Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
Adott egy also szint egy hazban. Padlo szigeteles valoszinuleg nincs. Garazs volt, nappali lesz.
Igy menne ide 5mm xps + futoszonyeg + 12mm laminalt.
Viszont van egy belso elvalaszto fal is a szobaban, ami maradna is.
Ez tegla (vagy ytong, passz), padlotol plafonig.
Hogy ez ne huzza fel a hideget a padlorol, kicserel(tet)nem az also teglasort egy hohidmegszakito sorra.
A kerdesem, lehet olyat hogy a legalso teglasort cserelem?Teglankent , kivesz, berak, kivesz berak..
Vagy le kell az egeszet emiatt bontani, es ujrahuzni?Koszi
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Van a fórumozók között olyan akinek van személyes tapasztalata Daikin Altherma 3-as hőszivattyúval? Mielőtt lefixáljuk a típust kíváncsi vagyok olyan véleményére aki ilyet használ.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
szotyika77 #110395 üzenetére
Rövidre zártam a PE-GND és az SD-GND és már működik is. Nincs hibakód, megy a belső csengőkapcsoló, a távirányitó is. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Blackmate #110390 üzenetére
Hogy hogyvan a csengős kapcsoló azt nem tudom, ha a kapu zárva van és megnyomom a kapcsolót akkor felnyílik, és fordítva is működik, ha nyitva van és megnyomom akkor bezárul. És ha menet közbe nyomok rá akkor megáll.
Hol kellene szakadásvizsgálatot csinálnom?
És hogy lehet rövidre zárni az érintkezőket? -
Blackmate
őstag
válasz
szotyika77 #110387 üzenetére
-
Blackmate
őstag
válasz
Egy rövid, szigetelt vezeték darabbal zárd rövidre egy pillanatra a GND/PB érintkezőket, úgy hogy áram alatt van a motor.
Biztos, hogy az a kapcsoló NO (normally open) és nem NC (normally close) alapállapotban? Egy multiméter szakadásvizsgálójával letesztelheted. -
lemmy71
őstag
válasz
Anno a kapus haverom itt hagyott egy rakás bekötési rajzott, de a tied nincs közte.
Szerintem áramtalanítsd újra hátha magához tér.
Elektromos kapunyitók próbáld meg ezen a fórumon. -
Blackmate
őstag
válasz
szotyika77 #110383 üzenetére
Nekem is Kling van, KL-600-as. Annál biztosan a két szélső kontaktusra GND/PB kell kötni a nyomógombot.
-
-Mike-
addikt
Sziasztok!
Műanyag bejárati ajtó FIX felülvilágítóval vs kintről érkező koax kábel bevezetése.
Egy régi ajtó ki lesz cserélve, tehát egy űr fog tátongani nem egy meglévő ajtón keresztül kell bevezetni.
Fal fúrása nem opció (túl vastag), műanyag perem fúrása szintén, gari miatt és merevítések miatt sem.
Van egyszerű megoldás erre?
Megteszi egy sima kábelcsatorna a purhab és a fal közé vagy simán parasztba csak a kábelre purhab, bevezetem és kész? -
Blackmate
őstag
válasz
szotyika77 #110378 üzenetére
Csak tippelek, kizárásos alapon: a GND és a PB kapcsok között látom az O/S/C-t. Talán Open/Stop/Close? Ami ugye megfelelel a távirányítónak: ha egyszer megnyomod a gombot azon, akkor elkezdeni kinyitni a kaput, ha megégyszer megnyomod mielőtt végzett volna, akkor megállítja, mégegy gombnyomásra pedig zár.
Azért gondolom kizárásos alapon, mert a többi fotocella, vagy villogó bekötésre, illetve valamilyen biztonsági eszközhöz való. +24V-ot meg nem zárunk rövidre "csakúgy" akármivelSzerk.: jah és a kapcsoló típusa is (az O/S/C felett) nyomógombra utal.
-
lemmy71
őstag
válasz
szotyika77 #110378 üzenetére
Milyen márkájú motor van a garázskapudon?
-
szaszyka
senior tag
válasz
Exodion #110368 üzenetére
Próbáld ki azt, hogy ha bukó funkciót tud az ablakod, hogy a kilincset elfordítod “11” órás állásba, akkor egy picit enged a vasalat, és az ablakszárny “lötyögni” fog. Ha a lakás két ellentétes oldali ablakával megcsinálod, lehet lesz annyi huzatod, hogy megoldódik a pára/penész problémád. Nálunk ablakcsere óta így van 2 ablak, és 50% fölé csak főzéskor megy a páratartalom. Jó az az ablakszellőző, de ha pont odafúj a szél, meg fogaz fagyni télen a beömlő hidegtől.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Konyhabútorra tudtok ajánlani szakit vagy céget, akik legalább részben testreszabnak, ha nem is teljesen egyedileg gyártanak? (Budapest közelében)
Székesfehérváron találtam egy céget, akik illesztik a terméküket a kissé ferdefalú konyhához. Lehet, hogy egy ilyen köztes, se nem IKEA, se nem teljesen egyedi lehet egy optimális megoldás...
-
fogtunder
nagyúr
válasz
szotyika77 #110367 üzenetére
ezt így sajnos nem tudom, de ugye nem sima villanykapcsolóval van kivitelezve? ezek általában impulzusjelet vesznek, csengőkapcsolót szoktak használni hozzá.
-
Exodion
senior tag
Nem csodálkozom rajta de ez csak 1sarokban jelent problémát.
itt a teljes fal. A bal és a jobb oldal is fűtetlen. Nincs semmi mellette. A gond mégis csak a bal sarokban van jelen. A fűtéscső lead annyi hőt hogy ott ne csapódjon le a pára?
Így most a bal sarokban a glettelt gipszkartont is ki kellett bontanom. Ha kiszáradt majd impregnált kartonnal javítom...
Meglátjuk mit tud majd a páratlanító ha egyszer leszállítják.
-
Morris
veterán
válasz
Exodion #110362 üzenetére
A beépítető légbevezető külső helyigénye kb 3mm!!
Mármint a vastagsága.
A hossza akkora mint maga a szerkezet.A lényege annyi, hogy a tokot átfúrják, kívülről egy nagyon vékony rovarvédő rácsot csavaroznak fel.
Belülre kerül maga a szerkezet.Ha a külső rész vastagsága 1 cm, még az sem 2.
De ha semmiképpen nem szeretnéd odarakni a külső részét, akkor a kifúrt részre öntapadós szúnyoghálót is ragaszthatsz.
Annál vékonyabb megoldás nincs. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Exodion #110368 üzenetére
Szerintem nem lehetetlen feladat naponta rendszeresen szellőztetni, hozzászoktatod magad és a mindennapok része lesz hogy kinyitod reggel mielőtt mész dolgozni, amikor hazaérsz, fürdés után. Én biztos hogy nem vágatnék be semmilyen szellőztetőt az ablakokba.
Nem két forint egy jó ablak, én biztos nem csináltatnék bele nyílást, azért vetted hogy jól szigeteljen.Nekünk is van páramentesítő gépünk, LIDL-ben vettem nagyon jó!
Amúgy, gletteléskor érdemes éjjelre bekapcsolni, nálunk 14m2-es szobából egy éjjel alatt 9 litert gyűjtött össze, nagyon megéri. -
Exodion
senior tag
válasz
tothjozsi96 #110363 üzenetére
Igen, de nem nekem kene nyitnom es elfelejteni mikozben megy a futes mert nem abban a szobaban vagyok. Mar ugye ha egyaltalan van olyan hygrovalamilyenfurcsanevu szellozo aminek a kulso resze <2cm.
Met: Hat a legjobb egy kulso szigeteles lenne, de a lakokozosseg nem szavazza meg mert idezem: "En sosem fogom megszavazni mert tul sok zajjal jar az a sok lyuk amit furnak! Szigeteljen belulrol!".
Futeni futok van bent 21-22c, naponta 3x nyitom az ablakokat 5-10percre (mondjuk most az aljzatkiegyenlito nyomja a parat rendesen):
Rendeltem most egy tosot paratlanitot edigital-tol de meg az se szallitottak ki. Hat ezt a sarkot se glettelem addig amig ki nem szarad. -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
A garázskapum motorjához szeretnék hozzácsatlakoztatni egy villanykapcsolót, azért hogy ne mindig a távirányitót nyomogassuk nyitáskor és záráskor. A villanyszerelők oda húzták a vezetéket a motorhoz, csak nem tudom, hogy a motor melyk illesztésébe kellene dugnom a kék illetve barna vezetéket.
A könyvében ezt az ábrát találtam róla, hátha tudtok segíteni, hogy a 7 lyuk közül melyikbe kell melyiket dugni: [kép]Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
Met
Topikgazda
válasz
mamboo #110365 üzenetére
Az ütvefúrón van fúró (csak forog a fúrószár) és ütvefúró (forog és üt a fúrószár) üzemmód.
Téglába még jó de panelba már nem.
A fúrókalapácson van ütvefúró (forog és üt a fúrószár) , fúró (csak forog a fúrószár) és véső (nem forog csak üt és olyankor véső szárat kell beletenni) üzemmód.
A fúrókalapácsnak SDS-es tokmánya van, az ütvefúrónak hagyományos tokmánya.
A fúrókalapácsnál az ütőerő számít.Tulajdonképpen a fúrókalapács erősebb ha úgy nézzük mert más mechanika gondoskodik az ütésről, ezt csak neki kell enyhén tolni a falnak és üt, az ütvefúrót erővel kell tolni hogy üssön.
Viszont az ütvefúrót lehet használni fúró üzemmódban csavarozásra is és csavaroknak előfúrásra. -
mamboo
tag
Lehet tök amatőr kérdés, de egy ütvefúró és fúrókalapács között mi a különbség és ezek vásárlásnál miknek kell teljesülnie?
W számít vagy mi?
Thx -
Exodion
senior tag
Sziasztok,
Relative uj (nyari beepites) muanyag ablak kapcsan keletkezett egy "kis" problemank, vizes sarok tekinteteben. Kijott egy szakember megszakerteni a dolgokat (nem-e panelhezagrol van szo... termeszetesen nem mert akkor nekem kerul penzbe az egesz) es jol megmondta hogy paraszelloztetot kellene minden ablakomra folszerelni.
Ezzel kapcsolatban, van-e valakinek tapasztalata? Megneztem egy parat de mindegyik ugyanonnan verzik el: kombi alu redonyom van. A szunyoghalo es az ablak kozott van abszolut maximum 2.5cm hely de akkor mar a szunyoghalot is elnyomja. Van valakinek ezzel tapasztalata? -
RAiN91
őstag
válasz
runner 125 #110360 üzenetére
Már felvettem vele a kapcsolatot, olvasom a blogját és csoportját rendszeresen, a távolság miatt problémás csak, de meg tudja oldani, csak más áron.
A neten találok cégeket, de azokan annyira nem bízok, pl. amit most találtam, teli van friss diplomás építészekkel a brigád. (nem lenézem őket, de én is még csak pár éves diplomás vagyok más szakmában és tudom, hogy az még édeskevés, főleg ha régi házakról van szó) -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Győr környékén tud esetleg ajánlani statikust, háznézőt, ingatlan vásárláshoz? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Fr3eWar #110353 üzenetére
Múltkor kicsit nagyon megtöltöttük a jénait a rakott krumplihoz, kis házikolbász szaft meg minden kifolyt alulra elég vastagon.
Az AEG sütőn 2 piro mód(lehet van más lehetőség is, kis szennyeződésre elég a 1,5, nagyra 3 óra kell) van, 1,5 meg 3 óra. Adtam neki a 3 órással biztos ami biztos, minden hamuvá égett. Utána csak egy háztartási törlővel kitöröltem meg egy kis víz, és mint az új.
-
lemmy71
őstag
válasz
kelna91 #110352 üzenetére
Én vastagon befújom tűzhelytisztító habbal este és hagyom reggelig hagy marja, utána már valamivel könnyebb lemosni az odaéget cuccot
#110353 Fr3eWar
500 fokon elhiszem hogy kiégeti. -
Fr3eWar
őstag
Én eddig 2x használtam felső kategóriás Bosch sütőnkben, és abszolút elégedett voltam, csak a hamut kellett törölni, de ez elvileg 500 fokra melegít, 200-x foknál bereteszeli az ajtót, hogy véletlen se tudd kinyitni, és míg vissza nem hűl 200 köré a program vége után csak akkor kattan ki a mechanikus retesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest