Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
macilaci78 #114482 üzenetére
Hát akkor ez nem jött be. :S
-
A Zéé
addikt
válasz
cOxeR #114497 üzenetére
Hát itt még a kis kotró is csak úgy tudna dolgozni, hogy kellene mellé lapátos ember segítsége gazdagon. Ha nem nagyon agyagos, gyökeres, törmelékes a talaj, akkor szerintem egy "manuális gépsor" 2 nap alatt kiássa és eltalicskázza a gödröt az alapnak.
Relatív olcsó, de azért már elegánsabb megoldás lehet a táblás 3d kerítés. Hogy alulról ne tudjon mondjuk a kutya átásni, oda el lehetne sütni esetleg 1 sorba a betonepag elemeidet, de oda is van gyári, ami talán esztétikisabb. -
válasz
A Zéé #114481 üzenetére
Köszi! Ez így jogos, viszont sajnos nem megközelíthető géppel (elöl és hátul is van beüzemelt szikkasztó árok, amire nem engednék fel nehezebb gépet, másik oldalról meg nem megközelíthető, vagy max valami kézi árokásó gép), úgyhogy nem is a beton, hanem az ásás meg a föld elhordás a nehéz. Végül is kézzel is ki lehet ásni, csak tovább tart és megizmosodok.
Másik megoldás elengedem, és csak simán teszek le új oszlopokat (jelenleg vegyesen van cső, fémoszlop, betonoszlop), meg lecserélem a rozsdás drótkerítést.
Ettől még dobhatok alapnak kettő sor téglát, egyet beásva.
Ház mögötti rész, szóval alapvetően a szomszédokkal a tartós békesség miatt akarok valami normálisat. - meg ugye a környezet legrondább része a legszűkebb keresztmetszet...
Illetve még azt lehet, hogy lerövidítem a kerítést és két külön szakaszt csinálok belőle, a faház mellett igazából nem szükséges, csak a végétől hátra, meg az elejétől előre.
#114479 mezis
Köszi! Azért kétlem, hogy nem képes egy ilyen fal tartósan megmaradni, csak azért mert nincs széttagolva, valami technikai megoldás biztosan van rá. -
fogtunder
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114495 üzenetére
én tavaly a szögbelövővel voltam így. körbehívtam mindenkit, de sehol nem volt. pedig amennyi "ács" van az országban, azt hittem van erre is igény, de ezek szerint nincs.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114492 üzenetére
én erre simán csak béreltem egyet. kirajzoltam, mit kell megcsinálni, elhoztam, délután visszavittem, és kész. mondjuk nekem 10km-en belül van 3 gépkölcsönző, ahova szoktam járni, az 1,5.
-
rallyeati
újonc
Sziasztok!
Vezeték nélküli kapcsolókból mik az ajánlottak? Elég rossz helyen van egy meglévő kapcsolóm és ezzel gondoltam megoldani.Találtam például egy ilyen párosítást:
- [https://www.infolex.hu/termekek/adatlap/84074/nedis-rf-intelligens-fali-kapcsolo-kulonallo-rfws10wt]
- [https://www.infolex.hu/termekek/adatlap/84072/nedis-rf-intelligens-beepitett-kapcsolo-kibe-1000-w-rfps110wt] -
tothjozsi96
addikt
válasz
fogtunder #114491 üzenetére
Egyszerűbb a vezeték nélküli csavarbehajtó, az biztos. Árban viszont jól látható különbség van, pár napja néztem egy Makita ütvecsavarozót ami vezetékes, 100 Nm és valami ~27 ezer forint, nekem az is elég lett volna.
Én is azért erőltettem ezt a Parkside horonymaró vásárlást mert egy Makita 120-130 ezer forint, ez meg 22990 forint volt. A melléképületet szeretném becsövezni, hogyha kibírja akkor nekem megérte, és mégse kellett többszörös árat fizetnem érte. Hogyha nem bírja ki és behal, akkor meg kicseréltetem aztán felteszem olcsóbban valamelyik apróhirdetéses oldalra.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114489 üzenetére
vezetékes csavarbehajtót? hát én azt tuti, hogy nem, folyton húzni magad után a kábelt mindenhova, nem igazán produktív. a Dewaltommal több, mint fél napot bírt egy 2Ah akku, mikor majdnem folyamatosan szerkezetépítő csavarokat nyomattam be vele, mire lemerült, bőven fel volt töltve a másik.
ettől függetlenül a 75K drága, 100 körül már márkásból is lehet ilyet venni, vagy legalábbis lehetett, mert ahogy nézem, szerszámokból is megint hiány van a változatosság kedvéért. abban a 16V-os akkuban lehet cellákat cserélni, szóval nem kell kidobni, ha esetleg elhasználódik. én a régi 20VX zöld csavarozómat meg az első feketét is szeretem, de a merülőfűrész egy szar, az akkus kézi körfűrész szódával elmegy, de a jó nem ilyen. a tányércsiszoló elmegy, de gyenge, mint a lepkefing, az oszcilláló multiszerszám is max a szódával elmegy kategória.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
macilaci78 #114488 üzenetére
Nem, én nem azt írtam hogy 10A az 1300W, hanem azt írtam le ami a Makita porszívó dugalj fedelére van rácímkézve. Értelemszerűen azért 1000W-al kevesebb, mivel 1000W a porszívó teljesítménye, így az ésszerűség kedvéért direkt oda van írva hogy maximum 1300/2600W-os gépet lehet rádugni, kismegszakító teljesítményétől függően.
Szerintem érthetően írtam,
"A porszívóra az van írva hogy 10A 1300W vagy 16A 2600W maximális fogyasztású gépet lehet rádugni."Szerintem egy kicsit félreértelmezted.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
fogtunder #114486 üzenetére
Utólag már én is, eleinte sok mindent jónak találtam de most már annyira nem.
Vettem két fekete csavarozót, a sima fúró-csavarozót meg az ütve-csavarozót, ezekhez csak a koffer járt, ezen kívül vettem két aksit meg a dupla gyorstöltőt, 75 ezer forint.Persze, két gép, két aksi, dupla töltő, de ez már összességében drága így, szerintem.
Utólag inkább vettem volna vezetékes csavarbehajtót, ezt az aksis vonalat már inkább elengedem, nekem nem éri meg itthoni használatra. Édesapám kapott pár éve ajándékba egy sima zöld Parkside csavarozót, az még 16V, ahhoz akkut már nem nagyon kell venni. Láttam hogy találni hozzá Vaterán meg a többi oldalon, de LIDL már természetesen nem foglalkozik ezzel a fajta aksijával. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114487 üzenetére
Megvettem a villanysütőt 6 év garival, szar csak nem lehet.
4-5 hónap után az alsó fűtőszál kiment. Szerelő természetesen gariban cserélte, azóta sincs vele gond, a gari is letelt már. Bele lehet nyúlni a Makitába is, de a Parkside is adhatja egyre lejjebb. Egyik sem lenne egyedi eset sajnos.10A 1300W? 230V AC hálózati feszültség mellett a 10A 2300 W-ot jelent.
A 16A pedig 3680W-ot, amit szokás 3600W-nak "rövidíteni".
Elírtad az ezres helyiértékeket?Másrészt úgy működik, hogy a porszívót dugvillával egy konnektorba dugod, ami legfeljebb 16 A-re van biztosítva. Ha a porszívóba bedugsz egy 16A-es fogyasztót, akkor a proszívónak nem jut áram.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
macilaci78 #114485 üzenetére
Még nem, és igen, erre én is gondoltam.
A porszívóra az van írva hogy 10A 1300W vagy 16A 2600W maximális fogyasztású gépet lehet rádugni. A horonymaróra az van írva hogy 1350W teljesítményű, elméletileg röhögve vinnie kellene. A horonymaró lágy indítású, szóval elméletileg jónak kellene lennie, csak mégse az.
Pár hornyot szeretnék még vágni vele, következőre mindenképp külön fogom bedugni, de nem gondolom hogy a zsír új Makita porszívóval lett volna a probléma.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114484 üzenetére
én már elengedtem a Parkside gépeket, nagyon rohamosan romlik a minőségük, és közben amúgy még egyre drágábbak is. a feketék között vannak még használhatóak, de a zöldek azok folyamatos csalódást jelentenek, arra jók, hogy amikor megveszed a normálisat utána, tudd értékelni, hogy az mitől kerül kétszer annyiba.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114484 üzenetére
Próbáltad direkt hosszabbítóról, másik konnektorról? Lehet, hogy a porszívó volt a szűk keresztmetszet.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Köszönöm.
Én horonymarót vettem, igazából a gép a dolgát ellátja, csak zavaró hogy elkezdesz vágni vele és 5 másodperc után leáll 1-1,5 másodpercre. Gondolom ez a védelem benne, a tavalyi modell rengeteg mindenkinél leégett. Igaz, sokan rosszul használják annak is köszönhető, de jó véleményt egyet olvastam egy videó alatt, de tényleg mindenki csak panaszkodott. Ez egyel újabb kiadás, nem ugyanaz a száma mint a tavalyinak, de ez meg annyira zavaró hogy tényleg 5 másodperc vágás után 1-1,5 másodperc szünet, majd megy tovább.. Az ipari porszívó dugaljába dugtam be a horonymarót, azt is le fel kapcsolgatta.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
azt én is visszaviszem, egy kalap szar.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114478 üzenetére
A blokk nálam is elég volt, az indok kb mindegy.
Egy anyagnedvességmérőt vittem vissza, amit kolléga kérésére vettem. Teljesen irreális értékeket mutatott gipszkartonban, vakolt falban, fában.
Például a fanedvességet meg sem mérte beltéren, mérési határon kívül volt. A 3 napos esőban a kültéri fenyő padban mért 10-11%-ot, amikor ott a bő duplája volt a valós érték.
Nyilván ezt egy üzletben ha tudják is ellenőrizni, egyik sem faipari szakember, hogy az érték helyességét meg tudja ítélni. -
A Zéé
addikt
válasz
cOxeR #114474 üzenetére
az alap nem azért nem süllyed meg, mert vas van benne, hanem mert olyan mélyen van, ahol már kellően kicsi az alatta levő talajrétegek várható mozgása. Vasalni az alapokat amúgy az elmúlt 20 év vívmánya, korábban nem szokták. És ezért viszik le 80 cm mélyre még akkor is, ha amúgy frankó teherbíró a talaj, mert ott már nem kell fagyhatással számolni. 20 cm mélyen még simán át tud fagyni a talaj, ha beesik egy komoly hideg (bár ez mostanában ritkán van), és úgy elnyomja a lerakott 10-es beton falad, hogy öröm lesz nézni. De nem tudom milyen talaj és terepviszonyok vannak nálad. Egy igazán combos nyári felhőszakadás (amiből meg egyre több van) egy homokos talaj felső 20-30 centijét simán át tudja mosni. Ha még egy kicsit lejt is valamerre a talaj, esetleg úgy, hogy a te kerítésed akadályt képez a "természetes" vízfolyásnak, akkor akár 2-3 ilyen eső ki is tudja mosni a kerítésed alól a homokot.
Ezért mondtam, hogy tartós megoldást alapozás nélkül nem tudsz. 1-2 évig lehet, hogy helyén marad, de 10 év múlva már biztos nem lesz kerítés az a kerítés.
A linkelt képeidből a felső meg szerintem minimum 20-as fal, annak azért már megint más az állékonysága, mint a 10-es "zsalukőből" rakottnak. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114478 üzenetére
Csak a blokkot, meg egy indok, hogy Hibás termék, aztán kész.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
runner 125 #114467 üzenetére
Hát nem tudom, ez szerintem már nem lesz kiásva..
Ha viszont nem lesz leszínezve az a rész, akkor végül is az a záró az jó lenne rá, nem? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #114475 üzenetére
60 nap elvileg. De én mindent visszavittem inkább 30 napon belül.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna pontosat mondani, LIDL-ben vásárolt szerszámnál mennyi időm van az elállásra?
Kerestem előző hozzászólásokat, teljesen pontos választ nem találtam.Köszönöm.
-
válasz
A Zéé #114469 üzenetére
Beton válaszfalazóm van, azt lehet vasalni vízszintesen is ha akarom, az alap betonba is ez a lényeg gondolom, ettől nem súllyed meg, hiszen vagy az egész megy lefelé, vagy se a vasalás miatt. Azt is lehet, hogy az első sort beásom akár teljesen (22 cm).
#114470 mezis - Köszi!
Viszont akkor az ilyen kerítéseknél, miért nincs osztás?- valami megoldás biztosan van
A fenti pl az egész közel van akár az elképzeléshez., az alacsonyabban betonozott része. -
A Zéé
addikt
válasz
inf3rno #114471 üzenetére
Megoldható, de elég melós, és nem is biztos, hogy sokkal olcsóbb, mint a kimondott zajvédő fal. 12 sor magasan raktunk már szigetelés tartó falat, elvileg 5 méterenként illene abba is rakni merevítő pillért, de mi kihagytuk, mert föld alatt van, megtámasztotta a föld, mielőtt bebetonoztuk. Nagyon melós, főleg a felső pár sor...
-
-
mezis
félisten
válasz
cOxeR #114464 üzenetére
"...egybefüggő egyenes szerkezetet szeretnék, nem ilyen oszlop-mező kinézetet...."
Pedig a nagy, homogén felületeket szokás megbontani. Már a megépítéskori legkisebb
eltérés is nagyon el tudja csúfítani, ha meg nincs jó alapja a teherhordó rétegig (nem fagyhatár), garantáltan mozogni fog. Idővel nagyon ronda lesz. -
A Zéé
addikt
válasz
cOxeR #114464 üzenetére
Szia!
Alap nélkül esélytelen, hogy hosszútávú megoldás legyen. Megsüllyed, elmászik.
32m azért nem rövid, abba már merevítő oszlopok is kellenének. A beton valaszfalazó amúgy szerintem már jó lenne a feladatra, de 5-6 méterenként én nem hagynám ki a merevítő pillért sem. -
runner 125
nagyúr
válasz
Atomgeszi #114466 üzenetére
A helyes kivitelezés úgy lett volna, h az alapra fektetett vízszigetelésre rálógatod az XPS-t, behálózod, majd a színezést ugyanúgy a hálózott rész _egészére_ felhúzod. A hulló színanyag egy része úgyis ráesik az alul kilógó GV lemezre, amit nyugodtan ott lehet hagyni - így gyakorlatilag a ráhulló szín - GV lemez találkozásával kész a komplett "vízszigetelése" a kerítésed lábazatának.
Ha visszabontod, akkor mindenképpen le kell színezni az összes hálózott részt! Hálózás nem maradhat natúron, még akkor sem ha nem fog látszódni, ugyanis az szívja a vizet. Ha te csak egy részére fogsz rászíneztetni, akkor simán ledobhatja idővel a színt, ha alulról folyamatosan tud ázni (akkor is fog ha drénlemezt raksz elé..)
Tehát, ha rákerült a szín a teljes hálózott felületre, száradás után mehet neki a drénlemez - javaslom a kész magasságot (beleértve a kulékavics ágyat is) határozd meg előtte akár egy zsinórral, így pontosan akkorára szabható már előtte a drénlemez. Az a lezáró teljesen értelmetlen. Eleve a lábazatra kerülő szín egyenetlensége miatt tökéletes zárás esélytelen. Pénzkidobás. Maradhat nyugodtan nyitottan. A kavicságytól alig fog valami látszódni belőle...
Utána mehet a szegély. 20cm a szegély magasság, 7-8cm beton jó ha kerül alá is, tehát 27-28cm mély "árkot" áss ki nekik végig.
Szegélyezés másnapján pedig geotextil, kulékavics. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
runner 125 #114461 üzenetére
Be lett XPS-ezve persze. Már csak a szín kell rá.
Jó hát akkor most kiszedem a földet, akkor el lehet húzni kicsit a dörkenlemezt, be lesz mögötte is színezve, amennyire csak lehet, és akkor visszavágom szintben.
A kertiszegélyt végig be kell betonozni?
Találtam közben lezáró profilt: [link]
Itt meg szeg hozzá: [link]Így ezzel akkor nem folyna be mögé a víz a kavicsnál.
-
Sziasztok!
Kerítést szeretnék csinálni, egy relatív hosszabb oldal szakaszon, 32m.
Nem tervezek magas kerítést (120-130cm bőven elég kutya ne ugorja át saccra), viszont az lenne a kérdésem, hogy alapvetően keskeny téglám van már 2 raklappal, ebből építenék 3 vagy 4 sor magas alapot 10cm széles, 50 hosszú, 22 magas. (Epag V10)
Így lenne egy 60-as penge falam, erre meg kerülne valami háló vagy fa rész, ami 40-50cm lenne max, betonra csavarodott tartokkal vagy L lemezekkel.
Nem szeretnék viszont oszlopokat állítani, se betonalapot önteni, csak azt terveztem, hogy betonvasat ütök le, téglánként 2-2 szálat (ez ugye adja a kötés stabilitást is, meg az oldaltartást, relatív sűrű közönként 25cm), viszont abból 2-2,5 métereseket, vagy 3 amennyit csak le tudok ütni.
Biztonság kedvéért arra gondoltam, veszek egy-egy zárt szelvényt (60x40 vagy ami meg pont elfér a téglába) és 5 méterenként azt ütök le a téglán belül amíg megy (a betonvas helyett) viszont ezeket két oldalról kiásom és kiöntöm 1-2 vödör betonnal.
Elegendő szerintetek, így vagy, ilyen hosszúságba, ez kevés?
5-6 helyen falaztam már így (mint tökéletes eddig), de azok mind zárt kört alkottak nem penge alapúak.
Persze megy rá xps meg háló, meg színezem.
(Mellette nálam geo meg kavics lesz.)
Köszi a tippeket!
u.i az fontos, hogy egy egybefüggő egyenes szerkezetet szeretnék, nem ilyen oszlop-mező kinézetet -
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Építés felújítás nem szakterületem egyáltalán,szóval ennek tudatában adjatok tanácsot.
Festés előtt állunk,de bajban vagyok. Ugyanis a plafon valamiért nem alkalmas a festésre,mert a festő henger vissza szedi a glettet is a plafonról. Gipszkarton a plafon alapja. Mit kell első körben csinálni csináltatni hogy simán festhető legyen a plafon is,a falakkal nincs baj. Ha lehet szájbarágósan kérek infót,mert nem értek hozzá. Valószínű szakit hívok,de első körben informálódni szeretnék. -
runner 125
nagyúr
válasz
Atomgeszi #114459 üzenetére
Be lett csomagolva XPS-sel? A lényeg, h gondolom a drénlemez mögötti kerítéslábazat is le van hálózva már, ahogy a kerítés többi része. Ha igen, akkor kissé elsietted a drénlemez, földfeltöltést műveletetét.. le kellett volna először színezni. Utána drénlemez és ebben a helyzetben kerítésen belül érdemes lett volna egy 20-25cm-re a kerítéstől lekrani végig egy sor Leier szegélyt és geotextil után kulékaviccsal feltölteni az "árkot".
-
Atomgeszi
nagyúr
Ehhez szeretnék ötleteket, hogy a fedlap alatt milyen megoldást lehetne alkalmazni. Én levagnam a dorkenlemezt szintben. De kéne valami vegzaro rá, hogy ne folyjon be a víz mögé. Illetve tennék kavicságyat is, de akkor kell viszont valami szegély?
A föld helyén pedig elvileg sima fű lesz majd. Egyszer. -
prannk
őstag
Üdv!
Telekalakításban tudna valaki segíteni hogy ezzel érdemes lenne e foglalkozni.
Lenne egy külterületi telek amit megkaphatnék ingyen. Csak közművesíteni kellene. Kérdés hogy lehet e egyeltalán ha igen kb mennyibe kerülne mennyi idő.
Érdemes lenne jobban utánaérdeklődnöm hivatalban?
Falu tábla után van a telek -
Ijk
nagyúr
Kicseréltem a bojler biztonsági szelepet, de kiderult hogy nem az csopogott, hanem a szabályozó szelep hatlapfejujen van egy mikrorepedes, ugyhogy azt is vennem kell másikat.
Viszont ha az új biztonsági szelep karját meghuzom akkor a kar alatt is frocsog a víz és nem csak a csonkon távozik. A régi ilyet nem csinált. -
lemmy71
őstag
válasz
justmemory #114451 üzenetére
A kisméretű aránylag jól bírja a fagyot, sokan készítenek belőle kis utakat a kertbe, de valami zúzalék anyagot tegyél alá, vagy legalább homokot. A samott téglából meg tudsz egy jó tűzrakó helyet vagy egy grillt csinálni.
-
lemmy71
őstag
válasz
mezis #114450 üzenetére
Az építési módszer 200 éves
A mester akitől vettem a csempéket az már szegény nem él, igaz olyan száz éves körüli vagy inkább több lenne most. Majdnem harminc éve vettem az anyagot és akkor már cirka 35 - 40 éves volt a letárolt csempe, az öreg nagy gyűjtő volt. Rengeteg kályhára való különböző csempe anyaga volt, azok még a boldog békeidőben készültek, nem is engedte hogy elhozzam ő maga hozta el nekem, minden egyes csempe külön újságpapírba volt csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- A karcsúság ára
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest