Hirdetés
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Egy ház új téglaruhája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Én PayPal kivonatot, banki igazolást és a posta Vámáru nyilatkozatát szoktam mellékelni, utóbbit természetesen kitöltve. A banki papírt én úgy csinálom, hogy a tranzakcióra rámegyek és mint ha nyomtatni akarnám, de nyomtatás fájlba. Lementi PDF-be és ennyi
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Talán a bankkártyához van köze...
A VISA dollár alapú, a Maestro & Master meg euró alapú!
(nekem OTP-nél forintalapú számlám van & MasterCard-om, illetve Webszámla, melyhet virtuális MasterCard tartozik és szintén dollárba veszek szinte mindig mindent, de számlatörténetbe € látszik)Ez szerintem már olyan apróság, ami nem számít
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
silver-pda
aktív tag
Igen, átvált egyik deviza, aztán másikra, ezért lesz magasabb az árfolyamod, mintha csak egyikbe váltana. Meg van konverzis költsége is.
Én már végigjártam ezt, beszéltem a bankkal is, azért tudom. Én is csodálkoztam, hogy lett magasabba za árfolyam nemcsak a középárfolyamnál is, hanem az eladásinál is. Kétszer váltás+ konverzió ktsg. -
maj-viktor
őstag
Mindenképpen a bank váltson - úgy legyen beállítva - úgy fizess... $-ként 5-10Ft-ot lehet így spórolni... 100$-nál már 500-1.000 Ft!
Amúgy ehhez az egész "átváltósdni témához" hozzászólva, én egyszer megpróbáltam kibogozni / rákérdezni, hogy ezhogy és miért van! Sajnos nem sikerült vagyis sokkal inkább feladtam, mert az egyik ezt a másik azt mondja... De az egészből azt tudtam levonni, hogy "Deviza eladási" oszloppal számolok és kész! (általában csak minimálisan tér el az összeg, mint amit előtte kalkulálok)
(#32678) RVR400
De ott még az is közrejátszhat, hogy ugyebár, amikor fizetsz csak lellenőrzik, hogy van-e annyi fedezeted... ha van, akkor levonják és "zárolják az összeget", de valósan levonni csak 1-2nappal később vonják le, így az akkori árfolyam alapján vonják... (bár általában ez max. pár tíz, pár száz ft-os különbséget eredményez)Én már próbáltam, csak a dollár árfolyamot nézni, aznap / másnap / harmadnap alapján... Próbáltam először az számlatörténetbe megjelenő eurót dollárra átváltani, majd az forintosítani! Ezeket is kombinálva aznap / másnap / harmadnapi árfolyammal... igazából már nem néztem végig minden variációt, mert meguntam és nem volt 100%-os egyező megoldás! (de megint hangsúlyozom, csak pár tíz forintos különbséget okoz ez az egész)
-
Laza...
addikt
A vámosokat nem érdekli mi honnan jön, az sem mi van a csomagra írva. A röntgennek és a tapasztalatuknak hisznek (kivételek vannak, mint pl. itt valakinek, akinek a csomagjára többet írt a kínai mint fizetett a srác, és ez alapján akarták vámolni - hogy mi lett a vége nem tudom)
Never give up!
-
Zeki
nagyúr
Nem tuti.
Ugyebár alap, hogy a postaköltséggel együtt megy a hazai Áfa/vám kiszámítása.
Na nekem 2 nagy csomagom is jött az USA-ból, 1-1 játékkal. Mind a kettőt Áfáztathatták volna.
Mondjuk az is eszembe jutott, mi van ha a priority airmail azt is jelenti, hogy nem csak hogy gyors, de előre ki kell fizetni a hazai Áfát? Mert kurvadrága volt a posta.
Több USA webshopnál is láttam már azt, hogy az árhoz a postán kívül a hazai vámolást is kifizettetik előre. -
-
maj-viktor
őstag
Hülyeség... csupán az adott honlap "hülyén árazza át"... ahogy te is megcsináltad pl. a banggood-os tesztet...
max. egy 3-4%-os különbség lehet, de az is a $ javára... azaz elsősorba $-ba érdemes fizetni! (majd € és végül Ł-ba)
A bankos példád meg azért rossz, mert te egy adott pénznemet átváltasz, akkor azt vonja le... csupán az játszat még be, hogy a Master / Maestro € alapú kártya, míg a VISA $ alapú!
Nekem is OTP - Webkártya... mindig $-ba fizetek, de a számlatörténetben €-t mutat
Fogadjunk Master kártyád van...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.