- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ég veled, KEndre! :(
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Az alaplap és a memória paramétereinek kiírása parancssorból
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mitírjakide?
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy én tegnap rendeltem a banggood.com nevű oldalról 17.000Ft (59$) értékben egy drónt. Nos, ott ugye csak egy lehetőség van kiválasztani azt, hogy honnan szállítsák a csomagot, ezért kényeltelen voltam a CN Direct-et választani. Ez eddig teljesen ok, viszont ma kaptam egy emailt, hogy feldolgozták, meg ilyenek, és azzal együtt kaptam még egy csomagkövetési számot (TN számot?) is. A csomagkövetési szám így néz ki: RS486XXXX18NL (direkt takartam ki egy-két számot). Tehát ebből a számból arra lehet következtetni, hogy Hollandiából fogják szállítani a csomagot, mivel NL van a szám végén. Megnéztem, hogy mit ír a 17track.com oldal, mivel ott elvileg le lehet követni a csomagot, hogy hol jár, de ott a Származás helyére is azt írja, hogy Hollandia. Ja és még azon is meglepődtem, hogy nincs feltüntetve a célállomás, valamint alatta is csak ennyit ír: "Az áru nem található ebben a pillanatban. Ha szükséges, ellenőriztesse a csomag küldőjével és térjen vissza később." Banggood azt írja, hogy from CN Direct... Most akkor Kínából vagy Hollandiából szállítják? Ha Hollandiából érkezik akkor tutira nem kell fizetnem ÁFÁ-t rá, igaz?
Bocsi, hogyha kicsit pontatlanul fogalmaztam, de elég kezdő vagyok még ezekben a külföldről rendelős dolgokba, illetve nem is nagyon értek hozzá.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyúrósok ide!
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Vezetékes FEJhallgatók
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest