Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyogyító
újonc
válasz
Twiggydoll #801 üzenetére
Én ha hozá érek vagy odatartom a kezem az emberek valamilyen testrészéhez akkor meggyógyitom.
-
Nekem meg mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. Filippi 4:13
Na, ez különleges. -
ngabor2
nagyúr
tudom törölni a hsz-okat
elég különleges képesség?
-
dokar
addikt
nem tudom mennyire számít különleges képességnek, de meg tudom különböztetni az embereket szaglás alapján. nem mindenkit, csak azokat akikkel szinte naponta találkozom. ismerőseim között sokszor azt is megérzem, ha vki beteg, mert ekkor más a "szaguk". orrműtétem volt 9 éve, nem volt minden rendben műtét közben és teljesen elvesztettem a szaglásomat is egy időre, majd mikor meggyógyultam, sokkal erősebb lett. érdekes, hogy utána az étvágyam is jobb lett.
-
máyköl
veterán
Az osztálytársam tudja mozgatni a fülét.
-
Eastman
addikt
...én pl. tudok piros bögréből inni. Az ér?
-
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
itt még ilyen topik is van?
Hol vannak a 2008-as év különleges képességekkel bíró emberei?[link] -
Tv
senior tag
Különlegesen fárasztó és idegesítő tudok néha lenni. Teleportálás megy
Viszont egy cimborám régebben 1,5-2 napig is vissza bírta tartani a szarást. Ez mán azér valami, nem? Majd szólok hogy regeljen, és ossza meg a technikát -
roberto02
tag
hááát szoval arrol van szo h gyorsitom a számitogépeket meg érzem h mit éreznek az emberek
-
Makaveli
senior tag
Úgy látszik haxy barátunk eltűnt...
Igazából rossz szokásomhoz híven olvasok, miközben sétálok az utcán, közben hallgatom a zenét, szal tényleg semmit nem hallok, persze az utcán járkálnak az autók le/föl... Egyire se nézek föl, de amikor a haverunkék jöttek egyből fölnéztem! De nem értem, hogy miért nem hallottam, nem láttam, mert ugye olvastam. Szóval elég furcsa. Nem mondom azt hogy különleges képességem van, csak furcsa, hogy ilyen történt velem! -
törölt tag
en pl neha halottakat erzek/latok...
hala jo egnek nagyon ritkan, es ha nem is latom oket, erzem a jelenletet...
hatborzongato
viszont ezexerint en sem csak az agyam 5%-at hasznalom...lehet ezt vhogy fejleszteni?
-
haxy27
aktív tag
én viszont komojan tudom hogy ha valaki meghal a környezetemben.
Ja és a kisgyerekek a csecsemök mind félnek tölem ha meglátnak sirnak még olyanok is akik egyébként egy vad idegenél is elmaradnak. És dolgokat megérzek elöre.
Istent még nem látam de Szellemeket és az Ördögöt igen. -
Twiggydoll
tag
hehe ez milyen hülye topic
nekem nincs nagyon különeleges képességem, max az hogy a macskáimmal tudok beszélgetni -
frame>24
addikt
na, 1ik skill-em:
Bárki néz valahonnan (akár a hátam mögül, akár magasan a fejem fölül, stb), mindig vmi furcsa érzés miatt tévedhetetlenül és pontosan odakapom a fejem. Eddig évek óta sose volt hiba. (mármint, ahova néztem, ott télleg vki egyenesen rám bámult.) Viszont volt pár kínos válasz tekinetet (-elkapás, ehhe).
Akkor engem elvileg le se tudnak kempelni, nem?
[Szerkesztve] -
qdak
addikt
uú pé
-
qdak
addikt
néha látok olyan képet h az ugrik be h ezt láttam volna már v mikor ???????
vki u igy????? -
Sátán44
addikt
Írok már,h ne süllyedjen el a totyik!
UP
-
Frequence
tag
nekem meg a testemen maradnak a fém tárgyak (pl kanál stb.)
volt már ilyen a tv-ben és kipróbáltam és nálam is működött...
semmi haszna de vicces....próbáljátok ki sztem az emberek 90 százalékánál bejön mert pl haverom is megtudta csinálni -
rien
senior tag
Én se értem konkrétan mi történik veled, de ettől függetlenül a miértre írom amit írok, haverokkal mi sokat beszélgettünk ilyenekről
, ennek terméke mindez:
Szóval talán őseinknek sokkal több (nevezzük spirituális) képessége volt mint nekünk, talán azért mert épp az életben maradásukhoz kellett. És mindez bennünk is megvan, legalább is egy része amikor megszületünk, de mivel nem használjuk ezeket a képességeket elvésznek, elfelejtődnek, mer ugye mit használunk? memóriaraktárat. Megtanulunk beszélni, egy csomó állatot, mondókát, törit, matekot... Az esetlegesen veleszületett képességeket nincs aki fejlessze, mert ugye anyuka nem is tud róla, teljesen mással tömi a csemete agyacskáját ameg arra figyel és spontán elfelejti azt ami ott motoszkál benne csak nem tudja szegénykém mi az? mert nincs aki elmondja neki. Aztán adódhat olyan élethelyzet, hogy a kis csemete akár véletlenül akár muszályból használja többször a képességét és így rögződik. És lehet az is ahogy te is írod: már tudod akarattal is használni. Aztán materiális világunkban mindez lehetelen, hihetelen, meg tuti hazudsz azért mert én nem láttam, nem éreztem az tuti, hogy nincs, simán deffektes vagy.
