kell. -
BullZeye
veterán
-
Ice&Lime
veterán
-
Met
Topikgazda
válasz
Ice&Lime #70791 üzenetére
Ha nem laza a felület akkor mindegy a tapétának hogy régi vagy új glett van a tapéta alatt.
Csak sima legyen mert a tapéta ugyan takar de annyit azért nemAzt a fehér port megköti a tapétaragasztó, mélyalapozóval tudod megkötni.
Ha akarod átkenheted a falat tapétázás előtt hígabb ragasztóval. Tapétára meg az ajánlott sűrűségű ragasztó menjen. -
BullZeye
veterán
válasz
gerisz23 #70790 üzenetére
Én ilyesmit gondoltam, ebből 2 egymás fölött 10cm különbséggel (már ha ebbe belemegy a hagyományos dugalj) :
-
Ice&Lime
veterán
Akkor ez a gletteles a falra kb. olyan, mint a hidegburkolas elott az aljzatkiegyenlites, hogy egyenes sima reteget adjon, de tapadasi szempontbol a falon nem kell teljes getteles ha nagyjabol egyenletes es sima a felulet?
A masik meg az lenne, hogy ahol hianyos a glett es szintbe van csiszolva, ott bar spaklizva, csiszolva volt es portalanitva is lett tobbszor enyhen nedves ruhaval (kb.4x), de vegighuzva rajta meg mindig kicsit feheren fog a falresz. Ugy nem tudom megcsinalni a feluletet ha agyon sziszolom is es portalanitom, hogy teljesen 100/100 ne fogjon kicsit. Az belefer meg vagy sehol egyaltalan nem szabad meg egy picit se feheren fognia a falnak?
-
gerisz23
őstag
válasz
BullZeye #70788 üzenetére
Ha ügyes vagy nem törik 4 esnél sem.Sorolható gipszkartondobozt szoktam használni,csak pontosan kell kifúrni a helyeket.Ha nagyon félsz hogy törni fog a gipszkarton vágj belúlre 2 db lécet,csavarozd hozzá a gipszkartonhoz velülről úgyhogy a gipszkartondoboz fülei a lécekbe kapaszkodjanak.
-
BullZeye
veterán
Gipszkartonba szeretnék egy 40x26cm-es helyre berakni 8darab dugaljt. Azt az infót kaptam, hogy a 2x4 veszélyes, mert törhet, és inkább használjak 4x2est ami már neccesen férne el, de legalábbis nem nézne ki jól.
3 réteg Blue accousticbe menne, aggódjak a 2 sor 4es dugalj miatt?
-
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Tapasztaltak velemenyet kernem szepen!
Kep
Panel fal, regebben beazott, mara mar kiszaradt, tapeta le lett szedve, beazas nyoman feljott a meg regi eredeti glett reteg, a fal tobbi reszen ez a reteg sertetlen maradt.
A falat amennyire lehetett es feljott a regi reteg spaklival vegig lett hantva, utana pedig csiszolva, igy nagyjabol sima a felulet, es tobbszor portalanitva.
A kerdesem az volna es kicsit tapasztalat is jo volna ha lenne a hozzaszolasban, hogy: 1. mehet e igy ra a tapeta, megfogja e? 2. vagy a hianyos glett reteget ki kell potolni feltetlenul? 3. vagy az egesz feluletre ahogy van kell egy teljes egyseges glett reteg? 4. vagy a falrol minden reteget le kell szedni, ami jol fent van azt is? (ezt mar nem vallalom be)
A valaszokat elore is koszonom! -
eszmilan
tag
válasz
martillo #70783 üzenetére
Ha kinyomod az alját szilóval, akkor persze, hogy nem jön fel, mivel a klipszre felülről csúszik rá. Az szokott a gond lenni, hogy ahogy valami benyomja a fal felé, úgy felfelé csúszik le a klipszről. Persze ez is csak egyféle tapasztalat. Ha meg már úgyis ragasztod, akkor minek a klipsz?
runner: Azok az előregyártott illesztők csak akkor jók, ha pontosan derékszögben van a sarok. Igazából szerintem egyik sem szép megoldás, az lenne a legjobb, ha csodaszépen tudnád gérbe vágni őket, hogy pontosan illeszkedjenek, viszont ez bazi nehéz.
-
martillo
tag
válasz
eszmilan #70781 üzenetére
Ezt a sajat tapasztalatom alapjan nem igy latom.
Nekunk klipsz volt alatta es sose jott le, vertuk le. Most mikor elazott a szoba is alig tudtam leszedni oket, annyira jol voltak passzintva. Pontosan emiatt raktam ugyanugy vissza a szegoket a korabbi klipszekre.De ez csak egy ember velemenye/tapasztalata, szigoruan egy mintavetelbol.
Szerk: Annyi kiegeszites, hogy ahol a szego talalkozott a laminalttal, ott ki volt nyomva sziloval, gondolom extra tartossag okan.
-
runner 125
nagyúr
válasz
eszmilan #70781 üzenetére
Oksa, akkor marad a ragasztás.
Maradt még pár tubus Soudal fix all-om úgyis, azzal felnyomom akkor.A pozitív - negatív sarkokhoz érdemes venni fordító adaptert, vagy vágjam gérbe? A gérvágott részt ilyenkor érdemes valamivel lekezelni, h pl elmosáskor ne szívja meg a vizet?
-
eszmilan
tag
válasz
runner 125 #70768 üzenetére
Ha klipsszel rakod, akkor állandóan le fog jönni, lerugdosod, porszívó leveri. Úgyhogy a dübel+csavar vagy ragasztás ebből a szempontból jobb.
-
ALI_G
veterán
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem tudom mennyi kell ebből, de esetleg megéri.
-
cynric
tag
Sziasztok!
Kb. 35 éves padlószőnyeg felszedése után ott maradt a szőnyeg ragasztó beton egyvelege, amit elég kellemetlen eltávolítani. Én nem vagyok szakember, távolról sem. A parkettás adott egy 2 kezes spaklit, de nem hiszem, hogy normális, hogy tiszta erőből kell ütnöm kis szögben a célpontot, hogy 6 ütés alatt haladjak egy centit, vagy annyit se. Tegnap nekiestünk ütvefúróval, kis vésőszárral, de az meg beletört (Makita). Azzal fel lehetett lazítani az ellenséget és utána könnyebb volt felszedni a spaklival. De az is csak a vésőfej szélességében tudott utat vágni magának, nem blokkonként szedte fel..
Ti mivel próbálkoznátok? Kézi széles véső + kalapács? Vagy van valami hatékonyabb?
Kezd elegem lenni, hogy 2 óra után fekete munkásként jövök ki a nappaliból, miután fulladósra bevacsoráztam porból. Segítsetek. Előre is köszi!
-
Ferike81
senior tag
Nem a világ vége, de ha már megvan akkor miért olyan dologra használod fel amire sima folyami homok is jó. Ha meg a fugában keletkező hézagokat ki kell töltened mehetsz a tüzépre egy zsák kvarchomokért, mert elhasználtad térkő alá. Gondolom úgyis kell venned folyami homokot, mert nem lesz elég alá egy zsák kvarchomok. Vagy csak 1nm térkövezés van tervben?
Egyébként amiatt vibróztam meg tavasszal, mert az első tél után a beszivárgott víz megfagyása miatt mozoghatnak még a térkövek. A vibrózás után már egy kis kvarchomok beseprése kell a fugában keletkezett hézag kitöltésére. A másik meg az, hogy az első években még elég sok kvarchomokot fogsz kiseperni a fugákból takarítás során, de ez is betömörödik pár év múlva.
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #70769 üzenetére
Meszkorol jut eszembe, a marvany is meszko, csak "kicsit" dragabb es hasonlo nagy vonalakban mint a szen es gyemant viszonya, thassosrol hoztam par kisebb darabot, de burkolni az keveske ( : eleg hires marvany, vilagon elso 5 legkeresettebben benne van, talan 2. v 3., thassosi feher marvany
Tulzas nelkul naluk annyi van mint a szemet, part oriasi tombokkel kirakva, utcan sok helyen terko helyett, hazaknal burkolat es csak ugy random szetdobalva tonnas darabokmeg se neztem itthon mennyibe kerul de van egy sejtesem ( :
-
Chaser
legenda
válasz
Lipton #70724 üzenetére
Sok helyen, itt is
Es ahogy mondtam ettol felfele, ez egy alap ko de ez is szep, vannak magyar meszkovek is ennyi indulo artol, de vannak sokkal dragabbak abbol isMacilaci : sullyesztett parnafat horonymaroval, v flex+horony adapterrel + porszivoval, vesni nem sokat kell, de ha nincsenek ilyen eszkozok nem erdemes belekezdeni az biztos
szerk:
dantre
Parafa tapetara is ranezhetsz, 3-4mm, jo ho es hangszigetelo is, cserebe nem olcsorunner 125
Ha nem talalsz egy vonalu csempekeresztet 4. labat lecsippented fogoval, 1-2 mp/db -
runner 125
nagyúr
Laminalt parketta szegélyt h illik felrakni? Emberünk azt mondja ragasszam fel, de klipsszel kellene, nem? Nyilván a cél h tartós és szép legyen.
Köszi.
-
Intel fan11
őstag
válasz
macilaci78 #70727 üzenetére
Konkrétan ezt néztük ki oldara lefelé világít! Szóval, akkor 5x10w legyen?
-
Met
Topikgazda
válasz
csemberlen #70761 üzenetére
Téged nem szabad beengedni sehova telefonnal
-
törölt tag
válasz
csemberlen #70761 üzenetére
Ez szép mint egy traktor.
Átlag szabványosságis sírna örömében. -
talpas
aktív tag
válasz
Intel fan11 #70706 üzenetére
Gyerekemnél én is szívtam ezzel az érezni de mégsem szaggal, volt ahol egy x csavar ami talán őrláng állításra van, azt tekertem be teflonnal és vissza a helyére. Másik készüléknél is fújtam szagoltam, nagyítóztam gázérzékelőt kölcsönkértem és semmi, szereztem rá másik automatát. A szivárgásvizgáló spray vel is várni kell mire megjelenik a pici kis buborék. A másik a kiszellőző, parapet megfelelő illesztése, oldala malter, gipsz, vagy csak tapéta takarja? én habbal fújtam ki, tapéta szaggatás után. Tehát zárt ablak de megfelelő széljárás betolhatja a szagot.
(#70699) ALI_G
Óvatosan azzal a kijelentéssel, hogy utcát fűt a konvektor, mert ott van az orrunk előtt érezni látni a meleget párát ez a szlogen azért terjedt el. Mert ugye nem létrázunk állandóan a házak kéményére és mérünk ott kazánból kilépő meleget mert akkor sokan meglepődnének. -
törölt tag
Igen, mert ez rugalmasabb, mint a szintén PVC alapú Mü I, mivel a házgyári panelgyártásnál ezzel akarták kiváltani a kevéssé rugamas fent említett Mü I csövet. Ezért ragadhatott rá a szerelő cső megnevezés, mert a gyártmány eredeti céljaként a panelek előszerelésénél lett használva. Csak azután elterjedt.
Viszont teljesíti (és anélkül tudtommal forgalomba sem kerülhetne) az elektromos védőcsövekre kiírt követelményeket.
Szerk.
Legalábbis nekünk ezt tanították. -
sanzik
senior tag
Falburkolatból nekem ez tetszik nagyon.
Én a kandallót csináltam , az palakőből van.
A falburkolat viszont, bontott 100 éves faanyag, talán tetőgerenda lehetett valamikor, fel lett szeletelve különböző vastagságra, homokfúva lett, és felragasztás után pácolva. A kép nem biztos, hogy visszaadja, de nagyon szép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android szakmai topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest