Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
Olcsóé nincs semmi.
Feltételezem, hogy a kapcsolt geréb tokos ablakra gondolsz (kinyitom az ablakot, majd kinyitom az ablakot :-))
A gyári szalagok gyakorlatilag csak akkor jók, ha viszonylag egyenletes a hézag. Ellenkező esetben darabolgatni kell...
Mondok egy másik megoldást is. (bár szerintem is jók a gumi tömítők, de esetleg szükség lehet erre is)
Tehát alaposan lemosod a felületet ahová a tömítést akarod tenni, s hagyod megszáradni (mondjuk ez öntapadós gumi esetén sem árt).
A tokot bevizezed, és rásimítasz folpackot. Az ablakszárnyat végighúzod szilikonnal, majd becsukod. Csak annyira, hogy épp fogja a zár.
Másnap egy határozott mozdulattal kinyitod (gyakorlatilag a tokról le kell tépni a folpackot). Levágod a felesleges fóliát, s már kész is a tökéletes szigetelésed. -
harry
veterán
Magával a ragasztóval nem hiszem, hogy sok gond lenne, azt még fel lehet vinni úgy, hogy ne folyjon meg körülötte. A gond inkább az, hogy az illesztéseknél (akár két léc összetoldásánál, akár fal-léc, plafon-léc illesztésnél) ki kéne nyomni, ami hát nem tudom, hogy mutatni sima sziloval, főleg, hogy ha azt elhúzom ujjal akár... Esetleg felragasztom szépen helyesen ragasztóval, aztán körbenyomom nagyon vékonyan fekete sziloval... talán működne ez is. Bár két léc illesztése / sarkak akkor sem néznének ki jól.
Még ezt megfontolom, de amúgy hajlok arra, hogy mindent felrakok (tapéta, mennyezeti izé, majd díszléc), hézagolok, festem a léceket, majd ügyesen elhúzom ecsettel a léc környékét plafonon / mennyezeten, aztán jó. -
Met
Topikgazda
Ha fekete lesz a szegő akkor fekete szilóval ragasztanám mert a piros fal és fekete szegő között nagyon csúnya tud lenni a kilógó fehér ragasztó
rii: perzsaszőnyeg?
Lehet kapni szivacsos és gumis purfix-et, utóbbit javaslom mert tartósabb és van belőle E, D és P profil attól függően hogy mekkora rést kell tömíteni. Praktiker előtt megnézném kis barkácsbolttokban mert szerintem ott olcsóbb. -
szaszlaci
addikt
Csak összejött ez a szürke vetítőfelület.
1. Simára csiszoltam.
2. Lakkoztam.
3. Hígítatlan festéket színeztem, majd hengerrel vittem fel.
Minimális festékkel, éppenhogy rányomva, sokszor áthúzva. Nem baj, ha pöttyösen fed, vagy sakktáblának néz ki, ha megszárad, eltűnik.
Ami baj, az a fényes, vastagabb festék, az sötétebb marad száradás után is.
Mivel a próbákat időmegtakarítás céljából hőlégfúvóval szárítottam, ezért a véglegest is így csináltam.
Három réteg után elfedte mindenhol, vetítve tesztábrán lehet csak kiszúrni egy minimális sávosodást.Más irányból érkező fénynél oldalról látni, hogy csíkos, ahol visszahúzta a henger. Tehát falfestéshez nem jó ez a módszer, de most nem is ez volt a cél, hanem hogy a fényesség legyen egyforma.
Ez így leírva nonszensz, de a gyakorlatban nem volt olyan egyértelmű. Tehát a legfontosabb, hogy ilyenkor nem szabad hígítani!
-
rii
nagyúr
hagyományos régi fa-ablakokra, illetve fa ajtóra tudnátok mondani felragasztható csíkot, ami meggtolja hogy kimenjen a meleg meg bejöjjön a hideg?
praktikerbe van ilyen ócsóé valami, ami jó?
-
harry
veterán
válasz
Morris #18293 üzenetére
Nembeszól
Na jó, lehet tényleg meg kéne csinálni szépen hézagolva... Nyilván nem ezzel van a bajom, szeretném én is szépen megcsinálni, csak így meg félek, hogy a festés nem lesz szép, és egy esetleges illesztési hézag fekete elemeknél kevésbé feltűnő, mintha piros/fekete festék átcsúszna valamelyik elemre, én ebből indulok ki. Csak mondjuk a festést meg lehet csinálni pepecselve szépen, addig az illesztési hézagokat nem nagyon lehet kikerülni "ügyesen felrakva".
-
harry
veterán
válasz
Morris #18289 üzenetére
Színek: valahogy úgy, hogy fal piros, díszléc fekete, plafon piros (vagy fehér/krém, még kitaláljuk).
Egyik szobába került fel előre festett fekete díszléc, megnézem majd, hogyan sikerült, de pont a szín miatt szerintem annyira nem látszanak az illesztési hézagok.
De, ha felrakás után akarok javítani, akkor tényleg az működne csak, hogy előre felrakni mindent, és utána festeni. Így lehetne szépen hézagolni a díszlécet, akár a tapétánál (ha rárakom, ha alá, akkor is), meg az illesztéseknél, plafonnál.
Csak így meg macerás festeni. Maszkolással az a bajom, hogy nem sík felületre kéne ragasztani. Tehát pl. lefestem a plafont és a falat, akkor csak a díszléc marad (ez még talán a legjobb, mert falra / plafonra csak könnyebb felragasztani a szalagot, mint a díszlécre), csak hát a fal/plafon is mintás, nem tudom, szépen felragad-e a szalag (mármint úgy, hogy biztos nem tud aláfolyni festék, ezt azért nem feltétlenül egyszerű, nem sima felületen elérni). Maszkolás nélkül, csak a díszlécet lefesteni a fal/plafon összekenése nélkül meg hát...
Ezt a hozzáértők valahogy biztos egyszerűbben csinálják
És köszönöm megint a tippeket mindenkinek, nem ellenkezni akarok, csak nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás... -
Morris
veterán
Akkor én valahogy nagyon elvesztem az erdőben. Mostmár végkép nem értem.
Milyen színű lesz a plafon, a díszléc és a tapéta?A baj az, hogy hiába fested le a díszlécet előre (azaz mielőtt felrakod), mert két díszléc összeillesztését (akár a sarokban), a mennyezeti és a tapéta találkozásánál is mindenképpen a ragasztóval kell "résteleníteni". Az meg nem olyan színű lesz, mint az előre festett díszléc. És ebben az esetben nem célszerű festőszalagot használni - ami ugye egyenetlen, rücskös felületen nem igazán jó megoldás. - itt a mennyezeti elemre gondolok.
A szalag csak akkor kéne ha utoljára festenéd a díszlécet és ez akadályozná meg hogy összekend a tapétát.Ha mindhárom alap más színű lesz, akkor én először felragasztanám a mennyezeti lapot, majd a tapétát, végül a díszlécet. (Ezután jön a réstelenítés a ragasztóval). Száradás után, ha így összeállt a mű, akkor a végére hagynám a festést, ami úgy állna össze, hogy 1. mennyezet, 2. díszléc, 3. tapéta.
-
DeFranco
nagyúr
Festőszalaggal gyönyörűen lehet takarni a kényes részek festésekor. 0,5-1mm eltérés meg lentről nem látszik.
Nem akarok beleszólni, nálunk a tapétán van a díszléc, igaz ~10-15 centivel a plafon alatt, de nem én csináltam. Festeni viszont festettem a falat alatta, és szépen ki tudtuk ragasztózni.
-
harry
veterán
válasz
Morris #18276 üzenetére
Én értem amit mondasz, de ezt mégis hogy tervezed kivitelezni? Tehát terv szerint, festve lesz a fal, a díszléc, és a plafon is (díszléc színe biztos a többitől eltérő). Vagyis a díszléc környékén semmilyen hézagolást nem tudok végezni, hiszen azt akkor, ragasztás után utólag festeni kéne, ami meg nem működik, szinte biztos, hogy mellé fog menni falra/plafonra. Vagy falfestésnél megy a díszlécre, mindegy. Azért díszléc, mert azt rakom fel utoljára, ekkor már felszerelt állapotban nem tudok javítani (festeni, hézagolni) semmit.
Jó, mondjátok, ha valaki ezt megcsinálta már maga máshogy, de kizártnak tartom, hogy úgy tudnék festeni falat/plafont, hogy a díszlécre ne menjen - vagy fordítva. Nem is akarok, kegyetlen pepecselés. Szóval az pont azért lenne jó, hogy az ilyen szín/illesztési határokat fedje, de ha ezt még ott festeni kell, akkor az nem fog menni.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy falat/plafont maszkolom díszléc festés előtt... na de az is egy szívás, megint csak nem tetszik.Majd fogok egy tapétadarabot, odanyomom a falra, majd nekirakok egy díszlécet és megnézem, mennyire áll el. Nem igazán látom, miért jönnének ki így jobban az egyenetlenségek (jó, biztos nem fekszik fel olyan szépen, hiszen mintás, na de ettől nagy / feltűnő rések csak nem lesznek).
Amúgy vélhetően ilyen homogén / egyszerűbb mintázatút tennék fel, mint amilyenek a második blokkban vannak.
-
szabjan
tag
válasz
Kiki18 #18283 üzenetére
Kádnál alapszabály, hogy először a belső oldal szigetelését nézzük meg. Ha cementes fuga van csak, akkor az gyakorlatilag egyenlő a beázással. Ebben az esetben fuga kikapar és gombagátlós szilo a helyére.
Amikre engem kihívtak annak legalább a 60-80 % -ánál ez volt csak a probléma. Ez főleg akkor állhat fenn, ha a kádperem magasságában vagy alatta ázik a fal túloldala.Ton-ton:
Na sikerült egyszerre beírnunk.... -
-
Ton-ton
tag
válasz
Kiki18 #18283 üzenetére
Igen, lehet megoldás. Sajnos azonban nem bonthatod ki egyszerűen teljes kád szélességben.
Egy kis lyukat kibontasz, és kiderül mi a helyzet (s nem mellékesen hogy milyen fal is, tehát tartó, vagy csak válaszfal)
Amennyiben tényleg a nyomó cső, akkor viszont (válaszfal esetén) a kád magasságához érdemes egy áthidalót betenni (helyben önteni), hogy egész biztosan ne sérüljön a fal (ne repedjen meg a csempe).
Ezután már két nagyobb lyukat alatta ki lehet bontani. (Középen még így is hagynék egy kis alátámasztást, hogy ne kelljen 5-6cm-nél magasabb áthidalót önteni). -
válasz
Ton-ton #18275 üzenetére
Nos,ettől féltem. Mivel semmilyen rajz nem áll a rendelkezésemre a lakással kapcsolatban és apontos hibát se tudom,biztos,hogy szét kell bontanom a kádat.A beázás a kád mögötti falon látható(konkrétan a fal túloldalán,egy másik szobában,jókora folt és penész van) így valószínüleg a nyomócsővel lehet a baj.
Az megoldás lehet,ha a kád mögötti falat bontom szét a szobában,nem pedig a fürdőszobai csempézett részt? A hibaához gondolom onnan is kényelmesen hozzá kell férnem.Lehet ez megoldás?
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
Winner_hun #18279 üzenetére
28k-ért 56db-én is paramentesitek.
-
alázógyík
addikt
válasz
Winner_hun #18279 üzenetére
Nem túl szép.
-
Winner_hun
félisten
Erről vélemény?
-
szaszlaci
addikt
-
Morris
veterán
Leírom mégegyszer! Nem szerencsés a tapétát a díszléc alá tenni! A fal egyenetlenségei így sokkal jobban ki fognak bukni a tapéta és a díszléc között!
Nem kötelezlek semmire, egyszerűen csak segíteni szeretnék, de nagyon megnehezíted a dolgomat, hogy többször kell leírjam ugyanazt.A sorrend (remélem utoljára)
:
1. Felragasztod a mennyezetre a lapokat. A sarkoknál nem kell rést hagynod. Nyugodtan mehetsz saroktól sarokig, mert a díszléc majd takarni fogja. Értelem szerűen a díszléc az oldalfalra és a mennyezeti burkolólapra fog "ragadni".És itt egy fontos szempont. Ha ilyen stílusú lapokat használsz amik itt vannak a képeken, akkor a plafon közepétől kell, hogy indulj! Igen, ki kell mérned centivel a közepét, mert különben hülyén fog kinézni.
Ha olyan mint a miénk, (azaz ami az alsó két képen van) akkor bármelyik sarokból elindulhatsz!
2. Felragasztod a díszléceket. A stukkó ragasztóval tömíted a réseket. (ezért nem tudod először lefesteni a léceket és utána felrakni, mert a ragasztóval tömíteni kell és azt is festeni kell, mert ellenkező esetben szintén hülyén fog kinézni) - A stukkó ragasztó festhető!
3. Jöhet a tapéta, (de csak akkor ha a mennyezet, a díszléc és a tapéta is egy színű lesz!)Ha netán a tapéta más színű lesz, akkor azt rakod fel és fested utoljára!
-
Ton-ton
tag
válasz
Kiki18 #18273 üzenetére
Melyik cső szivárog?
Lefolyó, vagy nyomócső?
Lefolyó esetén elegendő a kád alatti falat egy kis méretben kibontani (mondjuk 20*25cm a minimum), a hiba elhárítása után pedig egy revízióajtóval (fém vagy műanyag nyitható ajtó) tudod lezárni. Illetve ha esetleg van tartalék csempe, akkor mágneses ajtó is használható erre a célra.
Természetesen a lefolyónál...
Amennyiben nyomó cső, akkor viszont szinte biztos hogy bontani kell. Az ugyanis a kád háta mögött szokott futni, s nem is tudni hol a hibás rész. Ráadásul a javításhoz is nagyobb hely szükséges.
Ha egy kis szerencséd van, akkor megoldható hogy csak a kád előtti falat kell kibontani, és az egész kád mögötti csövet kicseréli a szaki (persze az új már a kád előtt fog futni). Mondjuk így teljes felújításkor ehhez mindenképp hozzá kell nyúlni, de valószínűleg akkor az összes csövet cserélik amúgyis (a többi sem fiatalabb...) -
Ton-ton
tag
válasz
szaszlaci #18260 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod lefújni. (Tudom, hogy volt már szó róla)
Tehát takarófóliából és némi ragasztószalagból építesz egy ideiglenes sátrat a felület köré.
A jó híg festéked beöntöd egy virág permetező spricnibe (az a felpumpálós fajta), és ezzel több rétegben felszórod...
A rétegek közt hagysz mondjuk 1 órát (többet is lehet). Tehát lefújod, hagyod 10-15 percig pihenni, hogy leülepedjen az esetleg szálló ködpermet, utána kitakarod hogy távozni tudjon a pára. -
Üdv mindenkinek!Két kérdésem is lenne,két külön témában.
Először is bnőm lakásában elvileg vízszivárgás van(nem tudom mi óta). Az oka nem ismert,annyit mondtak,hogy elvileg szétcsúszott a cső a falban,a kád alatt/mellett.Mivel a lakást csak örökölte és idén ősszel láttuk először belülről,többet nem tudok.A bajom az,hogy ez egy vaskád,ami be van építve a falba,és körbe van csempézve. Néztem,de sehol nincs rajta semmilyen szerelőnyílás,vagy ilyesmi. Hogy oldható meg,hogy szétbontsam a kádat,és mit keressek?
Mennyibe kerülne egy ilyen művelet egy szakembernek?A másik bajom,hogy van otthon(családi ház) egy Junkers Euroline cirkónk. Csak vízmelegítésre használjuk,tehát fűtőtestek nincsenek rákapcsolva. A készülék akkor mondta be az unalmast,miközben a hugom fürdött. A konkrét hiba,hogy nem melegíti a vizet,a reset gomb villog rajta pirosan ,valamint a 90 fokos led is villog. Ez valami hibakód,jól gondolom?
Megpróbáltuk megcsinálni,elsőre feltűnt,hogy a nyomás leesett(0,9bar volt) ,felraktuk 1,4-re(elvileg 1-1,5bar közötti kell legyen,hogy üzemelhessen) ,de nem lett jobb.
Utána levettük a burkolatot és működött hibátlanul.Ekkor nyitott lett az égőtér.Fél napig ment így,de mivel nem biztonságos,visszaraktuk rá a burkolatot(kb 2 napig ment így,bár furcsa hangot adott ki,olyan volt,mintha valami lötyögne benne?).
Szóval most ismét nem megy. Mi lehet az ok? Nem jut elég oxigén az égéshez?A válaszokat előre is köszönöm.
-
harry
veterán
válasz
Morris #18271 üzenetére
Ha tapétára megy a díszléc, akkor
- felrakom a tapétát (kicsit felérhet a plafonra is), majd jön a mennyezet borítás (de akár fel is cserélhető, mindegy, mert a fal-plafon sarkok végül úgysem látszanak). Festem a mennyezetet, majd festem a tapétát. (Jó, mert ha fentről le is csöppen festék, nem baj, mert egyrészt úgyis utána átfestem a falat, másrészt valszegy ugyanolyan színű lesz) Lefestem külön a díszléceket, majd felragasztom a sarkokba. Mondhatjuk, hogy ha ugyanolyan szín, akkor minek díszléc, de szerintem jól fog mutatni (az persze más színű lesz, mint a falak).
Ha nem-tapétára megy a díszléc, akkor az a baj, hogy úgy kéne festenem a falakat, hogy a díszléc már ott van, szóval ez biztos nem fog működni (vagyis tuti összekenem a díszlécet, holott annak pont az lenne a lényege, hogy a végén csak felrakom, aztán jó).
De amúgy köszönöm az ötleteket, és, hogy harcolsz a gondolataimmal
Ma már többet nem agyalok, inkább alszok rá egyet, aztán majd holnap kitalálom.
-
Morris
veterán
Igen először a mennyezet felrakása. Nyugodtan kiviheted a sarokig, úgysem fog látszani a széle, mert a díszléc takarni fogja. A tapétát is felviheted a sarokig, mert az sem fog látszani.
Mondjuk, még mindig nem előnyös a díszléc alá tapétázni, de Te tudod... Ha simák a falak és nincs bennük egyenetlenség, akkor még jó is lehet.
Célszerű a mennyezet felrakása után egyből festeni is, mert ha az a végére kerül, akkor nagyon frankón össze tudod kenni a tiszta új tapétát.
Ezért is javaslom, hogy először mennyezet felrakás, majd díszléc felrakás majd ezek festése. És majd csak ezután tapéta felrakás és annak átfestése.A díszléc nagyon jól fel fog feküdni a lapokra mert a stukkó ragasztó kitölti a teret. Ezért mondtam, hogy a réseket ezzel is kell tömíteni.
A díszlécnek takarnia kell majd a mennyezeti lapokat, különben meg van rá az esély, hogy elrontod valahol vmi miatt és nem lesz esztétikus. Ezért vidd a sarokig nyugodtan -
harry
veterán
válasz
Morris #18268 üzenetére
Az a gond, hogy a mennyezetet, falat, és a díszlécet is festeni kéne, tehát akkor: plafonra lapok fel és festés, falra tapéta fel és festés, díszléc festés először, majd után fel, s így elvileg rendben.
Illetve, végül is ezzel annyi gond lehet, hogy a díszléc a tapétára és a mennyezeti lapra feküdne így fel, ami meg nem egyenletes, így nem tudom, hogy fog állni... mármint főleg a mennyezeti lap miatt, pl: [link]
Aztán láttam egy olyan videót is, fogy fent van a díszléc a sarokban, és annak a pereméhez illeszti a plafonon a lapokat. Mondjuk nekem a festés miatt akkor is a plafonnal kell kezdeni, de tudnám (talán?) úgy rakni, hogy egy 'díszlécnyi' szélesség legyen a mennyezeti lapok és a fal között. Bár ez kissé macerásnak tűnik, de végül is elvileg nem gond.
Vagy ne szórakozzak ilyesmivel, felfekszik az megfelelően a mennyezeti lapra? Csak furcsállnám, hisz az meg ugye nem sima. Utólag meg ugye nem tudok javítani, mivel festve vannak az elemek. -
Morris
veterán
Én úgy csinálnám, hogy először a plafonra menjenek a lapok. Ha szimetrikus mennyezetet szeretnél akkor középen kezdd!
A lapokat nagyon szépen lehet illeszteni, így az oldalukat nem kell bekenni. egy két hullámos csík a hátoldalra és garantáltan ott fognak maradni. Ha kész a mennyezet, akkor ugyanezzel a stukkóragasztóval kitömíted a réseket! (rések biztos, hogy lesznek - de ne aggódj, festhető) Ha kész a mennyezet akkor célszerű átfesteni is. Ha fehér marad, akkor is! Kell neki a 2 réteg!
Második lépés a díszléc felragasztása, ugyanezzel a ragasztóval, + rések eltüntetése + festés a végén, ha megszáradt a ragasztó.
Utolsó fázis a tapétázás. De ez már gyorsan fog menni, hisz csak a falat kell kenni a ragasztóval.
Ne feledd!!! Pontosan illeszd, mert ez a tapéta csak akkor nyúlik ha nedves a ragasztótól. Ha megszáradt a ragasztó akkor a tapéta visszahúzódik az eredeti méretére és ott marad egy csík a két tapéta közötti illesztésnél! Tilos nyújtani.... ütögetéssel is!
Ha ezek megvannak akkor kész a mű és lehet gyönyörködni!A konyhát teljes egészében én csináltam!
-
szaszlaci
addikt
válasz
philoxenia #18266 üzenetére
Annyira azért nem is világos az így monitoron nézve. Teljesen homogén szürke fog kelleni, biztos van olyan is. De akkor eljutottunk oda, hogy lehet, a színező keverésével van a baj..
harry: erre elfelejtettem válaszolni, hogy a csiszolás megint nem jó. Egyrészt a festés teteje egy kicsit sötétebb, tehát csiszolásnál világosabb lesz. Másrészt csak durva papírral lehet, mert a finomabbnál (>200) megcsillan a felület.
(De az is lehet, valahogy egy durvább visszacsiszolással kell megoldani, jó sok egyforma színezésű réteg után.) -
szaszlaci
addikt
Van ilyen nagy műszaki rajzlap, ami ugye fehér, volt olyan egy darabig, de sajnos hullámosodik, ahogy megszívja magát. Lehetetlen kifeszíteni. (Meg az a fehér lap eléggé indukált még az UV-ből látható fényt, nem volt túl jó. De ez most akár előny is lehetne.)
philoxenia: hát ha nem veszed észre, az jól hangzik. És mennyire intenzív a színe? Mert a kövirózsa az sötétzöld ugye.
-
Met
Topikgazda
Én úgy tenném hogy lapok a plafonra, tapéta és rá a díszléc.
Lehet szépen illeszteni, ha olyan a minta akkor nem is lehet észrevenni hogy több darabból áll.Majd számold ki hogy jönnek ki a lapok ne az legyen hogy pl. a bal oldali falnál kezded és a jobb oldalon egy 2 cm-es csíkot kell bevágni. Én emiatt úgy csináltam hogy a szoba közepétől kezdtem és a falaknál kicsit több mint fél táblákat kellett vágni.
-
harry
veterán
válasz
Morris #18259 üzenetére
Csinos, tetszik
És akkor mit ajánlasz, mi legyen a sorrend? Tegyem fel a lapokat a plafonra, majd a sarkokba a díszléceket (korábban ugye nem is lehet), majd ezekhez mérten a falra a tapétát?
Nem marad rés a plafonon a lapok között, vagy azokat ki kell tölteni, vagy lehet ezt szépen illeszteni, és akkor egyáltalán nincs? -
szaszlaci
addikt
válasz
Ton-ton #18237 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Íme a kép, egy A4-es másolópapírral. Ez a réteg ecsettel ment, és nem a fedetlenség miatt ilyen, hanem ahol mondjuk duplán ment, és lassabban száradt.
A farost jó, meg van oldva a simaság. (Plusz könnyű, az se mindegy.)
A keveréssel nincs baj gazdaságosság szempontjából, ez egészen biztos.
A szövet sajnos nem jó, ami elég sűrű, az hullámos marad.
A festés, amit meg kellene oldani, hogy ne változzon az árnyalat. Franc gondolta, hogy ez ilyen problémás.wrox: Optoma HD70 / HD720, belépő DLP.
Morris: elvileg a lakk az jól alapoz, hisz teljesen vízzáró. Persze lehet, igazad lesz.
philoxenia: na ez érdekes. A "nem annyira jelentkezik az átfedés" alatt mit értesz?
harry: igen, a szövet valóban nem jó. Meg ugye nem fekete kell, hanem szürke. Ilyesmikkel próbálkoztam (ha már vetítő vászon..), de nem oké.
Jó lenne megúszni a fújást. A gond, hogy nem csak oldalt csavarozva van, hanem középen is van egy, glettelve, hogy ne legyen benne hullám. Szóval első körben mindenképp festeni szeretném, helyszínen.
-
Morris
veterán
Igen, simán felragasztod és ha nem túl csicsásat választasz, akkor nagyon esztétikus! És persze átfesthető is, meg persze minimális szigetelési tulajdonsága is van! Nekünk fehérre van festve mert kellett neki a 2 réteg festék.
Ragasztani csak és kizárólag azzal a ragasztóval amit írtam. A sziló nem a legalkalmasabb erre. AZ előbbivel sok tapasztalatom van már és negatív egyszerűen nincs. talán csak az ára, de garantáltan egyszer kell megvenni azt a pár tubust!pl a mi konyhánk
[link] -
harry
veterán
válasz
Morris #18257 üzenetére
Egyrészt, mert nem gondoltam rá
Másrészt meg ahogy látom, drágább is. Bár aztán lehet nem feltétlenül. Az egyik helyiségben fűrészporos tapéta van a plafonon, az teljesen jól néz ki, innen az ötlet.
Mondjuk még lehet variálni, mert elvileg 54m^2 az egész (falak+plafon), és egyelőre ~40m^2-t vettünk, szóval pont a plafont ki lehetne hagyni.
És ezt csak simán fel kell ragasztani szilo-val, vagy ilyen díszléc ragasztó cuccal?
No most ezen elgondolkodtam... -
Morris
veterán
wow. miért nem ilyen 30x30-as hungarocell álmennyezetet raksz fel? Az talán szebb mint a teljesen letapétázott plafon.
bár ízlések és pofonok
Akkor az illesztések a plafon sarkokban legyenek és azt majd takarja a díszléc, amit mindenképpen mester díszléc és stukkó ragasztóval ragassz fel. (ez a legjobb).
Egyébként nem szerencsés a díszléc alá tapétázni. Azt úgy szokták, hogy legelőször a díszlécet rakják fel és után a tapéta. Mivel ha nem így csinálod, akkor a díszléc jobban ki fogja adni a fal egyenetlenségeit. -
harry
veterán
Amúgy hírek
Fél év után először ki lett takarítva teljesen a zenehelyiség: kipakoltunk mindent, befejeztük a csiszolást, ki lett söpörve, felmosva, stb. Le is alapoztuk az egész felületet, most az pihen.Holnap már lehetne tapétázni, de sajnos nem igazán érünk rá, így ez ismét csúszik. De legalább megvan a tapéta
Vlies valami Classic lett végül, vagyis majd a falat kell kenegetni ragasztóval, ami talán tényleg megkönnyíti a dolgunkat. Praktikusan talán a plafonnal kéne kezdeni, csak azzal vagyok kicsit bajban, hogy az illesztéseknél (fal-plafon találkozás) hogyan vágjam el a tapétát.
Azt írja, hogy legyen egy kis ráhagyás, majd a falnál vágjam el késsel. Na ez nem túl jó ötlet, mivel ezek gipszkartonlapok, a sarokban meg pont, hogy hézagerősítő cucc van, amit nagyon nem kéne átvágni. Rövidebb oldalon még annyira nem para, mert odarakom, bemérem, aztán elvágom levegőben/valami deszkán. De a hosszanti oldal érdekes lesz.
Aztán lehet nem kell ennyit agyalni rajta, mert nagyon valószínű, hogy lesz a sarkokban (fal-plafon) ilyen díszléc, akkor meg mindegy, hogy hogyan néz ki alatta. Szóval talán egyszerűen hagyom, hogy pár centit oldalra túlnyúljon a plafonról a falra a tapéta. aztán majd a falit meg rárakom erre fedésben, a díszcucc meg majd eltakarja úgyis. -
harry
veterán
válasz
szaszlaci #18227 üzenetére
És miért jó harcolni a festéssel? Elmész tetszőleges méteráru boltba, és veszek megfelelő méretű feka anyagot, amit felnyomsz mittomén rajzszöggel, és kész is vagy.
Mod: látom. Szerintem azért ki lehetne azt feszíteni, bár ja, lehet macerás...Ha mindenképp festés, akkor is inkább levenném, fújnám, csiszolnám, fújnám, de hát ez azért macerás. Ha csak csavarozva van, akkor csak le lehet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest