Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz
macilaci78 #139949 üzenetére
Az a gond, hogy ha valahol púp van, akkor értelem szerűen lesz valahol gödör is. A lapok kb. 15-20mm-t el vannak emelve a szintezőtalpakkal, így a lapok alá folyt víz tócsákba megáll, és ki se tud száradni egyhamar mert árnyékolják a lapok. Ott fog algásodni. Szóval az egész teraszt (kb. 40m2) telibe kell húzni valamivel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Eagl3 #139948 üzenetére
Az önterülő nem lesz automatikusan vízszintes, ahhoz segíteni kell neki. Enyhe lejtést könnyen lehet neki adni. Kültéri is van belőle.
Az ilyen teraszrendszereknél a lábak szintezhetőek, a púpokkal nem kell foglalkoznod, csak a gödrökkel. Vagyis nem kell szépnek lennie. -
Eagl3
veterán
Egy terasz beton felülete sajnos nem sikerült túl jól, lejtés nagyjából lenne viszont több ponton megáll a víz (kisebb gödrök és púpok vannak benne).
600x600x20-as lapok lesznek rárakva, de nem ragasztva hanem szintező "papucsokkal".
Mindenekelőtt a felületet javítani kell a megfelelő kitöltéssel és lejtéssel. Erre a feladatra ismertek bevált anyagot? Az aljzatkiegyenlítővel nem tudom lehet-e lejtést adni mivel önterülő... kb. 20-25mm-t lehet még emelni a szinten ha jól néztem, de értelem szerűen jó lenne minél kevesebbet.
MAPEI Planitop Fast 330-at néztem most neten, gyakorlati tapasztalata van valakinek? -
Morris
veterán
válasz
gordonfreemN #139926 üzenetére
Attól függ milyen akril kád. És milyen a vastagsága.
-
Ton-ton
tag
válasz
Z_A_P #139944 üzenetére
Statikailag nem gyengíted meg a falat, csak ideiglenesen.
Egy darabon átvágják a falat (80-100 cm hosszon), beteszik a bitumenes lemezt, és kitöltik felette habarccsal. Ugyanezt 3-4 méterrel odébb ugyanezt csinálják. Amikor a habarcs megkötött, akkor mellette megismétlik.
Költségtakarékosabb, ám lassabb megoldás. (plusz 30-40 év a lemez élettartama, utána lassan visszatér a vizesedés)Drágább megoldás az acéllemez beütése. Olyankor egy hullámos lemezt (rozsdamentes acéllemez) kalapálnak a fugába (légkalapáccsal általában). Olyasmi mint a hullámpala, csak itt 10-15mm a hullám magassága. Zajos, drága. Viszont gyakorlatilag örök élet, és nincs várakozási idő az anyagok miatt. És mivel folyamatosan tudnak haladni, megfelelő szervezéssel már mehet a teknőszigetelés, aljzatbetonozás közben.
-
Ton-ton
tag
válasz
Flowtation #139917 üzenetére
Első körben érdemes száraz szivaccsal végigdörzsölni. Összesöpörni. Utána érdemes csak mosni.
(Vizesen csak kenegeted a keletkező port. Mondjuk 6-8 lemosással úgy is lehet eredményt elérni) -
Z_A_P
addikt
válasz
Victoryus #139943 üzenetére
Utólagos vízszigetelés, falvágással.
Vizesedett a fal?
Végre valaki aki be tud számolni a tapasztalatokrol. Van már?
Statikailag nem gáz ez hogy félbe vágják a falat?akkor a kilógó vízszigetelő lemezeket simán le kéne vágni gondolom.
Ezt sajnos nem tudom, műszakist kéne megkerdezned. Egyelőre le ne vágd, mert visszarakni már nem lehet. Nálam az ajtó alatti vizszigetelessel akarták összesutni, de másik csapat levagta, így máshogy trükkosen kellett megoldani.
Mert azt nem látom az ajtó alatt hol a vizszigeteles? Esik rá eső, folyik végig rajta, onnan le arra a betonozott küszöbre. És ott? Az elazik/bevezeti. Mondjuk ha ott vízszintesen lesz xps (akár vékonyabb ami befer ) kifelé lejtessel l, betolva párkányfogadoba, az hőszigetelés is és ott lefolyó vizet kivezeti mint egy párkány. Talán.
De ezek komolyabb kérdések mint fórum alapján eldonteni. Hozzaerto műszakis kellene, de ott egy látogatás +tanácsadás 50-100e között.
Nyilván megeri, csak kurva sok pénz. -
válasz
Z_A_P #139938 üzenetére
Utólagos vízszigetelés, falvágással.
A terasz ajtónál valamit magyarázott a Jolás srác, hogy nem tudta falsíkba kitenni. Passz, már nem tudom mit mondott.
Ha az xps a benti aljzatig megy, akkor a kilógó vízszigetelő lemezeket simán le kéne vágni gondolom. Hajlítani nem olyan könnyű, elnyomná az xps lemezt a faltól. -
válasz
Z_A_P #139935 üzenetére
[kép]
Egyben a terasz felöl.
Igen, értem amit javasolsz, ezen gondolkozok, hogy csak az alávágásig tegyek xps-t, vagy a benti aljzat szintjéig.
Régen alul dísztégla volt, de mivel kiállt a falsíkból gyakorlatilag egyben lejött, leázott. Azt néztem, hogy mostmár azonos vastagságú szokott lenni a lábazati meg a fal hőszigetelés.
Tudom a tetőt kéne előbb cserélni, de arra végképp nincs keret, kibír az még 10 évet az építész szerint, aki megnézte mielőtt megvettük. -
Z_A_P
addikt
válasz
Victoryus #139934 üzenetére
Nem sokat mutat a kép, de a én itt az egészet amit látok XPS-el szigetelném (vízálló), föld - > erkély ajtó küszöbig. Nagy szerencse hogy ásni sem kell lefelé. Ugye be tudsz fordulni vízszintesen is majd, különben óriási hőhidad lesz felülről (küszöb).
Terasznal legyen majd hőhídmegszakító. -
Szeretném majd hőszigetelni a házat, 10 cm vastagon. A lábazati szigetelés a falvágásig kell, hogy érjen, és onnantól meg mehet a grafitos?
Erről az olalról lenne egy terasz, kb. +10cm a talajtól, beton, burkolva. Célszerű lenne már most felragasztani a lábazati hőszigetelést? A komplettre nincs pénz jelenleg, mert minden k. drága, csak a fizetésem van a béka segge alatt.
-
PuffyMinnie
tag
Helló,
Képen lévő OSB helyére mit ajánlanátok? Volt kint egy szaki ő azt mondta elég oda egy műanyag darab is. De nekem elég furának tűnik, hogy az elég lenne. Bár lehet elég nem tudom. Azért kérdezem meg itt mi a vélemény. Lényeg, hogy a "sárga" színű polikarbonát helyére trapézlemez lesz az egy terasz tető. A bal oldali ahol a zsindely van az meg egy kis szoba teteje. Köszönöm
-
A Zéé
addikt
válasz
Szevam #139928 üzenetére
Ilbruck, Fischer, Soudal, Tytan... De igazából nagy különbség nincs köztük. A Stavmat saját márkás STLine is tudja azt, amire szánva van. Az Ilbruck a "fancy" felénk, de egyszeri felhasználónál nem jönnek ki azok az apróságok, ami vannak köztük (szebben, könnyebben jön ki, kiszámíthatóbban dagad, kicsit hamarabb szárad)
Venni pedig valamelyik tüzepen, festék boltban, barkács boltban. Praktiker-Obi, ahol drágább szokott lenni, de a többi helyen van max. 2-300 Ft különbség köztük, nem éri meg nagyon messzire el enni csak ezért valahova. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Szevam #139928 üzenetére
Szia. Mind ugyanazt tudja, én kétfélével talalkoztam eddig: sima építési purhab és ragasztóhab. Na meg van még talán tüzálló is.
A ragasztóhab keveset dagad. A puhab ha nincs hely tágulni, képes lenyomni/kinyomni/kifeszíteni széttörni, de azért nem olyan vészes.Szerintem mindegy milyet, a kérdés mire?
Van még pisztolyos verzió, ehhez pisztolyt kell venni.
És van saját kinyomóval rendendelkező -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Purhab ügyben érdeklődök. Kinek milyen tapasztalata van, milyet érdemes használni, esetleg van- olyan amit mindenképpen el kell kerülni?
Esetleg tud valaki olyan helyet Budapesten, vagy Tatabánya és Budapest között, ahol olcsón lehetne venni 2-3 flakonnal?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
gordonfreemN
addikt
Úgy nézem vannak javító cégek. Esetleg van ajánlott?
Mennyibe fájhat egy ilyennek a javítása 70km-re a fővárostól? -
arcsin
senior tag
válasz
A Zéé #139923 üzenetére
A nappali festés, glettelést, padlot, gipszkartonfal felhuzást azt is magyar emberrel csináltattuk és szuper volt teljesen, bár a fickó megjártya spanyoltországot, németet ausztriát, meg még pár helyet meg hát ismerem és tartott fent egy slotot nekem májusra. Szó se róla, de eléggé lutri ki milyen szakikat fog ki. Hall meg lát az ember horror dolgokat pénzért. Eza majdén megcsinálom stílus is lehetséges, de pld vannak ismerösök akik 5+ éve újítanak fel homeoffice meleltt. Az is biztos jó lesz mert maguknak csinálják, de nem bírnék felújításban élni hónapokig sem.
-
arcsin
senior tag
válasz
A Zéé #139923 üzenetére
Nem volt olcsó, áfa nélkül volt bontással , vizessel burkoloval stb 1.5m + anyagktsg. 3hét volt a munkálat. Garanciálisan javították ingyen a festést meg az excentert hálisten. Persze voltak olyanok is, akik árajánlatot sem adtak mondván nem budapesten van a lakás,hanem Dunakeszin.
Illetve ajánlottak egy nagyon nagyon jó burkolót, de ő meg csak valahol Szolnok fele tevékenykedik.
-
A Zéé
addikt
válasz
arcsin #139921 üzenetére
Az ilyen jellegű kinyilatkoztatásokra amúgy nagyon haragszom.
Vannak jó szakemberek az országban, csak őket meg kell fizetni, és általában várni kell rájuk. Csak aztán akkor még jönnek sokszor ide is a háborgók, hogy ennyit miért fizessek a szakinak, meg mi az, hogy nem jön azonnal az ember, meg ennyiért inkább megcsinálom én... -
válasz
Fél liter háztartási sósav+4.5l víz.
Ez nálam levitte a fuga fátyolt. Sima vízzel csak szétkenődött. -
arcsin
senior tag
válasz
gordonfreemN #139920 üzenetére
Én úgy összegeztem az egész felújítást hogy "ezt tudja ez az ország".
-
gordonfreemN
addikt
válasz
arcsin #139912 üzenetére
Én ilyenek és hasonló az élet minden területére kiterjedő hozzáállás miatt hívom úgy hazánkat:
Jóvanazúgyország
Mindegy, csak gondolkodni ne kelljen rajta ország
Mindegy, csak megmozdulni ne kelljen országMintha itt az emberek 90%-a zöldség üzemmódba lenne kapcsolva.
Van aztán várja a csodát. Például ez az ember, hogy ahelyett, hogy gondolkodna, lépcsőzne kicsit és megoldaná a problémát, mindent elkövet, hogy ezt elkerülje.
Nemhiába nálunk a mondás: a rest kétszer fárad.Szerk: egyet lehagytam: fogdmegasörömország
-
Dorian
félisten
válasz
Simán felmosod parszor és kész. Nekem ez meg fehér lap - fekete fuga esetén is működött.
De van amúgy kifejezetten fugafátyol eltavolító cucc. -
arcsin
senior tag
válasz
Nojoke, de én micellás vízzel + vattakoronggal szedtem le a fugafátylakat.
A lakást mi úgy vettük hogy az egyik kicsi ablakon volt hötükrös fólia, de elég ronda maradt miután leszedtük. (volt reluxa, függöny, de még lapfüggöny is elötte, ebből csak a reluxát tartottuk meg.) Ott is az üvegen maradt ragacsot micellás vízzel tudtam csak leszedni. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Fugázás után mivel érdemes felmosni a csempét, hogy ne legyen fátyolos meg foltos? Vagy csak sokszor kell és majd eltűnik?
Köszi! -
beers
addikt
válasz
csemberlen #139913 üzenetére
kb 5 számjegytől indul!
-
válasz
macilaci78 #139914 üzenetére
de jó lenne...
"alja kebab" 1500
pasa kebab 1800+szerk: "brkolásról" nincs infóm. (bocsi)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csemberlen #139913 üzenetére
Egy gyrost egy ezresért még burkolhatsz a legtöbb helyen.
-
csemberlen
őstag
Mennyi mostanában átlag brkolás munkadíja? BP.
-
arcsin
senior tag
válasz
csababarca #139911 üzenetére
Mi most újítottuk a fürdőt. Igazából a burkoló jó volt, a többi meg elment. Nem voltak nagy terveink, de tényleg. A vizes/festő urral voltak ellentétes elképzeléseink, amit párom (férfi) is próbált nyomatékosan kiemelni neki, de nem sikerült megugrani. Pld hogy kenje fel a saját, a festékhez tartozó alapozót. Szerinte az alapozótól nem lesz jó a fal, pvc s lesz és csak lehuzás. Különben is, a festék maga (kerámiafesték, magnat, fehér fürdőszobai a mennyezet, és magnat szürke a fal) mókusvaíktás, senki nem vesz ilyet. Az idiota barom felkente teddyvel, alapozo nélkül, Ajánlottam neki h tudok hozni rendes mikroszálas hengert vadiujat a garázsból. De nem, az csak hülyeség, a bénáknak való, ezt mondta. A végén ott bazdmegolt hogy tönkretette ez a szar festék a KEDVENC hengerét.
Amikor az alapozó hiánya, és a szentlélek távozása után lepergett a festék a falról visszahívtuk garanciális javításra, de akkor már nem ő jött hanem vmi gyakornok srác, de legalább rendesen alapozóval megcsinálta.
Egy másik probléma miatt is vissza kellett ugyanezt a festő/vizesembert hívni. Mégpedig eredetileg kértük a hátsótartályos wc odebbhelyezését pár cm rel, amit kb 10centis excenterrel oldott meg. Ez az első komolyabb felavatás után eltömödött a túlnagy eltolás miatt ( nem volt gyak keresztmetszete). Hozzáteszem panelben lakunk, a negyedik emeleten és nincs lift, úgyhogy felszenvedte magát megállípította hogy igen ez eltömödött majd felajanlott egy épp nálalévő excentert, amitől a wc kb csak 40 centit állt el a faltólmondja neki párom hogy ez így nem lesz jó. Jójó.. próbáljuk meg ...beszerelte, kiállt a wc 40 centit kb a fürdö közepeig. Megkérdeztek már akkor engem is, hátha nekem jó így
Mondom nem jó... Csávó vakarta a fejét, de hogy a kocsiban van lent olyan ami jó lenne de most akkor lépcsöznie kell... végül leküldte a segédjét, nagynehezen. Végül gyözelemmel zárult a dolog.
-
csababarca
őstag
válasz
arcsin #139909 üzenetére
Úgy úgy.
meg tükör mögüle világítson ki led, stb faszaságok.
kiborít.meg ugye nincs élvédő sehol mert attól -idézem- “rosszul van”, úgyhogy mindenhol 45fokba bevágva a csempeélek ahol kell, kicsit pepecs munka.
meg plafonig csempézni, amit kicsit bánok, hogy engedtem, de már mindegy -
-
arcsin
senior tag
válasz
csababarca #139900 üzenetére
nálunk megkérdezte a fürdöt kiivitelező cég hogy mt akarunk. gondolom most ezek a rejtettek a divatok ( a zasszonyok ilyet akarnak, mert piinteresten is iilyen van mindenhol)
-
A Zéé
addikt
válasz
Dorian #139906 üzenetére
És ez az, amit sokan nem tudnak elfogadni. Nem lesz olyan, hogy minden hibátlan, mert sokmindent nem jut az ember eszébe, pláne, ha először csinálja.
Nincs olyan, hogy hibátlan terv, vagy olyan, hogy hibátlan kivitelezés.
Persze, tudom, hogy rengeteg pénz megy el, de úgy nekimenni egy kivitelezésnek, hogy abban nem lesz/lehet semmi hiba... Ez a legnagyobb, amit az egészben el lehet követni. Nagy hibát természetesen nem szabad hagyni, de azért a kisebbeket el kell tudni fogadni. -
YAS-dude
őstag
válasz
Ki kellett volna állnia egy kézitushoz is, veletek egyeztetve, hogy hova szeretnétek. Hívd vissza.
-
6030D
addikt
válasz
Kérdésedhez nem értek, de kb 15 éve egy borpince tulaja mondta, hogy a 3. ingatlanod lesz olyan, amit szeretnél, az első kettőn valami félremegy. Mi most a másodikkal "küzdünk", igaza volt.
Nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó, értelmes és segítőkész szakik vesznek körül, és terelnek a jó irányba. Nálunk az egyik példa az asztalos, akivel 14 éve dolgozunk együtt, és ha mondok egy ötletet, mond rá kapásból egy negatívumot, meg egy megoldást. Aztán mindig összeollózzuk, hogy jó legyen. Ennek ellentéte most a villanyszerelő, akinek vannak jó ötletei, de csak hümmög, mond egy dolgot, alternatívát nem, bekerülési költséget nem... aztán felhívom a barátom, aki sajnos 200 km-re dolgozik, és egy telefonbeszélgetés meg egy alaprajz alapján mond egy jobb és költséghatékonyabb megoldást (belső éjjeli fény: az egyik 3 Sednát rakna alkonykapcsolóval 50e-ért, a másik 3 lépcsővilágítást mozgásérzékelővel 15e-ért...). Kitartást, lesz még pár ilyen!
(Szomszédnál verik le a konyhában az új csempét, mert a konyhabútor újratervezése után nem lettek updatelve a burkolók meg a villanyszerelők, ezért nem ott vannak a lukak, ahol kellene. Vevői hiba volt.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest