Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tpotyka

tag

válasz King Unique #24503 üzenetére

Köszönöm, tehát el voltam tájolva. Néztem ezt a wikis cikket _is_, s abban _sem_ találtam olyan képletet, amivel kijött volna a teszten látott matek. Ahogy az általad előbb linkelt tomshardware.com összefoglalója fejtegeti, az a magyarázat elfogadható, hogy a Type-A-n akkor lehet max. az átvitel, ha SSD csatlakozik rá. (Bár amúgy minek, ha helyben lehet eleve gyorsabb és Type-C csatlakozós SSD-t is választani.)

Az a fura, hogy egy csakis Type-A-val csatlakoztatható HDD esetében miért lehet csak az a hangsúlyos tájékoztatás, hogy USB 3.2 Gen 1 képes, és nem a műszaki korlátozottságból következő, ténylegesen várható normál v. max. írás-olvasás érték. Amikor ez az átviteli sebesség a köz számára kézenfekvően elérhető wikis, stb. érték 1/4-e. Mégha normál használatban ez sem toporgás. :)

„már volt szó itt arról, hogy az USB 3.0 szabvány ~ 450 MB/s körüli gyakorlati maximuma egylemezes (1 db HDD) külső HDD-vel eleve nem használható ki”
    „Itt” ez érthető, csak az nem, hogy mindez miért nem kerül köztájékoztatás szintjére. Nagyon köszi a tisztázást!

Ha 2 lemez lenne, milyen arányban módosul a sebesség?
    Amúgy a HDS lemezinfó alapján 2 lemez, 4 fej látható. Vagy ez is félreértés?

Új hozzászólás Aktív témák