Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
Bocs, ha nem ez a legmegfelelőbb topic, de mi a véleményetek erről a Skil akkus csavarhúzóról?
A hivatalos honlapon nem lehet megtalálni, NiCd akkus, viszont ennek a legnagyobb a forgatónyomatéka a hasonló/kicsit drágább készülékek közül.
Vagy mit lenne inkább érdemes venni? Lehetőleg minél olcsóbban akarom megúszni és most elég nagy választék van jó áron az eMagnál és a Praktikernél is.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Ajánlott darálós wc-t tudnátok mondani (linkelni)?
Mosdó ill. zuhany bekötési lehetőség nem hátrány.
Köszi a segítséget előre is! -
buherton
őstag
válasz
KilgoreTrout #57874 üzenetére
Vegyél festhető akrilt.
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Ezzel lehetne valamit kezdeni?
Garazsbejaro, es pont ott malik szet, ahol a kocsi kereke talalkozik a keresztvassal.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #57859 üzenetére
Tán félreérthetően írtam. Van egy csövünk, a végén menettel, erre jön a csap. Nos, csap leszerel, a hosszabbító merev cső egyik végén belső, másikon külső menet, feltéve, ha a csap belsős. Toldó teflonzsinórral felszerel, csap rá ugyanígy, valami szappanos, vagy mosogatószeres vízzel tömörséget ellenőriz, s hurrá. Ja, s az természetes, hogy előtte-utána főelzáró használ.
-
Lipton
őstag
válasz
KilgoreTrout #57874 üzenetére
Le szoktak szepen festeni a fal festessel egyutt.
Tudom szubjektiv, de nem tudnam elkepzelni oda az elvedot valamint a legkisebb hibakat is megmutatja a falon plane ha utolag teszed fel. -
KilgoreTrout
senior tag
A padlólap anyagából vágással készített lábazat tetejére lehet utólag felragasztható élvédőt kapni? Nem túl szép és nem lesz majd kellemes takarítani sem, de eddig mind csak beépíthető profilokat találtam.
8-10mm-es profil kellene, vagy L alakú, ami rálógna a lapok oldalára is vagy íves.
-
YAS-dude
őstag
válasz
macilaci78 #57862 üzenetére
Az fbs meg a gumiám is szilikonpaszta, légnedvességre kötnek és azokra is 24 órás teljes kötési időt írnak...
-
Morris
veterán
válasz
istvankeresz #57863 üzenetére
Vinilfix is jó lehet még!
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
macilaci78 #57869 üzenetére
Holnap be is ugrok érte ide a XIII kerületi üzletükbe. Itt van a szomszédban.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
istvankeresz #57868 üzenetére
Gumiám paszta, de OBI, Praktiker is tartja, csak kétszer ennyiért.
-
r.levente75
addikt
válasz
istvankeresz #57865 üzenetére
Szét kell szedni ott ahol csöpög, és ahogy írták előttem már gumiámmal meg kell kenni körbe az újjaddal a tömítést és a csövet is és úgy összetolni.
-
pjen
félisten
válasz
istvankeresz #57865 üzenetére
Esetleg vedd ki a tömítést és vízmentesen illeszd össze a csövet és tartályt.Ha nem illeszkednek rendesen esetleg egy hőlégfúvóval lehet javítani rajta.
-
pjen
félisten
válasz
istvankeresz #57863 üzenetére
Esetleg a tartályögzítését meglazíthatnád addig amíg a lefolyó csöveket meghúzod,hátha betudnak állni a tömítések
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
macilaci78 #57862 üzenetére
Nem a csőr-PVC cső résznél csöpög, hanem "feljebb", tehát a csőr és a tartály "találkozásánál". Még raktam plusz tömítést is ahova lehetett, a javítókészletből. Szilót 3 napig hagytam száradni, mivel nem voltunk itthon egy hosszú hétvégén.
Teflonzsinorral próbálnék egyet, de ha már egy csomó dolgot ipróbálok és mindig veszek hozzá egy pár ezer ft-os akármit, akkor lassan ott vagyok, hogy vehetek egy nem-Dömötör új tartályt, ami talán nem csöpög.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
istvankeresz #57861 üzenetére
Hm... Szilikont ne használj, kell neki egy nap, amíg kiköt, addig nem érheti víz.
Gumiám paszta, vagy FBS tömítőragasztó. Inkább a paszta, hacsak nem tartálycserében gondolkodsz következő szerelés alkalmával.Esetleg még teflon szalaggal van értelme próbálkozni a menetre.
Elvileg egy csőrt szorít rá a menetes anya a tartály aljára, a csőr és a tartály közé megy egy gumitömítés. A csőr pedig a falba vésett PVC-csőre csatlakozik, ami végülis a csészébe folyik le.
Két helyen tud ereszteni: a csőr és tartály közti gumiszigetelés alatt-felett, illetve a csőr és az alatta lévő PVC-cső között.A gumi, vagy a szomszédos felületek lehetnek sorjásak, esetleg ferdén áll a csőr és ahogy fentebb írták: ráfeszül az anya, de szivárog. Vedd le a tartályt, rakd össze a kádban és engedd fel vízzel. Ha folyik, akkor valszeg cserés.
Még lehet a tartály alján lévő kúpos gumitömítés is a ludas. Vagy a tartály repedhetett el.A csőr megy bele a PVC-csőbe, mint egy tölcsér. Mivel lefelé szabadon esik a víz ellenállás nélkül, nem lenne szabad visszaszivárognia és folynia.
Ételfesték egy elég jó és olcsó indikátor. Töröld szárazra és tegyél a tartályba pár cseppet, keverd el és lesd, hol jelenik meg a színes víz.
Én a mosdókagyló szifonját szedtem szét vagy 10×, mire már száraz maradt az alá rakott tartály. Ilyen klikk-klakk folyóka, és a
gépésznekgyépésnek nem sikerült szivárgásmentesre összeraknia. Ott a rögzítanya és a külső mentes cső közötti teflonzsinór adta a megoldást.
Garantáltan csepegésmentes tartály nincs. Lehet szerencséd, hogy elsőre épp jól sikerül összeraknod és ez a szerencse bizonyos mértékben függ a gyártmánytól, de a Dömötört sem zárnám ki.
Nekem víztakarékos, felső szerelésű tartály kellett, ebben a mezőnyben a Dömötör 5k volt akkoriban, a következő valami 15k. Nem kerestem túl sok helyen, ismerős volt a fürdőszobaszalonos... Ő mondta, hogy a Dömötör a maga egyszerűségével jó választás és az egész tartály kerül annyiba, mint egy komolyabb esetleges javítása. -
istvankeresz
aktív tag
válasz
macilaci78 #57860 üzenetére
Nem a wc kagylóban látszódik a folyás, csöpögés, hanem a tartály alsó részén, ahol a vízleengedő cső csatlakozik a tartályhoz. Ott van egy vastagabb menetes izé, ami elvileg összeszorítja az alkatrészeket és a tömítéseket.
Szétszedtem már vagy harmincszor és ennyiszer össze is raktam. Próbáltam már mindent. Még a műanyagragasztó pisztolyt kipróbálom. Ha azon is átszivárog a víz akkor nézek valami másik tartályt. Van esetleg bevált " tuti nem csöpögő", nem arany árban lévő és könnyen felszerelhető tartály, amit ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Fotó állvány eladó
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest