Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88168) Sentinel80 válasza vittorio7 (#88165) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

1 éve valaki írta azt, hogy kevés a dolgozó, sok a csomag, neked meg kéne már? akkor valahogy oldják meg, hogy magunknak is gördülékenyen el tudjuk intézni.

Egyszer ez már szóba került és jelenetkezet olyan, aki elkérte a küldeményét és a helyi (már ha van helyi) vámhivatalba elvitte és maga lejárta. Nem volt pár perc, de mégse 1 hónap. Nyilván nem bonthatod ki amíg nem vámkezelik.

Lehet az lehetne kiút, ha leosztanák és ahol van helyben is vámhivatal, azokban a városokba is lehetne kérni (sőt tájékoztatást adnának hogyan) és máris nem minden egy helyre esne be. Én szívesen lejárom, mint 4 heteket várjak.

Csak arra vagyok kíváncsi, meddig lehet ezen a süllyedő bárkán még tovább haladni. Vagy van olyan aki azt hiszi a postán, hogy letudják és akkor minden helyre áll? Mert egyre rosszabb a helyzet.

Csak feldobom, nem vagyok jogász. Azt is érdekes lenne jogi oldalról megvizsgálni milyen módon és meddig lehet feltartani egy küldeményt, nincs-e valami szabályozás rá. Valaki indított itt egy vizsgálatot, kíváncsi vagyok annak az eredményére is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.