Érthetőbben a te esetedre -ami most hirtelen eszembe jut- egy valszeg nagyon idétlenvariáció. Lehet őseinknek kialakult valamilyen látásuk ami azt a célt szolgálta, hogy mivel két hete már csak bogyókat ettek és kellett volna a husi abban az áldatlan körülmények között amiben éltek, ezzel a látással könnyebben észrevették a vadat az erdőben, merhogy az muszály volt, kellett. Aztán egy másik idétlen példa, hogy nálad ez például miért maradhatott meg: anyukádnak nagyon sok dolga volt, nem igazán tudott veled foglalkozni és hát sokat voltál egyedül a szobádba, kiságyba és ösztönösen jött ez a furi látás ami szórakoztatott és próbálgattad mer tetszett és így megmaradt. Lehet évekig nem jött elő mer jött az ovi stb. ahol már nem értél rá ilyesmivel foglalkozni, de történt valami, bármi amire ezt reagálta az agyad, hogy láttad megint, és felnőtt fejjel azt már nem felejted el, hanem foglalkoztat és akár tudatosan is megtudod tanulni használni, csak azt lenne tudni jó, hogy mire is való?
Hát így tömören ennyi, lehet hülyeség, de azért szerintem akár el is lehet rajta gondolkodni, mer a muszály nagy úr és mi ''elmegyek egy kicsit dolgozni, veszek kaját a boltba, hazamegyek a fullos házikómba'' emberek el se tudjuk képzelni azt az életkörülményt ami esetleg kialakított akár több fennmaradáshoz szükséges képességet is.
-
chokeee
aktív tag
válasz
Maranello #754 üzenetére
én tudok neked segíteni. a módszer a következő: megiszol 3 vodkanarancsot, után fél liter házi páleszt a legerősebb fajtából, majd 3 üveg sörrel öblögeted....
azután fél óra fejenállás következik...
namármost: ha nem rókáztál ki mindent és nem sz----tad, hu----tad magad össze tuti, hogy meglesz a kívánt esemény. -
chokeee
aktív tag
válasz
telekinesis #765 üzenetére
és a farkad is kivirágzott -
dragonfx
veterán
Erről a témáról egyből beugrott egy film>''sky high'', akit érdekel a téma nézze meg.
-
-Mike-
addikt
válasz
J.R.Ewing #782 üzenetére
azért az valahol elég ijesztő, amikor van egy beszélgetés és előre tudom hogy ki milyen mozdulatot fog csinálni, ki mit fog mondani,.... többször volt ilyen, és amikor magamban mondtam hogy most ő lefog ülni, ezt meg ezt fogja mondani, ....na mindegy, előre megmondtam kb 10percet, azért az már elég zorall volt
a jelenet után mikor ezt elmondtam nekik csak lestek, ilyen beszélgetésben nem jó beleszólni hogy most mi fog történni mert akkor megállnak és más lesz a téma és akkor nem fog kiderülni hogy igazam lett e volna....
-
J.R.Ewing
tag
a lassitott felvétel csak utólag létezik az agyadban, mert szépen elgondolkodsz a dolgokon, mi volt, hogy volt, itt vagyok. arról van szó csupán, hogy a vészhelyzetet észlelve, a figyelmed sokkal koncentráltabb lesz, és több információ marad meg a memóriában.
párszor szálltam már ki nagyon kemény ütközések után, egyszer még 140nel is telivbevertem valakit, akiről lepattantam..
nincs lassaban látás, semmilyen lassított felvétel nincs. pillanatok alatt vége, és te már csak ott állsz és automatikusan pörgeted vissza az agyadban egymás után, hogy mi történt, próbálod megérteni, összerakni mozdulatról mozdulatra, pillanatról pillanatra.
aztán az adrenalinal együtt el is száll ez, megnyugodsz és csak egy normál emlék marad, másnap már kapkodva keresed azt az érzést, de nem bírod felidézni, már nem emlékszel, hogy mit éreztél akkor.
a de ja vu meg egyszerűen az agy hibája. hibásan rögzült képzett társítások miatt beinduló téves asszociációs folyamat. ez olyan, mint amikor pl egy szó nem jut eszedbe, de azt tudod, hogy pl k-val kezdődik. aztán beugrik és kiderül, hogy k-val.
egy adott szituban egy ismerős szag vagy látvány, vagy akár 1 mozzanat is kiválthatja, hogy úgy érezzük, ezt már átéltük, de konkrétumokra abszolút nem emlékszünk, csak mintha már lett volna ilyesmi, mintha éreztem volna ugyanez az érzést.
de pont azért nincsenek konkrétumok, mert valójában érzéki csalódás.
szóval a deja vu-ban annyi a már megtörtént dolog, hogy van vmilyen emlékképed az adott illetőről, az adott környezetről, a zajló folyamatokról. Nos ha eezekhez az emlékekhez akár tévesen is társult valami, az okozhat deja vu-t.
remélem érthető amit írtam
tehát ha pl találkozol egy régi ismerősöddel adott helyen és beszélgettek pár percet, és neked úgy tűnik, hogy ez már egyszer rmegtörtént. az azért van, mert asszociációs zavarok lépnek fel: nyílván voltál már az adott helyen, ismered az illetőt, beszélgettél már mással is hasonló dolgokról - ezek mind 1 adott neuronhálózat aktivizálódását jelentik.
mivel a szaglás az egyik legjobban memorizált érzék, ezért a szagok hatására sokkal könyebben jutnak az ember eszébe az azzal kapcsolatos dolgok. Pl. ha hirtelen olyan illatot érzel, mint a nagyi sütije, egyből beugranak olyan dolgok, amikről azt se tudtad eddig, hogy emlékszel rájuk.
pl ülsz egy kávézó teraszán és flörtölsz vmi csajjal, és hirtelen deja vu fog el - lehet egy másik helyzetben ültél már ott, lehet, hogy voltál hasonló szituban máshol, vagy csak a kávé illata ismerős, és az indítja el...
furcsa dolognak tűnhet, de az agy még így is sok titkot rejt. -
Moni_
csendes tag
Jó éjt mindenkinek és álmodjatok szép különleges képességekkel
-
Moni_
csendes tag
na mind1,látom nem ir senki....majd megoldom én valahogy....legyetek bóldogok a képességekkel
-
Eagl3
veterán
Én a hüvelyk újjam utolsó percét teljesen hátra tudom hajlítani.
-
Moni_
csendes tag
nem biztos hogy pontos a magyarázatom,probaltam már elmesélni valakinek és sikerült lefárasztani az illetöt
egy másik szögböl tudom látni a szobámat,utcákat...mindent amit akarok,de viszont ez nagyon kellemetlen.Most már tudatosan is megy,de nem alkalmazom,mert nem szórakozok ezzel a ''dologgal''.El tudok tévedni az ismert helyeken is ,mikor akaratlanul ugrik be ez a ''dolog''
a saját szobámat,ugy meg tudom nézni,mintha elöszor nézném életembe,ugyanugy mintha te lépnél be a szobámba,csak épp ugy tünik...mintha ismerös.....meg lehet érteni ebböl valamit?
-
Moni_
csendes tag
Nem tudom,vajon az én képességem mennyire különös,de 2 dimenzióban tudom látni a világot....mikor akarom
ha ez lenne a helyes magyarázat,arra ami velem történik...sajnos még én sem tudom pontosan mi ez és mitöl van,de kiskoromban fedeztem fel és sok sok éven keresztül nem mondtam el senkinek....hát itt az ideje!!!Azt szeretném,ha valakit erdekelné ez a téma,hogy fejtsem már meg,mitöl történik velem ez a bolondság,mert néha nagyon zavaró.
-
Tithian
őstag
A dolgok előre történő megálmodása?
Könnyen megtudhatod, hogy igaz-e: tanuld meg ébredés után előhívni az álmaidat, írd le őket minden nap, majd pedig ha úgy érzed, hogy valamit már megálmodtál, ellenőrizd. Hacsak nem valamilyen nagyon általáos dologról van szó (pl. választási győzelem), nem fogsz egyezést találni. -
animatrix11
őstag
velem is volt olyan hogy hogy a legváratlanabb pillanatban megéreztem hogy ''ez fog történi'' és megtörtént, ill. tudtam előre akár egy idenről hogy mit fog nekem mondani. Ill. azt vettem észre hogy amit fejebe jár ha valamit gondolok magamról akkor az emberek azt mondják nekem ill.ugy viszonyolnak hozzám. És volt olyan jósoltak nekem egyszeű tarot kártyából és bejött, van valakinek erre tipje hogy ezek a dolgok hogyan működnek???
Ez valami telepátiai vagy mi?
Engem is érdekelne az ''asztális utázás'' hogy lehet megcsinálni?? benéznék egy-két érdekes helyre igy -
DrGonzo22
őstag
válasz
telekinesis #765 üzenetére
Érdekes, amit írsz.
Velem teljesen más típusú dolgok történtek meg, nem mondanám, hogy ez egy képesség, csak érdekes. Mindig valamiféle veszélyt éreztem meg előre, normálisan nem magyarázható módon. Pl. elég régóta futok, többször esett már meg velem, hogy kutyák megtámadtak, szerencsére mindig csak egy. Egyszer éjjel futottam, és hirtelen teljesen egyértelműen láttam a képzeletemben, hogy meg kell állnom, mert ha továbbmegyek rám fog támadni egy elvadult kutya- nem szokott ilyen paranoiám lenni, szóval nem szoktam erre gondolni futás közben, de annyira erős volt ez az élmény, hogy megálltam. Utána vettem észre, hogy egy vicsorgó véres nyakú hatalmas németjuhász kóborkutya van elöttem 50 méterre, csak addig a koromsötétben volt, és most sétált be egy lámpa fénye alá. Vagy egyszer amikor a Tátrában letértünk a rendes ösvényről egyszercsak megálltam, mert úgy éreztem le fogunk zuhanni, ha továbbmegyek. Pont egy 10 méteres szakadék szélén alltam meg, csak a növényzet eltakarta az üreget.
Ezeket leginkább megérzéseknek lehet nevezni, kb. 8-10 ilyenben volt eddig részen. Bár szerintem ebben semmi rendkívüli nincs, elvégre mindegyiket érzékeltem előre, csak éppen nem tudatosan, láthattama kutyát, a szakadékot, és ezt dolgozta fel a tudatalattim, és egy kész képet tárt elém a fantáziám olyan erővel, ami megállító erejű volt. Jellemző, hogy mindegyik veszélyhelyzet esetén lépett fel.
Ami a Te tudatbefolyásoló képességedet illeti, hát nem tudom, szerintem becsapod magad.Egyzserűen jól lehet befolyásolni embereket tudatalatti jelzésrendszereink által. Erre Te különösen alkalmas vagy, de enm tudatosan alkalmazod őket. -
telekinesis
újonc
Sziasztok!Majdnem egy éve,hogy rájöttem különleges képességeimre.Eleinte csak megéreztem azt,ami történni fog.De pár hónapja már látom is.Ahogy növök,egyre erősebbek az erőim,és egyre joban tudom irányítani.
Egyszer idegsebb lettem a kelleténél,mert szerelmes voltam valakibe,(még szeretem)és elutasított mindenhogy.De ahogy becsuktam a szemem,és ahogy a fejem elfordítottam,elképzeltem,hogy csókolózok vele.Aztán ránéztem és odajött hozzám,és ahogy elképzeltem úgy csókolóztunk.Ezt gyakran tapasztaltam.Néha asuliban megpróbáltam azt,hogy a tanárt manipulálni,és majdnem mindig sikerült.Utána néztem,és erre azt mondják,hogy telepátia.
Kicsit különös erők,és igaz,hogy jó érzés használni őket,de mikor előre meglátom a halált,az már nekem is fáj! -
neduddki
nagyúr
HI!
Kozledik anyari napfordulo es szokas szeritn elogyuvok kedvenc temamaml:
06.06.23-an este Hajogyari-sziget-en Tuzonjaras!!!
ezzel kapcsolatban hagy ajanljam fugyelmetekbe Mate 3.11-et KereszteloSzentJanos szavait:
''Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.'' by Karoli
udv
neduddki
mod: ja es kosoznet KedvesBaromnak hogy elokeritette eszt totyikot:- )))
[Szerkesztve] -
Markgx10
őstag
válasz
God Vazzeg #757 üzenetére
És akkorát tudsz f*ingani, hogy valaki kilépjen a testéből emiatt a szobában?
Mert akkor segíthetnél a többieknek itt
-
Maranello
tag
válasz
God Vazzeg #755 üzenetére
Erről tudsz videót mutatni?
-
God Vazzeg
veterán
Én tudok úgy f*ngani hogy a s*ggemben van közben az ujjam!
Az is ide tartozik?
(Rejtett Up
)
-
Maranello
tag
Tudtok segíteni ilyen testből kilépős utazás létrehozásában?
Bármiben bennevagyok..
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
UP! Dobjuk fel a témát!
-
GombócArtúr
senior tag
Hálló!
''Az asztrálutazás és a távolbalátás alkalmával tudatunkat eltávolítjuk fizikai testünktől és tetszés szerint küldjük, ahová akarjuk. Ez nehéz, majdnem lehetetlen feladatnak látszik, pedig nem az.
Öntudatunk természete ugyanis elsősorban nem fizikai. Azt gondoljuk, a fejünkben lehet, pedig erre a mai napig nincs tényleges bizonyítékunk. (...) Tudatunk csak azért, mert mi úgy tartjuk, még nincs okvetlenül az agyunkban. Akárhová áthelyezhetjük.''
A test védtelenségéről is ír, ebből azt szűröm le hogy nincs mitől tartani. Külömben egy 'ezüstszál'-on keresztül végig kapcsolatban vagy testeddel. -
Gh0sT
addikt
válasz
GombócArtúr #748 üzenetére
Kilépésnél tulajdonképpen mi lép ki a testből? A lélek? A tudat?
És ha kilépsz, akkor megszállhatsz mást? Valamint ha kiléptél, akkor a Te ''védtelen'' tested úgymond üres lesz, ergo abba is belemászhatna akárki... Nem veszélyes ez?
Csak hangosan gondolkodtam... -
Ptech
addikt
válasz
GombócArtúr #748 üzenetére
Én kiskoromban simán megcsináltam, azt hittem egy darabig, hogy ez mindenkinek megy. Eszerint nem? Vagy csak senki sem próbálta? Vicces volt, én azt játszottam, hogy a házak tetején ugrálok, de akkorát ugrottam, amekkorát csak akartam, nagyon jó érzés volt, mintha vmi emberfölötti lettem volna. Mostanában nem sokat foglalkoztam vele, de sztem este kipóbálom megint
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
Üdv! üzentem!
Egyébként utsó hozzászólás óta nem próbálkoztam sokat, és nem is sikerült egyelőre.
Ami említésreméltó hogy egyik alkalommal olyan érzés volt, mintha ráznának jobbra balra fektemben, mint amikor egy csónakot dobál a víz, aztán mintha nagy sebességgel pörgetnének magamkörül. Ez jó jel volt. Kár hogy nem lett folytatása. Azt hiszem az a baj hogy a testi érzésekre és nem az élményre koncentrálok, vagy nem is tudom... -
Ptech
addikt
válasz
GombócArtúr #745 üzenetére
érdeklődő jelen
-
GombócArtúr
senior tag
kölcsönadhatom, de most is kölcsönben van, és igazából szükségem van az ott leírt gyakorlatokra. Téged meg gondolom most izgat a dolog. ha nem akarsz várni akkor: Richard Webster - Asztrálutazás, szerintem bármelyk könyvesbolt ezoterika részlegén megtalálod. (az Europarkban az emeleten még biztosan van egy példány) Igen pesti vagyok.
Csinálhatnánk... bár nem hiszem hogy nagy érdeklődés lenne az ilyesmik után itt a ph!-n.
[Szerkesztve] -
Bumbi
tag
válasz
GombócArtúr #742 üzenetére
Artúr, nem akarod nekem is kölcsön adni ezt a könyvet? Szívesen kipróbánám. Sőt csinálhatnánk itt a ph!-n egy felmérést, hogy kinek hogy jött össze és milyen érzés volt..
ja Budapesti vagy? -
GombócArtúr
senior tag
ja
, nem véletlen gomba a jelem.
Kábé 8-10szer próbálkoztam, a legjobb eredményt az ún. hinta módszerrel sikerült elérni, de még ígysem sikerült. A testem belebizsergett, és kalimpált a szivem, de nem sikerült elhagynom magam.
Előfordult már hogy egyszerüen nem ment ''akarni'', volt hogy külső zajok zavartak meg, vagy hogy nem ment rendesen a koncentrálás a vizualizálásra.
Kölcsönadtam egy barátomnak a könyvet, neki meg sikerült, és spontán. Azt mesélte csupán elalvás előtt gondolkodott az ágyában a könyvben olvasottakkon, amikor megtörtént. Csak pár másodpercre, mert meglepődött hogy mi van, és egyből visszatért. Azt mondta utána nem tudott visszaaludni. Mondjuk nem csodálom
Bár a könyv azt írja, hogy az első a legnehezebb, és akár hónapokig (bár ez ritkább) is kitartóan kell akarni és gyakorolni, hogy menjen, és utána már bármikor sikerül.
Azért én csak türelmetlen vagyok, nemtom mit csinálhatok rosszul, az agyam nem tudom eléggé lecsendesíteni, jobban kéne koncentrálni, vagy miért nem megy...
Remélem legközelebb majd, szmájlik hadával mesélem el, hogy sikerült, és milyen volt. -
Brae
őstag
Én tudom a heréimet egyenként mozgatni(komolyan), nem tudom, h ez különleges képesség-e?
-
Jenő
aktív tag
válasz
GombócArtúr #738 üzenetére
Beütött az anyag, mi?
-
GombócArtúr
senior tag
Húúúú nagyon dúrva élményem volt az imént! Ha valóban sikerül is elhagynom a testem, majd megírom részletesen.
ez... ez... Eszméletlen... -
GombócArtúr
senior tag
tegnap vettem egy könyvet:
Asztrálutazás - Testen kívüli transzcendeciális élmények, időben és térben - Tizenöt kipróbált módszer a testelhagyás megtapasztalására
Még nem fogtam hozzá, de izgalmasan hangzik már ez is. -
pacs
csendes tag
A megérzem a dolgot (intuíció) meg hasonlóak (tudom az előttem álló mit fog mondani stb.) az az ember vele született adottsága ami igencsak eltunyult az elmúlt pár ezer év alkalmával, mivel az emberek túlságosan objektívan kezelik a dolgokat, nem hallgatnak a megérzéseikre, mindenben biztosak akarnak lenni (persze ez érthető),ezért ez a képesség hatékonysága csökkent. Amúgy tudtommal voltak ilyen kísérletek (mármint tudatalatti megérzés/érzékelés) ember és - növényekkel és voltak meglepő eredmények.
Elvileg minden ember között tudatalatti kapcsolat van, és ennek tulajdonítható, hogy tudod mit akar mondani meg hasonlóak(velem is volt már,egymás után háromszor). Erre volt egy igen érdekes példa, amikor Svájcban (vagy vhol Európában) vmikor a hetvenes években vmi gond akadt egy géppel(utasszálító) és zuhanni kezdett és mindenki full ki volt idegileg a gépen (persze ez érthető). A gép lezuhant és állítólag csomóan azt álmodták, hogy zuhan egy gép és sikítanak az emberek azt bumm.
A halálból visszahozottak közül már volt jónéhány és készültek velük kapcsolatban felmérések az élményeik alapján. Volt aki látta magát kívűlről,volt aki érezte hogy lebeg,volt aki a fényes alagútban sétált,volt aki nem akart visszamenni az életbe olyan kellemes és békés érzés fogta el és még haragudott is az orvosakra hogy azok visszahozták,és még van néhány egyéb is amiket most nem írok le... -
GombócArtúr
senior tag
válasz
Desolate One #731 üzenetére
ez tényleg izgalmas
-
Gh0sT
addikt
Akit esetleg érdekel:
Copperfield újra nálunk:
2005.10.06. Debrecen, Főnix Csarnok
A show részei:
Egyesítés
Ebben a részben a közönségből egy kiválasztott ember utazást tesz az eddigi életén keresztül. Az „újraegyesítésben” a személy, aki arra vágyik, hogy kibéküljön egy szeretettével, teljesül az álma, egy nagyon megdöbbentő, megindító illúzión keresztül. A Kiválasztott Copperfielddel áll egy daru karján, felfüggesztve a közönség fölé, majd a személy eltűnik, és csak pillanatokkal később jelenik meg újra álmainak egy szabadon választott helyszínén. Hackensacktól Honoluluig terjedhet a személy álmainak helyszíne, ahol varázslatosan megjelenik.
Gyilkos
A bűvészmutatvány egyik részében Copperfield egy halálos fekete afrikai skorpióval adja elő mutatványát. Ez egyike a legeredetibb, legmegindítóbb és legveszélyesebb mutatványoknak. Egy felejthetetlen bemutatója a Copperfield bűvészmutatványainak, ügyességének egy próba, melyet nem ajánlatos otthon utánozni.
A lottó
David nagyapjának teljesületlen álma ihletésére készült, és megnyerő eposza az ezen agyalóknak. Copperfield bevonja a szórakozott közönséget is, és megosztja velük a nyerő számok előrejelzésének titkos technikáját.
Ember kontra acél
David keresztülsétált a Kínai Nagyfalon. Most egy kicsit lassabban teszi meg. A sétálás helyett, átfolyik egy tömör acélon, bemutatva ezzel, hogy az az álmok legyőzik az akadályokat.
13
Copperfield egyik legnehezebb alkotása. Tizenhárom kiválasztott a közönségből tejesen véletlenszerűen elveszik, elhagyva barátait, családját, és a tapsoló hozzátartozók egyszer csak tejesdobozokon vélik újra felfedezni szeretteiket. Félelmük csillapul, amikor mind a tizenhárman újra megjellenek különböző, meglepő helyeken. -
Desolate One
csendes tag
Visszatérve a dezsavűs témára: (idézek)
''én el tudom képzelni hogy az agyad nem is a fejedben van, hanem valahol lebeg egy tartósitótartályban, és elektromosan ingerli valaki. Eme elektomos ingerek pedig elhitetik veled hogy élsz.hogy győződsz meg róla hogy nem igy van?
megtapogatod magad, hogy érezd hogy te itt vagy?de hisz a tapintás csak egy elekromos jel az agyban ami érzetté alakul. ugyanigy hogy látod magyad, és másokat az is+minden.Lehet hogy rég meghaltál és most agyad csak ujrajátsza életed eseményeit, de már 4500at irunk valójában)))))))))))))))))))))))))))))))
bár mondjuk a Mátrix is ez vótnem csak nekem jut eszembe?ott modjuk nem volt ez megmagyarázva, de valószinüleg erre gondolhattak a rendezők, nem?????
csak ott az a bibi hogy össze kéne az emberek tudatát kapcsolni egy körös programban. Tehát pl. én nem tudok ugyanabban az álomban szerepelni mint te, hogy ott elkalandozva másnap elbeszélgessünk róla hogy ma hova megyünk ma álmunkban))))''
Vicces, pedig érdekes. -
neduddki
nagyúr
HI!
En sozktmalenni az elrettento pelda... lassaban setalok rajta mint a mindenapi setatempom... majd ha megtanalom a nehany evel ezleotti feleszem, De a Zenith tv neha sozkott lenni... a sokrohani kozott egy kek melegito szep lassan setal;va az en vagyok:- )))
udv
neduddki
mod: melellseg akik ijenekt szeretnek leirni azoknak szokot gonyuk lenni:- )))
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Kb. 15 perc múlva fent lesz ezen a linken:
Bővebben: link
A minőség miatt elnézést kérek, de sajnos nekem sincs meg valami jóban.A levitációs részt raktam fel, emellett még számos hatalmas attrakciója van. Lehet a szájakat tátani...
-
Gh0sT
addikt
Hmmm... Én épp ma néztem meg egy David Blaine videót. Fantasztikus a srác!!! Többek között ő is foglalkozik a levitáció témájával. Eszméletlen hatást ér el vele az embereknél. Ennyi döbbent arcot én még életemben nem láttam...
Ha gondoljátok, akkor fel tudok tenni néhány videót tőle... -
Desolate One
csendes tag
Sztem túl informatikusan közelítessz a problémához
Az álmokról annyit hogy először én is azon gondolkodtam, hogy ezt álmomban láthattam e amit aztán később újra átélek, de nem. Szerintem semmi köze az álmokhoz, csak az ember ilyenkor automatikusan arra gondol, mert más magyarázat nem lehet. Pedig lehet más magyarázat is, vagyis nagyon sok magyarázat lehet.
''Dezsavűnél annyi történik hogy a gondolatod megkerüli azt a pontot időben ahol valójában vagy a valóságban. Ezt azért gondolom hogy így van, mert ha az agy dinamikusan kezeli az idő(mint dimenzió) változását, akkor miért ne léphetne át azon a ponton ahol időben vagy??? Nincs ilyen meghatározott pont hogy hopp én itt vagyok az időben és punktum. Sőtt. A relativitáselmélet szerint minden objektum ami más pozícióban helyezkedik el más időben is van. Ha te ottvagy én itt az idő másképp telik számunkra, mégha ezt mérni meg kimutatni nem lehet, akkor is...''
Viszont a mátrixxos dolgon én is gondolkodtam, hogy mi van ha ez a valóság ami körülöttünk van csak egy program, szimulált valóság, vagy csak egy játék... nem hülyeség mert ennek se az ellenkezőjét, se az igaz voltál nem lehet bebizonyítani, tehát elvetni sem lehet
Höhö. -
D4v3
őstag
válasz
oettinger01 #713 üzenetére
Nekem az ilyen deja vu érzésektől mindig egy mátrixhoz hasonló univerzum jut eszembe Ez az életünk már a sokadik program egy része, csak az egész javult/változott valamennyit, csakúgy, mint a filmben is és az ilyen furcsa érzések pedig megmaradt kódtöredékek az előző verzióból
-
oettinger01
őstag
én már jópárszor tapasztaltam, hogy megtörténnek velem dolgok, legyen ez jelentéktelen vagy sem, és arra kapom fel a fejem, hogy ezt már álmaimban láttam, illetve megtörtént velem! ez nagyon érdekes számomra, olyan mintha a jövőből jöttem volna vissza és megtörtént dolgok elevenednének fel újra. ez minden esetben olyan hihetetlen......
nem tudom csak velem fordulnak e elő ilyen dolgok de ez nagyon érdekes! -
lapa
veterán
én épp be vagyok rúgva. sőt, már előtte is tudtam, hogy be fogok rúgva lenni. nemtom ez mennyire különleges. elnézést.
-
Lest4t
aktív tag
válasz
Desolate One #709 üzenetére
Igen , ez érdekes dolog. Mi van a halál után ? Nem tudom elképzelni.
-
Florida
tag
válasz
Desolate One #709 üzenetére
ezt nem tudjuk elképzelni,a gondolkodásunkból fakadóan.
mindennek eleje és vége van az emberi gondolkodásban..a végtelent el tudod képzelni?pont ugyanez a halál is.
az a kulcs a végtelenhez. -
Desolate One
csendes tag
Halál.... hát sajnos nemtudom milyen érzés lehet, eddig mindenki belehalt aki átélte.
Mindenesetre nem szeretnék egy ágyban döglődve lassan meghalni, egy autóbaleset jól jönne, persze vmi olyannak kéne nekimenni ami másnak nem fáj, pl. fa, villanyoszlop. Az is érdekes lehet ha vmondjuk a testemről levállna a fejem, mennyi ideig lennék magamnál?
Vagy mondjuk az akire hirtelen ráesik egy 90 tonnás konténer és 2 centisre préselődik, sztem az se hal meg azonnal, 1 másodpercig biztos érzi hogy most mi is ez az egész helyzet amibe belecsöppent. És utánna sem szünhet meg létezni, az túl egszerű lenne. 100% hogy halál után is kell vaalhol melózni meg feladatokat ellátni, nem hinném hogy ennyivel megúszhatjuk.
Sztem. -
Florida
tag
válasz
Achill3uS #704 üzenetére
''Majd utánaolvasok énis ennek a relativitás dolognak nekem ez nm tiszta teljesen még''
Arról van szó,hogy a vészhelyzetben sokkal lassabban látsz mindent,olyan mintha lassított felvételen peregnének a látottak.Kicsit olyan mint amikor lepereg előtted az a bizonyos film.
Arra van ez a lassú idő,hogy tudjál döntéseket hozni(gondolom ez még örökség az állati múltunkból).Az amúgy iszonyat gyorsan lezajló majdnem autóbalesetre én pillanatról pillanatra emlékszem,kivéve azt a 0.5mp-et,amikor effektíve életveszélyben voltam.Amikor vége van,megúsztad,megy minden tovább,de akkor minden mozdulatra emlékszel.
Egyébként ez érdekes dolog,mert amikor megálltam,feleszméltem hogy még élek,tovább akartam indulni,de nem ment,tövig 90 fokig be volt rántva a kézifék.Erre nem is emlékeztem,hogy mikor húztam be.
Szóval szerintem van egy olyan dolog is ebben,hogy abban a pillanatban 'magadon kívül vagy',ösztönösen cselekszel,utána feleszmélsz,jön a lassított felvétel,majd utána begyorsul minden.
Kívánom hogy ne legyen ilyen élményed,bár van egy olyan érzésem hogy a halál is hasonló lehet.
Mindenesetre az életed filmje effektus tényleg lehet.Akkor,amikor tudod,hogy kész,vége.Én tudtam hogy meg lehet úszni.Tudat alatt valószínűleg,de tudtam.Azzal foglalkoztam,hogy megússzam,nem az 'emlékezés' kötött le.(be is baszott volna)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Desolate One #706 üzenetére
''Sajnos más igazán nagy balesetem nem volt, így nem tudtam mégegyszer átélni ezt a furcsa érzést.''
azért ezt nm kívánom neked -
Desolate One
csendes tag
válasz
Achill3uS #704 üzenetére
Ohh majd lesz
Engem bicóstul ütöttek el kocsival, oylan 35-40 nel jöhetett a lada samara, végül is megúsztam viszonylag egyben, de az az időlassulás volt eddig a leg drasztikusabb életemben
Sajnos más igazán nagy balesetem nem volt, így nem tudtam mégegyszer átélni ezt a furcsa érzést. -
guga
Közösségépítő
Deja Vu:
1. Préd 3,15
A mi most történik, régen megvan, és a mi következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, a mi elmult.
Mivel Isten lelke örökkévaló és abból fújt az ember orrába, így keletkezett a Sempron.
Ha valami bevillan még ne képzeld magad Bartonnak, egy buta Sempron vagy, hogy :
1. Préd 7,14
A jó szerencsének idején élj a jóval; a gonosz szerencsének idején pedig jusson eszedbe, hogy ezt is, épen úgy, mint azt, Isten szerzette, a végre, hogy az ember semmit abból eszébe ne vegyen, a mi reá következik.
De csak a kedvetekért, mert ez egy számítástechnikai fórum. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Desolate One #701 üzenetére
lehet igazság abban amit mondasz, nagyrészt el is fogadom eztis egy lehetőségnek, de sajnos vannak dolgok amik túlmutatnak azon h felfogjuk vagy megértsük
Nem még sosem volt olyan esésem vagy balesetem, és ezért is nm emléxem ilyesmire, kórházba se nagyon voltam kivéve a látogatásokat ugye..
Majd utánaolvasok énis ennek a relativitás dolognak nekem ez nm tiszta teljesen még
[Szerkesztve] -
Florida
tag
válasz
Desolate One #701 üzenetére
Ha nem lenne ez a relatív időérzékelés,hogy veszélyhelyzetben belassítva látsz mindent,valószínűleg nem lennék itt..
-
Desolate One
csendes tag
F*szom én beírok egy fórumba az tuti meghal pár napra...
-
Desolate One
csendes tag
válasz
Achill3uS #700 üzenetére
Nem..... biztos volt már vmi jó nagy esésed, baleseted, nem? Ilyenkor kurvára lelassul körülötted minden! Vagyis megváltozik az ahogy az agyad az időt érzékeli, nem tom másképp mondani, de valahogy így értettem hogy az agyad nem statikusan érzi az időt.
Dezsavűnél csak annyi történik hogy a gondolatod megkerüli azt a pontot időben ahol valójában vagy a valóságban. Ezt azért gondolom hogy így van, mert ha az agy dinamikusan kezeli az idő(mint dimenzió) változását, akkor miért ne léphetne át azon a ponton ahol időben vagy??? Nincs ilyen meghatározott pont hogy hopp én itt vagyok az időben és punktum. Sőtt. A relativitáselmélet szerint minden objektum ami más pozícióban helyezkedik el más időben is van. Ha te ottvagy én itt az idő másképp telik számunkra, mégha ezt mérni meg kimutatni nem lehet, akkor is...
Hogy ez ígyvan arról bárki utánannézhet, nem vagyok agybiológus, vagy fizikus de ha kicsit beleásod magad a témába sok helyen megtalálod.
Ezek azért érdeeks dolgok, nem hülyeségek, nem baj ha te nem így gondolod, én csak leírtam hgy én hogy gondolom. Bár olvastam egy két klassz kozmológia könyvetPl: Hawking: A tér és az idő természete, Penrose: Az első három perc,
Steel: A tér alakja, ilyesmik..
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest